Простак или принц

• 14 025
  • 209
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм принцът -простак с тенденция към крал- простак  Laughing

Повечето ми приятели са същите - и да, въпросът опира и до ген, и до среда, и до характер.
Щото как иначе еднакви близнаци, обичани и възпитавани еднакво, стават два различни свята?

# 106
абсолютно съм съгласна с Шанел; мъжът ми е такъв щото свеки го е възпитала, направила такъв, че дори и бабата която го е гледала с мн любов и грижа; и миялсе, че с всички е така освен влиянието майка/баща не е спряло отдавна (отрочето е дошло да учи в града и се е отделило).

# 107
  • София
Да, аз смятам така.
Възпитанието, средата, семейния модел, всичко това има значение.
А майката за един мъж, особено е един фундаментален фактор, от гледна точка на неговата съпруга и изобщо собствено семейство.

Другият фактор, който намирам важен е ревността.
Майките много често са чисто и просто болезнено ревниви към синовете си, понякога.
Всъщност винаги са ревниви, но понякога тази ревност излиза от обичайните параметри и прелива в изтрещяване, поради различни причини.
И в добавка ако разгледаме и разни утежняващи обстоятелства, които понякога настъпват с възрастта, може да се окаже, че една прекрасна жена е възпитавала и отгледала един мъж, но в резултат на влошено здраве, житейски несгоди и прочие, някогашната прекрасна жена се е превърнала в изтрещяла вещица.
Не всички остаряват достойно и красиво като катедрали.
Някои остаряват като цървули.

Изключенията няма да коментираме.
Разбира се, че има и прелестни бисери, родени в някоя клоака и отгледани от разни отпадъци, в това няма никакво съмнение, но все пак са изключения.

# 108
... Според последните проучвания не първите 7, а първите 5 години ни опредлеят почти напълно в много отношения.
Аз пък даже четох ,че първите 3 са най-важни. Много крехка възраст ми се струва да се положи  фундамент в психиката на детето, но щом учените казват, коя съм аз да оспоря.

# 109
  • I want it all and I want it now.
Да, аз смятам така.
Възпитанието, средата, семейния модел, всичко това има значение.
А майката за един мъж, особено е един фундаментален фактор, от гледна точка на неговата съпруга и изобщо собствено семейство.

Другият фактор, който намирам важен е ревността.
Майките много често са чисто и просто болезнено ревниви към синовете си, понякога.
Всъщност винаги са ревниви, но понякога тази ревност излиза от обичайните параметри и прелива в изтрещяване, поради различни причини.
И в добавка ако разгледаме и разни утежняващи обстоятелства, които понякога настъпват с възрастта, може да се окаже, че една прекрасна жена е възпитавала и отгледала един мъж, но в резултат на влошено здраве, житейски несгоди и прочие, някогашната прекрасна жена се е превърнала в изтрещяла вещица.
Не всички остаряват достойно и красиво като катедрали.
Някои остаряват като цървули.
Изключенията няма да коментираме.
Разбира се, че има и прелестни бисери, родени в някоя клоака и отгледани от разни отпадъци, в това няма никакво съмнение, но все пак са изключения.
Поздравления. Peace  bouquet Много ми хареса, особено сравнението ,че" Не всички остаряват достойно и красиво като катедрали.Някои остаряват като цървули"

# 110
Като майка на момченце,
искам да ви споделя,
че синът ми е за мене
най-прекрасният в света!
И когато ми порастне
умен, хубав и напет,
ще ми бъде много трудно
да го видя нечий зет.
Да го видя как целува
някаква коконка там,
как във къщи й слугува,
а тя няма свян и срам.
Затова го въпитавам
в тази истина една -
че  жени на свете много,
ала мамичка една.
И дори да ме осъди
 бъдещата ми  снаха,
че простак за мъж й давам,
ще й кажа аз така:
„Ти не си ли чула, снахо,
за подобните неща ?
Ясно е каква харесва
той  - простакът за жена.
Ако ти си ми принцеса,
как избрал те е така?
На простака простакеса
му подхожда за жена”.

И последно, прозаично,
материално и  логично:
Дали принц е той зависи
не от мама и жена,
а парички колко носи
във семейната хазна.

# 111
Това твое стихотворение ли е Thinking

# 112
  • София
Ако е твое, чОКОЛада, от мен едно голямо БРАВО! Много ми хареса!
Може ли само да предложа една съвсем лекичка поправка, за да се спази мелодията - "че синът ми е за мене най-прекрасен на света

# 113
Да, измислих го преди малко.
Андриел - права си, така звучи по-добре.

# 114
Чудесно стихотворение!
Много точно казано.
Ще пиша след има-няма 25 години дали е вярно.
Колкото до моя "принц", всичките черти на характера са на баща му  ooooh!. Имайки предвид, че бабата го е гледала изцяло до 7-годишна възраст.
Свеки не желая да коментирам, в началото подходих радушно и отворено, но за съжаление не ги разбрах що за хора са достатъчно рано.
И да "крушата не пада по-далеч от дървото"  Peace.

# 115
Чудесно стихотворение!
Много точно казано.

Това сериозно ли го мислите.. Shocked

# 116
  • София
Младда си още, Шанталче, не ги разбираш тези работи!  Laughing

# 117
Да, то вярно че това стихотворение все едно баба ми го е писала, ама...тя  авторката  май е млада  Confused
Особено тава как ще му казва .."жени много на света, но маминка ти е една"  ooooh!" После се подигравате на човека от темата на Илонитка за мъжкаря, където мамика слушал. Сами ги поизвеждате такива, после мухльовци били Tired

# 118
  • Tам през Атлантическия океан
При мен е обратното , майка му е готина , харесвам я а па той е простак  Mr. Green понякога  Crossing Arms

Отпечатък в/у децата оставят не само майката но и бащата ... бе важна е семейната среда като цяло, тя е определяща за възпитанието Wink

# 119
А, Шанталче, не си права.
Знаеш ли как добре действа на един пубер, който от време на време оглушава, като чуе "мама е една, и утре ще дойде да те целуне пред всичките ти приятелчата!"  Joy Joy Joy
Ефектът е поразителен. До към 6-7 клас  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт