Прием в СМГ след 4 клас

• 130 663
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
Според мен още на 30 юни следобяд ( петък ) ще има резултати.

# 331
Според мен още на 30 юни следобяд ( петък ) ще има резултати.
Възможно е, но не и 100% сигурно.

До преди няколко години, резултатите с приетите деца винаги излизаха с ден-два по-рано. Миналата година обаче форум БГМамма беше готов със списъка на приетите доста по-рано от обявената дата на СМГ. Те пък от своя страна се "заинатиха"/понеже най-вероятно четат темата/ и не обявиха окончателното класиране по-рано, а публикуваха резултатите точно на определената дата.
Благодарение на kod.bg и тази година почти всички, които следят тази тема, ще знаят дали децата им са приети преди 4.07 . Е, може би с изключение на няколко деца, които са около чертата и за които е възможно да има известна несигурност.

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 15:47 от Фран Джонсън

# 332
  • София
Цитат на: Фран Джонсън
Миналата година обаче форум БГМамма беше готов със списъка на приетите доста преди обявената дата на СМГ.
Вярно, че миналата година прогнозите ви бяха доста точни, но сега с тези задачи -  за едни лесни, за други трудни как да определим минималият бал. Едно е 25 точки на изпита и съвсем друго 32 примерно......newsm78

# 333
Вярно, че миналата година прогнозите ви бяха доста точни, но сега с тези задачи -  за едни лесни, за други трудни как да определим минималият бал. Едно е 25 точки на изпита и съвсем друго 32 примерно......newsm78
Да, всъщност си права. Не отчетох, че формулата тази година е различна спрямо миналата. Peace

# 334
И аз искам да попитам някои може ли да ме ориентира колко точки можем да очакваме от втория тест като моя син е решил на първа задача подточка а и г , подточка б се разминава само с една единица. Втора задача е решил подточка а и подточка б само не е извадил от 25-9 за да получи 16. На първа задача подточка в и на втора подточка в ги е сбъркал тотално. На първия тест със сигурност ще има 24точки. Мога ли да очаквам 8-10 точки

# 335
Според мен 28-29 точки на изпита и рейтинг в първите 60 би трябвало да стигне за прием, но да видим...
Абсолютно нереално според скромното ми мнение.
Моята прогноза е, че тази година ще влязат всички деца с рейтинг в диапазона 230-380.
Всяко сериозно отклонение от тези цифри би означавало, че този набор е нереално по-добър от миналите.
Много бих се радвал на по-високо ниво и долна граница 260 според предвижданията ти, но е нереално за съжаление.

Как го сметнахте този максимален брой от 380? До колкото съм чела и гледах рейтинга  ОЦенките от състезанията осреднени по формулата не може да дадат повече от 100 плюс утроената оценка от изпита максимум 45*3=135, което прави общо 235 според мен. Къде бъркам?

# 336
Не бъркаш.

# 337

Естествено, че бърка...
Ако не бърка, значи, че аз бъркам Simple Smile
45 = 100

ПС - Таблицата с резултатите е осъвременена - вече е значително по-шарена и циганска Simple Smile
Важното е, че би следвало да е готова изцяло и след въвеждане на цифричките да изчислява автоматично общите финални резултати.
http://setcombg.com/smg

# 338
Как го сметнахте този максимален брой от 380? До колкото съм чела и гледах рейтинга  ОЦенките от състезанията осреднени по формулата не може да дадат повече от 100 плюс утроената оценка от изпита максимум 45*3=135, което прави общо 235 според мен. Къде бъркам?

Ако приемеш че Христо Иванов Ефимов който има рейтинг 92 до момента е постигнал максимум точки на състезането което е 45 , а минимума 0 то следва че: G – трансформирани точки от състезанието „Откриване на млади таланти”
G= (45-0+1)*100/(45-0+1) = 100
I = Y + 3G = 92 + 300 = 392

# 339
Извинявайте, аз сега видях, че и G са трансформирани точки, мислех, че влизат 100+3x45.
Пък се учудвам, че синът ми чете едно, а разбира друго, то май и аз съм за забавачката (пък колко ще ми е хубаво там).

kodbg, грешката е моя, признавам си без бой. И мерси за табличката.

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 18:04 от mameva

# 340
ПС - Таблицата с резултатите е осъвременена - вече е значително по-шарена и циганска Simple Smile
Важното е, че би следвало да е готова изцяло и след въвеждане на цифричките да изчислява автоматично общите финални резултати.
http://setcombg.com/smg

Сигурни ли сте че трябва да се изключат резултатите Tmax на тези които са влезли?

# 341
  • София
В 112 - ката има деца, които не са ходили на пробни изпити. Част от тях са от държавни у-ща, но има и от частни. Дали са се явявали на изпита в СМГ newsm78. Миналата година 18 деца от топ 100 не са се явявали или не са предпочели СМГ. Дано и сега има такива случаи. Тогава рейтинга ще мръдне в полза на децата, които са по-назад в класацията. И пак нищо не е сигурно - може да има дете на 200 място по рейтинг и да изпревари, някое на 90-о място, ако е с по-добър изпитен резултат. Чудно ми е как ще се взима Tmin за трансформираните точки от изпита - от всички кандидатстващи най-вероятно или по подразбиране трябва да е 0?

# 342
Миналата година 18 деца от топ 100 не са се явявали или не са предпочели СМГ. Дано и сега има такива случаи.

С риск да се обидиш - това изказване е ярък пример за болни родителски амбиции.
От една страна напъваш детето ти да влезе в определено училище, от друга се надяваш деца, показали способности да не го конкурират.
Къде е ползата...
Накратко казано - на противоположното мнение съм - дано всички деца, които са показали определени заложби да предпочетат СМГ за да се формира един конкурентен набор, който би спомогнал високото ниво в бъдеще.

# 343
  • София
Миналата година 18 деца от топ 100 не са се явявали или не са предпочели СМГ. Дано и сега има такива случаи.

С риск да се обидиш - това изказване е ярък пример за болни родителски амбиции.
От една страна напъваш детето ти да влезе в определено училище, от друга се надяваш деца, показали способности да не го конкурират.
Къде е ползата...
Накратко казано - на противоположното мнение съм - дано всички деца, които са показали определени заложби да предпочетат СМГ за да се формира един конкурентен набор, който би спомогнал високото ниво в бъдеще.

Бих ти казала, че разлика в децата м/у 50-то и 150 място почти няма и   влизането е по-скоро шанс.  Математиците, които винаги са добре се знаят и ти си щастливец, че и твоето дете е сред тях. Останалите са абсолютно еднакви и го показват и в СМГ. Отбора е от 10-на деца, какво правят останалите - не са за СМГ ли? Спомням си миналата година как детето на kumsho walcho влезе, точно с този шанс, които му отвориха няколко отказали се деца. Не мисля, че същото дете се чувства не на мястото си.

# 344
Бих ти казала, че разлика в децата м/у 50-то и 150 място почти няма и   влизането е по-скоро шанс.  Математиците, които винаги са добре се знаят и ти си щастливец, че и твоето дете е сред тях. Останалите са абсолютно еднакви и го показват и в СМГ. Отбора е от 10-на деца, какво правят останалите - не са за СМГ ли? Спомням си миналата година как детето на kumsho walcho влезе, точно с този шанс, които му отвориха няколко отказали се деца. Не мисля, че същото дете се чувства не на мястото си.
Абсолютно така е. Въпрос на концентрация и късмет е разликата между децата в първите 100,150. Всички деца които са там са доказали с много старания, че са за това училище. И че ще могат да се впишат в средата на високите изисквания, което смятам не е шега работа.

Общи условия

Активация на акаунт