Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 213
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Дидка, честито ти християнче  Hug много целувам и теб и Гого  Hug

Неси, честит рожден ден   bouquet

Дана, много готина история е твойта  Laughing става за романтичен филм  Wink

Валери, аз също на първо място слагам любов, особено когато децата са момчета  Wink Даже и на второ и на трето място слагам пак любов и после идва всичко останало. Но, се старая и финансово да мога да му осигурявам всичко необходимо. И да не мислите, че аз нямам кредити... най-вероятно имам повече и от вас, ама нали съм банкер, не приемам кредитите като бреме, а като възможност да имаш нещо сега, пък да го плащаш утре. И освен това кредитите и спестяванията са си отделни неща и човек може да си има и двете  Laughing Много съм съгласна с теб, че когато едно дете е таланливо, то си е такова, в което и семейство да се роди. Ама аз откъде да знам моето дали е таланливо  Laughing За това наблягам на езиците, че да се оправи милото в живота дори и да не е много умничко  Laughing

Кокетка, и аз си гледах тъжно токчетата до преди месец и всеки ден се молех краката ми да си станат пак малки, че имам няколко необувани чифта от любимия ми вид - престъпно високи токчета и без пръсти  Laughing Аз почнах вече да влизам в моите, така че мога вече да се моля и ти да влезеш в твоите  Laughing

Джадет, все повече откривам, че си приличаме с теб  Laughing Ако се вземат Емо и Радина, няма да имат проблем с тъща и свекърва като сме такива еднакви и двамата ще са свикнали на характера и поведението на другата майка  Laughing

Евитка, уби ли някоя служителка-лелка в социалното  Laughing И аз още нямам пари от тях, но акта си го взех преди седмица.

Днес ходих да си защитавам курсовата работа и да си призная честно, много съм доволна от себе си  Grinning В моите си очи се представих отлично, мисля че и на  другите студенти им беше интересно, защото много ме разпитваха всякакви неща. Нализнаете как някой като го "изпитват" и другите от солидарност не задават въпроси, да не го прецакат нещо. Ама аз отначалото им казах, че това го работя вече 10 години и да ме питат смело за всичко и те се отпуснаха и стана много готино. Е, малко като даскалка се почувствах, че хем съм по-дърта от тях, хем те задават въпроси, а  аз отговарям Laughing

# 406
Галче, Тара, благодаря за отзивите за моята история  Hug това си е история от 'живия живот', както му казват Simple Smile

ние днес дружно се замъкнахме в посолството, за да подадем документи за паспорт;
да де, ама ние тази нощ не спахме... има нощи, когато ми е кеф да сме будни и да си общуваме с бебенце; но тази нощ Сара просто беше нещастна и в особено настроение... накрая някакси заспа върху мен /то не беше носене, шезлонг и какво ли не, преди това/. и така аз дремах едно известно време, докато не реших, че е наистина заспала, та да я сложа на леглото... но то вече беше станало към 6 сутринта; и в 7 се появява другият участник в моята житейска история и решава да ни нацелува, така, както си спим Simple Smile след секунди Сара се събужда и разплаква, а аз инстинктивно подскачам в леглото  Sad а то момчето искало да ни целуне просто Simple Smile
много се ядосах и буквално ги командировах двамата в другата стая /с едно бързо ядене преди това за Сара/.
и в 8 вече трябваше да се замъкнем към мястото Х...
та, явяваме се ние - аз с една чанта документи, таткото на бебето и самият субект бебе Simple Smile и съм подготвена за всякакви обяснения и т.н.
а служителката в посолството се оказва бременна поне в 7 месец  Rolling Eyes представяте си колко беше на кеф момичето; хвърли ми един лист да попълвам, все едно вадим паспорт за 5ти път, а не за сефте Simple Smile
на мен най-сериозният ми проблем е за името - по-точно, че държа на български да се напише Сара Билал Кадир /че по-особено му се пише фамилията на таткото/; обяснявам аз, пиша, а това момиче ме гледаше все едно и говоря на китайски и ми отговаря 'ми добреееееее' все едно и говоря за мрачното време навън...
та ще ги видя дали наистина ще ни напишат името както искам аз, или ще се караме другата седмица Simple Smile

а, и забравих да кажа основното - излизайки от входа, установявам, че не просто е мъгливо и гадно, ми дори и се опитва  да вали /както никога тук Simple Smile/ - Сара спа непробудно от 9 сутринта, до 12:30, когато се прибрахме - явно вече си свикна детето ми, че майка му е ненормална и при всякакви метеорологични условия го води навън Simple Smile

и последно - писала съм ви за страстта ми към играчки от всякакъв вид Simple Smile днес следобед Сара заспа на активната гимнастика Simple Smile както си 'говореше' с една овца, която виси там, така си и заспа - заобиколена от редица интерактивни играчки, които МАМА /т.е. АЗ/ и пробутва всеки ден  Heart Eyes

bouquet

# 407
забравих нещо -

Галче, това, което са ти казали професионалистите, аз същото съм разучила; особено за майчиния език - презумцията била, че майката най-добре изразява себе си на собствения си език, ето защо се предполага той да стане и доминантен за нейното дете /поне в началото на неговото развитие/;
нали си чувала, как точно дву- или три- езични деца са най-силните ученици в класа и т.н.

и пак от посолството днес - преди нас беше една жена с двамата си сина /и двамата по-високи от мен Simple Smile/ - тя им говореше на български, а те мигновенно и отговаряха на датски; тя пишеше вместо тях и се обясняваше с момичето от посолството, че следващия път те ще дойдат сами, дали можело някой да напише нещо си вместо тях, че те не можели да пишат на български...
в този момент аз погледнах спящата Сара в количката и си представих, ако един ден това се случи и на мен Sad
//доколкото се познавам, няма, но все пак - беше си тъжна картинка...

# 408
  • Варна
neci, честит ти рожден ден! Бъди щастлива и много усмихната заобиколена от любимите си хора!

Тара, браво на теб за защитата! Ти си наша гордост! Simple Smile Hug

Дана, и на мен ми стана много романтично от твоята история! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Тара и Кокетка, завиждам ви, че можете да ходите на токчета. Аз понеже доста ходя пеша и някак си хич не се справям с токчетата.  Blush Иначе и аз имам 1-2 чифта, които съм си купила и не съм слагала още, ама си ми харесва да си ги гледам и да им се радвам от време на време. Whistling Blush

# 409
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЕВИТКА благодаря за разяснението за вит.Д.Днес пак забравих,пфу.

# 410
  • София
Привет:-))
Дид да ви е жив и здрав Гого, нека детето да е достоен християнин и да има много късмет!!! Браво бе вие как така се наканихте, аз съм решила да е през лятото и както и самата аз, така и Рада искам да кръстя в Родопите в Чепеларе....там има някаква магия.
В социалние днес си взех акта и след час вече имах и пари по сметката, но аз се обадих в Агенция за социални грижи и малко бяха разтръскани, та нещата се оправиха де......
Но каква гледка сварих в Социални грижи панчарево, в 1,15 едната лелка изкарва един куп с чинии от стаята, току-що наобядвани обилно - в стаята не се влиза от смрад на зеле. лелята с чиниите се беше запретнала с престилка, ма от ония дето бабите ни са носели едно време....явно отиваше да мие. Ужасни са всички там.......
Таре браво на теб поздравления, така така свекито трЕбва да е много учено:-))) В тази връзка я ми пратни едно съобщение къде се записа че и мен от няколко дни ме вълнува този въпрос и мисля и аз да захващам, но да видим, как и кой ще гледа Рада. Но ми трябва , та искам да ми споделиш ти къде записа.

# 411
  • София
Neci, честит рожден ден ! Да си жива и здрава и  много щастлива !   bouquet Сигурна съм, че това е бил най-хубавият ти рожден ден досега Simple Smile

Тара, комплименти за защитата !   bouquet
Аз от моята защита имам не така приятни спомени. Много беше тежка и бях супер притеснена - може би защото бяха минали бая годинки от "ученическата атмосфера" и всички други изпити ни бяха писмени. Спомням си, че си бях ламинирала една снимка на дъщеричката ми и си я стисках в ръка, за да ми дава стимул и да ми помогне - както и стана, де  Heart Eyes Спомням си също така, че една колежка каза,че предпочита да роди 2-ри път отколкото пак да се явява на защита  hahaha

Вигантол давам и аз сутрин на гладно  по 2 капки в лъжичка с малко кърма. Лекарката каза даже да чакам да минат 15 минутки, но сутрин с гладно бебе това не става и най-много да минат 2-3.

Хубав ден на всички !  Simple Smile

# 412
Q-T страшно вкусно звучи,ще пробвам ако намеря всички продукти.
Галче, твоят режим на хранене ми е интересен и тъй като не съм изобщо по диетите ще се опитам да го спазя поне малко-не изисква кой знае какви усилия.
Приятен ден на всички,ние излизаме на разходка. 1stroller

# 413
neci, честит рожден ден! Да сте здрави и щастливи ти и хората, които обичаш!
Тара, браво за защитата.
Галче, galabinatankova, и аз от вчера гледам да го прилагам това с двете чаши вода, дано да има ефект  Praynig

# 414
Въпрос към скитащите в студа мами - какво правите докато побутвате количката със спящото бебе? Вчера двата часа навън ми беше много скучно. Като погледна затвореното оченце, нослето и половината бузка / само това оставяме непакитирано / ми става много мило и знам, че не са загубени часове, но все пак искам да ги оползотворя и по друг начин.

Когато е топло е ясно - припичане на слънце, книжка - в моя случай учебник, ако не лафче с други майки и деца, то поне зяпане колко големи ще станем и ние след време, а може и ................ подремване. Да, има едно място в Борисовата градина, където всички се хоризонтират - от майките с децата върху одеала на тревата и бабите по бански върху цимента, до спящите като мен по пейките - свекървата гледа количката, аз дремя, но имаше и майки без придружител, на които им личеше, че са прекарали безсънна нощ.

Сега в студа се чудя какво да правя. Въртя кръгчета, осмици и като завържа и морските възли се местя на друга градинка. Но омръзва, ще започна да излизам без настроение и накрая ще реша, че натопло вкъщи е най-добре и за бебето. Вие как морите скуката? Ще са ми интересни идеи, дори и да не са приложими за мен.  bouquet

Данна, ако Сара не знае да чете на български, как ще изрови от архива тези прашасали темички и как ще й стане мило, мама какви неща е писала за нея  Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 13:20 от anniaiki

# 415
Q-T, аз също ходя всеки ден 5-6-7 километра пеша, даже по-скоро ги тичам, че средната ми скорост е 7-8 километра в час (знам, защото от нас до банката е точно 1 километър и с моето ходене го взимам за 8 минути  Laughing), при нормална скорост за ходене около 4 км в час. И това по супер натрошените тротоари, прелитайки над всякакви локви, промушвайки се под строежи и лавирайки между автомобили и тролеи  Joy Така че... всичко е тренинг. Хвърляй се смело в токчетата и ще свикнеш  Grinning Защото един крак обут в токчета е ммммм, много по-готино от всякакви други обущета, макар че аз съм фенка и на балеринките и мокасинките  Grinning И да ти кажа, преди си мислех, че най-гадно е да тичаш с токчетата по счупените тротоари, но сега съм категорична - най-трудно е да буташ количка по тях  Laughing

Нинче, то и при мен са минали много години, ама ме чакат още няколко защити до към края на януари, та съм се стегнала. Но честно да ти кажа, сега ми е по-лесно от преди. Сега съм уверена, преди бях несигурно в знанията си момиченце. Сега имам опита и рутината от работата си, където всеки ден трябва да говоря с непознати хора на сериозни теми и трябва да им показвам, че разбирам добре това което правя. И усещам този опит какво страхотно предимство ми дава пред другите студенти, които не са като мен прекъснали ученето за 6-7 години  Grinning

Евитка, кажи как ги стресна тия в социалното, да пробвам и в моето социално дали действа този метод  Laughing

# 416
  • София
Таренце, напълно съм съгласна с теб, че най-трудно е да бръмчиш по София и разнебитените й улици с количка. Даже онзи ден псувах кметицата гласно точно на площада пред Фло Кафе до съдебната палата дето стоят хамалите, е там не знам някой минавал ли е с количка?????
После се спрях да си поговоря с един просяк-мангал в инвалидна количка на Витошка и го питах как стига до там, а той ми вика:"Па мене си ме возат..." Simple Smile))) Откачам и слизайки и качвайки се по стълбите на метростанция Сердика, аз метро не полвам, но иначе няма как да пресека булеварда и откачам и там а най-бясна съм от факта, че точно на улеите за колички висят или певци или продавачи на гевреци, които аз с голям кеф изпраждосвам за да си мина с количката.......
Таренце, тия в социалните ги бичувах по следния начин, обадих се на телефона на Районното ни социално подпомагане, което е Младост, но ти от ето тази карта си дръпни телефона на вашата община: http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=map_rdsp&map_id=22 след това изчетох закона, ма го изгризах и там установих че законно регламентирания срок за изплащане на сумите е точно един месец от датата на депозиране на докиментите, на тази госпожа, която ми вдигна там и обясних, че съм изчела закона и искам аргументирано обяснение за забавата от почти два месеца на пари, които държавата ми е определила, че ми се полагат и кой ме лишава от това ми право. Ако не ми отговорят ще си задам писменно въпроса с жалба още днес в Министерство на труда и социалните грижи с приложение цитат от закона. От там оная с мноооого мил гласец ми каза, че веднага ще се обади и проучи, звънна ми до 5 минути и нещата бяха уредени....и там си има лелки дето си бъркат по носовете и ако не се разсмърдиш ще те мотаят дооооо....Ей за тва исках да стана адвокат.............
Jaded тоя Дуфалак ми разказа играта милинка, аз нали принципно съм си с лабав стомах, само тия дни нещо се бях запекла, е казвам ви не мога да изляза от WC-то, освен това пия половината доза не цялата щото си се знам....даже днес не смея да изляза, че вдъхновението може да ме улови в градинката и тогава кво бързане ще му бързам, та Тара пасти да яде........ма поне оня другия ми проблем да помине, че иначе не се издържа.......Хубав ден на всички от нас с Рада...до скоро.

# 417
Евитка, изчисти си малко пощата, че не мога да ти пратя лично съобщение с много важна информация за вирусите около Рада  Laughing

Аз като ходих да си взимам акта за раждане от социалните, попитах лелката там, пир положение, че съм подала документите на 21 октомври и по закон, те трябва да ми платят в месеца, следващ месеца на подаване, а знам, че те плащат на 15-то число, защо ги нямам (аз бях там на 16-ти) и тя погледна в компютъра, даже го обърна към мен да видя и аз и ми каза "ето, одобрена сте, ще получите парите, ама вие сте поискали по банкова сметка да ги получите, така че след 25-ти, на 15-плащаме по поща". Така че, ако в понеделник нямам пари, ще вдигам и аз скандали. И въобще не я разбрах тая логика по банкова сметка да плащат по-късно, че на тая счетоводителка дето пуска парите и отнема 10 секунди да пусне мойте пари, що да ен може да го направи на 15-ти?

# 418
По повод социалните, нали се бях нахъсала и аз да ходя скандал да вдигам, ама вчера  вече имах пари по сметката.  Mr. Green Явно си измислят това че по банаков път ги превеждат на 25  Wink
За протокола, подадох заявление на 13.10. Пари получих на 23.11.

Сутринта се разходих до Хиполенд. Имаше много малко хора в магазина (10.15ч) и купих това за което бях отишла (столче за хранене на братовчедката ми, която очаква бебе)
Наистина има 25% намаление на всичко, а и сутринта имаше доста богат избор, вкл.колички, столчета кошари, шезлонги, играчки................, за разлика от намалението миналия месец в Комсед, където хубавите неща свършиха бързо и не заредиха нищо повече  Rolling Eyes

# 419
  • София
Таренце изчистих....иначе визитата приключи и то по моя модел:-))))))))))))))) С измиване на ръце и събуване на обувки:-)
Я кажи ти как е Емко зета, оправя ли се детенце???
Социалните и на мен се опитаха да ми обясняват как превеждали по банка по-късно, ма като чуха че ще пиша жалба в министерството да видиш как набързо ми ги преведоха. Егати измамниците........

Общи условия

Активация на акаунт