ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
Нито сте имали аспирации към Евростар, нито към Иванови.. а много знаете за тях Wink
Кое е "будна гражданска позиция"? .. изказването на мнение, просто така, без да е имало допирни точки до тази, с уникална методика, школа? На мен, човек, който е бил при Иванови и знае за какво пише, ми се струва, че ти манипулираш мнението на хората, които се интересуват от темата.
Хайде, всички пишем от време на време,просто ей така, но не и по такива сериозни теми. Какво толкова Ви  Laughingотнема Евростар??

И за да помогна за каузата информиране, на база събрано директно впечатление Simple Smile ще напиша какво още имаше при Иванови, което  в държавното училище няма – групите са по ниво на знания!

Познавам момиче, което беше все в първа (най–добрата) група – все редовна, все добре научила.. тц тц  Wink На тези „добрите”   строгостта не им попречи или показа лош ефект.

Ами нямала съм допир с Евростар именно, защото когато е трябвало съм проучила нещата и сме решили, че там определено не е за нас. А и ни беше малко далечко Mr. Green Човек не може да опита всичко едновременно, нали? Но може да се информира за да направи избор.

Не разбирам защо сравняваш Иванови (школа за подготовка) с държавните училища? Във всички школи за подготовка има разделение по знания. В училище обаче е друго.

Аз познавам пък други момичета и момчета, които са все отличници, имат много награди от национални и международни състезания и олимпиади по различни дисциплини и.... колкото и да е странно, не са посещавала нито Иванови, нито Евростар. Как ли е станала тази работа не мога да разбера Wink

# 151
Хайде да поспорим - дали един и същи човек се регистрира N пъти и си пише на воля или просто в един и същи момент всички бивши N на брой безкрайно признателни възпитаници на "шк. Ив." са се свързали телепатично и са почувствали, че трябва да изпълнят дълга си като светнат ССФ къде е истината.

Откакто чета темата се чудя защо му е на някой ПР да се главоболи с нови регистрации, като е всеизвестна истина, че срещу определена сума човек може да се сдобие с ник с над 20-50-100-1000 и повече мнения, и да си се рекламира от него. Даже се подразних в един момент на обвиненията в реклама. Не мога да не призная обаче, че дългите лични изповеди ми дойдоха една идея в повече с последната (или поредната  Laughing). Явно или всичко е добре обмислено или екс-възпитаниците на школата едновременно са били обхванати от носталгия и са сърчвали гугъл  Whistling Също така ми направи впечатление, че отговорите на jekolev82 и jsonne8 изглеждат удивително еднакви като структура.

Все таки на мен ми е интересно да чета и се надявам темата да остане, дори да трябва да се поизчисти, макар да се надявам да не опираме до въпросната школа. (това вместо запис)

# 152
И без суми давам мнения.  Mr. Green
Ако някой предложи и сума- ще размисля.

# 153
Хайде да поспорим - дали един и същи човек се регистрира N пъти и си пише на воля или просто в един и същи момент всички бивши N на брой безкрайно признателни възпитаници на "шк. Ив." са се свързали телепатично и са почувствали, че трябва да изпълнят дълга си като светнат ССФ къде е истината.

Откакто чета темата се чудя защо му е на някой ПР да се главоболи с нови регистрации, като е всеизвестна истина, че срещу определена сума човек може да се сдобие с ник с над 20-50-100-1000 и повече мнения, и да си се рекламира от него. Даже се подразних в един момент на обвиненията в реклама. Не мога да не призная обаче, че дългите лични изповеди ми дойдоха една идея в повече с последната (или поредната  Laughing). Явно или всичко е добре обмислено или екс-възпитаниците на школата едновременно са били обхванати от носталгия и са сърчвали гугъл  Whistling Също така ми направи впечатление, че отговорите на jekolev82 и jsonne8 изглеждат удивително еднакви като структура.

Все таки на мен ми е интересно да чета и се надявам темата да остане, дори да трябва да се поизчисти, макар да се надявам да не опираме до въпросната школа. (това вместо запис)

kakvo bi kazala za moeto mnenie v tozi sluchai? i az li sam plateno Pr lice? Simple Smile

# 154
 Добър вечер! Simple Smile Държа да се представя аз съм Иванина и съм една от миналогодишните възпитанички на ЧСОУ "Евростар". Бих искала и аз да изразя моето мнение по този въпрос.
 В края на 6ти клас майка ми ми каза, че ще ме запише да уча при семейство Иванови. В началото аз категорично отказах, защото се поинтересувах и прочетох най-различни отзиви от сорта на "това е живо мъчение за децата", "тези хора не им оставят и секунда свободно време" и т.н. Това за мен означаваше автоматично отделяне от хората от досегашния ми клас, с които сам делила мило и драго 6 години, а това наистина беше потресаващо. Майка ми обаче не ми обърна никакво внимание и ме записа в училището. За това нейно непослушание ще и бъда вечно благодарна и то не само по 1 причина.
   1. Там, аз намерих приятелите, на които ЗНАМ, че винаги мога да разчитам и да имам доверие!
   2. Обучението там е на много високо ниво. Нещото, което изключително много ми хареса е интензивното обучение по английски и немски (без значение от клас, който си). За 10 години обучение по английски и 4 години по немски сам минала през няколко различни школи и по двата езика. Мога с ръка на сърцето да кажа, че не съм срещала по-добри учители от тези в "Евростар". Освен всичко това, в края на всяка учебна година, учениците държат изпити и по двата езика, и ако достигнат необходимия резултат (90% от учениците успяват), получават съответните сертификати от Британския съвет и Гьоте институт.
  3. Освен чуждите езици, специално подготовката за кандидатстване след 7ми клас е много строга. Учителите по БЕЛ и математика са прекрасни хора, които са готови винаги да ти помогнат и същевременно много добри учители. Не само, че преподават много добре новия материал, а и учат възпитаниците си на методи, с които да улеснят разбирането на уроците.
В момента, аз уча в 9 ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин". Към тази гимназия ме насочи, не друг, а самия господин Иванов. Той ми обясни, че за мен е добре да отида в тази гимназия, защото в момента имам сертификати за високи нива по английски и немски, а и имам потенциала да продължа нагоре, като започна 3ти език !
 ВИНАГИ ЩЕ ОБИЧАМ ТОВА УЧИЛИЩЕ, учителите и приятелите които намерих там.

# 155
  • София
Поредният нов потребител. Как  ще обясните факта, че темата е пълна с позитивни отзиви само от нови потребители с по едно мнение Wink Как точно в един и същи момент на супер признателните  възпитаници  от различни випуски на Евростар им дойде наум вкупом да благодарят от все сърце  за полученото в школата или училището?При това точно от трибуната на  тази тема Mr. Green

# 156
  • София
Иванина, разкажи моля те по-подробно за впечатленията ти от Френската гимназия.

# 157
Иванина, не знам на какво високо ниво владееш английски и немски, но си допуснала доста пунктуационни грешки в поста си. Нелепо е да имаш претенции и самочувствие, че знаеш три чужди езика, а да допускаш грешки, пишейки на български.

# 158
Ах, Иванина, просълзих се smile3518 Обаче имам да кажа нещо за това:

Цитат
Мога с ръка на сърцето да кажа, че не съм срещала по-добри учители от тези в "Евростар". Освен всичко това, в края на всяка учебна година, учениците държат изпити и по двата езика, и ако достигнат необходимия резултат (90% от учениците успяват), получават съответните сертификати от Британския съвет и Гьоте институт.

Някои деца ходят 8 месеца на АВО-3 и след това вземат СРЕ. При това с уроци 2 пъти седмично по час и половина. На всичко отгоре в сайта на АВО пише, че тази година 100% от децата са взели СРЕ.

# 159
Ами Френската гимназия е добро училище и езика е много хубав, но не много лесен Simple Smile

# 160
Ironic, не те е срам!  Joy
Още малко и за учители поименно мнение ще искаш.
Ми питай за немската де, за там са прочели, подготвили са се...

# 161
Ами Френската гимназия е добро училище и езика е много хубав, но не много лесен Simple Smile

В школа Иванови колко часа отделят на пълния член?

# 162
  • София
Ееее, много кратко! Sad
Дай повече подробности, моля!  bouquet

# 163

Всеки сам решава за себе си ( а и всичко трябва да се проверява от първа ръка), но са показателни коментарите от линка, който eine in Rente gegangene Nixe публикува....
    Доста негативни коментари има... 
        Peace

# 164
Здравейте,

Замислих се, че най-важното е да пиша неща, които ще са полезни на непредубедените хора, които един ден ще се опитат да извлекът информация от тази тема, а не да позволявам думите ми да се губят в този водовъртеж на махленската разпра, който някои се опитват да създадат. Разбира се, няма да подмина да отговоря и на някои подмятания, но ще го оставя за края на поста.

Тази тема беше отворена, за да изкажа моята лична благодарност към семейство Иванови и не може до послужи нито като реклама, нито като анти-реклама независимо колко си упражняваме „перата” и от двете страни. По този повод имам една изключително лоша новина за тези, които виждат сем. Иванови като някакво социално и образователно зло – Докато Наско Иванов е жив, а вероятно и след това, винаги ще има повече желаещи да се обучават при тях отколкото те могат да поемат. Това е причината да са вероятно най-скъпата подготовка за кандидат-гимназиални изпити и това е причината спокойно да разубеждават родители и изключват ученици – налага им се да ограничават и селектират търсенето.

От дискусията става ясно, че за когото никога не е имал директен опит с школата, те са фабрика за емоционално обременени хора с нарушени социални умения. За когото е бил там, те са невероятни мотиватори и психолози, които успяват да извлекат най-добро от теб. За мен са точно такива и мога само да им завиждам, че в краткото време, което един човешки живот предоставя, са намерили точното място където трябва да бъдат! Дори пръстите на едната ми ръка са много, за да преброя хората, които са до такава огромна степен и с такава огромна страст, отдадени на работата си, както са те… хора за които бизнесът не е просто бизнес, хора за които събота и неделя не се различават по нищо от понеделник и вторник. Аз съм изкарал там една година да се потя събота и неделя, Наско Иванов е там всеки божи ден от сигурно 20 години насам и той наистина „кове” шампиони и то не по математика, а шампиони в живота, защото те научава, че изтърканата фраза „няма невъзможни неща”, може да важи и за теб и то не просто като някакво клише!

Едни се ужасяват от лятната програма (която видях благодарение на „нова”), други и се смеят заради „николчовците” и „николинките”, а аз казвам евала, задето са положили труд да я създадат, евала, че са дали една платформа, по която някой ученик да може да се готви изпълнявайки ако иска 10% от нея, ако иска 50%, ако иска 100%.

„Изборът, скъпи ученико, е твой:

-или да се впуснеш в големи дела, знаейки че пътят към бляскавия успех ще мине през много, много труд, усилия и не един провал

-или да се наредиш сред нищите духом, които никога не се радват, нито страдат силно, които живеят в сивия сумрак, където няма поражения, нито победи.”

Към „сивия сумрак където няма поражения, нито победи” бих добавил - където обаче има форуми, в които спокойно можеш да си виртуален Васил Левски или някой герой на нашето време - висок/а, красив/a, смел, надъхан, отворен, остроумен, с няколко дипломи, успешна кариера, подпомогнал безвъзмездно много общественополезни каузи и пълен с акъл за даване, който ръси в своите хиляди постове и се чувства осъществен. Какво като в истинския живот не носиш тези добродетели и си една средностатистическа мишка… няма значение, нали в интернет си лъв!

Да, цитатът може да звучи гръмко и крайно до степен да предизвика иронична усмивка, но носи много истина в себе си. Непоискани съвети на родители и ученици няма да давам – имат си приятели и познати, които да ги съветват имат си и вас уважаемите потребители на форума, които не изказват мнения, ами говорят все едно изказват неопровержими аксиоми, но за мен беше безценно преживяване, от него излязох по-силен, по-знаещ, познаващ по-добре самия себе си и най-вече разбрах какво е сивият сумрак и колко лесно и неусетно човек може да си остане там. На мнение съм, че за да постигнеш наистина съществени неща в живота, няма да е зле от рано да знаеш в какво те бива и до къде ти стигат възможностите, а това не можеш да го откриеш, чрез безгрижие и лежане. Да разчиташ на талант е наивно, а за шампиони галени с перце не съм чувал – питайте сестри Малееви.

Радвам се, че ме научиха на истинското значение на израза “THINK BIG”, на това, че трябва да се целя в звездите и да не живея с днешния успех, а с утрешното предизвикателство... “иначе ще влезнеш в елитна гимназия, ще влезнеш в елитен университет, ще станеш програмист, ще те вземат в софтуеърна фирма в Германия, майка ти и баба ти, ще се похвалят пред съседите, а ти ако още от първия ден не си кажеш, че това е само една малка гаричка по твоя път, то заедно с още десетки хиляди китайци, индийци, украинци и други, ще си заживуркаш с измамната мисъл, че си хванал господ за оная работа и ще превърнеш едно излитане, в едно кацане... кацането в сивия сумрак, който предлага удобната възможност да бъдеш една мишка писарушка с отлична здравна и социална осигуровка за теб и за цялото ти семейство. Честито и figli maschi, както обичат да пожелават в Италия!

Тук държа да кажа още нещо за личния подход, който школата има независимо от многобройните си ученици - там те готвят по математика или по какво изпитите изискват да бъдеш подготвен, учат те да направиш това, че да пребориш системата такава, каквато са я направили, но ми направи страшно добро впечатление, че накрая ми казаха „В момента ти можеш да бъдеш приет, където пожелаеш защото целта ни беше такава и ние я постигнахме заедно, но нашето мнение е, че ти не си математически тип и бихме те посъветвали да не се насочваш към нещо с тесен профил в сферата на математиката макар и резултатите ти в момента да го позволяват”. Благодаря им, че си бяха направили труда да придобият такива впечатления лично за мен и да ми ги споделят – никога никой учител преди и след това не си е правил труда да ми каже кое е най-добро за мен според него, ако ще и то да е в ущърб на собствения му интерес, като да речем възможността да отида да уча в тяхното частно училище, което е профилирано в сферата на математиката.

Нещо друго, което не съм видял в нито една школа по каквото и да е, е това да познаваш толкова добре лицето, което представлява школата, лицето което Е ШКОЛАТА, било то добро или лошо, което в случая беше Наско Иванов… а съм бил в много – Фарос по английски, Престиж по немски, ИЧС по италиански, курсове по руски към руския културен център, Паскалеви по математика за университета, Образователни технологии по история за университета и т.н.. Зависи и на кого ще попаднеш вътре защото със сигурност има добри учители във всяка от школите но няма как да знаеш на кого от тях ще случиш освен ако не ти е конкретно препоръчан като преподавател. При мен се случи следното - от Фарос бях доволен, Престиж – страшно слаба учителка, за Паскалеви съм сигурен, че никой от групата по математика не е влезнал по първо желание и в случая ме спасиха Образователни технологии с историята. За последната школа определено мога да кажа добри думи относно историята – чудесно разработени теми, учителка знаеща критериите в различните университети, преподаваше се интелигентно и целенасочено, без да се губи време с глупости, така че ги препоръчвам за подготовка за кандидатстване във ВУЗ, но там си е много до самодисциплина, защото те да те натиснат забрави.  Това е така защото всичко това са си бизнеси, където се стараеш да наемеш добри учители, приемаш колкото кандидати искат да учат при теб и каквото стане – със сигурност не си разваляш съня заради учениците ти. При Иванови, аз най-искрено заявявам, че съвсем не изглежда „just business” – 24 часа/7 дни в седмицата се преследва целта, всяко от децата да се представи по най-добрия начин. Свободни сте да не харесвате методите, но тези хора са вдъхновяващо отдадени на това, което правят, а такива хора са изключителна рядкост и заслужават уважение.
Няма как да ви вменя това отношение или да очаквам от вас да не пишете за нещо, което изобщо не познавате, но не ставайте като повечето българи да ви е най-лесно да плюете, да иронизирате, да се съмнявате, да търсите под вола теле – бъдете критични по интелигентен начин, както например го прави „нова” – уважително, без крайни изхвърляния, оставяйки място и за чуждото мнение.

ОТНОСНО ГЛУПОСТИТЕ

По-лесна позиция от тази да си на страната на критикаря няма и хората лесно се припознават в нея. Някои тук поети от безспирното кудкудякане, дори завъртяха мнението си от – „да, чудесно”, „не бъдете мнителни” до „чиста реклама, кой знае какви пари са вложили в нея, а тя се получи анти-реклама”. Не знам дали се дължи на Иванови или не, но аз никога не бих могъл да бъда такава подлога, защото са ми дали самочувствието да създавам вълна’ срещу течението на глупостта, а не да се пусна по него… един друг от любимите изрази на Иванов за пускането по течението.  Сега ви падна лесна жертва, момиче на невръстна възраст и започнахте да тормозите и иронизирате и нея. Поздравления машини сте! Много хубаво пишете, много сте информирани, много сте ербап, хайде като е така да си излезем от черупките и да се видим на живо, да поговорим очи в очи като интелигентни хора и да видим, кой какво представлява и какво е постигнал в живота и дали аз се крия зад повече никове. На 25-ти ноември пристигам в България, нека направим един обяд през следващите два дни... естествено сега ще се почне “точно пък с теб ли ще си губя следобеда”, “о, вече и срещи на живо си организираме” и т.н. Ами като искате да не го губите на живо, не го губете и тук – същата работа с единствената разлика, че тук можете да си лаете смело от кучешката колибка наречена виртуална анонимност. Как става така, че точно тези, които ни обвиняват в непочтеност, сме готови да разкрием най-много за себе си – хайде да аз да докажа, кой съм, за да не спекулирате вие, а вие да докажете, че не сте просто онлайн-лъвове! “Точно на теб ли ще се доказваме?” Докажете се на себе си ако ви стиска.

Друга глупост – Хората и без това си влизали, в който ВУЗ пожелаят и в която специалност пожелаят. Финанси в УНСС има 300 места, Право в Софийски има 220 места, Информатика в МЕИ също много ограничен брой, прибавяме и медицина в София – гарантирам ви, че за тези места се борят десетки хиляди и почти никой не учи аграрна икономика, икономика на транспорта, право в нов български и т.н. защото това му е било първото желание! Така, че и за вузовете, ако не си си налегнал здраво парцалите, шансът да си по първо желание е минимален и затова е хубаво от рано да са те научили да си самоналягаш парцалите, защото на 18 вече няма кой да ти стъпи на врата и поради тази причина съм сигурен, че влезлите по първо желание на Образователни технологии не могат да се сравняват изобщо с влезналите по първо желание при Иванови. Не защото едната школа е по-слаба от другата, а защото когато обучаваш хора на 18 е много по-трудно да ги шлифоваш, ако не дойдат при теб вече готови.

Трета глупост – “аз и Jsonne8 сме може би един и същ човек”. Явно ни отличава желанието да бъдем възпитани и да се обръщаме лично и почтително към всеки на когото искаме да отговорим, както и да се вижда някаква ясна структура в отговорите ни. Не сме един и същ човек и не познавам дамата, но не забравяйте, че и върху двама ни е упражняван един и същ образователен и възпитателен тероризъм, та явно това е причината да забележите прилики.

Четвърта глупост – “или един и същ човек стои зад всички никове с положителни мнения, или всички бивши и настоящи ученици на Иванови са пратени да бранят честта на школата”. Те са подготвили хиляди ученици през годините и още утре само аз мога да организирам 30 бивши техни възпитаника, които с удоволствие и без да се крият, биха изказали мнението си тук, така че ви гарантирам, че ако имаше нещо организирано, щяхте да забележите много по-осезаемо присъствие!

Пожелавам приятно хейтърстване, на част от вас, благодаря за смислените мнения - дори негативни на друга малка част от вас и приятно четене на всички, които искат да се запознаят с различните гледни точки без да подхождат с предубеждение.   

Общи условия

Активация на акаунт