ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
  • София
По отношение на детето, разбрах от първия път, не съм го и окачествявала, не би ми минало през ума, предполагам и че не мен имаш предвид. Питах само за тоалетните и миенето им, дали е било само заплаха или се е случило, това не разбрах. Вече разбрах, де. Confused

Разбира се, че нямах предвид теб. Поддръжниците на школа Иванови се опитват да  убедят отсрещната страна в диалога, че споделените тук или в други подобни теми негативи и неприятни спомени от престоя при Иванови непременно са от  родители на лигави, глупави и мързеливи деца, на които натоварването и изискванията не са им били по силите.Тоест, видиш ли,  от хора, на които гроздето им е кисело пост фактум.И чиито мнения  съответно са неверни и подвеждащи, понеже са диаметрално противоположни на техните положителни впечатления.А не винаги е така.Медалът си има две страни, минимум.. А при такива спорни теми и повече страни има. Mr. GreenТака че нищо чудно истината да е там някъде, по средата..Най-трудно обаче се улучва именно тази златна среда.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 00:29 от eine in Rente gegangene Nixe

# 196
  • София
Все едно съм сред сектанти. Чак пък толкова еднакви версии е подозрително.

# 197
Здравей Черна станция,

"За мнозина успехът, славата, властта и прочее носят удовлетворение, което надвишава пожертваното. За тях  е обяснимо да се напъват за кариера. Но за много повече хора здравото семейство и други прости житейски ценности са много по-важни от властта и катеренето по социалната стълба."

Да не ти правя цялостен смислов анализ на това, което си писала, но дори само тук се вижда ясно, че уж пишеш някакво обективно мнение, а всъщност заклеймяваш едните и подкрепяш другите и поставяш в противовес здравото семейство и професионалното развитие и отгоре на всичкото ограничаваш второто в прозаични рамки с негативен оттенък, като го определяш единствено като власт и катерене по социалната стълба. Защо не го наричаш преследване на „личностно развитие”, „професионално вдъхновение”, „стремеж да помогнеш на цялото човечеството, чрез идеите и труда си”? 

Така че хайде поне да не се правим на луди и да въртим баницата на принципа „Не казах, че си глупав, а просто, че изобщо не си умен”. Обиждаш ме ако си с толкова ниско мнение за интелекта ми.

ОК, да кажем, че не съм те разбрал и ти всъщност смяташ, че двете неща могат да вървят ръка за ръка – тоест ти не изключваш човек да е способен да има здраво семейство и в същото време „да се бори за власт и катерене по социалната стълба.”
Ми облечено в тези думи, то си остава не по-малко обидно и пренебрежително, така че не се хаби да обясняваш какво си имала в предвид. Левски за власт и за катерене по социалната стълба ли се е блъскал? Стив Джобс, при положение, че е знаел какво му е здравословното състояние, за пари и за власт ли се е мъчил да ни прати възможно най-далече в бъдещето до последния си дъх?

Можете да го въртите и да го сучете както си искате, в това число и мис „експеримент-на-НАТО-за-запаметяване-на-ненужни-статистики”, но Иванови дават страхотна подготовка за влизане в елитните гимназии и аз съм живото доказателство за това… а също и брат ми (6.00 по математика 6.00 на теста), и съседът ми. И съм сигурен, че ако се направи обективна статистика, тя ще го покаже и интелигентните от вас го знаят, но ви е по-изгодно пак да обиждате интелекта на другите и да си правите статистиката без да взимате под внимание разни „несъществени” факти, като това, че Иванови готвят едва стотина кандидати на година, кандидатстващите са десетки хиляди, а има още безброй школи и частни учители. При това за какво да не си дрънкате, при положение, че нищо не може да бъде доказано със сигурност докато някой не плати за социологическо проучване, което да провери едно по едно как са се готвили децата попаднали в елитните гимназии… няма кой да направи подобно нещо, така че е най-лесно да пуснем небрежно ГЛУПОСТТА – „ами то на Иванови не им е толкова висока успеваемостта”.  Да сто процента – и вие да направите школа и вие по-добре ще ги подготвите.

Това за прехвърлянето на лошите чувства към детето ти изобщо не го разбрах!? Какво общо имат нашите отношения с детето ти или говориш за някакви свръхестествени преминавания на негативни енергии и черни магии. Ако е така, нямам повече въпроси!

# 198
По отношение на детето, разбрах от първия път, не съм го и окачествявала, не би ми минало през ума, предполагам и че не мен имаш предвид. Питах само за тоалетните и миенето им, дали е било само заплаха или се е случило, това не разбрах. Вече разбрах, де. Confused

Разбира се, че нямах предвид теб. Поддръжниците на школа Иванови се опитват да  убедят отсрещната страна в диалога, че споделените тук или в други подобни теми негативи и неприятни спомени от престоя при Иванови непременно са от  родители на лигави, глупави и мързеливи деца, на които натоварването и изискванията не са им били по силите.Тоест, видиш ли,  от хора, на които гроздето им е кисело пост фактум.И чиито мнения  съответно са неверни и подвеждащи, понеже са диаметрално противоположни на техните положителни впечатления.А не винаги е така.Медалът си има две страни, минимум.. А при такива спорни теми и повече страни има. Mr. GreenТака че нищо чудно истината да е там някъде, по средата..Най-трудно обаче се улучва именно тази златна среда.

Моля те, покани детето да пише вместо теб и така най-накрая да имаме един истински разочарован съфорумник с изцяло отрицателно мнение за Иванови, който да говори от личен опит. Разменям 5 такива срещу 1 от вас, които говорите за казарми и за Иванови без да сте пробвали нито едното, нито другото. След малко ще почна и аз да мрънкам колко е кофти да си в цикъл!

# 199
Затова и считам, че Иванови не са за всеки.И ако се противопоставям тук в темата на някои постове, то не е защото Евростар са лош избор по принцип, а защото не са най-добрият за всеки. А постовете, изпълнени с патос, се опитват да внушат именно това.В  никакъв случай хората, неподали се на методите им на обучение, не бива да се окачествяват  като незаинтересовани, лигави, глупавати мухльовци, без перспективи за реалицазия.Както казах , момичето идеално се справи после на изпитите, след подготовката си другаде.Идеално продължава и да се развива в гимназиалния курс.

Вчера прочетох своите постове по темата и се убедих, че и моята позиция е такава. Никъде не съм казала, че това е лошо и скапано училище. Казала съм, че не е за всяка уста лъжица и естествено съм се подразнила от тези тропари и дитирамби във възхвала на Иванови. Казала съм също, че за моето дете това училище не става.

Сега за последно си давам мнението и спирам да пиша по темата, а мнението  ми е,  че Иванови явно са най-добрият избор за някои деца, които иначе не биха "станали хора", стават за други, които обаче ще си станат хора и без Иванови, и са противопоказни за трети тип деца, които биха били смачкани от такова отношение. Също така няма никакви доказателства, че децата от Евростар и Иванови превъзхождат по постижения останалите деца.

Ако всичко това се счита за нападки, отричане, плюене и прочее - нека е така. Аз бях до тук.

П.П.

Цитат
Да не ти правя цялостен смислов анализ на това, което си писала, но дори само тук се вижда ясно, че уж пишеш някакво обективно мнение, а всъщност заклеймяваш едните и подкрепяш другите и поставяш в противовес здравото семейство и професионалното развитие и отгоре на всичкото ограничаваш второто в прозаични рамки с негативен оттенък, като го определяш единствено като власт и катерене по социалната стълба

Заклеймявам??? Shocked Може от твоята гедна точка и така да изглежда, но хайде прочети пак непредубедено и наистина направи анализ. Не противопоставям семейство и кариера, а различни хора с различна ценностна система, като вВсеки от тези хора е прав за себе си. Ако някой грубо обиди едната категория хора това си ти. Аз никого не съм нарекла "мишки" и още какво беше.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 07:35 от Черна станция

# 200
  • София

Разбира се, че нямах предвид теб. Поддръжниците на школа Иванови се опитват да  убедят отсрещната страна в диалога, че споделените тук или в други подобни теми негативи и неприятни спомени от престоя при Иванови непременно са от  родители на лигави, глупави и мързеливи деца, на които натоварването и изискванията не са им били по силите.Тоест, видиш ли,  от хора, на които гроздето им е кисело пост фактум.И чиито мнения  съответно са неверни и подвеждащи, понеже са диаметрално противоположни на техните положителни впечатления.А не винаги е така.Медалът си има две страни, минимум.. А при такива спорни теми и повече страни има. Mr. GreenТака че нищо чудно истината да е там някъде, по средата..Най-трудно обаче се улучва именно тази златна среда.

Моля те, покани детето да пише вместо теб и така най-накрая да имаме един истински разочарован съфорумник с изцяло отрицателно мнение за Иванови, който да говори от личен опит. Разменям 5 такива срещу 1 от вас, които говорите за казарми и за Иванови без да сте пробвали нито едното, нито другото. След малко ще почна и аз да мрънкам колко е кофти да си в цикъл!
Как си представяш, че ще отида да моля чуждо дете да се включи в родителски форум, понеже, видиш ли, ти искаш доказателство..И аз поисках черно на бяло някой  да покаже на сайта , че казаното за сертификатите  по немски на ниво  С2 в 10  клас е истина, а не празни суперлативи,но думите ми "услужливо" се заобикалят, нали така newsm78 И какво за какво разменяш не ме интересува особено.Още повече щом си позволяваш да ме причисляваш към някоя група, въпреки, че упоменах, че не съм твърдо против училището, а не го приемам за вариант за моите деца.Надявам се правиш разлика между двете твърдения. И никъде, в нито един пост, не съм нарекла методите на Иванови  казармени, наподобяващи ТВУ възпитание, нито пък съм охарактеризирала децата, учещи там с някакви грозни епитети, което ти направи за връстниците им извън школата.Мисля, че няма какво повече да се каже по темата. Преди няколко поста упоменах, че най-вече държа нещата да се наричат с точните им имена, независимо дали става дума за Иванови или за някое друго учебно заведение.Ако човек се разрови из постовете ми, ще види, че тази максима прилагам във всичките си мнения.Неведнъж съм споменавала плюсовете и  немалкото минуси, които виждам в училището на  деветокласничката , независимо, че по разни теории то се води "най-елитното" сред държавните в страната. някога наистина беше такова без уговорки.Сега нищо не е като преди, включая и Иванови.Защо смяташ твоето мнение за общовалидно, при положение ,че досегът ти с тях е доста отдавнашен..Мненията ти в този смисъл са много напудрени, гримирани, изпълнени с излишен патос, щом става дума за обучение и възпитание и звучат  някак неестествено.Поне за мен. Peace И най-вече не се базират на актуални, скорошни впечатления. Та ти си набор 82, значи си има-няма със 7-8 години по-малък от мен.Позволи ми в ролята на родител на 3 деца,неопиращ се на стари впечатления  и мнения, а на актуални над децата си , едното от които  съвсем скоро мина през седмокласното кандидатстване, да имам мъничко по-ясна представа за нещата от теб.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 08:27 от eine in Rente gegangene Nixe

# 201
Също така няма никакви доказателства, че децата от Евростар и Иванови превъзхождат по постижения останалите деца.

Сравнявайки резултатите на децата на матемаически състезания си вадя извода, че учениците от Евростар показват отлични резултати по математика, като отстъпват само на децата от СМГ.
По-напред бях проследила постиженията им на миналогодишни състезания, на СМТ тази година седмокласничка от Евростар дели първо място  с още две деца - от СМГ и 107-мо, в 8-ми клас имат 6-ти резултат, първите 5 са за СМГ, в 12-ти клас също имат 6-ти резултат, а като цяло  16 от седмокласниците на Евростар са сред първите 100 -  107-мо имат 4,  ПЧМГ - 7, 125-то - 10.  Така че, според мен доказателство за постиженията на възпитаниците на училището има. Поне по математика.
Това за училището.

За съжаление за школите няма статистика, няма и как реално да сравним резултати, защото децата се явяват от училищата си, а не с името на школите, където всъщност ги обучават.

Не защитавам нито една от дете крайни позиции тук, пиша това в името на познанието.

# 202
  • София
Все едно съм сред сектанти. Чак пък толкова еднакви версии е подозрително.

Теб да не ти изтриват паметта всяка сутрин?!? То не се представяхме с имена, не се представяхме с фамилии, не си показвахме лицата, не обяснявахме къде сме учили, не предлагахме срещи на живо, не каза изрично модераторката, че е направила проверка и не вижда нищо съмнително и пак - едно си баба знае, едно си бае. Подозрително, пък подозрително.

аз не се съмнявам в модератора, нито смятам, че има мултиакаунтинг. Просто всички ми звучите по един и същ начин, като при силновярващите хора - за тях има една-единствена истина, която е казана от лидера или движението и като ги слушаш такива хора, са като една и същща плоча в различна обложка.

Нова, ако всички деца под строй се явяват на тези състезания, логично е да има някакъв брой, които да покажат високи резултати! Аз също гледах резултатите от СМТ за София, ами да, има деца от Евростар в списъка, ама не е като да кажеш да са всички от Евростар да са изкарали над 50%! Допълнително, не всички деца имат интерес и им се ходи по олимпиади, не е това единствения начин на доказване на способности и компетентности.

# 203

Нова, ако всички деца под строй се явяват на тези състезания, логично е да има някакъв брой, които да покажат високи резултати! Аз също гледах резултатите от СМТ за София, ами да, има деца от Евростар в списъка, ама не е като да кажеш да са всички от Евростар да са изкарали над 50%! Допълнително, не всички деца имат интерес и им се ходи по олимпиади, не е това единствения начин на доказване на способности и компетентности.

Не, Андариел, не е така. Аз такава логика не виждам. А и очаквам на такива състезания да се явяват деца, които имат интерес към математиката, а не такива, които нямат, ако ги има, са по-скоро изключения. А ако и учениците от Евростар, които нямат интереси към математика показват добри резултати, не ми звучи логично да стигам до извода, че математиката в това училище куца.
Ако прочетеш добре поста ми, ще видиш, че не говоря изобщо за над 50 %,, а за първите 100, и то сравнено с училища с математически потоци от 1-ви клас, а "над чертата" представители имат училища, които се броят на пръстите на едната ми ръка. До  6-ти резултат. Всичките са математически, сред тях е и Евростар. Няма друго нематематическо училище нито тази, нито миналата година сред седмокласниците над чертата. Включително първо място имат тази година.

Не смятам, че е коректно, нито пък полезно залитането в която и да е от двете крайности.

# 204
  • София
Е, ти не прочете ли, беше написано безброй пъти, че задължително всички на иванови ходят на олимпиади и състезания! Няма не искам, няма не щъ! Под строй! И обаждания към родителите има, и хокане, изобщо, няма мърдане!

# 205
Цитат на:  link=topic=622115.msg20290924#msg20290924 date=1321606623

Не смятам, че е коректно, нито пък полезно залитането в която и да е от двете крайности.

Да и никой няма полза от това.

Ако строим задължително учениците на което и да било училище да се явят на подобни състезания е малко вероятно да се очакват такива резултати. Изключвам СМГ, но при тях е налице як предварителен подбор на материала.

# 206
Андариел, присъствието на състезание е необходимо, но недостатъчно условие за спечелването му.
Искаш да кажеш, че от който и да е клас на което и да  е училище, ако децата отидат под строй все едно от тях ще спечели първо място? Ще изместят вероятно дори СМГ ли?

Judy, сега виждам, че си отговорила вместо мен.

# 207
Не разбирам защо се сравняват двете училища по резултати по математика.Едното е голямо училище,което обира талантливите математици и тясно ги специализира.Другото е частно училище ,което се стреми да подготви децата добре по всички предмети ,да научат децата два езика,да ги подготви за кандидатстване.Не смятам ,че целта на Евростар е да обере медалите по математика ,а просто да покаже ,че и подготовката по математика там ,е също на ниво.
По въпроса за състезанията се сетих нещо ,което сина ми предаде ,че е казал техния учител по математика.Явяването на състезания по математика ,дори без кой знае какви крайни резултати било много полезно.Мисля ,че участията се упоменавали в досието или автобиографията ,при кандидатстване в университет.Не знам точно...

# 208
Също така няма никакви доказателства, че децата от Евростар и Иванови превъзхождат по постижения останалите деца.

Сравнявайки резултатите на децата на матемаически състезания си вадя извода, че учениците от Евростар показват отлични резултати по математика, като отстъпват само на децата от СМГ.
По-напред бях проследила постиженията им на миналогодишни състезания, на СМТ тази година седмокласничка от Евростар дели първо място  с още две деца - от СМГ и 107-мо, в 8-ми клас имат 6-ти резултат, първите 5 са за СМГ, в 12-ти клас също имат 6-ти резултат, а като цяло  16 от седмокласниците на Евростар са сред първите 100 -  107-мо имат 4,  ПЧМГ - 7, 125-то - 10.  Така че, според мен доказателство за постиженията на възпитаниците на училището има. Поне по математика.
Това за училището.

За съжаление за школите няма статистика, няма и как реално да сравним резултати, защото децата се явяват от училищата си, а не с името на школите, където всъщност ги обучават.

Не защитавам нито една от дете крайни позиции тук, пиша това в името на познанието.

Значи да разбирам, че Черна станция лъже, като казва "А ако вземем шампионите от разните национални олимпиади и състезания почти няма да видим деца от Евростар."

Интересно, значи изведнъж се оказа, че ако има някой, който поне малко да се доближава до СМГ - голямо, старо училище с традиции, което е безплатно и профилирано в математиката, то това е точно Евростар - младо частно училище, което набляга здраво на езиците освен на математиката.

Да де тезата обаче е, че който не е кандидатствал право в Софийски, той не е влезнал и който не се е явил на олимпиада по математика, той не е станал първи - Просто Иванови задължават всички да се явяват и само това е причината децата им да имат успехи.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 12:47 от jekolev82

# 209
  • под Витоша
Здравейте, както писах в началните страници- дъщеря ми учи в Евростар и в момента е 7клас.

Мислех да не пиша повече в темата, тъй като наистина - след всяко положително мнение, което винаги е от лично преживяване (както е и заглавието на темата) се излива неимоверно количество нападки и иронизиране - видите ли: ние лъжем, правим евтина реклама и пеем възхваляващи химни.....
А това, че "версиите" на всички защитаващи Иванови са еднакви - да, може би, защото пишат самата истина и тя е една, не може да бъде изопачена, за да ви бъде интересно и всеки път да четете различна "версия"!!!
Никой не твърди, че само при Иванови подготовката е добра! Има много добри школи и училища!!! Никой не  го отрича! Просто заглавието на темата не е "за" и "против" Иванови, а "ШКОЛА ИВАНОВИ - Споделете вашето преживяване".  Ние сме доволни и споделяме нашето преживяване...
Постовете на всички, подкрепящи Иванови са дълги, сигурно защото искат да приведат колкото се може повече доказателства и аргументи, че Иванови наистина са им дали нещо значимо... и да се изправят с факти пред този импровизиран "другарски съд"!
Аз съм избрала това училище за детето ми и нужно ли е да ме заклеймявате за това? Напротив - искам да кажа на всички , че съм доволна от този факт........да споделя моето преживяване, защото темата е такава, а не както вие го изопачавате - да правя реклама или пък да твърдя, че другите школи и у-ща не струват!

/По вашата логика и аз мога да давам мнения за Американския колеж например - у-ще със строга дисциплина и ясни правила, които трябва да се спазват. Детето на моя приятелка учи там, синът на колежката също... От тях знам, че  също може да се каже че там е "като казарма" и че се учи страшно много, и че децата са под стрес, и че също има "конско" и за родителите и за децата при най-малкото провинение (закъснение, без домашно, лоша дисциплина), и че едно познато дете стана наркоман покрай приятелите си от АК...........Мога още много неща да напиша, тъй като на тези родители и деца аз също твърдо вярвам и знам, че не ме лъжат... НО не съм била там и моето дете не е учило там - затова не ги пиша и не го твърдя със сигурност и не го пропагандирам, защото нямам ЛИЧЕН ОПИТ. Но въпреки това , което съм "чула" или "прочела" в разни форуми - АК си остава супер престижно и желано у-ще/

Общи условия

Активация на акаунт