Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 890
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Хайде и аз да се запиша макари късно.Мислех само във Фейсбук да влизам ама май си ми липсва форумчето Hug

# 196
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Миленка,да е жива и здрава малката Деничка.Ренка,май и ти имаше месечинка(не съм много сигурна),да е жива и здрава Мишето.

# 197
Иве,  Hug благодаря ти! Ма то адски много български песнички имало  Shocked Супер!

Бела, да ти кажа честно ние нямаме никакъв режим - един ден сме там около 12, друг път към 2, днес например направихме разходката "Витошка" към 15:30 и то с кенгуру, н с количката. Кажи ми вие кога се разхождате и ние ще се присъединим към вас тези дни.

Евитка, разбирам те чудесно и ти съчувствам, освен това съм на мнение, че човек трябва да прави това, от което се чувства добре и нищо насила. Да, кърменето е прекрасно за бебето, но ако е ужасно за майката, значи просто не трябва да се случва. Майчинството трябва да бъде най-прекрасния момент в живота, а не да си го спомняш само с болка и ужас.

Валери, без повече такива сложни песни  Laughing Аз и без това едвам си кълча езика с прекалено бързото темпо и всички Му-му Руф-ръф, Клък-клък в тази http://www.mamazavinagi.com/t213-topic, та вече ми се иска да пея само песнички с по три думи  Laughing

Ние също излизаме всеки ден, аз пощурявам да си седя вкъщи. Никога в живота си, освен като бях болна от пневмония и няколко дни към края на бременността, когато бях като кит, не съм си стояла вкъщи, без никакво излизане и просто нямам нерви и навик за такова нещо. А и Емо навън спи, в къщи му е скучно да гледа една и съща гледка  Laughing

Миленка, честита месечинка  Laughing

Дана, и аз съм като теб и Джадет - гушкам Емо и спим в едно легло, защото на мен ми е хубаво така, а не защото той нещо мрънка. И всеки ден, докато го гушкам, си представям как само след няколко години, ще си мечтая да го целувам и прегръщам, а той ще казва "Оф, майка ми, стига с тия глупости" и ще му виждам гърба, излизайки от вкъщи с приятели Sad Постоянно си повтарям, че човек не трябва да живее нито с миналото, нито с бъдещето, а само с настоящето, защото само така може истински да се наслади на всеки момент, но въпреки това, непрекъснато мисля за момента, когато вече няма да е малкото ми бебче и само като си го помисля и мирисът му започва да ми липсва  Grinning Аз го оставям на майка ми всеки ден или за да ходя на лекции или за да свърша нещо, което не мога с него - например да отида до бензиностанция или пък на лекар, такива места и като мине 1 час откакто не съм с него и почвам само за него да мисля - ама не да се притеснявам дали е добре, защото съм сигурна, че с майка ми е добре, просто започва да ми липсва и искам бързо да се прибирам и да го гушна. Аз съм зависима от него вече  Laughing

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 22:55 от Tara Wilson

# 198
тара и аз съм като теб,даже при все че незнам дали някога ще се навием на трето детенце(въпреки че аз много искам).и като знам че това може да са последните ми моменти с малките ми бебчета(говоря като малки не завинаги)и направо не спирам да ги гушкам.баткото като се е научил сега да казва че ме обича и постоянно го питам за да ми го казва,толкова ми е миличко.а как се разтапям като ми каже мамо-няма по-мила дума от тази.абе това е да си майка,да се изживява всеки един миг с детето,защото както казваш бързо растат и след това ще им виждаме само гърба Laughing

танче добре дошла,аз мисля че дактарина се маже след хранене и даже в листовката така пише-за по-добър ефект Wink

ние продължаваме АБ-то до края на седмицата и след това пак ще правим зследването да видим до къде сме стигнали с коките.интересното е,че като отидем при док и нослето ни спира да хърка,даже тя педито се шегуваше,че ако не беше видяла резултатите нямаше изобщо да повярва че нослето му хърка Crazy

ние тези 2 дни не сме излизали,не за друго ами понеже аз съм настинала и боря болежките в гърлото.още ме боли и не смея да си покажа носа навън,че доста лесно се разболявам,а доста трудно се оправям Confused  знам че така детето ми е ощетено,ама какво да направя,нали за да е добре той трябва и аз да съм добре Tired

# 199
  • Варна
Валери, и аз искам някой да ми готви и да ми измисля манджите. Simple Smile Сега съм в период на липса на готварско вдъхновение. А тази песничка за теменужката ми върна много хубави спомени. Беше любима и на брат ми Иво. Само че в неговата версия (бил е на 4 или 5 години) звучеше нещо такова: " Теменужке, мила дружке.. Друскай, друскай .. (това чуло детето това пее).. ....как хубаво уКаеш.." Имахме го записан на касета как пее, а ние с баща ми се въгаляме по пода от смях. hahaha Обаче си права за текста - днес Малена я слуша около 50 пъти в мое изпълнение. Mr. Green

Тара, мерси за отговора за английския. И аз се надявам Малена да учи езици лесно като мен и баща и. А от това, което казваш, май Емо ще бъде полиглот.  Wink А за английския и испанския си абсолютно права! Peace  Аз също си представям как след някоя друга година бебка няма да е бебка, а мома и хич няма да и се излиза с майка и. Та сега и аз използвам да я гушкам и целувам, колкото си искам.  Hug Много се смях на случката в магазина.  Joy

Евита, звучи ужасно това, през което преминаваш.  Sad  Знам, че ти се консултира с ЛЛЛ за спиране на кърмата. Сещам се, че предпочиташе да не пиеш лекарства, но ако си с такива адски болки, защо не вземеш нещо. Миналата година на мен ми изписаха Достинекс - те са само 3 или 4 хапчета. Освен това си правих студени компреси и компреси със зелеви листа. Но основното бяха хапчетата. Не знам дали ги дават без рецепта, но ти със сигурност ще се консултираш с лекарката си. Дано скоро този период отмине! Hug

Миленка и Ренка, честити ви месечинки на момите!  bouquet  bouquet

Джейдед, как обличаш Радина като излизате навън със слинга и е така студено? Аз забелязах, че като е в слинга, и на двете ни е много топло и като я извадя от него, тя обикновено е изпотена, хем не я бях облякла много. Сега тук температурата е около 1-2 градуса. Аз имам едно поларено якенце и космонавтче, но е дебело и първо няма да мога да я сложа в слинга и мисля, че ще се свари. Изобщо голям ми е хикс как да я пременя за разходка в студа. newsm78

Идеята за спане на балкона е супер, но на нашия балкон, който е обърнат на североизток,а  и сме на високо и открито място - та ветровете направо се таковат с извинение.  Blush Та хич не мога да си представя да извадя беба там. Thinking

Да питам мамите, чиито децица имат стафилококи в нослетата - какви бяха симптомите при вас? Само сополки ли?

Лека вечер!

# 200
  • София
Здравейте мамита,

мерси на всички ви, които ми писахте ..... то като няма на кой да се оплача у дома тука във форума:-)))
Q-T да бях се консултирала и имах успех с кърмене сутрин и вечер, до преди няколко дни, когато се появи червенина и бучка на едната гърда и се наложи пак цедене, топли компреси, зелеви листа и сега пак наново. Лошото е, че при мен вече циреите не са просто циреи, днес четох, че тези които избиват с по 3-4 върха като моите вече се наричат слепоци и преминават с висока температура, оф сигурно имам аз нон стоп съм обляна във вода, но нямам време нито температура да меря нито нищо, то да се чудиш от какво ми е от слепока ли от гърдата ли??? МА слава богу с гърдата се оправих......
Таренце ти защо не казваш че се разхождаш по Витошка, и аз там се шматкам бе мила......е като е по-предлазполагащо времето иначе всекидневно посещавам меката на алъш-вериша - Женския пазар, малеее там всеки втори предлага нелегални цигари, егати страната сме!!!
Рада за сега спи и се възползвам и лягам, до утре

# 201
  • София
Q-T, при нас дори и сополки няма, само хъркане или по-точно хриптене. Кокетка ми беше писала, че това хъркане може да се дължи на стрептокотите и аз настоях педито да му вземе секрет, а тя твърдеше, че е от сухотата вкъщи.  Tired
Купих си и бейби вак и пак излизат съвсем малко сополки. Сега го мажа с бактробан, себе си също мажа, защото и моя нос от болницата е запушен и започнаха да ми избиват ечемици. Sad(

# 202
  • Варна
Dandiela, мерси за отговора!  Hug И Кокетка ми писа. Май утре и аз ще помоля педиатърката ни да и вземе секрет, защото бебка продължава да прохърква, дави се като суче и не и е комфортно като спи. С бебйби вака вадя сополки и може просто да е хрема, но все пак да проверим.

# 203
  • София
Добър ден и от нас ! Simple Smile

При нас имаше само хъркане на нослето, когато ни откриха стафилококите. Сополки дори не сме имали /може би само някои единични случаи за месец и нещо/. Слагах й 10 дни Бактробан и вчера се обадих на лекарката да й кажа, че сме свършили с лечението и дали сега или след няколко дни да дойдем, за да й вземат секрет отново, за да видим дали сме се излекували. Лекарката обаче каза, че нямало нужда  Confused Някакси все едно по дифолт трябва да се е излекувала щом е мазана. Дано да е така  Praynig Казах и, че все пак ни предстоят ваксини и дали не трябва да се види дали всичко е ОК, но тя каза, че нямало нужда.
На тези със стафилококи в нослетата - казвали ли са Ви, че трябва да се излекувате преди 2-те ваксини на 2-рия месец ? Или стафилококите един вид не пречат на ваксинацията.
От нашата лекарка принципно съм доволна през годините, защото тя е лекарка и на двете ми по-големи деца, но все няма време, все трябва набързо да питаш като искаш нещо да питаш и така ...  Crazy

# 204
  • София
Нинче, нашата педиатърка му постави едната от  двете ваксини в деня, в който излезе резултата от изследването и се установи, че имаме стафилококи, но ние ще правим контрола след като приключи лечението. Тя ни каза, че не пречело, но втората ваксина не я сложи, защото никога не слагала по 2 наведнъж, което супер ме устройва.  Peace
Нинче, ти слагаш ли солен разтвор като мажеш с бактробана и кога?

# 205
при нас симптомите бяха хъркане на нослето,зелени сополки(които вече са си бели)и това е мисля.сега остана само хъркането от всичко,но остана и все още ще пием АБ.иначе нашата док каза че задължително ще направим изследване една седмица след спирането на АБ да видим дали сме ги преборили,без аз да я питам дали ще правим изследването.

да ви питам при вашите бебчета вижда ли се белега от ваксината която правят в родилното.знам че на краско си имаше и даже още има,а на алекс не го виждам newsm78

аз слагам физ. разтвор,но не много често,само ако видя че повече хърка нослето,за да го почистя малко,или ако видя че има секрет в нослето за да го извадим

чудех се дали да излезем днес,дават го че при нас е 11 градуса,но ми се струва че е 0 Shocked   но мисля все пак да излезем,че 2 дни не сме излизали на разходка

# 206
здравейте мами,днес ни направиха ваксина и ако може да ми кажете как правите компреса.Предварително благодаря

# 207
  • Асеновград
здравейте мами,днес ни направиха ваксина и ако може да ми кажете как правите компреса.Предварително благодаря

Аз лично след ваксина , давам превантивно панадол и има едни лепенки за температура, нарязвам и залепвам на крачетата.
Това е, за сега сме нямали проблем.

# 208
Благодаря за бързия отговор,панадол дадох,дано да нямаме проблеми

# 209
Здравейте и от нас!  Hug

Ние днес бяхме на ортопед, всичко беше наред  Simple Smile Следобед пък сме на контролен преглед и ваксина, дано няма проблеми след нея. При нас Ротарикс се покрива от здравната каса, Себастиан я има и не е имал никакви проблеми след ваксинацията.

Миленка, и нашето бебе расте по-едро от батко си. Вече носи дрешки на Себастиан, когато той беше на 4-5 месеца. Размерите ги минава както влак малка гара и много ме е яд...Толкова хубави дрешки му омаляват, а той почти не ги е носил  Rolling Eyes.

danna99, имаме  люлка Price Baby Gear Ocean Wonders
http://www.toysrus.de/product/largerImage.jsp?productId=4174971& … g&imageIndex=
Вече не знам как съм живяла без нея  Wink

diana_valcheva, според упътването SAB Simplex се вземат по 7 капки наведнъж, нашият детски лекар и аптекарката казаха дори по 10 капки. Може да се капват по 4-5 пъти на ден, моят бебок много ги обича и даже се облизва  Simple Smile Лекарят ми каза, че могат да се дават и профилактично, дори и да няма болка в момента (за да не го заболи примерно през нощта). Дано ви помогнат, аз съм много доволна от тях.

Общи условия

Активация на акаунт