Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 197
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Хелоу!
Ние тези дни не сме се спрели, възползвахме се от хубавото време, вчера в Пловдив беше 20 градуса и с голям кеф навъртях 10-ина километра разходки Simple Smile Всички ми се чудят как съм била отслабвала толкова, ами то със 7 кила бебе (7300 за да сме точни) на мен и толкова обиколки как няма да отслабне човек. Иначе студ, слънце, за нас няма значение, обикалям тука в несвяст. Ако спра да се движа, максимум след 15 минути е почнала да шава и да мрънка. Но в слинга не реве: без значение какъв й е зорът, в него ли е няма рев. Онзи ден много се смях с нея, прибираме се ама закъсняваме за яденето. Тя будна и гладна, навън беше студено, а и аз със зимното яке, тя отдолу, много сложно ставаше за кърмене навън (а и си бях сложила боди отдолу). Бързам с все сили, че я знам какъв рев надава като изгладнее, а то горкото не казва нищо, само забоде глава между раменете ми и взе да смуче  Joy Милинката ми душичка така 20 минути, докато се приберем, не се отказа: пък то там кокали и нищо не пускат ама Simple Smile Така ме беше осмукала все едно страстни любовни срещи съм имала  Joy
Нашият шезлонг напоследък започна да влиза все по-често в употреба, седи и си говори нещо на играчките. Обаче до един момент, след това, ако не я взема, е много нещастна.
Колкото до успокояването само при мен е наистина спокойна. Според мен се дължи на факта, че е супер чувствителна, и наистина усеща и най-малката промяна в настроенията и в обстановката. Забелязвам я, че се дразни на лиготиите на баби, лели и т.н., натоварват я явно, понася ги само, ако е в мен, даже се крие в рамото ми. Голяма срамежливка ще излезе Simple Smile Истината е, че сме двете непрекъснато сами, и да види някой роднина то е за малко събота-неделя и то в непозната обстановка, което още повече я шашардисва. Та няма как да е спокойна с друг, на практика за нея са си непознати хора. Баща си също го вижда за кратко вечер, а и той като е уморен и кисел не е най-приятната компания  Joy Онзи ден като не можеше да я утеши и се ядосваше, аз това му се скарах, че той себе си не може да успокои, как очаква да я успокои нея. Макар че ми се разсърди, виждам, че си е взел поука от думите ми и сега ги оставям вечер да се гледат, докато готвя, и малко по-добре им се получава комуникацията Simple Smile
Истината е, че ми е трудно да накарам всички околни да проумеят, че това не е просто "бебе", а личност, индивидуалност, това че не ходи и не говори и можеш да го премяташ, както си искаш, не означава, че е кукла. Това че някой е с титлата "роднина", не е автоматичен знак за нея да го обича и да му се смее по поръчка. Тя си опознава околните, има си впечатления и усещания. И на баща й само това му говоря: опознавай детето си и му давай възможност и то да те опознае.
Ама както и да е, аз пак се отплеснах в моите си разсъждения.

# 466
Тара,  Hug

Джадед, много правилно си се изказала Simple Smile

ние днес преживяхме първата си ваксина - тук на 3, 5 и 12 месеца ги имунизират; тази сегашната е поливалентна, мисля, че е която в България я наричат 'пет валентна'.
аз това мероприятие го преживявам вътрешно от няколко дни...
днес сутринта като започнах да я обличам за излизане, и тя ми се хили и ми се радва /сигурно си мисли, че отиваме на разходка/, пък аз като знаех какво следва и направо ми се свиваше сърцето;
като и забодоха тази по-болезнената ваксина, то миличкото ми, така изплака  newsm45
представете си аз как го изживях...
но някак бързо се успокои, определено нямаше продължителен рев; дори докато се обясним с този лекар и тя вече само промрънкваше...
за 'довиждане' този лекар ми каза, че съм изглеждала като жена, която живее с много сложен и динамичен график и че трябвало да се отпусна и да не съм така напрегната  Rolling Eyes представете си колко съм била стресната...
веднага след тази история се срещнахме с моя мъж, който като ме видя ме попита 'Сара ли плака, или ти?'
и като се отпусна това дете и като заспа - щях да загина на място Sad добре, че този сън хич не бе продължителен...
сега само я дебна за температура и т.н. и при всеки по-кисел момент давам да суче... дано да се разминем с усложнения...
//ако не дигне температура повече от 39 градуса, да не им се обаждам; ако все пак има температура, да давам студени течности или чай от лайка - също студен - това са потресаващите препоръки за реакция в такава ситуация Simple Smile

аз за две боцвания колко изписах, но и аз съм от тези майки, които са като скачени съдове с бебчетата си и много ги преживавям всички събития...

иначе, единственото хубаво беше, че поне я претеглихме на електронната бебешка везна - 5,750 /което е точно 2,5 кг повече от теглото при изписването, за 3 месеца и 1 ден/ - което ме радва и обнадеждава, че начинът, по който се гледаме е правилен  Heart Eyes

# 467
Джадет,   202uu и аз това си повтарям - не съм си купила кукла, с празен хардиск, в който да си записвам каквото ми е кеф, а в живота ми се е появил нов човек, нова личност с неговия си характер и аз сега просто се запознавам с него. И, да, ние двамата по-лесно ще се напаснем, защото я има тази любов, която природата е измислила да се появи още с раждането, но с другите си роднини ще се запознава по-дълго и по-бавно и понеже децата са напълно откровени, ако не хареса някой, ще го демонстрира ясно и никой не би трябвало да се сърди на енго или на мен за това. За сега нямаме проблеми и той всички приема чудесно, но е още много малък и въобще не се знае какъв ще бъде само след няколко месеца.

ДанаHug разбирам те. И на мен ми трепери всичко като се замисля за ваксината (ние нали я отложихме заради настинката и сега въобще не знам кога ще я направим). Просто не търпя да реве, защото Емо никога не реве и нямам навика да чувам плача му и като знам на първата ваксина, която е безобидна как се разрева (е, дадох му да суче веднага и млъкна в мига, в който захапа зърното  Laughing ама сега не знам дали ще е така лесон успокояването). И като ти прочетох поста, направо си представих аз как ще изглеждам на нашата ваксинация  Laughing

# 468
Дана,  Hug Hug Hug Ама понякога като пишеш все едно пиша аз!
Отделно от това ти се възхищавам понякога как се справяш с всичко толкова добре в чужда страна с доста различни от нашите възприятия за света.

Аз след предишната имунизация само за тази следващата мисля, която е другата седмица на 7-ми  Sad От сега ми се свива сърцето, макар че малко или много съм по-подготвена от преди и съм си намислила някои неща, които дано помогнат.

Таренце, и ти така: все едно с една глава мислим. За мен е много важно да не забравям тази граница между моите очаквания и личността на детенце. Не искам да съм майка, която да вменява и очаква, искам да й дам най-доброто, но най-вече да опознаем заедно света и да й осигуря свободата да бъде себе си и да решава сама какво и как.

Иначе при нас е много тегаво тези дни вечерно време. И който и да ми разправя, че е рано за зъби, ще има да взема. Преди малко така настървено дъвчеше една гризалка-чесалка, промрънквайки, докато я натискаше все по-силно и по-силно. И лигите й текат на вадички от двете страни на устата, като булдогче е. Дори ми се струва, че й белее долния венец, ама може и да ми се привижда, че нали съм малко недоскив аз Simple Smile

# 469
Хей, привет!
Честито на всички месечинки! Здрави и послушни да са! Hug

Да се разпиша, че не съм писала от сто години Simple Smile Във Фейса ми е по-лесно и често се разписвам, но тук....
Как я карате с бебоците, отминаха ли ви коликите?
Моето момиче вече мисля, че рядко има и е много добричко ...пу-пу Simple Smile
Около 6500 е вече и 64 см.
Растем и дебелеем Simple Smile))
Ето и една снимчица от днес Simple Smile))

Estell by Photography By Kemi H, on Flickr

И да не забравя да питам ходихте ли на ортопед? Мислим при Драганов, някакви отзиви?

# 470
Джадед, то и аз съм със седем кила бебе, голямо дете, с което ритам топка и тичам, и за капак нон стоп разходки, а и три пъти седмично каланетика, но много трудно свалям килограми.
Според мен е въпрос на хормони непослредствено след раждането дали ще можеш да свалиш или не, и как тялото ти реагира на натоварванията.
Много ми приличате и ти, и Тара, и Дана на мен след като се роди Иво. Доста приповдигнати, еуфорични, пристрастени към бебето, вдъхновени от него, летящи.
При мен сега понеже се разпределя и за двамата вниманието, всичко е по-спокойно, някак по-балансирано и отново много хубаво. Но без този патос Simple Smile
esy , пиши и тук. Много е красиво като се разписваш Hug Аз във фейса не влизам.

