Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 180
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Привет и от нас  Hug

Ние днес бяхме на консултация - младежът си има зародиш на зъбче, тежи 6400 гр. (качил е 1050 гр. в сравнение с предния месец) и е "висок" 63 см., т.е. е пораснал с 4 см. Похвалиха го, че добре го гледат, бил много спокоен и ведър, имал добри рефлекси и бил развит като за четири месечно бебе. Не знам аз дали имам някакъв принос за цялата тая работа или е природа, но се радвам, че расте добре хлапето. Живи и здрави, от март месец ще започваме захранването, а дотогава ще продължаваме само на кърма.

Валери, педиатърката на Андрей каза почти същото за теглото. Според нея между 4-тия и 6-тия месец теглото следва да се удвои, а между 9-тия и 12-тия - да се утрои.
На Андрей му остават още 200 гр. и ще е удвоил теглото си.

Момичета, вашите бебоци скимтят ли? Андрей от няколко дни започна да издава скимтящи звуци, когато иска внимание, но още не е достигнал до точката на истерията и е много смешен  Laughing

# 571
Здравейте! Първо честито на имениците!!!Да са живи и здрави и много късмет!!
Казвам се Силвия,на 26г. съм и съм майка на две принцеси Simple Smile
Каката се казва Симона и е на 4г.(родена е на 7.10.2007г.),А Дария е на 3м.,роди се на 3.09.11г.
Приемате ли нови съфорумки?Дори и вече с опит пак имам нужда от съвети и т.н....
Ще  ми е приятно да се включа в бебешките разговори,а и не само Grinning

# 572
Честит празник на всички, които имат повод да празнуват.

Таренце, ти нали си в банковия сектор, специални поздрави и на теб Simple Smile От пари да не се отървеш, както се казва и да си жива и здрава дълги години да си ги харчиш на воля Simple Smile
Вчера и аз се бях отдала на едни размисли, както и ти, гледам. Докато се разхождахме с малката мушмулка, видях на една спирка едно девойче: говори по телефона и плаче. И плаче едно сърцераздирателно и обяснява на някой "Ама аз наистина те обичам, моля ти се..." И се замислих как и моето момиче някой ден ще плаче и ще страда, ще му разбиват сърцето, ще има срещи, раздели в живота си... Въобще ще има цял един живот, непредсказуем, каквото и колкото и да се старая да планирам всичко и всичко да й е прекрасно, гаранции няма. Замислих се и върху въпроса с възпитанието: моите родители са прекрасни хора, гордея се с тях и ги обичам, смятам, че са възпитали и сестра ми и мен по най-добрия начин. Въпреки това обаче съм имала периоди, в които съм била същинско диване, които са били определени по-скоро от средата, в която съм била попаднала към момента. И си мисля, че може би всеки човек си има път, който трябва да извърви. Родителите трябва да го подкрепят по пътя му и да се стараят детето им да не падне в канавката или да не се блъсне в мантинелата, но с това възможностите горе долу се изчерпват...
И аз онзи ден, като гледах новините, си помислих сходни неща по случая с побоя. Донякъде се зарадвах, че имам момиче, защото възпитанието при момчетата ми се е струвала винаги по-голямо предизвикателство (най-вероятно защото ние сме две сестри и светът ми винаги е бил женски). Говорих скоро с една позната, тя има момче и момиче и по този повод много ми похвали една книга "Как се възпитават момчета" на Стив Бидълф, каза, че много й е помогнала да се ориентира в света на сина й.

По повод книгите аз преди бях като Кокетка: четях преди всичко класика, но последните години съм станала отворена към всичко. Само любовни романи и разни трилъри не ми понасят нещо. Напоследък нищо не ми грабва окото, та ако може да препоръчате нещо интересно. Валери, аз много харесвам латиноамериканска литература, дай някое силно заглавие. Между другото този твоя Иво е уникален, да ти и е жив и здрав!

Кокетка, браво на Андрей, интересно ми е това за зъбчето как го определи педиатърката? Ние утре сме на консултация, и ще я питам нашата, ама понеже тя не е много отзивчива да знам горе-долу... Иначе аз с моята девойка вече се притеснявам, то не останаха ергени като за нея, тя ще ги бие Simple Smile Вече е 7500, утре ще видим везната в поликлиниката какво ще покаже, ама по домашния кантар е толкова. Да ми е жива и здрава, няма лошо, че има апетит детето, пък и тя не изглежда дебела и голяма, ами е стегната и здрава Simple Smile Иначе тя напоследък ни "говори", издава едни много интересни звуци, които не мога да опиша. Но забелязвам, че вече има голямо вокално разнообразие Simple Smile Като плаче кахърно, вика "Лей, лей, лей", с баща й се шегуваме, че трябваше да я кръстим Леа. А понякога като се заиграем бурно и тя почне да подскача (има едни много интересни движения, когато дупето й подрипва от кеф), във въодушевлението си вика "Гей, гей", на което получава отговор: "Кой е гей бе тате? Тоя дето ще ми го докараш след някоя и друга година ли?"  Joy Joy Joy

# 573
Честито на всички, който празнуват днес!   bouquet

Кокетка, и моят син скимти и даже прави обидени муцунки, когато не го взема веднага, щом е казал  Simple Smile

Нашият батко все повече се включва в грижата за бебето. Люлее го, когато плаче (нищо, че люлката е автоматична  Wink ), гали го и го целува за успокоение, вади му ваничката и проверява дали водата не е гореща, и т.н. Напоследък му обяснява и света....но защо на немски!  Thinking Хич не ми харесва тази работа, а знае думите и на двата езика. Преди малко пак компетентно и със самочувствие му каза : Schau, baby, zug! Възмутително Rolling Eyes

Иначе, при нас се редуват дни с голям рев с такива с много сън. Константин е много чувствителен към промени, всяко излизане го изнервя, особено ако го изкарам от количката. После часове не може да се успокои и реве неутешимо. Когато сме си вкъщи цял ден и нямаме гости, той е ок. Ама много е скучно така за мен и баткото  Confused.

Момичета, имам един много прозаичен въпрос. С какво перете петна от ако по дрехите? Моят бебо все ака в огромни количества и памперса не може да поеме всичко наведнъж. Слагам повечко прах, но жълтите петна си остават  Rolling Eyes

Пипи, стискам палци  Hug

# 574
Честито на именяците! Да са живи и здрави! Hug

Ренка, и моята мацка е от финните - 5350гр, вече направи 3м.  Grinning

sisi-moni, добре дошла. И моята кукла е родена на същата дата. Hug

hena, аз петната ги махам като преди прането накисвам дрехите в вода с повече прах. Чак след няколко часа ги пускам в пералнята и всичко излиза.

# 575
Радвам се,че е на същата дата Heart Eyes.А в колко часа се роди?Дари се роди към 7ч.сутринта.Нормални са ми и двете раждания.
Всъщност не казах,че тя е 6кг. и 62см.,кърмя си я на поискване.Роди 3,830кг и 52см.(кака й почти колкото нея се роди)Първия месец качи 1,100кг,втория-700гр,а сега-500гр. Според доки си е супер,изглежда си доста голяма,държи си главичката добре,а на шезлонга като е се набира и се надига в полуседнало положение. Със спането биваме,вечер хапва 2,3 пъти,някой път и 4,ама май понякога се приспива,а не яде.
Като цяло е доста по-спокойно бебе от кака си.Нея не можах да я кърмя.И моя беше грешката и нея я мързеше,също беше и с рефлукс,много повръщаше,с много колики беше,не спеше по цяла нощ и така.
Разкажете и за вашите бебоци на кратко,да се информирам. Лека вечер на всички! Wink

# 576
jaded, ами първо му надникна любезно в устата  Grinning, след това с една дървена лопатка за гърло го потупа по венеца и каза, че не е пробило и заради това го определи като зъбно зародишче  Simple Smile

hena, при мен всичко излиза, петна не остават, но ние рядко имаме такива бомби. Не пера с кой знае какъв специален препарат - течен Персил сензитив, пералнята ми е АЕГ и ползвам за бебешките дрехи основно една еко програма, която пере на 60 градуса и е с продължителност от около два часа и половина с четири центрифуги, може би в нея е разковничето  newsm78. Иначе за всякакви петна ползвам Вениш, не знам обаче дали е подходящ за бебешко пране, нали съдържа хлор  newsm78

Андрей, освен скимтенето, е започнал да играе и многострадалната Геновева - реве, реве, гушкам го, но продължава да плаче едно жално, жално, ама се усеща, че е по - скоро театралничене  Mr. Green
Гейове и ние имаме, имаме и бейове, а освен това имаме и Агу и Гагу, особено търсени са в 6 сутринта  ooooh!

По повод станалите напоследък трагедии с главни участници деца не искам да се замислям, защото започвам да съжалявам горко, че останахме в тая държава. Не че и навън не стават такива неща, де..

# 577
Зори днес пак успя да прецака Зимата и да излезе навън на разходка.
Аз пък прецаках бабата и пратих нея да мръзне след количката. И мама и бебе спечелиха дълъг следобеден сън Mr. Green

На моето маймунче най му се отдава да казва "Уу, уу". Ама не се притеснявам, щом е тръгнало по правилния път - пътя на еволюцията, ще стане човек някой ден.

Valerie, Иво голям поет.Не го мъчи детето, на поетите им трябва хаос, за да творят.

# 578
Честито на всички именници празнуващи днес Simple Smile  bouquet

Кокетка честит рожден ден на патерица и от мен,да си жива и здрава и много сбъднати мечти  bouquet
 И ние скимтим а от една седмица ревем  ужасно преди  да заспим вечер и се научи да я приспиваме на ръце.Но пък баща и е решил ,че ще я учи да си спи в леглото защото се схващал и му пречела да си върши мъжките задължения спрямо мама и засега има успех поне до 5 сутринта,ама едната вечер малката го разиграва до 1  часа през нощта.
Тара подсете ме за една от любимите ми детски книги:Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада свързвам я с много хубави спомени,а сега чета предимно Джефри Арчер , даже днес много исках да отида на панаира на книгата в НДК ама много трудно се придвиждам с Далия.
Ние вече се украсихме коледно и аз се радвам като малко дете въпреки , че още търча по зъболекари и нямам подобрение ама нищо ще се оправя и ще дойде и коледното настроение Stuck Out Tongue

# 579
момичета днес съм на ръба от истерияяяя моята днес за цял ден е спала общо 1 час вече ще се побъркам какво е това неспане какво е туй чудо иде ми да избягам в дън земя.оплаках се и ми олекна

# 580
момичета днес съм на ръба от истерияяяя моята днес за цял ден е спала общо 1 час вече ще се побъркам какво е това неспане какво е туй чудо иде ми да избягам в дън земя.оплаках се и ми олекна
klims9,  Laughingдетето има имен ден, празнува му се Mr. Green
На всички именници да са им живи и здрави имената и много късмет   bouquet

# 581
  • София
Пипи, дано Господ бди над Захари и всичко, през което и той и ти преминавате сега, да е само изпитание и всички евентуални диагнози да се окажат грешни и Захари да расте здраво и щастливо дете  Hug

Джадет, това, че сме огнени зодии със сигурност има голямо значение, още повече, че на мен асцедента ми е Лъв  Wink

Мира, моите лекции са само вечер и оставям Емо на майка ми, но съм обяснила на всички преподаватели, че имам новородено бебе, за да не се сърдят като не ходя и да не го тълкуват неправилно. Общо взето не се сърдят, още повече, че моя университет има електронна система за обучение и всички лекции се качват там, така че всичко, което е преподавано мога да си го намеря там (по тази причина като ходя, не ми се налага да пиша, само си седя и слушам и си дискутираме, готино са го направили). За помощта за майки студентки знам, подала съм документи заедно с еднократната, но докато не я получа, няма да повярвам че я дават  Laughing очаквам да си намерят причина да ми я откажат  Laughing като ходих последния път ми казаха, че са пуснали запитване до университета. Аз ги попитах защо ми искат удостоверение, като те си пускат запитване, тъпо е да ме разкарват до университета да им събирам документи, на които те не вярват. Не ми отговориха  Laughing После й казах, че моя университет отговарят веднага, но ми обясниха, че се бавил отговора, защото запитването е писмено по пощата, не можели по мейл или телефон, трябвало да е официално Laughing ето заради тези глупости не им вярвам, че ще ми платят  Laughing

Ако и в Софийския университет беше така-да може от интернет да си прочетеш всичко преподадено щеше да е много по-лесно. Аз също питах какъв е смисълът от уверение, след като изпращат и запитване до ректора  и ми обясниха,че има регистър на всички студенти, в който аз не фигурирам, з-то явно не е актуализиран, а аз съм нов студент от тази година. Изпраща се запитване в такива случаи-когато те няма в регистъра или когато служителя се усъмни в нещо. Няма да ти откажат помощта-ти отговаряш на всички изисквания. Ако все пак го направят можеш да обжалваш и пак ще си получиш парите Simple Smile  Успех със следването! Simple Smile

На всичко, които празнуват-да са живи и здрави и имената да им носят много късмет и щастие! Simple Smile

Имам и едно въпросче към ЛЛЛ консултант: Когато излизаме за по-дълго обикновено приготвям кърма на бебчо в шише. Ако веднъж дневно го храня от шише има ли опасност да го отбия или да не иска да суче? Избрала съм му биберон с най-малката дупка, от която не тече нищо дори и когато е обърнат надолу. А бебчо има добър апетит. Храня го на поискване горе-долу през
 3 часа.
И ако може още едно въпросче Simple Smile Кърмя бебчо със силиконови протектори. Дали има някакви противопоказания, когато се кърми само с протектори?
 Благодаря ви предварително!

.

sisi-moni добре дошла! Simple Smile

# 582
Добро утро Hug
Кокетка, браво на Андрей . Да расте все така.
Боби скимти, после  директно си вика като иска внимание. Ееее, аааа и мааа. А като отида издава вик на облекчение -нещо като ахааа и усмивка.
hena , при нас много, много рядко пропускат памперсите. Избирах ги на този принцип. Но все пак понякога количеството е впечатляващо и се случва. Пера с Тео бебе, защото е без фосфати. Остават при първото пране петна, при второто излизат. Просто ги пускам два пъти.
jaded , аз съм зациклила последните години на Алиенде, Сепулведа и препрочитам Кортасар и естествено Маркес. Но Алиенде изцяло ми отговаря на емоционалното състояние. Спомням си веднъж докато чета на Иво приказки, съм започвала да се унасям и му говоря за пет приказни голи чилийки. И детето ме пита - мамо, какви са тези голи филийки
sisi-moni , добре дошла Hug
klims9 , извеждай я навън, ще видиш как ще спи. Дори и в това време с дъждобран става.

# 583
Добро утро и от мен Simple Smile!!!
След като на мадата ми й се доигра в 5 часа и после си заспа сладко, аз вече си похапвам втората закуска  Embarassed .
И на патерици честито на всички, които имахте повод тези дни  Hug!
 И да си похваля детето от 4-5 дена насам вече се обръща от корем по гръб и много се забавлява  Flutter .
И другата новина е,че най-накрая ще се местим  Simple Smile денят е ДНЕС ! Simple Smile

Исках да ви питам понеже ще купуваме сушилня, струва ли си инвестицията, пускате ли бебешките дрешки в нея ?

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 08:41 от BacuTy

# 584
Честито и от мен Hug Забравих вчера..., че на нас нещо хич не ни е до празнуване.

Общи условия

Активация на акаунт