Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 208
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
............ Явно си измислят това че по банаков път ги превеждат на 25  Wink ......

Егати наглите хора са тия там..... мързеливи, безмозъчни лелки, без цел в живота и без желание да се помръднат. Живеят на принципа "ден да мине, друг да дойде". Мен такъв живот ме ужасява.....

Евитка, Емо още има сополи, но само това - не кашля, няма температура, в добро настроение е. Сополите са белички, не жълти или зелени, така че за момента лечението остава кърма (с произведени от мен чисто нови антитела  Laughing, физиологичен разтвор и онова чудо за смучене на сополки с прахосмукачката  Laughing) Надявам се до няколко дни да се преборим с хремата.А, той като че ли разбра, че за него говоря, т.е. пиша и се събуди  и моментално започна мрънкане от типа "гушни ме веднага" Laughing

# 421
  • Варна
galabinatankova, надявам се да ти харесат бонбоните! Аз вече си преполових дозата, която направих вчера. Whistling Blush

anniaiki, и аз мръзна почти всеки ден.  Mr. Green  Мисля да почна да си вземам Айпода и да слушам любима музика, за която напоследък не съм имала време.

Тара, знам, че и ти ходиш пеш и точно затова ти се възхищавам, че го правиш на високи токчета. И то в град като София.  Crazy  Не че във Варна тротоарите са цветущи, но пък в София е... ooooh! Поне така беше миналата година през октомври, когато бях за последно с група американски туристи - пенсионери на средна възраст 75 години.  Whistling Crazy  Направо в чудо се видях - то няма къде да се върви и то в центъра на града.  ooooh! Побърках се да се чудя откъде да минавам с тях, че да не си изпотрошат кокалите. Е, успях да ги опазя и накрая за капак една от тях падна на равното пред Хилтън и си разби устата.  Mr. Green Та с две думи -  респект, че на този терен ти се справяш с токчета!. Wink  На мен ми е проблем и че нося 39 номер, а някога и 40. Blush И като харесам обувки на висок ток (особено остри) и като ми извадят моя номер и те обувките приличат на лодки.  hahaha Mr. Green И се отказвам да си ги купя. Crossing Arms

# 422
Е, успях да ги опазя и накрая за капак една от тях падна на равното пред Хилтън и си разби устата.  Mr. Green Та с две думи -  респект, че на този терен ти се справяш с токчета!. Wink  На мен ми е проблем и че нося 39 номер, а някога и 40. Blush И като харесам обувки на висок ток (особено остри) и като ми извадят моя номер и те обувките приличат на лодки.  hahaha Mr. Green И се отказвам да си ги купя. Crossing Arms
rotfImbo rotfImbo rotfImaohahaha hahaha hahaha
Q-T  HugЩе се побъркам с теб Laughing
На всички благодаря за пожеланията  bouquet
Евитка, кръстихме малчо раничко,че си имаме куп съображения....Иначе идеята за Чепеларе  е много добра.В църквата беше топло, бяха пуснали два климатика  и Жоренце си помисли,че е време за баня като го топнаха в топлата вода  Mr. Green
Джадед,права си за вярата.Човек може да се откаже от една религия и да приеме друга.Това се отнася и за пола нали Mr. GreenКакто казва една моя приятелка ,"Аз го родих момче,ама не се знае какво ще си избере да е " Laughing Mr. Green
Тареце,честито за защитата  WinkИ остави нещо за учене със следващото бебче на 40+  Mr. Green
Neci,честит  празник на патерица. Да си жива и здрава, и много щастлива Hug
За социалните ,изобщо за държавните служители няма да говоря ,че ме е яд #Cussing out

# 423
........ и накрая за капак една от тях падна на равното пред Хилтън и си разби устата.  Mr. Green

Joy Joy Joy то на жената сигурно и е било неприятно, на теб също, ама много смешна тази история... представих си те теб и по петите ти клатушкащи се малки старчета, падащи пред Хилтън  Laughing

Иначе за Варна не съм съгласна, че са лоши тротоарите - за мен там от гледна точка на инфраструктура и за автомобили и за пешаходци е перфектно! ... или така си мисля, защото много обичам Варна Laughing Иначе от миналия октомври до сега в София има разлика - станало е по-гадно  Laughing

Дидка
, аз също исках сега да го кръстя Емо, ама точно заради студа се отказах. Как така я отоплиха тази църква? Макар че аз искам да е в Света Неделя и там не знам какаво трябва да включат, за да се стопли....

# 424
Здравейте мами,

Два дена не съм писала, но изживявам голям кошмар,е извадиха ми мъдреца  (вече не съм толкова мъдра Laughing),но се оказа че страдам от невралгия и сега болката се премести на предния зъб.Най - лошото е,че болкоуспокоителните не ми действат вече напълно,а трябва да чакам да ми зарастне венеца от битите упойки за да ми отворят и този зъб и да му извадят нервичките, добре,че поне следващия зъб е мъртъв.
Благодаря ви за подкрепата   Hug

Тара, на нас ни изписаха Проспан сироп и за нослето капки Виброцил 0,25%,ние вече се оправихме,дано и вие скоро да забравите за настинката.
И браво за защитата,много ти се радвам на амбицията да учиш с двумесечно бебенце.

Евитка,да много ми намаля кърмата , но аз продължавам да се цедя въпреки,че вече цедя има няма по 50 мл.и то три пъти в денонощие,смятам че като няма стимулация и рязко намалява кърмата.

Кокетка и аз съм така с зимните ботуши,всичко ми е тясно, а миналата зима докато си бях бременна си ги носих и нямах проблеми.Имам една приятелка с две деца и тя на всяка бременост и порастваше крака с един номер и така си остана. Laughing

Диде честито  кръщене ,да ти е жив и здрав Жорко и нека да те радва с неговото щастливо детство Grinning

# 425
Дани, знам какво е болка в зъба, някакъв ужас... Аз също след първата бременност загубих един мъдрец. Дано бързо да минава Hug
Присъединявам се към тези с променените крака. Не ми стават зимните ботуши, но промяната е в прасеца. Сега съм решила да си взема разширяващи се нагоре, защото май и без това ми харесват повече такъв тип.
 Тънки токчета не нося, защото не мисля, че имам подходяща походка и дрехи, за да се развявам с тях. Но харесвам дебели, тип 60-те години. Въпреки това и с такива не се разхождам с количката. Тара, ти си нашата гордост. И Емо обгрижваш, и курсови работи блестящо представяш, и за женствеността си не забравяш. Браво Hug
На мен ми преведоха еднократната помощ оня ден. И си купих нова количка и сега коментарите на всички около мен са "автопарк с колички ще правим" Laughing Но исках да е весела, като за бебе. Другите ми две са далеч по-скъпи, но са ми скучни.
anniaiki,аз навън просто си мръзна- Като сме с Иво си говоря с него или ако случайно някоя майка жестоко се е объркала и е завела детето си на площадката, си говоря с нея, докато децата играят.
Боби е станал супер подвижен. Едва го удържам. Рита, надига си главата от легнало положение, все едно аха и ще седне. Не спира за секунда.

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 05:40 от valerie

# 426
Добро утро  Hug

Q-T, ти да не си помисли, че се развявам по токчета и чорапочащник след количката  hahaha
В кварлата се нося с маратонки, дънки и скиорското яке, че при нас е много духовито и голям студ бера. hahaha
Иначе като слизам към градО, тогава се "барвам" повече, което не е много често, защото все още сме с една кола и когато таткото е на работа, няма как да се придвижим с дребоса.
Иначе и аз като Валери тънки токчета не нося - не харесвам как ми стоят. Виж, обаче, също като нея, обожавам дебелите токове и тези, които са дебели в основата си, но леко изтъняват надолу.

И аз съм със същите плавници  hahaha

П.П. Вчера правих от твоите бонбони, ама без рожковото брашно, вместо него сложих какао. А, ползвах и обикновено краве масло  Mr. Green Чудни станаха. Естествено, през нощта един молец е минал през хладилника и на сутринта бяха редуцирани наполовина  Mr. Green

Валери, аз по принцип съм с по - изразен прасец и ботуши от масово предлаганите не ми стават. Като цяло моделите, които ми стават и харесвам, са тези със скритите ластици, които позволяват разширяване и тези, които са без цип и леко широчки. Понеже моя прасец е по - якичък, не ми се свличат до глезените, а само леко се набират. Също така, но рядко се срещат в БГ, харесвам и тези, които са с цип до средата на ботуша. Те обикновено са и по - свободни в горната си част.

Андрей също е много шавлив. Така се мята и рита на повивалника, че ме е страх да не падне, въпреки, че го придържам през цялото време. Изобщо, като цяло, е доста активно бебе.

Честита ви количка, със здраве да си я ползвате   bouquet

Даниspoko
Дано скоро отмине  Hug

Когато съм сама с дребоса навън, което е в повечето от случаите, си нося книга и чета. Понякога си нося и нот - бука и работя - зависи.
Случайните социални контакти не са ми присъщи и рядко осъществявам такива. Освен това болшинството майки по нашите градинки са от породата "вечно недоволни", а само това ми липсва - някой да ме товари с проблемите си.
В момента препрочитам за н-ти път "Джейн Еър" и честно казано нямам търпение да дойде време за разходка и да подхвана книгата, защото през другото време просто нямам възможност Crazy

След като си засякох парите, изплатени ми от НОИ по болничните, установих, че и на мен не са ми превели помощта. В понеделник, ако още я няма, ще звъня и аз.

Хайде, хубав ден от нас. Ние след малко ще се стягаме за кратка разходка, а после ще ходим за първи път при нашите, че мама днес е рожденичка  Hug При родителите ми има две огромин кучета, дано нито те, нито Андрей се стресират много от срещата си  Mr. Green

# 427
Вчера вечерта получих смс от банката, че социалните са ми пуснали парите  Laughing буквално в последната минута на работната седмица  Laughing но моне им се размина скандала в понеделник  Laughing

Дани, дано след този зъб да нямаш повече проблеми. Мен зъб не ме еболял, обаче съм чувала, че това е една от най-гадните болки, които човек може да изпита, така че имаш цялото ми съчувствие.

Аз харесвам и тънки токчета и дебели и платформи... всяка обувка е сама за себе си, важното е да е красива и елегантна, иначе за всеки стил обувка е ясно, че си има сътоветните дрехи. Така че аз имам всякакви токчета като размер и височина, но май ми преобладават тънките токчета  Laughing имам и ботушки с платформа, която е много тесничка и елегантна и на крака седи все едно са с тънък ток, нооооо е в пъти по стабилно с тях, което за зимата е важно  Laughing Иначе независимо дали с тънък или дебел ток, моите обувки си приличат много - всички са облички отпред и са нито много официални, нито много ежедневни, така че да стават и за работа и за бар, щото мноооого обичам комбинацията дънки и обувка с висок ток  Laughing пък и нали съм много ниска, по-добре е да се развявам на токчета, че иначе хората не ме забелязват  Joy

# 428
Момичета, ние пак сме в болница Sad Просто е ужасно. Отново сме разделени с моето дребосъче. Преди пет дена пак се влоши - по същия начин - вдигна температура и й изчезна гласчето. Веднага ни приеха, заради лошита (пак) показатели на кръвната картина. Оказа се, че не са я били излекували напълно. При толкова малки бебчета пероралните антибиотици не били ефективни, а е трябвало да й ги вливат минимум 10 дена. Сега ще правят пълен курс на лечение, но как да съм спокойна, че като ни изпишат всичко това няма да се потрети.
Иначе бебчето вече изглежда много по-добре. И показателите са й в норма (но те и предния път бяха). Виждаме се за кърменията. Докато е там е започнала да се смее с глас - няма такова щастие да я чувам да го прави докато сме заедно. Толкова ми липсва през останалото време...Много ми е мъчно... Стиснете по едни палчета за нас!!!

# 429
 Praynig Praynig Praynig
Леа, всичката си майчина обич пращам на малката душица  Hug Hug Hug

# 430
и аз стискам палци  Praynig
бързо оздравяване newsm17

# 431
*Lea*Милчичките, ужасно съжалявам че сте пак в болница. Бъди силна, стискам палци малката сладуранка този път трайно да се излекува и да не стъпите поваче в болница. Praynig

Аз след дълги размисли и страсти,  и дълго четене из нета започнах да давам АБ на Маги, НО на 3-тия ден дупенцето се обрина, започна да ака много често и езичето побеля. Обадих се на докторката и тя ми каза , че има гъбична инфекция от АБ и да го спрем Whistling. Хем ми олекна, хем не знам дали само не направихме резистентни тези бактерии и още по-трудно излечими. ВЪв вторник ще вземем секрет и се моля да не се изобират отново. Rolling Eyes

# 432
Въпрос към ЛЛЛ
От известно време Виктор прави по-големи паузи нощем и от тогава след като съм предложила и втората гърда от нея почти нищо не може да изсмуче,все едно е празна.Пробвах да цедя,но втората гърда пуска винаги по-малко.Иначе сме на дохранване,не сме само на кърма

galabinatankova, притеснява те това, че Виктор прави по-големи паузи и не стимулира добре кърмата ли? Ще споделиш ли какви количества добевка получава той за денонощие или по колко пъти и колко АМ додаваш? Какви количества вода пие той сега, друго приема ли, примерно чай или нещо друго?

Поздравления за чудното наддаване, това е повече от добре. За теб вариант ли е да започнете плавно да вървите в посока намаляване на добавката, за да може Виктор по-често да се буди, да суче повече пъти в денонощие и да стимулира лактацията? Така е съвсем реално скоро нуждата от добавка да намалее и дори да отпадне.

Пиши как виждаш нещата и каква посока би искала да поемете и ще се радвам да дам идеи за действие  Peace

Здравей Шаманката,да, много бих искала да махнем добавката и да бъдем само на кърма.И ме притесняват тези големи паузи заради кърмата.На денонощие имаме около 6 хранения като добавката е от 90-110 мл.Кърма съм изцеждала най-много 60мл.,но напоследък май намалява.След хранене Виктор винаги е недоволен и иска сякаш още.Много е лаком.Но пък1800 гр.ми се струват много.Как точно да намаля добавката-колко трябва средно да изяжда бебе на нашата възраст за денонощие?На 2 часа дали е добре да направя храненията и в такъв случай по колко добавка да давам.Не предлагам нищо друго-нито вода, нито чай.А през нощта да го оставям ли да спи или да го будя?
Благодаря за времето и вниманието,което ни отделяте Hug

Здравей galabinatankova, съжалявам, че нямах възможност да пиша по-рано.

Повечето майки, които се опитват да намалят и махнат добавката от АМ споделят, че когато започнат да намаляват плавно добавката, децата естествено започват да се будят по-рано за кърмене. Можеш ли да опиташ подобен подход, да предлагаш с по 10 гр. по-малко добавка и да продължаваш да я намаляваш с по 10 гр. на всеки 3-4 дни? Междувременно можеш да инициираш повече кърмения, дори и да използваш моментите, в които Виктор е неспокоен и да слагаш на гърда. Би могла да опиташ дали при предлагане на двете гърди на едно кърмене (след като добре е изпразнил първата), дори и връщане пак към първата, след като е изсукал втората би сработило при вас. Кърмата се произвежда дори и докато бебето суче и стига да иска да суче от по-празна гърда, Виктор може да си дръпне нова доза кърма.

Може да е добър вариант ако даваш добавка само на някои от храненията, а за сметка на това предлагаш гърда често, при всяка възможност, но без да го насилваш. Подхода като цяло зависи от бебето, как се чувства и на кое реагира най-добре.

Какви количества изяжда едно бебе на хранене е силно индивидуално. Зависи от това колко често се храни, дали става дума за кърма или за АМ. Адаптираното мляко е с много по-тежък белтък, при него, за разлика от кърмата има реален риск от прехранване. Тази статия От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми? може да ти е някакъв полезен ориентир, но реално не е нежно да знаеш колко изяжда бебето, би могла да опиташ да наблюдаваш другите показатели за това дали бебето се храни добре. Ако пишка в същите количества (около 6-7 мокри пелени за денонощие), суче често и ефективно, плавно и постепенно наддава, има хубав цвят и еластичност на кожата и др., това показва, че хапва добре. Идеята на плавното намаляване  на добавката е едновременно бебето да започне да търси по-често и по този начин да "заработи" по-голямо количество кърма, а гърдите да имат възможност да наваксат и да отговорят на търсенето.

Дали да го будиш през нощта зависи от това дали през деня има възможност да суче често и ефективно. Може да е добър вариант да има поне едно кърмене между 3 и 8 сутринта или да предлагаш последно късно вечерта, а първото сутрин кърмене да е много рано.

Пиши пак как вървят нещата при вас.  Peace

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 11:18 от Шаманката

# 433
Леа, стискам палци и аз, дано всичко се оправи по - бързо! Кураж и сили на теб, и много целувки на мъничката Калинка  Hug

# 434
Леа, миличка стискам ви палци Калина бързо да се оправи и да ги забравите болниците. Много ме стегна под лъжичката като прочетох поста ти. Жалко, че не можете да сте постоянно заедно, така сякаш щеше да е по-лесно и за двете ви.

Моите и двете са болни. Каката от миналата неделя, а малката от два дни. Лошото е, че бебка го обърна на разстройство, сега вечерта имаше и 37,4 Т. При нормални дни се изхожда до 3-4 пъти, днес 7, но се промени и вида на акото, та съм убедена, че е разстройство. Дано утре са доста по-добре. Rolling Eyes
На всичко отгоре каката е била в контакт с дете с варицела, та и това няма да ни подмине вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт