ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 135
Ами лично за  мен , по-приемливо. Одобрявам  наказателните мерки, стига да са в разумни граници  и  най-вече да са  съобразени с прегрешението, каквото по принцип   еднократното закъснение въобще не е . Peace 

А аз не съм съгласен. Наказателните мерки са приоритет на един отговорен родител, а не на училището.
А ако в училището има ученици с неотговорни родители... значи или учениците не са за това училище или училището не е за мен и моето дете... Що се отнася до частното образование, изводът ми следва да важи безапелационно. Иначе стигаме до казуса, че училището знае кои деца вредят на реномето му, но не смее да ги изгони, защото зависи от парите на родителите им.

# 136
  • София
Темата е повече от забавна и се записвам да я следя. Grinning
Пенсионирана русалка, нивото по немски си личи в цитираната вече новина от 28/05/2010г, където Гьоте институт е изписан на немски по два различни начина и то все грешни. ooooh!
И повече от година никой от школата не забелязва грешките. hahaha

# 137
Здравейте,  Винаги съм мислил, че негативизмът е причина за неуспехът в България. Защо да се критикуват само Евростар? Ако сте конкуренция Ви разбирам, но не и съчуствам.
 "Отровата трови и съдът , в който се съхранява". Пазете се от собственият си негативизъм. Пък дали  ''Евростар " са кадърни - ИДЕТЕ ДО ТАМ САМИ И ВИЖТЕ... Грижата за другите не бива да скрива истинското лице .
  Казвам се К. Христов и искам децата ми да са точно в Евростар! Да учат по старите методи на Иванови, защото по новите модерни методи и експирименти... ще заприличат на героите от ужасните анимации, които тровят постояно висящите на компютрите сладури.
 В Евростар съм спокоен за дцата си... Не ме е грижа за сградата или за архаичните форми на обучение. Там децата ми играят бойни изкуства, учат под контрол, синът ми вече не псува... Организиран е и си подрежда добре мислите. Съжалявам , че не дадох по-рано дъщеря си там.
ПОРЪЧКОВО ЛИ КРИТИКУВАТЕ ЕВРОСТАР? Това е лоша  енергия! ...А има стар закон - ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА! Нека си работи всеки - резултата ще покаже. ХУБАВА ВЕЧЕР!

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 00:27 от kalu

# 138
  • София
Черна станция, от първа ръка не мога да кажа точно колко труден е изпитът за С2, понеже  и аз съм завършила 91 НЕГ по време, когато изпити  и сертификатни нива нямаше. Но самият факт, че в немските гимназии, където се предполага, че езикът все пак  се учи най-активно през  петте гимназиални години, максимaлно достижимото ниво  на ДСД е С1.Едва ли е случайно. Форматът на ДСД  доста се отличава от еквивалента му в английския САЕ. Вероятно разлики има и в последното ниво  при единия и при другия - тоест изпит ZOP  и СРЕ.Това с абсолютна сигурност според мен може да се коментира само от човек, притежаващ и двата сертификата.А такива вероятно са единици. ThinkingИ понеже се зачекна сериозно темата за нивото на езиците, ще помоля хората, подвеждащи читателите с това С2 в 10 клас да си прочетат по-задълбочено сайта на Иванови.По 2 причини.Първата е, че в графата "Прием" е упоменатo, че в началото на годината е имало свободни места за   десетокласници.Изискването към тях преди постъпването в Евростар е владеене на немски на ниво В1, като обещаното ниво за края на учебната година е В2.Къде е В2, къде е С2 Mr. GreenВтората причина е друга - този път в секцията "Съобщения".Там много ясно е написано ,че таксата за консултации за сертификатно ниво по немски за месец октомври е 200 лева. Ще се радвам някой знаещ да ми разясни написаното.Веднъж плащаш за частното училище, което се води с езиков профил и още веднъж плащаш ежемесечно по 200 лева  за това, детето ти да се готви по формата на сертификатните изпити, така ли newsm78 Ако правилно съм разбрала схемата, то и космически сертификат да има някое дете в  Евростар,  той няма да е получен  само на база  придобитите знания в училище.За консултацията пише, че е  в събота, от 8,30-15 часа.Та това си е  същински интензивен, при това   платен курс, носещ прозаичното име   консултация.Със същата успеваемост ще се подготви и дете навън, какъв е приносът на Евростар в случая...Ще се радвам повредата да е в моя телевизор и да не съм разбрала добре  написаното.
Ironic, видях отдавна грешката, тя не е само на цитираното от теб място. Hug
kodbg, изрично съм написала при какви условия одобрявам подобни мерки.
kalu, нищо поръчково не вършим. Със същия успех и Вие може да бъдете обвинен  в поръчкова реклама.Мен лично не ме интересува кой какви доводи има, пишейки тук.Иска ми се просто информацията да се поднася точно, да съответства  и на написаното в сайта.И това не важи за Евростар в частност, а по принцип.Тогава можем да си бъдем  полезни.

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 00:16 от eine in Rente gegangene Nixe

# 139
Цитат
надали ще споря с някого... Сигурно много е събрал някой на Евростар... Защо просто не си дадете децата в други училища? Манията да се преследват Иванови ... с какво храни Егото ви?

- Нищо не съм събрала нито на Евростар, нито на Иванови. Когато ни е било време за курсове не ни е и хрумвало да се записваме при Иванови, а в последствие не сме имали никакви аспирации към Евростар. И към днешна дата Евростар не може да ни даде нищо повече от това, което имаме в нашето си училище. Но със сигурност може да ни отнеме.
- Както казах - в друго училище сме. И на егото ми нищо му няма, защото пишем анонимни тук и няма какво толкова да се надуваме. Може би пишем точно от будна гражданска позиция, за да не бъдат манипулирани тези родители, които сега решават съдбата на децата си. Нека те прочетат и двете гледни точки, а после да използват веществото между ушите си и да решават всеки за себе си.
- Още в първото си мнение споменах, че за определен тип деца със сигурност това училище ще е полезно.

# 140
Аз също съм учила в тази школа и се научих на дисциплина и постоянство. Наистина се учи много, но в повечето добри училища е така. Благодарение на обучението там успях да вляза в университет и да уча това, което искам. Радвам се, че съм учила там, а положителни и отрицателни мнения винаги ще има, просто смятам, че трябва да се вярва на близки хора и приятели, които са имали допир с тази школа и имат обективно мнение. По-добре е сами да видите, отколкото да се съмнявате и да вярвате на слухове - никога не се знае дали са вярни.

# 141
Благодарение на обучението там успях да вляза в университет и да уча това, което искам.

И без да са били обучавани в тази школа, повечето ученици влизат в университет, че и учат това, което искат. Влизането в университет отдавна не е нещо извънредно.

Разгледах сайта на школата - изумява ме публичното оповестяване на наказания, на ученици, глобени с "10 лева". Изглежда агресивно, дебелашко, пошло, анахронично, тоталитарно. Даже не зная как законово се легитимира такова нещо...

# 142
По всичко личи, че кандидатите за Иванови са силно намаляли Simple Smile
Доста усилия се вложиха за реклама, която се превърна в силна антиреклама.

# 143
Привет на всички Hug,

Черна станция,
 много ти е противоречив постът. Ако искреното ти желание е, както се опитваш да ни убедиш, да помогнеш на онези родители, които се намират пред труден избор, струва ми се не си на съвсем прав път.
Нито сте имали аспирации към Евростар, нито към Иванови.. а много знаете за тях Wink
Кое е "будна гражданска позиция"? .. изказването на мнение, просто така, без да е имало допирни точки до тази, с уникална методика, школа?
На мен, човек, който е бил при Иванови и знае за какво пише, ми се струва, че ти манипулираш мнението на хората, които се интересуват от темата.
Хайде, всички пишем от време на време,просто ей така, но не и по такива сериозни теми. Какво толкова Ви  Laughingотнема Евростар??

Аглая Епанчина,
изумлението ти е с право Simple Smile, но фактът, че там се следи всяко закъснение, всяка оценка, всяка дисциплинарна проява  за мен е по-скоро позитивен и е в контраст с "анархията", която иначе цари по училищата..този контрол над дисциплина и образование  да се окачестви като нещо  "агресивно, дебелашко, пошло, анахронично, тоталитарно " е прекалено..

peppia,
на знам кой какво рекламира, но жалко, че няма актуална тема за другите школи.. та всички тук пишат - много, за съжаление, просто за да раздвижат ставите си, само чули и прочели, малко, за съжаление, които наистина могат да споделят нещо реално – от личен опит.. Cry

И за да помогна за каузата информиране, на база събрано директно впечатление Simple Smile ще напиша какво още имаше при Иванови, което  в държавното училище няма – групите са по ниво на знания!

Познавам момиче, което беше все в първа (най–добрата) група – все редовна, все добре научила.. тц тц  Wink На тези „добрите”   строгостта не им попречи или показа лош ефект.
За разлика от нас, тези в по–задните групи, те дори имаха повече време в час и се занимаваха и с по–сложни и интересни неща.
Така, и това също осъзнах по–късно, там се предотвратяваше „добрите” да скучаят в час и да пречат на другите..
При Иванови всеки си беше в групата по ниво на знания – беше си мотивация да учиш, защото знаеш, че те наблюдават и в момента, в който покажеш добри резултати –те „повишават“  Peace
Е как да не е удоволетворен човек от вложения труд? Как тогава да не се радваш, че си сред най–добрите? Simple Smile

Хубава вечер и бъдете здрави

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 19:48 от Jsonne8

# 144
Здравейте,

От прочетените коментари допускам, че моят скромен принос ще бъде подложен на същата дребнава критика по параграф "Нов потребител". Затова бих желала от самото начало да споделя личните си данни с обществения форум. Името ми е Инна Велева. Тази година завършвам висшето си образование в Хaйделбергския Университет "Рупрехт Карл" с три специалности - Политически Науки, Арабистика и Иранистика. Вървейки по „Алеята на философите“, понякога си задавам въпроса как някогашното разглезено хлапе, което представлявах навремето, се озова в тази своеобразна Мека на академизма. Спомените ме връщат обратно към изходната точка - в така оплаквания тук "мизерен" апартамент на Хаджи Димитър... Едно от местата, където - съдейки по коментарите на участниците в дискусията - "светата инквизиция" от клана Иванови са извършвали психологически експерименти с душевни изтерзани деца, и то с благословията и финансовата подкрепа от страна на техните собствени болно амбициозни родители...

Лично аз нямам представа, чии - навидно силно застрашени - финансови интереси стоят зад това преднамерено изопачаване на реалността. Подобната грозна кампания e за мен свидетелство, че правилата на свободния пазар и свободната конкуренция в нашата държава са за съжаление все още трудно усвоими понятия. Но тук специално не целя да съдя поредното проявление на махленска завист... Тук искам единствено да споделя моите собствени впечатления.
Школа Иванови не само ми помогна да се реализирам, но и да превъзмогна най-голямата бариера по пътя към успеха - съмнението, че няма "мисия невъзможна".
Когато постъпих в школата бях повече от безнадежден случай. Баща ми беше изпратен посланик в Йемен. Лично аз посещавах Американския Колеж в Сана, докато не настъпи момента на кандидат-гимназистката кампания. Завърнах се в България седми клас, а пропуските ми в областта на математиката изглеждаха фундаментални. Когата мина представянето ми при господин Иванов, бях повече от сигурна, че нямам място във "Фабриката за отличници". Aла колкото и отчайващи да бяха моите изяви в началото, Иванови никога не изгубиха доверието в моите възможности.
Без страх от каквито и да било санкционни мерки, от този момент нататък моята мотивация беше да оправдая гласуваното доверие. Да, очакванията към нас - възпитаниците на школа Иванови бяха съответно високи. Но точно това непоклатимо убеждение от страна на господин Иванов, че ние сме способни с труд и постоянство да преодолеем всички препятствия, ни даде необходимата сила и увереност в трудните моменти на колебание.
По време на първите два месеца от моето обучение в школата, най-високото ми постижение по математика беше оценено слаб 2,30. Колкото и абсурдно да звучи, господин Иванов прикани съучениците ми да аплодират тази наглед слаба оценка. Ще кажете доста неприсъщо поведение за такъв "обсебен от оценките тиран" като Иванов. Което повечето хора от неговите съдници не разбират е, че той преди всичко е феноменален психолог, който следи
индивидуалния напредък на всяко едно от поверените му деца. Този - макар и според някои незначителен жест - ме окуражи да продължа да залягам над помагалото. И резултатите не закъсняха. Януари месец достигнах по постижения така недостъпната за мен първа група. На изпита по математика изкарах отличен 5,97. В момента следвам в най-желаното от мен учебно заведение и съм на път да осъществя моята професионална мечта - политически коментатор по въпросите на близкия изток към Deutsche Welle. Както аз, така и моите родители можем само да благодарим на семейство Иванови. След дълго отсъствие от България в тази школа аз успях да намеря истински приятели, с които от десет години сме в постоянен контакт и към които до ден днешен мога да се обърна за помощ и подкрепа. Връщайки се назад във времето изпитвам все още носталгия по въпросната мизерна сграда, с която свързвам толкова много позитивни емоции. Да, гаменщината и лиготиите не бяха особено насърчавани. За всяко нещо си имаше определено време и контекст. Философията, която изповядвахме беше старата харвардска поговорка "Work hard, party hard" Simple Smile A за нашите партита все още много се сещаме с усмивка. Още ми е рано да мисля за деца, но ако имах такива за мен би било чест те да продължат традицията като възпитаници на школа Иванови. След мен в школата постъпиха моите племенници, които благодарение на подготовката в Еvrostar в момента са сред отличниците нa Oxford и Тheresianum.
За евро-скептиците бих желала отново да подчертая, че това е моята лична история, а не поръчков материал. При съмнения в моята версия на истината, Интернет и Google предоставят достатъчно възможности, да се уверите в моята самоличност.
С цялото ми уважение към всички загрижени родители,
Инна Велева

# 145
Информирах модератор, надявам се да направи проверка.

# 146
  • София
Пепия, бива ли така да правиш! На мен ми става все по-забавно. Все едно съм на живо във ВС Телешоп, където изобилства от "пърсънъл тестемонис" на доволни потребители от продукта. Камон, камон, очаквам още по-изобретателни разказчета! Усещам как тази тема ще влезе в класацията за най-интересни във форума.

# 147
  • София
Ще раздвижа старите си кокали с един въпрос - Ти защо отиде в тази тъпа Немска гимназия, където няма тази така рекламирана от теб екстра "селекция на ниво знания" и не се научава език на ниво С2 или С1  Thinking /нещо не ми стана ясно Евростар всъщност за какво ниво твърдят, че  се борят/.
А тези, които са се подготвяли по друг начин и на друго място и имат сходни /по-добри постижения на завършилите школа Иванови извънземни ли са или са късметлии?
П.П. В Twitter има профил на Инна Велева. Подозирам, че са впрегнати бивши въпитаници да ударят едно рамо на школата. Няма лошо, но стилът на писане ми е еднообразен и ми е скучно.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 20:11 от Ironic

# 148
Хайде да поспорим - дали един и същи човек се регистрира N пъти и си пише на воля или просто в един и същи момент всички бивши N на брой безкрайно признателни възпитаници на "шк. Ив." са се свързали телепатично и са почувствали, че трябва да изпълнят дълга си като светнат ССФ къде е истината.
Ще имаме жокер "Обади се на модератор" и той ще реши спора - все пак модераторите виждат по-далеч от нас.

# 149
Пепия, бива ли така да правиш! На мен ми става все по-забавно. Все едно съм на живо във ВС Телешоп, където изобилства от "пърсънъл тестемонис" на доволни потребители от продукта. Камон, камон, очаквам още по-изобретателни разказчета! Усещам как тази тема ще влезе в класацията за най-интересни във форума.
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт