Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 252
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Привет  Hug

Пипи, стискам ви палци  Hug Praynig Peace

Относно развитието на дечицата и аз съм на мнение, че няма две еднакви  Peace. Иво беше много активно бебе и започна да се преобръща от гръб на корем на 3м и половина, сега съм убедена, че Вики ще почне доста по-късно  Peace. Просто е съвсем друго бебче, много по-спокойна и тиха  Heart Eyes. Например в момента Иво чете и пише на български и английски без да сме двуезично семейство. Просто обожава книги. От както може да говори пита коя е буквата, опитваше се да пише, отначало подреждаше моливите във формата на букви, докато започна да успява да ги пише и тях и сега му е страхотно забавно да си чете сам комикси или разни списания с Маккуин и подобни и да си попълва разни буквички и цифри в задачките там  Mr. Green, но пък за сметка на това дечицата от неговата група още лятото си караха колелетата без помощни колела, пък на него колелото изобщо не му е интересно. Предпочита да тича  Mr. Green. Изобщо не сравнявам дете с дете, всяко има различни интереси и талант и напредват по-бързо с различни неща  Peace.
Валери и моят Иво преподава уроци  Mr. Green, ето ТОВА е урока, който преподаде на Вики снощи, като това отдясно е къщата от филма украсена с балони  hahaha hahaha  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Относно коледните нещица, ето такива 3Д звездички направихме и Иво занесе в градината си
http://www.youtube.com/watch?v=Dd24LcZ0iAs
много красиви стават, но ние ги правим на половината, че иначе стават огромни. Даже той преди това оцветява и рисува по листа с червено и зелено и после стават страхотнички  Heart Eyes
Попаднах и на този блог, където също има много идеи
http://miasweetmoments.blogspot.com/2010/12/blog-post_22.html

Довечера ще правим коледен календар, а уикенда разни фигурки от филц......но трябва преди това да намеря време да отида да купя  Tired

Аз да ви се оплача, беше ме хванал ужасен вирус. Цяла нощ повръщане, на другият ден цяр ден висока температура 38-39 и на третият ден кукуряк  ooooh!

# 556
Koкetka, честит празник с мааалко закъснение! Всичко най-хубаво ти пожелавам   bouquet

anniaiki, ще ти напиша някои  задачки , които добрия старец е "оставял" досега за Ивайла в коледния календар:
- "Приказка за Дядо Коледа съчини и подарък ще получиш  ти."
- "Името на мама, тати и малката сестричка напиши и колко ги обичаш им кажи, след това с прегръдка ги дари и зад твоето легло погледни."
- "Стаята си подреди, всички дрехи ти сгъни, на стола се завърти и в палатката подаръка си намери."
- "Стихотворение за мен научи на вечеря го кажи , а след това в обувката на тати погледни."

И т.н. всеки ден гледам да съчетавам полезното с приятното  Mr. Green, относно задачите за каката. Вечер ги измислям за следващия ден, според ситуацията.  Crazy

Мишчица , благодаря за идеята със снежинките, Иви си намери работа за днес след обед, че от както не е на градина  Whistling

Пипи, стискам ви палци, мноооого силно Peace

# 557
Ето и още доста задачки от темата за коледния календар:

1.   Кака с голяма ти,
днес леглото си оправи
и в чорапчето погледни.

2.Аз Мъниче(джуджето) съм, но знам,
че ако папкаш и за мен ще стана като теб голям.
За това с мама сладкиш забъркай ти,
а след това хубаво си похапни!

3. Новата играчка от чорапчето вземи,
а останалите бързо подреди!

4. Многознайко(джудето) съм голям
и на теб задачка аз ще дам -
стихотворение ти научи
и на кака, мама, тати го кажи!

5. Картичка за баба и дядо направи,
с новия подарък пожеланието си напиши
и по пощата я изпрати!

6. Днес е ден за забавление,
изпълнен с Коледно настроение,
коледна украса измисли,
с помоща на мама я направи!

7. За след обедна закуска,
джуджетата дават Данонино захруска!

8. На твоето семейство "Обичам ви" кажи
и сладичко ги цункай ти!
Хубаво се усмихни и под
възглавницата си погледни!

9. Сръчковец (джуджето Сръчко) съм аз голям
и моята дарба сега ще ти дам.
Със сръчните си ръчички еленче направи -
крачето върху лист кафяв постави,
очертай го и после изрежи.
Ръчичките на жълто листче постави
и отново очертай и изрежи.
Тях за рога на еленчето залепи.
Очички, устичка и носле му направи.
И така украса коледна със сръчкавост ти вече сътвори!

