Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 249
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Галче,благодаря ти.Аз си харесах една проходилка и смятам такава да взема за малката.

# 376
Е точно да се изкажа по темата и то сеира свърши Целия този спор ме върна далеч назад, когато неколцина фусти спорехме за домашното раждане  Mr. GreenЕ тогава пак бяха обичайните заподозрени ама сега нямах време Mr. GreenВ следващия спор ще се включа дейно .Много се радвам,че тогава всичко беше спор и никоя не роди в брачното ложе Mr. GreenСега се надявам девойката нещо да се е объркала ,че ако не е кураж и много късмет PeaceАз също искам детенце да ми се роди другата година ама нещо закона за сурогатните майки не го гласуват,че тоя път не един, ами два серклажа ще ми сложат.И понеже няма такъв закон ще раждам и аз дни преди менопаузата си  Mr. Green Laughing
Евитка,чета че търсиш шезлонг.ЕЛА И ВЗЕМИ МОЯ .Купих на Жоренце с музика на 5 скорости люлее и е розов,че нямаше сини  Mr. GreenНие май сме страхливи и ревем Laughing
Тарка,този пост дипломната ти работа ли беше  hahahaЗигмунд Фройд би ти завидял  мноооооого добър изказ бе чадооо hahaha
Кокетка,ама ще ВИ замоля, следващия път като защитавате  дадена теза , вкарвайте по някой друг закон,алинея и прочие така много постничко ми изглежда. hahahaПодплатете го с нещо законотворно Mr. Green Офффф бееее кога ще ходим да ядем пасти с децата,че сладкарница Неделя ни забрави Mr. GreenМалеее с тия фурии ще сринем сладкарето от ревввв  hahaha

# 377
Момичета, нека наистина запазим добрия тон в темата ни. Грубия изказ, колкото и да е признак на индивидуалност е ...  ooooh!
Тарка, много добре си го написала Peace Но, "Човек предполага, а Господ разполага" са казали старите хора.

На последната консултация на Лизи й увеличиха Вигантола - сутрин на гладно по 2 капки.

Момичета, от френския сайт Ла редут в момента могат да се поръчат страхотни развиващи играчки за бебоците ни на наистина много, много приемливи цени /използват се кодове за намаляване на цената/. Аз вече направих 5 поръчки  Mr. Green  Иве , има страхотни уокъри там Laughing

# 378
иве ние имаме уолкъра на фишър прайс.краси като рохождаше го ползваше много рядко.някак нестабилни са тези джаджи и постоянно пада,понеже се обляга на невго а той не е толкова стабилен с тези колелца,че да го задържи и често падаше.предпочиташе да се хване за ръчичките на мама и това е.но после като проходи му беше интересно да си играе с него и да си го бута като количка,поне го използва за нещо.сега ще видим втория малчуган как ще процедира с него Wink

# 379
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да си призная днес гледах във На кафе как малката Дария бръмчеше доста уверено със него.Затова ми хареса,че изглежда стабилен.

# 380
  • София
Koketka  да ти кажа тая диета е доста кофти да се спазва по време на кърмене, на нас сега хормоните ни крещят:Дай храна, а аз не давам, белким ми спре кърмата, ама неееее. За ходилата: и на мен ми беше такова усещането но няколко дни след раждането се оправих, просто бях поотекла лекинко, сега си се навирам в старите си обувки, но всички са на токове и си закупих два чифта маратонки и сега смело кръстосвам столицата на длъж и на шир.
Дидка милата ви снаха я пльоскам на дивана но все с голямо напрежение, че може да се катурне:-))  А аз вече нали веднъж я запознавах с плочките у дома, докато се намествах за едно кърмене и ме е шубе... И искам шезлонг или люлка, изчакай Гошето може пък да му ареса лекинка полекинка, ако не свиркай.......
За грубия изказ мислех пак да понаплювам и то знаете че ще е качествено защото го мога, ма се замислих за к'во да си хабя интелектуалния продукт.....а и толкова съм уморена вече и ще лягам, лека:-)

# 381
Я, колко много сте писали днес  Laughing голям кеф ми беше да чета, че аз цял ден с крак люлея Емо на шезлонга, а с ръцете чаткам по клавиатурата тази пуста курсова работа, ама я написах. Уф, много скучно ми стана - аз нарочно си избрах тема за управление на кредитния риск, че нали това работя и да ми е лесно, да не трябва да ровя за материали, ама не съобразих, че да пиша по тази тема е първо все едно съм на работа (мнооого гадно усещане  Laughing) и второ тя е бая големичка и накрая се оказа, че доста страници съм изписала, не знам даже дали не излязох от стандарта на университета, ама няма да поправям, че ми се доспа.

И забелязвам, че във всеки ден има по нещо лошо и по нещо добро - на фона на скуката с ученето днес, с удоволствие забелязвам, че Емо се е уредил с нова кандидат-снаха  Laughing (Джадет откога те чакам да ни харесаш  Laughing), а на всичкото отгоре и Евитка за първи път доброволно ни написа с червена точка в бакалския тефтер, че до сега все я подсещам  Laughing

Мамуля, мноооого съм съгласна с теб, всичко на този свят е Божа работа, ама характера си  е характер и аз продължавам да си планирам  Laughing, овен, какво да ме правиш  Laughing Но иначе любимата ми приказка е, че живота е това, което се случва докато си правим планове. Повтарям си го непрекъснато, че да не се самозабравя с планирането и да ми дойде твърде шокиращо някой обрат на съдбата  Laughing

Дидка, след твоя комплимент се замислям дали да не запиша една докторантура, щом пък съм толкоз добра  Joy Joy Joy Липсваш ми, да знаеш  Hug Много обичам да се смея с теб. Давай да скачаме в сладкарницата, пък каквото ще да става  Laughing

Кокетка, от тези овесени ядки не ти ли се увеличава кърмата? Аз съм чела за този им ефект и  не смея да хапна и една овесена ядчица,  много обичам  Wink Иначе да ти отговоря - на мен ми бяха малки обувките допреди седмица-две, но вече са ми ок. При мен предполагам е било от останалите няколко килограма, но напоследък доста свалих и вече имам само 2-3 повече от преди забременяването. Но това не означава, че и при теб е така. На майка ми и порасна крака с един номер като беше бременна с брат ми и така си й остана.

Джадет, добре си ме разбрала - в живота разчитам само на себе си. По статистика половината бракове завършват с развод, и при всички тях в началото и двамата са си мислили, че са завиниги заедно  Laughing Е, как да разчитам на мъж  Laughing За това си оправям нещата така, че ако утре го няма, ние с Емо да сме си добре  Wink Е тук съм го ударила на голямо планиране - и с таткото и без него. Както казва Коктетка - план А и план Б, паралелно разработени  Laughing Че даже, за да съм честна имам и план В - ако нещо с мен се случи, брат ми да поеме отговорността за детето. Таткото е наясно с това ми решение и за това в договора за стволови клетки не фигурира той, а брат ми като втори разпоредител (което между другото се оказа, че не само аз правя - мацката от фирмата за стволови клетки каза, че доста жени не искат блащите на децата да фигурират в договора, явно не само аз съм луда  Laughing). Той си е татко, никой това не му го отнема, но вместо мен идва брат ми и двамата ще трябва да обсъждат всичко заедно, все едно съм аз, никакви самостоятелни решения Laughing И да си призная, колкото повече съм готова за живот без таткото, толкова повече го обичам и искам - идеята да можеш да се справиш сама и да имаш свободата и силата да живееш сама, се оказа че ме привърза още повече към връзката и идеята да не съм сама  Laughing Добре че и той ме обича такава емоционална и луда  Laughing

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 01:40 от Tara Wilson

# 382
И да си призная, колкото повече съм готова за живот без таткото, толкова повече го обичам и искам - идеята да можеш да се справиш сама и да имаш свободата и силата да живееш сама, се оказа че ме привърза още повече към връзката и идеята да не съм сама  Laughing Добре че и той ме обича такава емоционална и луда  Laughing

newsm74  202uu newsm18

също така -
добре си дошла, когато и където и да е било  Hug
аз съм категорична, че съвременният човек следва да е ГРАЖДАНИН НА СВЕТА /което се доказва и от семейството, което съм си създала/, така че границите /физически/ са нещо много относително и реално това, което наистина ограничава хората е единствено и само тяхното съзнание и разбиране за света!
//майка ми преди няколко години ме попита как така съм разсъждавала по този начин за света и за нещата в него Simple Smile как така съм била толкова либерална и широко скроена Simple Smile

много се разсмях на английския за бебета - реално погледнато, нито този английски си го имаме в домашни условия; а като се прибави и че ю-тюб 'работи' за мен и постоянно нещо пее, и аз обикалям наоколо със Сара, то съвсем изпълняваме характеристиките на този курс Simple Smile

за плановете за живота - it is what it is е напоследък моята житейска концепция;
точно преди 2 години, по това време на късната есен, аз бях идеала за млад човек с идеални възможности в живота - току-що бях завършила като абсолючен отличкик, вече работех в чуждестрранна компания /с много висока заплата, като за начинаещ/, имах моята си кола, която сама си бях купила /сервирайки пица в Америка/, имах академично бъдеще в университета /стига да го исках/, и още редица 'идеални' подробности от този ред Simple Smile
и изведнъж се озовах в болница, страдайки от хроничен гастрит на нервна почва...
тогава взех съдбоносно решение /без да знам, че е такова/, което в последствие промени целия ми живот - напуснах тази си работа и подадох документи за европейска стипендия за обмен в технически университет в Швеция /междувременно бях записала и семестриално завършила магистратура/ - доста логично, спечелих стипендията Wink
и там, в зимна Швеция, в един февруарски следобед, с около 2 метра сняг наоколо, се запознах с таткото на Сара, който ме попита дали искам капучино Simple Smile
и така  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
така че, с това се изчерпват идеите ми, че нещо зависи от мен и мога да го планирам Simple Smile
  bouquet it is what it is   bouquet

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 04:29 от danna999

# 383
Привет, привет  Hug

Тара, не съм забелязала овеса да влияе върху количеството на кърмата ми  newsm78 Аз по принцип нямам в излишък - има толкова, колкото му трябва на Андрей и дори да се е увеличила малко, не ми е направило впечатление  newsm78

Пък за краката - дано е от килограмите, аз имам да свалям още много  Sad
Много ще ми е криво, ако са ми пораснали краката. Много си обичам обувките и при всяка възможност влизам в "обущарника" вкъщи и си ги гледам и им се радвам на милите ми токченца  Heart Eyes

Иначе и аз като Евитка се сдобих с два чифта маратонки. Ей, такъв вид обувка не съм слагала от гимназията, когато играех физическо  hahaha

Дидке,  Hug
Хайде, поне една квартална сладкарница може да направим  Laughing Че ние все набързо с тия ревящите. Предлагам следващия път да ги добутаме до някое кафене, оставяме ги да си "бърборят", а ние да се чукнем за здраве  Joy Ми, така де, не сме полели раждането  Mr. Green

Евитке, сигурно си права, мила, за диетата. Аз по принцип трудно пазя диети, свързани с гладуване, щот много ми прилошава. По - скоро някой режим е като за мен  Peace
Аз режим спазвам от дълги години, ама пусти стрес и недоспиване в комбинация с хормоните ми пречат да свалям килограмите  ooooh!
Кога ще се наспя, не знам  Sad

Евита, Андрей има и люлка, и шезлонг и като цяло предпочита шезлонга. Неговият дори е най - обикновен на Чико, само с функция люлеене, допълнително му купих и играчки, но той нещо не им се кефи особено, предпочита да му развявам пред лицето една голяма звездичка, в която е влюбен  Laughing
Вчера така я беше награбил и такива езици й пускаше, че щях да полудея от смях  Laughing hahaha
Иначе е голямо удобство - слагам го в шезлонга и го нося там, където отивам и аз.

Дана, и аз като теб реших да се отдам на майчинството като един вид почивка и бягство от професионалния стрес, ама май само смених вида стрес  Laughing
Шегата настрана, аз обичам да живея динамично, така че стресът ме зарежда до някаква степен  Peace

Галче, а тези чаши вода каква цел имат? Да намаляват апетита ли или друго?
Аз съм пробвала преди всяко хранене да пия вода, но честно казано не спомага за редуцирането на поеманото количество храна  Mr. Green

Хайде, хубав ден от нас  Hug

# 384
Добро утро Hug
Подкрепям като цяло разсъжденията ви около предварителната осигуреност, но част от тях малко ми звучат като "бедните да не раждат". Истината е, че големите таланти и умни хора невинаги са ходили на английски за бебета или са свирили на пиано от тригодишни Laughing
Пък и доброто самочувствие, хармонията и въобще комфорта със себе си, невинаги са свързани с добри, високи позиции. Не ми се струва здравословна амбицията от толкова рано. Децата преди всичко имат нужда от любов, обичани ли са и имат ли минимума да растат обгрижвани, нататък всичко могат да постигнат.
Тара, стига толкова си ми хвалила Евитка, че като се наредят и Иво, и Боби на опашката за Рада, може да изпреварят Емо Laughing
Борис вчера яде през два часа и половина. Вместо да разрежда, не знам какво му беше станало. Вероятно от застудяващото време.
За диетите - аз също се отчайвам вече, ходя вечно гладна, от постоянните разходки огладнявам допълнително, но ефектът хич не е очароващ. С дванайсет килограма съм отгоре.
Джадет, за слинга -ами аз ще разчитам на старата, проверена любов Laughing, кенгуруто.
Да ви се похваля - получих един буркан пробиотици, забъркано от младите учени на България и почваме семейна имуностимулираща терапия Simple Smile
Хубав ден ви желая.

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 08:30 от valerie

# 385
  • София
Evita, благодаря ти за изчерпателния отговор   bouquet Ще видя ако успея да навия мъжа ми да отидем семейно. Ние така общо взето заедно се подлагаме на диети, което ми е много по-лесно откъм готвене, че и той все солидарен с моите бременности и пълнеем заедно Simple Smile Но определено мерки трябва да взема ! Възхищавам се на тези, които вече са възвърнали формата си. При мен винаги нещата се случват по-бавно и с много усилия, когато става дума за отслабване след бременност.
Месец сигурно след раждането бях свалила 10-тина килограма, но вече качих 3 от тях обратно  Embarassed А и това не излизане ми се отразява много зле. Дано се взема в ръце, че иначе лошо се пише, макар, че докато кърмя не разчитам на голямо отслабване, но поне това което зависи от мен като ограничение от някои напълно празни калории да направя.

# 386
Добро утро или ден зависи кой кога е станал! Grinning

Емо снощи на няколко пъти се събужда , явно нещо сънува и се стряска и реве.Напоследък все иска да гледа детско , става и вика бейби тиви. Не съм много доволна от това стига ми един ТВ маниак вкъщи . Laughing
Деница пък така хубаво си спи при мен  хапва си полусънена и продължава (пупу)
Тук е такъв студ а така не ми се стои вкъщи . Може да се помоля на мъжа да прескочим до мола  , че ми е скучноо.
Шезлонг имаме ,но тя много не го иска засега   , предпочита да я държим на ръце и да и говорим . Все не мога да я хвана като се усмихне да я снимам . За проходилки , уолкъри и тн не е ли рано ? Емо го сложих на осем месеца .
Лек ден!

# 387
я сега един бърз въпрос  Mr. Greenмоята беба е на 2м 23 дена и съм се притеснила че не хваща играчки в смисъл че не посяга да ги хваща. иначе като и я дам в ръчичката я държи и оглежда .навсякъде чета статии и едно с едно няма какво трябва да прави бебето на 3 месеца

# 388
  • София
Иве,

за Вигантола или Деавита и даването му сутрин на гладно!!!
И на мен ми беше любопитно защо след като обстойно съм преглеждала листовката и подчертавам там НЕ е указано дали да е на гладно или не, а и нашето педи каза на гладно а аз пропуснах да попитам защо и разбира се порових и почетох какво пише в дебелите медицински литератури!
Идеята на гладно е че вит.Д дадедн сутрин се усвоява най-бързо и най-лесно от бебешкия все-още несъвършен организъм. Имайки го и в адаптираните млека обаче не означава, че дтето ще го усвои адекватно, затова именно е най-добре да се дава допълнително и сурин и дозата да се регулира при всеки преглед и консултация в зависимост от общото състояние на бебето и по-конкретно за  прояви  на  Рахит.
Те  се  откриват  лесно , фонтанела, крайници и т.н.  и  при  първи  симптоми  се  увеличава броя  капки. Когато  се  съмняваме и ние и педито, пускаме  следните  кръвни  изследвания  които  ни дават пълна картинка на ситуацията- серумен Калций, Фосфор  и  Алкална  фосфатаза. При  Рахит  нивата  на  калция  и  фосфора  са  намалени  а  е  високо  това  на  Алкалната  фосфатаза.
Аз давам (когато не збаравя) по  1 капка,  обаче максимално съм увеличила  престоя  на  вън - при  слънчево  време, свалям сенника и я пека здраво. Но засега Рада си е ОК и нямам и грам съмнения за прояви на Рахит!
Кокетка за водата на гладно...........и аз попитах Ипократис какъв е смисъла??? Нали съм Тома Неверни и всичко искам да има своето логично обяснение, та той ми обясни че приемайки вода, първо стомаха има свойството да разширява размера си но след това много бързо и безпроблемно да го стеснява в нормалните си размери, освен това тази вода спомага по-пълноценно да се усвои стомашно съдържимото, което ние ще му набухаме и така да използваме максимума енергийност и калоричност на последвалата приета храна. Ей те това е......а дали е така??!! Аз от тая вода не мога да изляза от тоалетна пък не знам, аааааа и МНОГО ВАЖНО, мисля от нея рязко ми намаля появата на циреи, поне аз с това го свързвам......до скоро отивам да си взема аката за раждане от социалните и мисля да си взема една чанта с тротил:-))))))

# 389
klims9, и моя бебчо не хваща нищо още - на 2 м. и 22 дни е. Имаме активна гимнастика, и като го сложа вътре все си мисля, че ще хване някоя играчка, но не може още.
Ninche, и нашия татко трябва да отслабва заедно с мене, голям стрес е тая бременност и раждане, как да не напълнее човек  Heart Eyes
Шезлонг нямаме все още, за люлка за съжаление нямаме място, а много искам...
Евита, успех със социалните  Hug

Общи условия

Активация на акаунт