Простак или принц

• 14 028
  • 209
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Шанталче, майки и синове винаги имат специална връзка. Тази връзка е много по-различна и от най-близката такава между майка и дъщеря. Също както дъщерите имат с бащите  си. Защова едните си намират жени като майките си, а другите мъже като бащите си.

# 121
Син нямам и не знам.. може да сте прави.Но не мога да си го представя.

# 122
Толкова си права, синът се увива около мен като пиявица, та чак ме дразни понякога, че е така привързан, аз за него съм нещо много различно от баща му, преди не съм го очаквала, мислех, че трябва да е поне приблизително равно...   Thinking

# 123
Да, измислих го преди малко.

И в друга тема се прояви/там повече ми хареса/ Чоколада- поздравления и от мен за усета. Peace

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 16:02 от Fortune

# 124
, синът се увива около мен като пиявица, та чак ме дразни понякога, че е така привързан, аз за него съм нещо много различно от баща му, преди не съм го очаквала, мислех, че трябва да е поне приблизително равно...   Thinking
Едипов комплекс му се вика Вили Laughing...в това няма лошо, не само, нормално е.
Лошо е и ненормално ако майката се увива около синът си като пиявица, и то в някава по-голяма негова възраст.

# 125
  • София
различно си е, нали ги имам момиче и момче... И двамата си ги обичам, и с двамата сме близки. Тя по ми виси на врата, обаче той като дойде и погледне с един такъв поглеееед, направо ме разтапя. А тя, като погледне баща си с един такъв, подобен поглеееед, и го виждам него как омеква.

# 126
Толкова си права, синът се увива около мен като пиявица, та чак ме дразни понякога, че е така привързан, аз за него съм нещо много различно от баща му, преди не съм го очаквала, мислех, че трябва да е поне приблизително равно...   Thinking
Да не си се оплакала повече. Като стане на 10-11 години няма да иска да има нищо общо с теб. Дори по улицата ще ти е трудно да вървиш с него. Възползвай се от времето, което го дели от пубертета.

# 127
Цитат
Да, то вярно че това стихотворение все едно баба ми го е писала, ама...тя  авторката  май е млада 
Особено тава как ще му казва .."жени много на света, но маминка ти е една"  " После се подигравате на човека от темата на Илонитка за мъжкаря, където мамика слушал. Сами ги поизвеждате такива, после мухльовци били

Е, ти много насериозно взе нещата.
Цялото стихче беше майтап и закачка към такива теми, които са типично клюкарски.

# 128
Грешиш.
Не винаги е така и няма пряка зависимост.
+1  Peace Но е вярно и това, че свиня лебед не може да роди.
Много са факторите за развитието на една личност.

# 129
  • Бургас
Аз не съм млада като Шанталчето и имам двама сина,но стихчето наистина ме издразни,особено в частта за слугуването на бедното мамино синче на тази видите ли кокона.
Ей заради такива "маминки" е пълно с люшпери и инфантилни лентяи.Ние сами си ги отглеждаме такива."Недей,мама,да и слугуваш на жена си,така де в собствиния си дом на собствените си деца,на мама безценнното то!"На мен лично няма да ми е приятно да го заваря моя като бей-дирибей на дивана,а снаха ми да опъва.Направо ще ме е срам!
Ако стихчето е шега,значи аз нямам чувство за хумор.Може и така да е,но не ми хареса.Иначе авторката съм я засичала по други теми и ми се стори позитивен човек,не мога да повярвам,че тя го е писала.

# 130
Аз не съм млада като Шанталчето и имам двама сина,но стихчето наистина ме издразни,особено в частта за слугуването на бедното мамино синче на тази видите ли кокона.
Ей заради такива "маминки" е пълно с люшпери и инфантилни лентяи.Ние сами си ги отглеждаме такива."Недей,мама,да и слугуваш на жена си,така де в собствиния си дом на собствените си деца,на мама безценнното то!"На мен лично няма да ми е приятно да го заваря моя като бей-дирибей на дивана,а снаха ми да опъва.Направо ще ме е срам!
Ако стихчето е шега,значи аз нямам чувство за хумор.Може и така да е,но не ми хареса.Иначе авторката съм я засичала по други теми и ми се стори позитивен човек,не мога да повярвам,че тя го е писала.

Стихчето е иронично и до колкото разбирам Чоколада е породено точно от тези "маминки". Не става въпрос за чувство за хумор, аз го приех като иронична пародия (има разлика)  Peace

# 131
  • Бургас
Ако   е така съм в голяма грешка!   Embarassed    Поне Чоколада е постигнала целта си!  Laughing

# 132
  • Варна
Според мен връзката баща-дъщеря е силно преувеличена. Въобще образът на бащата в бг семейството в повечето случаи е на заден, оттенъчен фон. Говоря за нашите /на 20-30-40 и повече години/ бащи. Сегашните мъже може би са по-различни.

# 133
Богиня,права си на 100 %!
Баща ми сега казва,че "не било модерно едно време да обръщаш внимание на децата си"!Което много ме дразни!
Е,имало е и изключения,но аз не познавам такива!
Сега има всеотдайни бащи.

По темата-моят мъж не е простак,защото в повечето време го е гледал...брат му,който е само 3 години по-голям.Иначе баба им е хвърляла по едно око,майка им е работела.

# 134
Според мен връзката баща-дъщеря е силно преувеличена. Въобще образът на бащата в бг семейството в повечето случаи е на заден, оттенъчен фон. Говоря за нашите /на 20-30-40 и повече години/ бащи. Сегашните мъже може би са по-различни.
Строго индивидуално си е отново , защото и аз съм в посоченото поколение пък няма и помен от това , което описваш . Визирам единствено и само моите родители, баща ми е играл и все още играе важна роля  в живота ми като негова дъщеря. Дали само майката ще е напреден план, а бащата на заден или обратното зависи от самите хора и разбиранията за семейство.

Общи условия

Активация на акаунт