10. Играчката от чорапчето вземи,
с нея фигурки нарисувай ти,
които после оцвети! - подаръкът беше мандала

11. Зъбки и очички бързичко измий!
2 пъти клекни, 3 коремни преси направи
и под книжката на масата погледни! - имаше нова книжка

12. С новият подарък, кръг направи.
От него снежинка изрежи
и на числото в календара я залепи! - подаръкът беше цветен пергел

13. Днес елхичка нарисувай, изрежи
и на календара я залепи!

14. Новата книжка вземи
и в нея оцветявай ти! - нова книжка за оцветяване

15. Вашата задача днес е: елхата украсете!

16. С Поли (кукличката) днес си поиграй ти,
но стихотворението "Коледна молитва" научи!

17. Шоколадово яйце ти си пожела,
и тъй като си толкова послушна и добра,
то е твоята изненада!

18.На дънковата рокличка твоя,
коланче ново да сложиш
и на Бъдни вечер да се покажеш!

19.Нов чорапогащник вече имаш,
за новата рокличка, за Нова Година!

20. Списанието Барби прочети,
с новите подаръци се накичи
и най-послушната принцеса ти бъди!

Ето и последното писмо от джуджетата на 24.12:

Коледна шапка ви подаряваме
и от сърце ви пожелаваме
да растете здрави, весели, засмени
и да станете големи!!!
     Вашата задачка днес е:
на мама помогнете
и за вечеря масата подредете.
Напапкайте се хубаво двете
и спокойно си заспете,
а на сутринта подаръците
от Дядо Коледа отворете!!!
     Имаме и специална задачка за двете:
през цялата година добри
и послушни принцеси бъдете,
а за следващата коледа
отново календар направете!

Задачки за 7-11г

Коледната  книжка ти вземи и приказка на брат си прочети!
Днес играчките си събери и в шкафчетата подреди!
Днес мързелчето остави и дежурен по маса бъди!
Стаята си почисти и учебниците подреди!
Ти  вече си голям – днес ще пазаруваш сам!
Послушен ти бъди и азбуката цяла напиши!
Да забравим за компютър днес , книжки да четеме с интерес!
Тетрадка си вземи , петдесет задачки ти реши!
Моливчето вземи, теста вярно си реши!
С моливи, флумастри и бои , коледна картичка за баба сътвори!
Сам закуска направи и семейството си вкусно нагости!
Вземи бъркалката голяма и на мама помогни, коледните сладки направи!
Мамини помощници бъдете , вечерята сгответе!
Формички вземете и сладки изрежете!
Стаята си почистете и хубаво я украсете!
Послушен ти бъди и хартиени снежинки изрежи!
Играчка нова за елхата направи, от цветно блокче ти я изрежи!
Гирлянди чудни сътвори, от цветно блокче изрежи!
Прането събери, изненада скрита намери!
Конструктурите събери, в торбичка прибери , накрая играчките във коша подреди!
Днес се усмихни,цял ден послушен ти бъди и брат си не дразни!
Днес  усмихнат и ведър ти бъди  и на братчето си в нещо помогни!
Трябва да повторим, послушните деца леглата си оправят и за награда подарък получават!
Елхата красиво украсете, послушни бъдете  и за Коледа се подгответе!

Ето ги нашите задачи за тази година - за 3 годишно момченца:
Коледата идва затова напиши писмо на Дядо Коледа, в плик го постави и по пощата го пусни
Днес е петък за това нарисувай Дядо Коледа в шейната
Днес е съботен чудесен ден, помогни на мама да подреди масата за закуса
Днес е неделя затова помогни на мама да подредите детската стая
Днес е хубав ден да научиш ти дете едно ново стихотворение за идващите коледни празници:                       
Дядо Господи, прости ме,
моля ти се от душа!
С ум и разум надари ме
да не мога да греша.
Запази ми ти сърцето
от зли мисли и неща;
всичко виждаш от небето,
зло на мен недей праща!
Дай на мама, дай на татя
здраве, сила и живот;
мир, любов на всички братя,
и добро на наш народ!
Коледата наближава затова изработи ти картичка за баба
Хайде в този хубав ден да се облечеш сам като истински малък мъж
Днес е събота и за това помогни на тате бързо да изхвърли той боклука
Днес е време за игра, бързо ти се облечи и за Витоша се приготви
Хайде днеска в градината да цункаш всички по бузката
Хайде днес да пробваш ти дете вкусен плод да изядеш
Време е днес да научиш стихче за Дядо Коледа:       
Тихо се сипе първият сняг,
галено щипе бузките пак.
Де е на двора старият пън?-
Снежко затрупа всичко навън.
Плевникът има снежен калпак.
Зимата блъска къщния праг.
Шаро тревожно тръска глава:
Как е възможно? Що е това?
Шаро е още малко кутре-
Може ли Шаро да разбере?
Колко си глупав, Шаро, сега!
Колко страхливо гледаш снегаХайде днес в този ден да си измиеш зъбките с кеф.
Днес е твоят имен ден и за партито надуй балон
Днес е време с мама и тате да украсим елхата
Днес твоят най-добър приятел Д има рожден ден пожелай му ти здраве, щастие и късмет и му подари подарък
Хайде днес малък М да помогнеш на мама да оправи леглото
Днес е време дасподелиш случка забавна от детската градина
Ще има тържество в градината, бързо облечи си ти най-хубавите дрешки
Хубав снежен ден е днес, хайде Мими направи най-хубавият снежен човек с мама и тати
Днес е коледният ден ще печем сладки с мед. Ще направиш ли и ти дете вкусно малко мече?
Можеш ли да познаеш каква е твоята задачка за днес: бързо ти стани, навън сняг вали снежна топка направи и тати замери.
Хайде днес да изненадаме тати с ароматна чаша кафе в леглото
Днес е ден студен, затова бързо ти се облечи и на мама помогни чайче да свари.

И още на тема снежинки: http://ot-nishto-neshto.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html

Пипи, успех с операцията. Кураж и стиснати палци. Сигурна съм, че всичко ще е наред Praynig

Валери, мишчица, мамуля, да цункате от нас и малките и големите слънчица Hug Признавам си, че ми е много интересно да чета за заниманията на по-големите дечица и се надявам да не оттегчаваме аудиторията Blush

# 558
Набързо да ви почерпя, че моята малка мушмулка днес прави 3 месеца.

Няма да се отплесвам в излияния колко бързо лети времето, но днес цял ден ми е едно весело и празнично. Макар че не ни върви от сутринта и тя хич не е в настроение, аз се старая да компенсирам всичко и да я забавлявам.

След малко наш татко си идва с подаръците Simple Smile и ще празнуваме.

На мен също ми е интересно да чета какво правят по-големите ви дечица  Hug

Сега ви пожелавам лека вечер, че да се захващам с празничната вечеря Simple Smile

# 559
Много идейно това със задачките за всеки ден, чак ме е яд, че не сме го прилагали на племенниците ми когато бяха по - малки. Те сега не че са много големи, но вече не се връзват лесно Simple Smile
jaded, честита ви месечинка  Hug

# 560
  • София
jaded Честито на Радина и на вас  Hug

# 561

Пипи, просто дори не искам да си представям какви неща са ти на главата и как се чувстваш Sad изпращам ти много положителна енергия и само позитивни мисли! бъди силна и мисли само добри неща! моя мъж /който е мюсюлманин/ казва, че когато човек е с чиста душа, Бог бди над него и дори да му изпраща известни предизвикателства и неволи, в крайна сметка, всичко се подрежда!  Praynig Praynig Praynig
  bouquet

# 562
Джадет, да ти е жива и здрава Радина  Hug Като прочетох, че става на три месеца и изведнъж се сетих как роди - един ден обясняваше, че ще ходиш по чукарите, че не ще да се ражда, на другия без никакви разходки беше родила  Laughing Еееех, какви различни вълнения имахме тогава  Laughing Колко е прекрасно да си гушнеш детето и да го гледаш как всеки ден расте и се променя. Толкова е хубаво, че даже тревогите от бременността стават сладки в спомените... Майчинството е най-прекрасното нещо на света - променя ти цялото светоусещане и те прави различен човек - по-благ, по-толерантен, по-разбиращ и прощаващ... не знам за вас, но аз откакто имам дете във всяко момче (момче защото аз имам син и за това от гледната точка на мъжка майка изхождам) - от 2 годинки до голям тинейджър  го гледам с други очи и съм по-добра. Например преди много ме дразнеха разни пияни 15 годишни раздърпани момчета по пейките в НДК и си мислех какви боклуци отглеждат хората и колко ми пречат всички простаци по софийските улици а, сега ги поглеждам и си мисля "всяко от тях си има майка, която го е гушкала и обичала, която се е тормозила дали има кърма, дали наддава добре... всяко едно можеше да е  моето момче" и не им се дразня, а ги гледам с някакви други, жалостиви очи.

Ех, Джадет, виждаш ли в какви мисли ме вкарва месечинката на Радина  Laughing

# 563
Пипи, и аз се присъдинявам към стиснатите палци Hug
jaded, честито на Радина  bouquet. Да ти е жива и здрава и все така да й се радваш Hug
Мишчица, много смешно ми стана с този домашен арест Laughing На Иво буквите са абсолютно същите, така леко разкривени и големи. На него четенето му е малко трудно, когато има и ръкописни, но с писането се справя съвсем прилично.
Много хубав нов аватар имаш Simple Smile
Тара, по повод пияните момчета - аз скоро пък се бах замислила каква фатална грешка във възпитанието са направили родителите на това момче, което зверски преби свой връстник без причина. Като ги видях, изглеждаха много симпатични, съвсем нормални хора. Много ме е страх от тази безконтролна, безпричинна агресия. Страх ме е, недай си Боже, моите момчета да не са от една от двете страни в този ужас.
Момичета, чета ви идеите от коледния календар и казвам на Иво - "стаята си оправи, дядо Коледа играчки ще дари". А той ми отговаря - ти на дядо Коледа се обади и бързо му кажи, на Иво играчки не бави Grinning
Вчера както разправях, че Бобчо е станал от тези, как му казваха научно, високоизискващи бебета, реши да ме дари щедро с един ден, в който спа почти непрекъснато навън в количката. В промеждутъците само ми се хилеше и ми говореше, говореше.
Хубав ден на всички.
П.П По повод четенето , на мен от няколко години ми е латиноамериканско.

# 564
Сетих се по повод наддаването - май бебоците трябваше до края на петия месец да удвоят теглото при раждане, а до годинка да е тройно.

# 565
Галче, жива , здрава да си!    bouquet Ще се възползвам от задачките,които публикува, а последното писмо, което е на 24.12, е супер и него ще изплагиатствам  Blush

Ех, момичета и мен колко ме е страх за децата ми! Още сега ми е мъка как ще ги пускам да ходят на училище, на кино, по тинейджърски купони. И аз като valerie се питам всеки ден, къде във възпитанието са сбъркали тези родители, и какво е накарало това момче да бъде тоооолкова жестоко. Много ми е мъчно, и  ме е страх, много ме е страх  Sad

Честит имен ден на всички именници днес   bouquet

# 566
  • Асеновград
Здравейте и от нас.
Честит празник на всички които празнуват.  bouquet
Аз на нашата кака, всяка година слагам коледно чорапче и Дядо Коледа всяка нощ и оставя някакво дребно подаръче. Simple Smile
Е няма такава радост, сутринта като провери направо очичките и светят.
Малката Габи си е харесала един плюшен Дядо Коледа и по цял ден му гука и му се смее.Страшно е забавна.
Няма по голяма радост от децата.

# 567
Честит празник на всички именици, банкери и бургазлии (май имаше мами от Бургас, нали)   Hug Да сте живи и здрави, обичани и обичащи!

# 568
Здравейте момичета Simple Smile
Хайде да ви почерпя за именния ден на моето слънчице Никола.Пожелавам на него и всички бебчета да растат здрави и много да ни радват!!!Честито на всички празнуващи cook beer Misc Baby Bottle
извинявайте че не пиша често,но почти нямам свободно време.Всеки ден разходки,игра с малчо че той не обича да седи сам,домакинска работа и вечер се паркирам в кретата заедно с детето.  bouquet  bouquet  bouquet

# 569
Здравейте,

Честит празник на всички, празнуващи днес! Бъдете много здрави, щастливи и весели!

Пипи, дръж ни в течение за бебо Захари. Дано му мине леко операцията, стискам палци Simple SmileSimple Smile

Ние днес май ще украсяваме елхата...и като цяло дома..

Моята Михаела днес беше в ръцете на леля си до към 14.00 . От 7.30 до преди малко не беше заспивала..голям рев му дръпна след това---нашите навици са: плачем като ни се спи, мачкаме си с едната ръка лицето, с другата си дърпаме косата--незнам защо го прави..ама като й се спи е много смешна. От 2 дни я слагам на активната гимнастика и виждам, че си криви очичките малко---дали е от това, че играчките са много близо до очите й??? Иначе ние сме сега около 5.300 кг...което ми се струва малко...но пък яде по 130мл на хранене (т.е. около 700мл на ден)

Това е от мен за сега, хубав ден и приятно празнуване на празника Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт