ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
  • волно калдъръмче
Здравейте,

Замислих се, че най-важното е да пиша неща, които ще са полезни на непредубедените хора, които един ден ще се опитат да извлекът...
Пак ме загуби като читател  Stop

А прехвалената ти школата много губи и от това:
Цитат
-или да се наредиш сред нищите духом, които никога не се радват, нито страдат силно, които живеят в сивия сумрак, където няма нито поражения, нито победи.

Ама май тука вече на Иванов му нищиха правописните и пунктуационните грешки  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 07:12 от Саморая

# 166
Друга глупост –
Трета глупост –
Четвърта глупост –

Взимам си думите назад. В началото на темата си позволих да кажа, че темата е безсъмнено една относително успешна и интелигентна PR кампания.
В началото може и така да е било, но липсата на граници превърнаха замислената реклама в антиреклама. Което като че ли е характерно и за самия стил на обучение на Иванови.
Рядко на едно място мога да намеря толкова много плява, която не мога да се насиля да прочета.

# 167
  • София
Ах, какъв патос, какво нещо...  Mr. GreenСамо дето ще се наложи да Ви приземя  от висините,в които се реете, с факта, че е пълно с деца от "сивия сумрак, пораженчески настроени и с бедна духовност" , които преуспяват без да са чували за Иванови и фабриката им за отличници.
Ще ви контрирам и по друг пункт.Много са школите, които са се утвърдили през годините и към които има траен и силен  интерес отстрана на седмокласници и техните родители.Неслучайно хората бързат да запишат децата си още в края на шести, за да им гарантират мястото. В тези школи също се прави входящ тест и по двата предмета и на база представянето  си децата биват разпределени в групи по нива. WinkПри положение, че в тези курсове методите са приемливи за родителите, цените са далеч по-атрактивни от тези в Евростар, а накрая, но не и  по важност,  резултатите са или подобни или даже по-добри от тези на възпитаниците на Иванови, накъде мислите, че ще се наклонят везните Joy Нека детето се справи отлично на изпитите, нека бъде прието в хубаво училище, знаете ли колко ще му пука на родителя, че някой някъде окачествява отрочето  му  като пораженческа личност,без амбиции,  живееща в сивия сумрак..
Ще си позволя да коментирам и друга Ваша неточност.Иванови не са най-скъпата школа.Преди да пишете се запознайте примерно  с цените на Лого-3 или Магнет.Но каквито и да са цените на обучение в дадена школа, няма права пропорционалност между тази такса и успеваемостта на учениците  в школата.Успели има от всички школи, включая и от Иванови.Но същото важи и с обратен знак.Сред несправилите се с предизвикателството да се преборят за хубавите училища има представители също на всички школи, включително и на Иванови. Универсална формула няма, всичко най-вече зависи от детето. Ако то няма желанието, амбицията, потенциала да се бори, нито Иванов, нито който и да е, може да направи от него "шампион".

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 11:48 от eine in Rente gegangene Nixe

# 168
Здравейте,

Замислих се, че най-важното е да пиша неща, които ще са полезни на непредубедените хора, които един ден ще се опитат да извлекът...
Пак ме загуби като читател  Stop

А прехвалената ти школата много губи и от това:
Цитат
-или да се наредиш сред нищите духом, които никога не се радват, нито страдат силно, които живеят в сивия сумрак, където няма нито поражения, нито победи.

Ама май тука вече на Иванов му нищиха правописните и пунктуационните грешки  Rolling Eyes

Щом видя правописна грешка в "нищите духом", ми става ясно защо съм те загубил като читател. Пиша за хора с една по-различна култура, които ако не са чели Евангелието на Матей, поне имат благоприличието да си направят справка преди да пишат глупости.  

Поздрави!

# 169
Ах, какъв патос, какво нещо...  Mr. GreenСамо дето ще се наложи да Ви приземя  от висините,в които се реете, с факта, че е пълно с деца от "сивия сумрак, пораженчески настроени и с бедна духовност" , които преуспяват без да са чували за Иванови и фабриката им за отличници.
Ще ви контрирам и по друг пункт...

