Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 236
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ви мн.за отговорите за водата,ще се огледам за някоя кана,все ще ми влезе в употреба и не само за бебо.
Klimsвсяка дете се развива различно,не се притеснявай,Виктор посяга но доста некоординирано,така че е по-важно да се упражнявате и да предлагаш нещо ,което да привлича вниманието му.
Кокетка моите стъпала са се уголемили,дали от бременността,дали от кг,но се смазаха в старите ми обувки и си купих едни ботуши за зимата с един номер по-големи.
Мъжките мами как се справяте с пишлетата?На мен педи ми показа на първата консултация и аз уж го правех,но като видях на втората консултация как я забели ,разбрах,че аз май нищо не правя.Най-страшното е ,че ако не се прави може да се наложи да посещаваме хирург след време,което е много болезнено зо детето.
Nincheстахотен масаж правите.Аз май съм варварка,защото го масажирам доста здраво след баня Embarassed,но той и без това не обича много да се къпе и да го мачкат,та гледам по-бързо да приключа Joy
А относно плановете в живота-аз обичам да си правя планове,така планувах преди време и бебето,но в живота не винаги става така.Отне ми доста време и ходене по лекари,интервеции и операции а и не съм на 20+ години.Така че живот и здраве догодина планирам второто си дете,ако е рекъл Господ.Нямаме банкови спестявания,напротив имаме кредит и то не малък,нямам идеалните условия,,но МОГА ДА МУ ДАМ МНОГО ЛЮБОВ .

# 391
Ninche, а защо не излизате? За бебетата си е добре навън, само за нас е малко гадничко.
 Ние днес бяхме от десет и половина навън, а Боби продължава да е на терасата. Отворила съм вратата и го гледам.
Аз не издържах на студа с грейпфрута за закуска и недоспиването през нощта. И го преместих в другата ни количка, която стои на балкона. Спи вече трети час.

# 392
Хайде и аз да се включа .На всички майки честит празник  HugДа сме умни ,красиви  и мнооооого щастливи  Laughing.На всички именници -да е живо и здраво името  bouquet
Днес моя прекрасен Георги прие християнската вяра и си имаме малко християнче вкъщи Heart EyesДържа се мъжки и изобщо не рева.Дали свещите и многото икони го накараха да бъде спокоен или факта ,че е в храм  ......не знам.Попа го вдига от казана ,а нашя се хили като тиквичка Mr. Green
Сега спи като пич и целия мирише на миро  Laughing
Почерпете се за негово здраве Wine Glass cook

# 393
Въпрос към ЛЛЛ
От известно време Виктор прави по-големи паузи нощем и от тогава след като съм предложила и втората гърда от нея почти нищо не може да изсмуче,все едно е празна.Пробвах да цедя,но втората гърда пуска винаги по-малко.Иначе сме на дохранване,не сме само на кърма

galabinatankova, притеснява те това, че Виктор прави по-големи паузи и не стимулира добре кърмата ли? Ще споделиш ли какви количества добевка получава той за денонощие или по колко пъти и колко АМ додаваш? Какви количества вода пие той сега, друго приема ли, примерно чай или нещо друго?

Поздравления за чудното наддаване, това е повече от добре. За теб вариант ли е да започнете плавно да вървите в посока намаляване на добавката, за да може Виктор по-често да се буди, да суче повече пъти в денонощие и да стимулира лактацията? Така е съвсем реално скоро нуждата от добавка да намалее и дори да отпадне.

Пиши как виждаш нещата и каква посока би искала да поемете и ще се радвам да дам идеи за действие  Peace

Здравей Шаманката,да, много бих искала да махнем добавката и да бъдем само на кърма.И ме притесняват тези големи паузи заради кърмата.На денонощие имаме около 6 хранения като добавката е от 90-110 мл.Кърма съм изцеждала най-много 60мл.,но напоследък май намалява.След хранене Виктор винаги е недоволен и иска сякаш още.Много е лаком.Но пък1800 гр.ми се струват много.Как точно да намаля добавката-колко трябва средно да изяжда бебе на нашата възраст за денонощие?На 2 часа дали е добре да направя храненията и в такъв случай по колко добавка да давам.Не предлагам нищо друго-нито вода, нито чай.А през нощта да го оставям ли да спи или да го будя?
Благодаря за времето и вниманието,което ни отделяте Hug

# 394
galabinatonkova, аз дърпам кожичката и измивам това, което се показва. Не упражнявам натиск, та не знам дали моето може да се нарече забелване  newsm78
Педиатърката ми каза аз да преценя как да процедирам с пишлето - ако искам да забелвам, ако искам - да не забелвам. Изброи ми евентуалните рискове и при двата случая и ме остави да реша.
Понеже и аз не знам кое е правилно и кое - не и при цялата налична информация по въпроса, взех доста соломоновско решение, като само забелвам пишлето само до там, докъдето се показва самичко, без усилие. Андрей не дава вид като да усеща нещо - в смисъл някакви форми на дискомфорт или болка.
Споделих с педиатърката какво съм решила и тя каза, че по този начин до 2 год. възраст би трябвало да се покаже цялата главичка Peace

То и аз си купих нови ботуши и други чепици, ама много ще страдам, ако и след свалянето на килограмите, ще трябва да се разделя с всичките си стари обувки  Sad

Евитка, ясно  Peace Ще започна да прилагам тази част от твоята диета. Аз и без това пия много вода и непрекъснато съм в тоалетната, та няма да ми е трудно  Laughing

Климс, Андрей хваща избирателно. Има една играчка - звездичка, голяма почти колкото него и много я обича. Нея хваща и дори притегля към тялото си, след което започва да я облизва и да й пее. Към другите играчки проявява по - малък интерес - примерно на шезлонга има 5 висящи играчки, но посяга винаги само към една - един октопод с дълги крака. Разменяла съм местата на играчките и пак посяга към октопода, т.е. изборът му не е заради мястото.
И все пак протягането и хващането му е все още доста неконтролирано, но към звездичката и октопода проявява голям интерес. Също така се протяга и към моите ръце  Peace

Валери, като оставяш бебето на балкона, как го приспиваш там или го пренасяш спящ?
Ние също бяхме навън и направо се вкочаних. Сега го чакам да се събуди и пак ще излезнем за час-два, защото ще стане адски кисел, ако останем вкъщи  Tired

Дидке, честито християнче  Hug

Хайде, чао, събудихме се  Mr. Green

# 395
Дианка, честито ви християнче, да ви е живо и здраво!
valerie, направо ти се възхищавам как ги извеждаш твоите деца непрекъснато навън.
Уф, снощи сънувах много странен сън - че съм на работа, но съм го оставила малкия вкъщи сам цял ден. И като тръгнах да се прибирам, си бях забравила ключовете на работа, трябваше да се връщам, и после някакви други пречки имаше, та все не можех да се прибера...Събудих се, а сърцето ми едно такова свито... много гадно. Добре, че беше само сън  Tired

# 396
  • София
Ехаа, Diana, честито ви християнче  Heart Eyes Вие рано-рано я свършихте тая работа Simple Smile

Валери, ние не е като да не излизаме хич, но не го правим всеки ден и не излизаме за дълго, а колкото да свършим някоя работа. Абе, друго си е да е по-топличко, да си навън и хич да не бързаш да се прибереш и да да си шариш насам-натам в хубавото време и настроението е друго и въобще всичко  /поне при мен/ Sunglasses

# 397
  • Варна
Здравейте!
Ние току що се прибираме от дълга разходка. Днес във Варна макар и мрачно беше много хубаво - не много студено и тихо. Явно обаче облаците и прогнозата за дъжд бяха уплашили хората и нямаше жив човек в морската градина.  Mr. Green Ние обаче я обиколихме пак надлъж и нашир, че навън най-хубаво спим.  Party

Да ви споделя, че моя приятелка от Пловдид ми каза, че утре във всички магазини на Хиполенд щяло да има 20% намаление. Ако някой е планирал по-голяма покупка май ще е изгодно да се посети магазина. Peace

И тъй като чета май всички ни гони голям апетит, особено за сладко, да ви споделя новата си любима рецепта за домашни бонбони - ВЪРХОВНИ СА!  Heart Eyes Тъй като съм на диета и разни благинки като шоколад, мляко, яйца, които са в основата на всеки сладкиш са ми забранени. Та открих тази рецепта за рожкови бонбони и съм супер доволна. Отнема 10 минути да се приготвят и са здравословни. Wink Трябват ви само фурми и стафиди (около 1 чаена чаша общо), кокосово масло 1/2 чаша разтопено и 1 и 1/2 чаена чаша брашно от рожкови ( до скоро не знаех какво е това, а сега знам - супер добър заместител на какаото без кофеин и с по-малко калории  Wink  ). Фурмите се изчистват от костилките и заедно със стафидите се нарязват на ситно. Слага се кокосовото масло и брашното от рожкови и всичко се обърква. Правят се топчета и се овалват в кокосови стърготини. Слагат се в хладилник да се стегнат - божествени са!!! Heart Eyes Blush

Диде, честито ви кръщение!   bouquet Голям юнак излезе Жорето - няма страх ни от ваксини, ни от дядо поп.  Mr. Green

Вио, и аз онзи ден сънувах, че съм на работа, но с бебето. Shocked Беше голям екшън.  Mr. Green Но сънят ми беше резултат н атова, че цял ден тогава си мислех колко ли ще ми липсва като трябва да тръгна на работа и как ли ще направя така, че да не е голям стресът за нея, защото с моята работа отсъствам от дома поне 2 седмици. И отсега го мисля и ми е мъчно..

Кокетка, браво на Андрей!  Hug

klims9 , Малена пък не посяга още активно към никоя играчка.  newsm78 Иначе гледа ги, говори им, маха с ръцете като въртолет, но не посяга.  Thinking И аз съм чела май същата статия за децата до 3 месеца.

Хубав ден на всички!

# 398
Q-T , ти не си човек! Къде ще го търся сега това брашно от рожкови  Whistling

# 399
  • Варна
Q-T , ти не си човек! Къде ще го търся сега това брашно от рожкови  Whistling

Laughing Има го в биомагазините.  Mr. GreenАз го взех от аптека Санита - отскоро там има щанд за здравословни храни.

# 400
Хелоу Simple Smile Прибрахме се ние преди малко, ядохме и вече спим в любимата ни поза: по корем в мама. Моето момиченце си има един любим жираф и едно слънчице, но най-любимата й играчка съм аз. Мина ли в обсега на погледа й, веднага пренебрегва всичко друго, почва да гледа само в мен и да ми говори Simple Smile Вече въобще се отказах да чета разни статии за развитие на бебета, защото всичко е супер индивидуално. Все пак всяко детенце си е личност, има си характер и това си има отражение върху развитието, а и върху това какво е интересно на едно дете. Моята шушка телевизора още не го е забелязала (макар че по желание на мъжа ми имаме някакъв модерен и голям екран), но пък взема ли книжката и ококорва очи и почва да я зяпа и да се хили.

Дидка, честито ти християнче... Да ви е жив и здрав и да го пазят всички сили Simple Smile
Аз ще изчакам детенце, като порасне, само да си реши иска ли или не кръщене. Може да реши да стане будистка, религията си е нещо специфично и според мен човек трябва да има право да избира.

Таренце, и аз така се чувствам по отношение на моя мъж и си го обяснявам с това, че аз от него искам само любов, не сме обвързани морално и материално, не зависим един от друг, съответно ни остава само чистата, истинска любов.

Кокетка, моите крака пък ми се струва, че се смалиха, което ми се вижда по-невъзможно.

Като ви чета с тез пишки, се радам още повече, че имам момиченце, макар че аз още докато не знаехме какво ще е детенце, бях казала на мъжо, че той ще се занимава с пишката, ако има такава. Няма да забравя преди години с една приятелка една вечер тя забелва на сина си атрибута и по едно време като текна кръв, като взе да пищи това дете, три жени седим над него и се чудим какво да го правим. Та звъняхме на майката на едната девойка, че тя има брат, да каже какво се случва. И тя ни се подиграваше, че три жени не можем да се оправим с една пишка  Joy Joy Joy

Ние в събота ще ходим за коледна украса, че аз след 1ви декември почвам да украсявам. Тази година съм решила да купим и лампички, аз лично не обичам, но знам, че детенце много ще се радва... Онзи ден ходихме до МОЛ Сердика и там са направили една огромна елха със светлинки и златни топки, на Радина й останаха очите в нея.

Чудя се какви подаръци да купувам, нямам идеи нещо. Мозъкът ми е пълен само с щастливи мисли за детенце и мъж и не мога да мисля за друго... Ние за нас сме лесни, непрекъснато си правим подаръци, ама ме чакат всички роднини и по двете линии...

# 401
Кокетка, за режими, диети и т.н. при всеки е индивидуално. Затова мога да ти кажа при мен как действа водата, пълни ми корема Mr. Green после слагам задължително един голям морков, аз си го ям така суров като заек го гриза, чак след това си сервирам и сядам да ям. Като обикновено хапвам и още зеленчуци със самото ядене. Като приключа с  яденето в чинията, което умишлено не е голяма порция, ставам и веднага започвам да правя нещо друго, да мия чинии или нещо друго което изисква ръцете ми да са заети Wink След около 30 мин, ако още съм гладна /обикновено не съм/, пия още една чаша вода. Друго много важно, но трудно изпълнимо с малко бебе е храната да се яде като напитка, а питието да се пие като ядене. Това означава да се пие на малки глътки и храната добре да се втечнява /да се преметне 32 пъти в устата/ преди да се глътне. Така се усеща ситост с много по-малко количество храна, отколкото ако се яде на големи хапки и доста бързо.
Аз вече нямам килограми да свалям, само малко излишна кожа около корема Blush

За пишлето, аз май бях писала, не забелвам, такива са тукашните препоръки. Възпаления са възможни и в двата случая, затова засега оставям нещата на самотек Wink

Пак се връщам на темата за езиците, защото вчера бях на логопедична среща за Диди. Потвърдиха моята теория, че в нашия случай ТРЯБВА вкъщи да й говорим само на български, /въпреки желанието на възпитателката в детската градина да й помагаме с френския вкъщи и същите идеи на свеки/. Обяснението е, че детето, когато е в двуезична среда трябва да има доминантен език, в нашия случай това е майчиният език. Логиката е, че ние не знаем френски детски песнички, приказки и всякакъв друг арсенал типичен за ранната детска възраст, а те са важни за правилното говорно развитие. За щастие се оказва, че чрез развиването на българския език, детето като матрица прилага това върху другия език /в нашия случай френския/ и постепенно започва по образец на майчиния да развива езика на говорната среда. Също така ни успокоиха, че е нормално да започне да говори езика на дет. градина след поне 1година посещаване. Предстои ни и оценка на детето преди започване на предучилище и евентуално индивидуална работа с родителя и детето за наваксване на потенциално изоставане в речевото развитие. С други думи успокоих се Flutter

Дана, много е интересна твоята история Hug

Джадед и Тод много обича да разглежда книжки, по неволя засега гледа книжките на кака, но не се оплаква Joy Иначе бях чела, че когато има две деца в семейството преди лягане е добре да се четат две отделни книжки, една за по-малкото дете и една за по-голямото. Това е както и с играчките предполагам, от една страна означава индивидуално внимание към детето. От друга страна книжките за най-малките са написани с малко текст, кратки изречения и много картинки и възприятието е доста по-добро, отколкото при тези, които са предназначени за по-големи деца Peace Аз си правя планове hahaha догодина да преместим Тод в стаята на Диди на двуетажно легло и тогава да започнем такъв тип четене на книжки Flutter

# 402
Диди, честито на Гошко, много хубаво сте направили, че сте го кръстили като по-малък  Hug
Кокетка, днес го пренесох спящ направо с чувала А иначе терасата ми е огромна и има къде да возя количката, така че успявам и да го приспя Друг вариант ми е да го сложа в кенгуруто първо и да го разнасям малко, после го пренасяв количката. Но най му е хубаво на разходка, де
Вио, аз съм си решила, че всекидневното извеждане навън е стъпка в посока децата ми да са здрави При Иво определено има ефект, дано и при Боби да е така И без това не успях да ги кърмя, поне с другото да се справя.
Боби също много обича книжки.
За играчките - посяга, но не хваща още. По мои спомени бебетата на три месеца и половина вече започват да хващат. Може и да се лъжа обаче
Ставам, че трябва да се приготвям за каланетика. Дано да е кротък, че напоследък само иска да го гушкам.

# 403
# 404
diana_val4evaЧестито християнче! Да ви е жив и здрав и винаги неговия ангел пазител да бди над него!
Честито на именниците.
Аз също имам повод да почерпя, party023днес празнувам, но РД.
Този беше един от най-хубавите ми до сега. Wink 
Направо се разложихме в топлия басейн, а Магичка получи ваничка в надуваемото басейнче и минерален душ Wink
Q-TСтрахотна рецепта Wink ще търся продуктите и ще я направя.
Koketka_majoretkaНа ме определено ми е пораснало стъпалото. Де да беше само то обаче Rolling Eyes
vioУжасен сън. Наистина тръгването на работа хич не е приятно. По точно раздялата с дребните е неприятна Confused, но имаме още доста време до тогава . Наслаждавайте се сега...
Отивам при фемилито, ред е на тортата Peace

Общи условия

Активация на акаунт