# 471
Привет  Hug

Днес малкият Андрей празнува своя първи имен ден и искам да ви почерпя за негово здраве

# 472
Кокетка, честито  bouquet Да е жив и здрав.
И с гордост да носи хубавото име Hug

# 473
Честит празник на малкия Андрей. Да е жив и здрав. Hug

# 474
  • Варна
Добро утро!

Мамуля, Мимес, Валери,  HugHug Hug

Кокетка, да ти е жив и здрав Андрей     bouquet   и да носи с гордост хубавото си име. Ммммм, тези вкусни красоти ти ли ги сътвори? Потекоха ми лигите.. Crazy А за догодина ви чакаме на море да се заознаем най-после на живо.  Hug

anniaiki , много се смях с вашата шейна! Laughing

Цитат на: Tara Wilson link=topic=621951.msg20400111#msg20400111 date=1322577606

[b
Q-T[/b], аз болки в гърба не получавам дори цял ден да го нося в кенгуруто, но понеже самото кенгуру ми е голямо (широко) увисва на раменете ми, вместо да се разпредели тежестта равномерно по тялото и ме заболяват раменете след 2-3 часа носене.
Тара, точно затова си мисля, че аз не съм го нагласила като хората. newsm78 Пък може да е и от ЕГН-то вече, знам ли.. Mr. Green Днес обаче моята мома се криви нещо и я сложих в кенгуруто и пях и танцувах с нея докато заспи  Crazy и ми беше ок, ама се бях пристегнала повече. Може би това е тайната. Hug

Еси, разкошни снимки и разкошни шапки!  bouquet Аз също не влизам във фейсбука и ще ми е приятно да постваш снимчици и тук. Hug

Дана, Джейдед, Тара, съгласна съм с вас, че бебетата не са малки безмозъчни, непомнещи и неразбиращи същества. И аз мисля,ч е си имат индивидуалност и характер. Много ми се иска и аз да бъда майка, която е "cool"  Wink Grinning  и , която детето възприема и като приятел. Дали ще успея обаче - не знам. Силно се надявам и ще се постарая.

Дана, знам какво е да плачеш с детенцето си. Hug Дано вече Саричка е по-добре и е забравила за ваксината.
Тара, Емо е малък юнак и ще е ок. Дано ваксинирането не е голям стрес за него и теб! Hug

Джейдед, и Малена е като малко питбулче напоследък.  Mr. GreenЛиги текат навсякъде и адски настървено захапва и суче бибата. Абсолютно съм съгласна с разсъжденията ти за татковците. Чувала съм ного мъже да казват, че децата докато пораснат имат нужда от майките си и чааааак като пораснели, те щели да се включат във възпитанието. ooooh! Да, ама то така не става. Връзката с детето трябва да се изгради от самото начало - с гушкане, говорене, грижи и всичко останало, което и майката прави (е, без кърменето Simple Smile  ). Аз постоянно окуражавам мъжа ми да и говори и да я гушка и да прекарва време с нея, че той и без това заради работата ни го няма вкъщи със седмици и е важно да има връзка с нея. Още повече когато и аз тръгна на работа пак, ще трябва той да се грижи за нея изцяло в определени периоди.

Днес пак има слънчице тук, така че ние се приготвяме пак за разходка. Хубав ден от нас!
 Hug

# 475
Кокетка, Честито! Жив и здрав да е!

Благодаря момичета! Ами ще опитам да пиша и тук..много ми е приятно, но време не стига за всичко Hug

# 476
Koketka_majoretka , честит имен ден на Андрей! Да расте здраво, усмихнато и щастливо дете Simple Smile Много хубаво име сте му избрали Peace

Аз обратно на valerie, сега се чувствам като Дана, Джадед и Тара. Наистина ме е обзела страшна еуфория около Елиза, наслаждавам се на всеки момент с нея, понякога даже се чувствам обсебена от нея. Мисля си ,че причината е ,че сега съм по-спокойна, по-уверена в себе си, а й малката буболина е много по-спокойно дете от кака си. Няма го стреса от постоянния рев , който беше при Иви. Не се чувствам толкова уморена както тогава. Имам добър социален живот, който тогава, далече от Бг нямаше как да имам. И не на последно място мъжа ми в момента си е в къщи и поема голяма част от грижите за Елиза, за мен остава да я храня и да й се наслаждавам  Heart Eyes

А ние от днес сме пак във формат четиримата в къщи.  ooooh! В групата на Иви обявиха карантина - варицела и педиатърката ни посъветва да я оставим у нас до края на карантината, въпреки , че е имала контакт с болното детенце. Така, че купона у нас ще продължи до 8 януари.  Whistling Също така, доки каза да избягваме контакта Иви-Елиза, а как ще стане не знам, като каката е свикнала почти през цялото време да се гушка с беба.  Crazy

# 477
  • София
Koketka, да Ви е жива и здрав Андрей ! Да си носи името с много здраве и късмет ! Simple Smile

esy, страхотни снимки и модели  Heart Eyes

# 478
Koketka, честито ти имениче, да ти е живо и здраво и много да те радва  Hug

# 479
  • Асеновград
Koketka, да ти е живичко и здравичко именичето. Hug
esy - много сладки снимки. Peace
Габи също се лигави страшно много , но ми се струва рано за зъбки. newsm78
Момичета да се похваля и аз от бебка, няма вече колики и си е много спокойничка... Heart Eyes пу , пу да не е урочасам.По цял ден сме на разходка , аз също много трудно свалям кг.

Общи условия

Активация на акаунт