Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 879
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • Асеновград
Привет и от нас.
Така ми стана мъчно за малката Кали и нейната мама, дано бързо се оправят.
Момичета , като чета вие всеки ден излизате на разходка, и аз се старая , но съседките ми постоянно ми говорят, че ще разболея бебка в това студено време.Направо ми промиха мозъка, и сега не смея.

# 181
ЕВИТА за спирането на кърмата има един прост начин малко по дълго време отнема но не се тъпчеш с хапове поне.на лични ще ти пиша по някое време.Ние също излизаме всеки ден да не ви казвам как ме гледат все едно съм излязла от церва курия току що.днес даже излязох с кенгурото в 10 часа и едни баби ме попитаха това бебе истинско ли #Shocked ееее ама хич не ми пука излизам си и това е.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 12:45 от klims9

# 182
Здравейте мамчета!
Отдавна не съм писала при вас.Да си призная, надниквам и при октоврийчетата, нали моя бебчо се роди на 4ти октомври, и е доста по  малкък от повечето от вас (малък на дни, но не и на размери, на мама рекордъорчето - точно 6 кг и 61 см беше на 1 месец), но продълцавам и вас да си ви следя.
Аз в началото бях доста ошашкана, а хем ми е второ детенце.Сега обаче съм доста по-добре и по- уверена и по- отпочинала.С две малки не е лесно, но всичко правя с удоволствие, само да съм спала прилично време. С Максим няма проблеми - само едно обривче на вратлето, било като алергично, обаче как сега да разбера от какво е станало..?!
Ние също излизаме всеки ден- само слънце да има, колкото и да е студено.А, на силен вятър също си седим вкъщи, това важи и за каката. Да ви кажа хомеопата какво ни посъветва: Ако ме мързи да излизам или ми е много студено да го слагам на балкона да спи, естествено добре облечен и увит, в количка или кошче.Това малко безумно звучи, но така правели в Германия и Швейцария.По балконите на блоковете се брояли количките със спящи бебета. Друго от този хомеопат :Че бебетата много трудно регулирали телесната си температура , а това се виждало ако им е мраморирана кожичката,та според него трбва да го държим топъл, под ританките чорапки и дори леко шапче във вкъщи..това го спазвам средно, само след баня, но според него една от причините бебето да не спи добре е ако му е студено.
За успокояване- аз понякога прилагам номера с увиването на др.Карп.Работи безотказно, дали защото му е топличко и уютно не знам.Изглежда малко жестоко на пръв поглед, но факт е, че спи спокойно поне 3 часа,след това го отмотавам леко и чакам сам да се събуди.
Не знам от хомеопатията или друго, но колики имаме много рядко.(С Димана беше ужас!!!)Иначе вече седмица нищо не съм му давала.Обикновенно сутрин след храненето около 5-6 почва да се напъва и мъчи.Ех, тази сутрин пропусна и аз се наспах Simple Smile
Вчера четох в дневника на Димана, че на 2 месеца и половина е започнала да спи по 10 часа нощем от 9 до 7ч.Така , че има светлина в тунела!!!Е, при нея това трая до 4ти месец и после като се почна едно будене от зъбкиии, но айде, има време до тогава!А и не е казано, че ще бъде същото с брат й..но аз си се надявам.
И да си похваля момчето - толкова е спокоен напоследък!!! Като хапне си будува, понякога в ръцете ми, понякога в леглото (сложили сме в хола една кошарка, на високото ниво и там го оставяме), гледа разни играчки или към прозореца, или кака му как му прави маймунджълъци.Като проплаче след това е защото му се е доспало.Давам бибата и лекичко клатя леглото 5 минутки и е готов Simple Smile На друг етап помагаше аспиратора в кухнята,а той - люлян в ръцете ми с биба.Но от 2 дена и сам си заспива, направо чудо! Гледам вечер в един и същи час да го къпем, от там, пижамка, чувалче,цоцкане и в леглото му при мен в спалнята.Опитвам се да го слагам буден(но спокоен, нахранен), за да осъзнава къде е и като поклатя малко легълцето излизам от стаята.Вече втора вечер ме изненадва и си заспива сам, а това е много добър навик за в бъдеще. Иначе изпуска 1 хранене около полунощ и после си е на 3-4 часа.И понякога е в моето легло от втората половина на нощта, но да ви кажа, нещо не ми е удобно да кърмя легнала.Аз ли нещо не го правя както трябва? Мъжа ми е в хола от един месец, но той си щади нощите, че сутрин поема грижите за Диманка, а тя е от раннобудните Simple Smile)
Хубав ден на всички ви, здрави, сладки бебоци!!!

# 183
Миленка, честита ви месечинка, да ви е жива и здрава малката принцеса!
Сладката мими, и при нас е така, само да чуят че имам намерение да изляза с бебо, и се почва...Аз и без друго се притеснявам да не го разболея в студа, само тяхното мърморене ми трябва  Twisted Evil Само свекървата си мълчи, да не повярва човек!

# 184
Здравейте, момичета!!!
Честити месечинки на Миленка, Ренка и всички други, които проуска  Simple Smile!
Аз не пиша много, но ви чета редовно, и докато ви изчета станало време за кърмене  Laughing!
Ние със Стефито сме добре, тя си хапва, повръща солидно..май се сдобиме и с млечница....
Засега я борим с Фунгостатин, капя й го директно в устата, но май ефект няма....

Иначе мисля,че края на месеца ще се нанесем в новата ни прекрасна къщурка Simple Smile!!!
Много здраве на всичките бебоченца.

# 185
Момичета, вие при кой ортопед водихте бебоците? Доволни ли сте от него? Днес взех направление за ортопед и трябва да заведа Елиза  Simple Smile

# 186
Ехооооооо, Здравейтеее,
Отдавна не съм писала, намирам време по малко да ви чета и после все не стигам да напиша. Днес снимах Маги с един страхотен костюм на пчеличка с балеринска поличка, направо е шеметна. Ще ви я покажа разбира се , щом сваля снимките. Сега спи в костюма и ще изчакаме бате и тате и те да и се порадват.
Взехме секрет -нос и гърло -има стафилококи и док еши да повтори изследването, та днес пак ходихме.
Излизаме и в студа, /постояно ме питат няма ли да я простудя така Rolling Eyes/като духа и слагам дъжобана да не и духа. Peace
Мечтая си за повече свободно веме. Не знам как става, но деня ми минава мигновенно , а искам да правя още 100 неща.
Много ми стана мъчно за Леа  и Калинка , дано не се повтаря Praynig Наистина парата и спасението поне за първа помощ, за съжаление сме го изпитали и е много драматично ooooh!
Маги се събуди, отивам да я гушкам. Grinning

# 187
Дългосрочно ще съм с двете деца вкъщи, защото сутринта директорката на градината на сина ми се обади да ми каже, че имат скарлатина. Ще го задържа, че много ме е страх.
мама Винету, спането на терасата ми е точно за такива случаи, защото големият има още обеден сън, а малкият трябва да е навън по това време.
А по повод забележките на съседите - на мен и беше много смешно и леко мило как бабите тук с Иво отначалото ми казваха - ще го простудиш това дете, после -за вас студ няма, а като порасна -така се става силен и здрав юнак. Вече са ми свикнали и за излизането ми с Боби нищо не коментират Laughing
Милен_ка, честито  bouquet Да е жива и здрава, да расте весела и безгрижна Hug
danna999, Иво също като бебе почна с косата и още ми рови. Имам чувството, че като ме види, първото, за което се хваща е косата Grinning  Аз също обичам много да си гушкам децата, но имам моменти, в които ми се иска никой да не ме пипа Embarassed петнайсет минути просто да си постоя сама.

# 188
Който е на вълна песнички  - препоръчвам този сайт http://www.moetodete.bg/fun/p2_599_0.htm[/b]l. На моята Ади любимата песничка й е "зайченцето бяло". Тара, нещо не се засичаме по Витошка, а аз предимно там се разхождам.

# 189
  • София
Здравейте и от нас !

Честити месечинки на днешните бебчета  Heart Eyes

Бързо оздравяване на бебе Калинка и всички бебчета с неразположения  Hug
Понякога и на нашите каки като са хремави им пускаме парата в банята и винаги е имало ефект  Peace

Ние може да се каже, че сме добре. В петък бяхме на ортопед. Лятото водих каките на ортопед с направление в Горна баня, затова реших и Яна сега да я заведа там. Е, въпреки направлението си платих 18 лв. за ехографски преглед, тъй като лекарят още с влизането ме предупреди, че за ехографски преглед се заплаща допълнително и ако искам да не е платено трябва да си запиша друг час, като свободните часове били чак за януари  Thinking Естествено, при положение, че вече бяхме там и чакахме сигурно един час, не се поколебах да си платя. С мъжа ми даже се "смяхме" на здравната ни система при която за платен преглед на ортопед плащаме 25 лева с предварително уговорен час, а с направление плащаме "безплатен" преглед от 18 лева /ако не добавяме и 2-та лева вход, който искат за да влезеш въобще на територията на ортопедията в Горна баня/... Слава Богу всичко ни е наред !

# 190
Дана, гледах те на снимките във фейсбука: много смело това с косата Simple Smile. Моето момиченце и то само гледа да ме хване за нея, ама много ме скубе... Тя направо ме дърпа и се набира като се хване, та затова все вързана стоя, много рядко и за кратко я пускам.

На мен никой нищо не ми казва, само ме гледат като някаква луда, ама аз няма да си затворя детето между четири стени. Ако е добре облечена, не виждам какъв е проблемът. Още повече, че аз в слинга допълнително й топля, периодично я попипвам да видя дали не е студена, единствено бузките й изстиват. Иначе се смее, червенее, разглежда света и предимно спи Simple Smile Днес за пръв път облякох зимното яке и успях да я събера отдолу Simple Smile Само на врата ми духаше малко, та трябва по-скоро за мен си да измисля нещо, тя си се чувстваше чудесно.

Нинче, това е гениалната ни здравна система: просто касата не им покрива ехографа, а само "мануалния" преглед. Затова аз изобщо не се и занимавах да ходя за направление. Не се спестяват кой знае какви пари, а само допълнителни разправии.

Отивам да скалъпя набързо едно винено кебапче, докато още спим, че след половин час трябва да отварям млечния бар Simple Smile До утре Simple Smile

# 191
За песните- аз пея до припадък тази http://vbox7.com/play:a5c2d4ea поздрав Hug
Много труден текст Joy, но я обичам, децата също

# 192
абе това с ортопеда много странно  newsm78ние бяхме с направление и имаше ехография без да сме плащали нито лев явно някой доктори простоооооооо така си изкарват парички #Cussing out.то съответно и на мен да ми бяха казали чак януари и аз щях да си платя е гати безобразието и върви после се оплаквай-на кого и от кого по напред Sick.

# 193
Здравейте мами,досега не съм ви писала,но ви следя.Синът ми утре става на 2 месеца и ни предстои ваксина,а от няколко дни се будим със запушен нос,педито го отдава на това,че се топлим с печка на дърва.Страх ме е след ваксината да не стане нещо,моля някоя мама,ако била в моето положение да сподели.

# 194
Васиту  млечницата ние я преаорихме с дактарин,мажех малкия 20 мин преди ядене,ефект на 3 ден,но е добре да мажеш и себе си

Общи условия

Активация на акаунт