Здравейте Nixe,

Не мога да проверя тоновете от информация, които давате постоянно, но искрен и дълбок поклон пред информираността ви! Чета мненията ви до последната запетайка, защото винаги е приятно да четеш мнения, които носят информация в себе си. Моля ви и вие да поглеждате моите - и преди казах, че в никакъв случай тезата ми не е, че само с Иванови се успява, но темата се казва "ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!" и аз правя точно това. В последния ми пост даже изрично казвам, че няма да давам непоускани съвети до родители и ученици, но моето преживяване е следното и т.н.

След това описвам и един сценарий, от който става ясно, че не отдавам значение единствено на влизането в елитна гимназия, а че трябва да се работи над една по-дългосрочна житейска философия, която съм сигурен, че може да бъде предадена на детето и вкъщи и от други школи. Вече ако на родителите им пука единствено детето да влезе в елитна гимназия и толкова... еми това е малко тъжно, но всеки си знае.

Мога само да се радвам, че обучението при Иванови не се оказва най-скъпо и това отново доказва, че не рекламирам, ами дори от незнание казвам неща в техен ущърб.

Поздрави!

# 170
  • София
Зачеквате въпроси, на които е редно да отговорим всички откровено. Каквито и локуми да разтягаме, каквито и високопарни фразички да ползваме за траен, дългосрочен ефект от обучението и  колкото и жалка да се струва на някого от позицията на времето  картинката с ходене на уроци с идеята за прием   в добрите  училища , целта на записването на децата по школите е преди всичко тази.Ефективността на образователния процес в сравнение с тази в кварталните училища, средата, контактите с подобни на теб хора с амбиции и желание за напредък, идеално се вписват  в понятието елитно училище.Това, което ученикът може да получи за 5 години там,както от учители, така и от съученици,  не може да получи за една година в която и да е школа.Все за тези пет години ще формира повече  позитивни качества, отколкото за една. Та нима учителите в Иванови са някакви по-различни, нали и те идват от тези училища?Че както става ясно от дадения от мен линк, има и голямо текучество в Евростар, тъй че подборът е сред кадри, подобни на тези  в останалите училища.Това е и основната цел на ходенето на школи - представянето добре на изпитите, с оценки, които ще ти позволят избора на добро училище, в което ще намериш среда от подобни на теб индивиди.Така че не виждам нищо  чак толкова жалко и елементарно  в това стремежът конкретно в 7 клас да е лимитиран   в тази посока. Peace
Гаранция , разбира се, няма.Може и след завършването  на  така наречените елитни гимназии човек да не прокопса.Но същото може да се случи и със завършилия школа Иванови или която и да е друга.Родителите правят най-доброто за детето си, съгласно това как те виждат нещата, а оттам насетне е силно относително какво се случва и коя школа или кое училище  трайно формира във възпитаниците си положителни качества.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 13:13 от eine in Rente gegangene Nixe

# 171
  • волно калдъръмче
Пиша за хора с една по-различна култура,

Ами иди в някой форум за богослови, що щеш тука?!

които ако не са чели Евангелието на Матей, поне имат благоприличието да си направят справка преди да пишат глупости.  

Поздрави!

А за това, че ме прати при глупците, ще ти простя. Човешко е да се греши, jekolev82, божествено е да се прощава!

Ай върви си със здраве!   bouquet

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 16:03 от Саморая

# 172
Леле, jekolev82, колко усилия си положил да напишеш такъв обем Shocked И с какъв плам и патос заклеймяваш средностатистическите мишки ooooh! Не ти ли е хрумвало обаче, че си твърде млад и от там, накъдето си тръгнал, други се връщат? Явно за теб в този конкретен момент успехът в живота съвпада с кариерния успех. Не за всички хора е така обаче. Кариерата отнема много и който е склонен да плати цената на израстването трябва да очаква адекватно възнаграждение, което да компенсира загубите (освен ако не е мазохист). За мнозина успехът, славата, властта и прочее носят удовлетворение, което надвишава пожертваното. За тях  е обяснимо да се напъват за кариера. Но за много повече хора здравото семейство и други прости житейски ценности са много по-важни от властта и катеренето по социалната стълба. Тези хора няма да получат удовлетворение от успеха (както ти го виждаш) и затова не се и стремят към него. И вярвай ми, след години може да се окаже, че и ти си променил гледната си точка за ценните неща в живота. По тази причина всякакви квалификации от сорта на мишки и лъвове са неуместни, а предизвикателствата ти са смешни.

Също така никой никъде в темата не е пропагандирал безгрижие и лежане, каквато алюзия правиш ти. Мненията просто и единствено са насочени срещу казармените методи на Иванови. Съгласна съм, че за доста деца тези методи са единствената възможност да "влязат в пътя", но съвсем не за всички е така. Мисля си даже, че болшинството деца могат да изявят потенциала си и без да бъдат унижавани като новобранци в американски екшън, а  една трета група деца даже ще бъдат смачкани и унищожени от такова отношение.  Или с други думи - за всеки влак си има пътници. За влака "Иванови" пътниците явно са тези, които не могат сами да се мобилизират, а имат нужда от остен. Хубаво, така и те получават шанс в живота. Другите деца обаче съвсем не са някаква втора категория, както внушаваш ти. Даже си мисля, че ако се направи една статистика на приетите в 5-те топ гимназии на София, децата готвили се при Иванови ще са малък процент. А ако вземем шампионите от разните национални олимпиади и състезания почти няма да видим деца от Евростар. Затова недей да отъждествяваш успеха единствено с тази школа и това училище.  Цитираш някакви цифри за местата в най-атрактивните университети, но това далеч не е толкова висока летва наше време. Най-добрите деца вече се насочват да учат навън и за малкото останали качествени деца съвсем не е проблем да се класират в желана специалност тук. Даже бих казала, че конкуренцията за най-желаните гимназии е по-жестока. А пък за споменатия някъде напред Американски колеж нещата са като с компотите и компютрите Mr. Green Наистина болшинството от децата с резултат от изпита между 1 и 30 място са от едно конкретно училище, но то не е нито Евростар, нито школа Иванови.  Накратко - повечето деца не се нуждаят от тояга за да постигнат целите си не само по отношение на гимназия и университет, но и в живота изобщо.

Искам да кажа нещо и за темата. Съвсем не съм изненадана от развитието на нещата - просто влиза в действие третият принцип на Нютон, който важи не само във физиката. Някой застъпва една крайна позиция и това автоматично води до реакция, защото на всяко действие съответства адекватно противодействие. И колкото повече сила се прилага в едната посока, толкова повече отпор ще има в другата.  По тази причина аз повече няма да пиша тук - няма никакъв смисъл.

П.П. Добре си намесил евангелието на Матей, но не е зле и ти да се възползваш от съвета в него.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 21:08 от Черна станция

# 173
  • София
Вижте сайта и кажете: колко правописни и колко пунктуационни грешки откривате в началната страница:
http://www.evrostar-ivanovi.com/shcola_ivanovi.htm
 Thinking

# 174
Не можах да подмина темата! Ще намерите постовете ми и в архивираните теми!

Първо бих искала да потвърдя, че авторът на темата не прави реклама. Виждала съм как други родители и аз изпитваме всичко описано от него /  И аз съм гасила лампа в 2 през нощта, защото сънят е по-важен от задачите, но лампата след мен светваше отново/.

Черна станция, повярвай ми , преживяното при Иванови те кара да го споделиш и да пишеш постове с голям обем. До ден днешен нито съм забравила преживяното там, нито съм срещнала личност, към която да изпитвам по противоречиви чувства. От ненавист до благодарност и уважение. Някой ще каже, че тези чувства се изключват взаимно, но НЕ!
Искам да подчертая нещо преди да продължа! Положителните резултати при Иванов бяха комбинация от неговите действия и отлични учители. Второто не съм сигурна дали в момента го има в школата и училището!
Отрицателното: Отношението, налагането на неговото мнение над мнението на родителя /прост пример – казах, че детето ми няма да отиде на олимпиада по химия, защото това не му е приоритет в 7 клас, а в този ден тя имаше по-важни занимания. Той ми каза, че ако не отиде, от следващия ден не я иска в училището. Детето отиде и се класира на втори кръг/. Давам само дребни примери, защото иначе поста ще стане книга. Дребнавост и стиснатост – имало е случаи , в които са били в час със шал, шапка, ръкавици от студ. Точно сложиха топломерите, децата ги увеличаваха, той минаваше и ги намаляваше. Обидните думи доста често неоснователни. Вярно е, че говори предимно в множествено число, но има не малко случаи да са с конкретна насоченост към някого. Ужасните лагери, които бяха задължителни- няма да влизам в подробности , не ме предизвиквайте, но наистина са ужасен спомен. Ще кажете как тогава си оставяте детето там – е оставих го и не съжалявам, защото следват плюсовете: Плюс номер едно е, че ефектът Иванови има отражение за цял живот. При над 10 деца /от два випуска/, с които подържаме и досега контакт , при всичките положителен,/ защото не отричам, че през цялото време се боях да няма отрицателен здравословен ефект/. Хъс да постигаш целите си, да не те плаши никога и никакъв обем от работа, амбициозност. Да не мрънкаш, да не се спотайваш, да се бориш, лидерски качества. Знам, че ще кажете , че при всеки може да се срещнат, но след Иванов тези качества се изразяват при всички и то доста осезаемо. Предполагам, че всеки човек ги има тези качества, но аз до този момент и средата не бяхме успяли да ги изкараме на повърхността при моето дете. Давам друг пример – дете, което изкарваше от нерви и Иванов и родителите си – например предаваше бял лист на контролно при Иванови, майка му плака в деня на изпитите, защото отиде без линия, пергел или тн на изпита по м-ка, просто с ръце в джобовете. Е това дете / вече е в 12 клас/ миналата година спечели с един проект в Ню Йорк първо място – за първи път българин го печели. Няма как да разкажа цялата история, но видях как му се отрази ефекта „Иванови”.
Мисля, че важна роля изиграват ежедневното събиране на децата след занятия. Над 100 деца в една зала, а той умело чрез психологически методи им повлияваше. Там ще чуеш и за Нено и Неновица или че те са шампионите, или че си се качил на влака и да внимаваш да не слезнеш, ще ти ръкопляскат или ще отидеш да си доучваш с някой учител. Не съм присъстала и не ги знам с подробности методите му, но знам, че имаха ефект.
Умишлено не визирам резултатите от изпитите, защото сте напълно прави, че отлични резултати могат да се постигнат и чрез друга подготовка. Но наистина промяната в характерите на децата минали през тази школа е силно положителен и то не само при едно дете. Биха ме разбрали само такива като jekolev82.
И за да не си кривя душата, ще споделя, че в годината след нас имаше криза с учителите, което е пагубно за всяка школа. Не знам сега как е, но това е важно да се проучи.

И понеже зачетох темата отначало, стигнах до средата и сега преди публикацията виждам последните постове, та – „ръжен”, „остен” или „казармени” методи не играят непрестанно и при всички. Неминуемо ставаш свидетел на тях. Но как го прави Иванов това да не те направи „сплашен заек”, а „гърмян заек” със самочувствие, не знам.

Mamamilk, Сайтът не се поддържа нито от учителите, нито от Иванов. Не го оправдавам, че не си го е проверил, но има по-важни неща за дискутиране.

В заключение – задох си въпроса, ако имах второ дете дали бих го пратила и него при Иванов и не знам отговора. Но всъшност детето ми не е ходило насила там. Пратих я в 6 клас в школата, тя поиска да я преместя в училището.

# 175
След поста на rosss, съм благодарна за сетен път, че имам възможност да избирам къде да учат децата ми и съм сигурна, че това НИКОГА няма да е при Иванови.
Убедена съм, че там нормалните деца са рядкост, а ако има такива, то след обучението си в училището са мозъчно и емоционално осакатени индивиди.
rosss, направо съм потресена, честно!

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 13:49 от Фран Джонсън

# 176
Фран Джонсън,

уважавам мнението ти , че Никога не би записала детето си в това училище, но е неуместна квалификациятата ти за хората преминали през училището и школата. Наблюденията ми са предимно над деца, които са сега 11 и 12 клас, но познавам и по-големи, които печелят най-добрите места за магистратури, предлагани от университетите им.
Децата, минали от там, които познавам, са не само умни и изявени, а и щастливи, честни и даващи повод само за гордост на родителите си- определено не визирам само себе си!

# 177
  • София
Рос, а някога минавало ли ти е през ума, че детето ти, както и другите изявени деца, щяха да постигнат всичко това, че и повече, просто защото са надарени и трудолюбиви по вътрешно убеждение и нагласа, а не защото Иванов и неговите методи имат заслуга? И дали този Иванов не е посял у тях и семето на жестокостта и утре те самите няма да се превърнат в хора като него?
Аз лично  познавам достатъчно  голямо количество млади хора, които са постигнали всичко, изброено от теб, и които не са помирисвали дори хора и методи като на Иванов. Затова не го смятам нещо за някакъв уникално продуктивен педагог.

# 178
Леле, jekolev82, колко усилия си положил да напишеш такъв обем Shocked И с какъв плам и патос заклеймяваш средностатистическите мишки ooooh! Не ти ли е хрумвало обаче, че си твърде млад и от там, накъдето си тръгнал, други се връщат?...

Здравей Черна станция и всички останали,

Пиша на един дъх и не ми коства никакво усилие да ви обясня какви сте.

Да имаш хармоничен живот е от първостепенно значение, а това няма как да стане ако не си способен да изградиш едно щастливо семейство. Но тук ти правиш една абсурдна алюзия, че личният ти стремеж към самоусъвършенстване, професионални и творчески успехи и проявяването на хъс в извън-семейните сфери на живота, са в противовес с възможността да имаш едно щастливо семейство.

Като теза е много лесно продаваема на хора, които ги мързи да си размърдат промитите мозъци, защото в съзнанието им идват екстремните примери, които се показват в кино и телевизионни продукции, където естествено се взима негативният пример, драматичният пример – успелите родители не обръщащи внимание на децата си, които стават наркомани или убийци. Пускаш им тезичката и 95% народа, който е свикнал информацията да му се дава смелена, си казва „а, да”. Но малкото, които реално мислят, им е ясно, че в новините ще им покажат, че днес някоя е убил, а друг е откраднал, но това не значи, че няма десетки и стотици други, които днес са посадили дръвче или са направили дарение за болно дете… да тях няма да ги покажат, защото не е интересно, но ги има и са повече.

По същия начин тезата, която изказваш е невярна и твърдя, че в истинския живот тенденцията е точно обратната с уговорката, че винаги си има и негативна страна на статистиката, където попадат лошите примери! Във всеки случай, категорично заявявам, че понятията щастливо и здраво семейство и успешна кариера не са взаимно изключващи се!

Да се дефинира какво е едно щастливо семейство е много трудно, защото е нещо много лично и индивидуално, а ние често не знаем дори за съседите ни дали са щастливи, та камо ли да даваме пример с далечни нам семейства, но все пак единственият шанс да дадем такъв във форум, в който никой с никого не се познава, е да кажем за известни личности. Да, в Холивуд не им е лесно, но не заради кариерите, а защото съм сигурен не е лесно да градиш семейство, ако стотици папараци ти ровят в боклука. Иначе, ти спомена власт – най-влиятелният човек на планетата Барак Обама ли няма семейство, което не ми изглежда нещастно? Бил Гейтс ли няма семейство, което също не ми изглежда нещастно? Естествено има ги и лошите примери (ако изобщо е редно да съдим някого за подобно нещо при положение, че няма как да знаем достатъчно) като Силвио Берлускони. Както вече казах няма статистика, която да е на 100% положителна, но при твоята теза, ако се абстрахираме от фикцията и тенденцията да ни се съобщават лошите новини, ти гарантирам, че има бол положителни примери. Има безброй много такива примери и за жените, които много обичат да се оправдават с това, че те трябва да гледат децата – Мег Уитман, например има съпруг и отглежда двама синове, а междувременно успява да превърна eBay от компания с 30 служителя и 4 милиона долара годишен оборот, в такава с 15,000 служителя и 8 милиарда годишен оборот.
Като си отговорен, работлив, дисциплиниран и със самоуважение и работата ти върви, и намираш време начин да изградиш щастливо семейство. И двете неща имат нужда от страст и любов, а като си угаснал и мърляч, ще си такъв и в служебните и в семейните дела. Винаги можеш да оправдаеш неуспехите в едното с успехите в другото, но обикновено няма да е успешно нито едното, нито другото – просто едното е пред очите на всички, а за другото можеш винаги да твърдиш, че е успешно, защото трудно се намират доказателства за обратното.

Та нека се видим и да се поуча от вашия опит, да ми разкажете от къде точно се връщате, за да знам и аз на къде отивам… намирам го за малко прекалено да си ровим в семействата и да си даваме акъли в това отношение, както и да си казваме кой успял и кой се провалил в личен план, но с риск отново да заплюете и очерните нещо за мен лично, аз ще кажа повече и за моя личен живот, защото няма как да оставя тезичката за успешния човек с нещастното семейство да си проправи път.

Въпреки скромната ми възраст, имам 8 годишна връзка с жената на моя живот и през лятото се венчахме. Абсолютно винаги съм намирал време и начин да я накарам да се чувства обичана, да и покажа, че романтиката между нас няма да изчезне с годините и че тя е на първо място за мен.

Не искам да разказвам за това колко време и усилия посветих на предложението за брак, което направих през 2010-та година, защото пак ще бъда упрекнат в жалък патос, но ви гарантирам, че малко жени получават такова предложение и малко мъже влагат толкова труд, за да накарат половинката си да се чувства щастлива. Не заслужавате тази история, защото можете само да я окаляте, но ето ви няколко снимки, за да видите мястото и „нещастните” ни, „безизразни” лица:

http://www.megaupload.com/?d=4MT9BW9E

Трябва да изчакате секундарникът да стигне до нула и тогава линкът за regular download ще се активира и ще можете чрез кликване върху него да свалите снимките.

След това реших сватбата да почака до 2011-та година и да я направим в Бълграия, за да мога отново да направя още един запомнящ се за нея момент, за който аз да поема целия организационен стрес (живеем в чужбина, тя не е българка и следователно аз трябваше да се погрижа за всичко), а тя като принцеса, да трябва само да си купи рокля и да дойде пред олтара. Искам да чуя, колко от съпрузите ви, отдали се на семейството, са ви организирали сватбата от-до.

http://www.megaupload.com/?d=107ZO8S0

Абстрахирайте се от мястото и от вложения труд за всеки детайл и за всеки гост, половината от които още по-трудни за организирани, идвайки от чужбина, вижте емоцията в нашите очи и в очите на нашите многобройни гости и си помислете пак, като се опитате да ме изкарате някакъв социопатичен изрод, който вижда само практичната страна в живота си.

Ето ви и видео:

http://www.youtube.com/watch?v=hU0ePhUMySg

Както каза Jsonne8, така сме ние възпитаниците на Иванови – work hard, party harder!

Сега естествено ще кажете, че това са някакви дребни жестове, които не доказват със сигурност, че сме едно щастливо семейство… това е което мога да ви покажа в обозримата част, другото си е наша работа и няма нужда да се доказваме пред когото и да било – щастливи сме заедно от повече години отколкото много бракове изкарват изобщо. Да, някой и друг романтичен жест може да не е показателен, но е факт, че е аз държа на семейството, държа на половинката си и един ден ще държа на децата си и те ще са приоритет за мен независимо от всичко, но е също така още по-сигурен факт, че никога няма да бъдат използвани като оправдание за моя професионална или друга пасивност!

Не съм съгласен, че изборът е задължително между кариера или семейство, а вие продължавайте да си лаете от хралупите, да се криете в интернет и да използвате абсурдни сравнения като казарма и Иванови, без да сте били нито в казарма, нито при Иванови. Да не говорим за другите пресилвания и абсурдизми от рода на мечката, камшикът и колелото, семето на агресивността и тем подобни абсолютно необосновани изхвърляния, казани от хора говорещи за неща, с които никога не са имали личен допир!  

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 15:47 от jekolev82

# 179
Не можах да подмина темата! Ще намерите постовете ми и в архивираните теми!

Първо бих искала да потвърдя, че авторът на темата не прави реклама. Виждала съм как други родители и аз изпитваме всичко описано от него /  И аз съм гасила лампа в 2 през нощта, защото сънят е по-важен от задачите, но лампата след мен светваше отново/.

Най-после да прочетем негативите от някой, който говори от личен опит и всъщност пише по темата, която съдържа именно в заглавието си "вашето преживяване". Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт