ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
Здравей Nixe,

"И аз поисках черно на бяло някой  да покаже на сайта , че казаното за сертификатите  по немски на ниво  С2 в 10  клас е истина, а не празни суперлативи,но думите ми "услужливо" се заобикалят, нали така"

Не бе мила, не ти заобикалям думите, просто нямам такива доказателства, иначе с удоволствие бих ти сътрудничил, макар темата да няма нищо общо с набиране на доказателства за това какви езикови нива достигат в Евростар. А аз те моля да обогатиш темата с едно напълно отрицателно лично преживяване, каквото за съжаление тук липсва. В архивираната тема има такова и аз писах лично съобщение до потребителката, която го е пуснала да се включи и тук, но няма резултат. Щом и ти не можеш да помогнеш, жалко. Аз те питам, защото си мисля, че ако дете на мои приятели имаше негативно преживяване, нямаше да ми коства нищо да вдигна телефона и да кажа "Гери мила, абе пуснали са тема за Иванови и нещо много ги хвалят едни техни възпитаници, пък аз знам, че вие не бяхте много доволни, та ако иска да се включи дъщеря ти да сподели и негативните страни. Ако иска разбира се." Но щом не може, не може... какво да се прави.

# 211
  • София
Проблемът си е твой.Продължавай да си считаш, че се крия зад анонимността си.Аз съм от потребителите  в този форум, които са много  далеч от  понятието анонимност.Срещала съм се лично с ред потребителки, не съм крила името си от никой, нито тези не децата си. Виж по постовете, щом си толкова любопитен, колко хора се обръщат към мен по име.Публикувала съм клипове и снимки  на децата си.Знае се къде учат, кой клас са .Половината форумки от училищните теми са ми абонати във Фейсбук.Повече отчет искаш ли.. Mr. GreenИ въпреки това не се страхувам да напиша онова, което определено не ми харесва в училищата, в които учат.Въпреки, че лесно биха разпознали от кого са критиките.И така както правя аз, очаквам и от другите да споделят не само хубавото за дадена образователна институция.
Колкото до обидите..Предостатъчно ми беше одобряването и цитирането на високопарната фраза на Иванови, че неучилите в тяхната школа са  хора без желание за победи, без стремежи, готови да прекарат  жалкия си живот   в сивия сумрак.
Цитат
Изборът, скъпи ученико, е твой:

-или да се впуснеш в големи дела, знаейки че пътят към бляскавия успех ще мине през много, много труд, усилия и не един провал

-или да се наредиш сред нищите духом, които никога не се радват, нито страдат силно, които живеят в сивия сумрак, където няма поражения, нито победи.

Този цитат  и подкрепата  на написаното  от твоя  страна  носи един единствен, при това обиден смисъл, каквото и друго да се опитваш да  кажеш, че си имал предвид цитирайки го.Или, или. И понеже  детето ми или друго не е било в Иванови, то явно  не може да очаква в живота си успехи,бедно е по презумция  като духовност и цял живот ще си живее  принудително в сивотата, без у него да се пробуди желание  за победа.И всичко това, защото не е било при Иванови.Ще ме прощаваш, но си много далеч от истината.

И не ми намесвай ти немския,понеже не ти беше този, който говореше за него. Очаквах отговор от друг. Peace
Колкото до момичето, с удоволствие бих звъннала, ако смятах, че е редно да го направя. А мисля , че не е. Също познавам виртуално потребителка във форума, в чиито постове неведнъж съм срещала съжаление от факта, че се е доверила на Иванови за подготовката на детето си.Жената и понастоящем пише , значи е видяла темата и просто не желае да сподели. Насила хубост не става.Но това не променя факта, че недоволни има.И както не си позволих да цитирам нейното изказване по въпроса, така няма да намесвам и дете и родители, взели преди две години  решение, различно от това да останат в Иванови.Всички имаме право на избор.
И не чети избирателно.Изрично признах, без всякаква предубеденост резултатите на учениците на Евростар по математика и английски.Върни се назад и прочети.Това, че се заядох за немски, си има причината и вече многократно я обясних.Но по този въпрос, както вече разбрахме, ти не можеш да помогнеш.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 13:05 от eine in Rente gegangene Nixe

# 212
Също така няма никакви доказателства, че децата от Евростар и Иванови превъзхождат по постижения останалите деца.

Сравнявайки резултатите на децата на матемаически състезания си вадя извода, че учениците от Евростар показват отлични резултати по математика, като отстъпват само на децата от СМГ.
По-напред бях проследила постиженията им на миналогодишни състезания, на СМТ тази година седмокласничка от Евростар дели първо място  с още две деца - от СМГ и 107-мо, в 8-ми клас имат 6-ти резултат, първите 5 са за СМГ, в 12-ти клас също имат 6-ти резултат, а като цяло  16 от седмокласниците на Евростар са сред първите 100 -  107-мо имат 4,  ПЧМГ - 7, 125-то - 10.  Така че, според мен доказателство за постиженията на възпитаниците на училището има. Поне по математика.
Това за училището.

За съжаление за школите няма статистика, няма и как реално да сравним резултати, защото децата се явяват от училищата си, а не с името на школите, където всъщност ги обучават.

Не защитавам нито една от дете крайни позиции тук, пиша това в името на познанието.

Значи да разбирам, че Черна станция лъже, като казва "А ако вземем шампионите от разните национални олимпиади и състезания почти няма да видим деца от Евростар."

Интересно, значи изведнъж се оказа, че ако има някой, който поне малко да се доближава до СМГ - голямо, старо училище с традиции, което е безплатно и профилирано в математиката, то това е точно Евростар - младо частно училище, което набляга здраво на езиците освен на математиката.

Да де тезата обаче е, че който не е кандидатствал право в Софийски, той не е влезнал и който не се е явил на олимпиада по математика, той не е станал първи - Просто Иванови задължават всички да се явяват и само това е причината децата им да имат успехи.

Не лъже, лауреат на национална олимпиада е различно постижение, доста по-недостижимо от останалите състезания. Черешката на тортата.

Не бих сравнявала училищата, аз лично сравнявам единствено постиженията на учениците им.
Далеч съм от мисълта да сравнявам СМГ и Евростар, надявам се, че не така сте разбрали мненията ми.
Ако трябва и мога да избирам, аз, съпругът ми и синът ми ще изберем СМГ.
Докато безплатните училища дават това, а в конкретни случаи и повече от това, което можеш да получиш в частното, при това без да плащам, ще предпочета първите.

Но това не е причина да си кривя душата и да твърдя, че учениците на Евростар като цяло не са на "ти" с математиката. Справят се децата, браво на тях.

За мен интересна всъщност е школата, не училището.
Останалото бяха просто примери, за да не сме голословни, тъй като в тази тема се разглеждат и училището, и школата.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 13:06 от нова

# 213
  • София
Андариел, присъствието на състезание е необходимо, но недостатъчно условие за спечелването му.
Искаш да кажеш, че от който и да е клас на което и да  е училище, ако децата отидат под строй все едно от тях ще спечели първо място? Ще изместят вероятно дори СМГ ли?

Judy, сега виждам, че си отговорила вместо мен.
От един клас все ще има едно дете, което да се подготвя за състезания самостоятелно или просто ще е от гениалните, дето с поглед вдява всичко и то има голям шанс да е на някое от първите места. А какво става с масата под строй? Ако на някой учител му е приоритет неговите деца да се явяват на състезания, то  той ще ги подготвя допълнително, или ще иска родителите да намерят начин да си подготвят децата. Имахме такава учителка по един предмет в старото училище на децата ми - не че тя правеше нещо специално, за да ги подготви, просто задължаваше всички да се явяват, особено се фокусираше върху децата, които ходеха на курсове в СМГ и направо изнудваше родителите да записват децата. И какво се получаваше, децата, чиито родители финансират допълнителното обучение на децата си ходят и са на предните места, обаче въпросната учителка се биеше в гърдите. Отделно, всяко дете, което не е двойкаджия вкласа, изкарва някакви точки на състезанието без предварителна подготовка, ей така, на прима виста.
И моят син реши да се яви инцидентно на СМТ, беше само с подготовката от задължителната прогграма в училище, доколкото разбрах няколко точки го делят от 50-те процента за списъка на РИО, от неговия набор има две деца, които са в списъка, но те си ходят на курсове в СМГ, а общо от всичките класове в училището са се явили малко деца. Другото ми дете изобщо не ходи на състезания, има си друга работа, макар да съм сигурна, че и то ще изкара добър резултат без подготовка. Казвам го като пример, че не всички смятат за важно и не всички деца от училищата са карани под строй да ходят, че да правим заключения относно поготовката на конкретно училище. Все едно, ако в един клас има четири деца, които свирят и пеят по разни читалища и формации, и по някакво стечение на обстоятелствата три от тях вземат награди на някакви музикални конкурси, да направим извод, че в училището подготовката по изкуствата е много добра, защото видиш ли, негови деца печелят награди.
Колкото до Иванови, за да има някаква представителност на резултатите, нека първо да разберем какво количество деца се обучават от тях (в курсове или в училището), колко от тях се явяват на състезанията и какви резултати изкарват, както и какъв процент от всичките явили се са в "оня" списък.

# 214
А не мислиш ли, че ако курсовете в 6-ти и в 7-ми клас, които и да е курсове, подготвяха така добре деца математици, все едно щеше да се прежали да се яви на състезание и да вземе първо място от училище, различно от тези, които съм изброила. Ами няма такова дете.
А "под и над чертата" в моите примери е резултат до щести, не 40 % решени задачи.
Твоето дете без подготовка е със 7-8 резултат или е решило малко под 40 % от задачите?
Списъкът за 6-ти клас е 40%. Няма и половината задачи.

Подготовката на децата от училище в случаите е водеща, не курсовете.
Подготовката на Евростар е сравнима с тази в останалите математически училища, а някои конкурира успешно.
От всичките училища с математически потоци се явават много масово децата, така че ми се струва, че търсим под вола теле, само за да докажеш по някакъв начин, че в Евростар не подготвят децата по-добре по математика от останалите редови училища. Нека да са частни и държавни. Ами не ме убеди.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 13:38 от нова

# 215
  • София
Аз дадох назад линк със стигналите до националния кръг на олимпиадата по немски - нито едно дете от нито една възрастова група на Евростар. :peace:D След като всички са задължени да ходят, значи истината е,че до финала просто  не стигат Peace
Направих си труда да погледна и други класирания.Протоколът с  резултатите от националния кръг по английски сочи същото - нито едно дете от Евростар.И понеже все пак тези олимпиади са от 8 клас нагоре и касаят само езиците ,погледнах и списъка с 50-те деца, допуснати до националния кръг на състезанието  по математика  за седмокласници, което и в трите си кръга спазва формата на седмокласния изпит за прием в гимназии. Отново нито едно дете. PeaceКъм съответния протокол има и разширен списък с 80 деца, предложени за участие в националния кръг. Сред останалите 30 под чертата отново няма представители на Евростар.
И накрая, за да махнем фактора математически гимназии,чиито възпитаници съвсем обяснимо водят първенството,  погледнах и протокола от състезанието по математика между училища с езиков профил, в което изявените математици ги няма.Представители на Евростар обаче също няма.
Хубаво е човек и такива неща да поразгледа.Не че са някакъв твърд показател за нещо, но все пак са си  ориентир. Peace Особено, когато училището има претенциите да бъде с езиков профил.

# 216
  • София
А ти, Нова, не мислиш ли, че за доста деца ходенето на курсове е с единствено с цел да изкарат по-високи оценки на изпитите за гимназия, и хич не им е зор да ходят по състезания? И за тях изпитите са само средство за влизане в езикова гимназия, например, а не цел да се докажат в математически състезания.
Какво се правиш на ударена, не мога да разбера! Погледнах задаччите от състезанието, поне половината изискват допълнителна подготовка, рядко някое дете ще се сети от нищото как ще се решат, ей така, само на база ученото в училище по програма! Не паса трева, повечето задачи от листчето имат определена последователност при решаването, определени типове са с определени уловки, които се учат или на специализиран курс, или на уроци, или от амбициозни родители вкъщи, най-малкото някой трябва да го подскаже на детето чрез решаване на подобни типове задачи! За някои от задачите се е сетил на база материала, който учат в училище, за другите няма подготовка. Не я и търсим тази подготовка, защото не му е интересно, има си други интереси. Не съм откачила толкова, че да го бутам там, където не иска да бъде, само за да си чеша егото колко ми е умно детето, защото изкарало не знам колко точки на състезания, на които го мъкна откаак е прописало!

# 217
Мили момичета,

Ще изкажа мнение, защо трудно може да се стигне до консенсус:
Преди много години това наистина е била най-добрата школа. В нетолкова далечно минало пак беше добра школа и при създаването си училището също беше добро.Колкото и да се водят спорове за методите на Иванов - не познавам от тогавашните деца, осакатено или емоционално сринато, напротив бяха щастливи и още са щастливи деца, които и тогава не са ни давали да ги преместим от това училище /школа/ - ако те не се чустваха добре, щяха да ни накарат да ги преместим., НО тук идва голямото НО, преди няколко години най-добрите учители напуснаха. А те даваха знанията и мисля, че от това започнаха проблемите и вече да не блестят учениците.
От нашия випуск до националния кръг по математика на изпита за седмокласниците допуснаха 11-12 ученика от Евростар, мисля 7-9 бяха от СВ. София, много от СМГ и единици от други у-ща.

Така че вярвам, че тези които са минали през школата и училището преди години , а особено преди 10-15 години, ще подкрепят Иванов с две ръце, същото важи и за тези преди 5-6 год.,но съвсем не знаем вече как седят нещата там. Позволявам си да го пиша, защот и аз съм чувала негативи за последните години и от майки пишещи тук.

Познавам деца на доктори, съдии, адвокати минали от там, всички доволни, та нима Тодор Батков би оставил сина си не една година там , а повече, ако беше недоволен и вярвайте ми там наистина не важи името на родителите ти.

Успокойте страстите и е хубаво да се включи някой със съвременна информация за там. Ще ме извинят потребителите с малко мнения, но и аз подкрепям тезата, че е хубаво да е потребител, регистриран ненаскоро

# 218
А ти, Нова, не мислиш ли, че за доста деца ходенето на курсове е с единствено с цел да изкарат по-високи оценки на изпитите за гимназия, и хич не им е зор да ходят по състезания? И за тях изпитите са само средство за влизане в езикова гимназия, например, а не цел да се докажат в математически състезания.....
Не съм откачила толкова, че да го бутам там, където не иска да бъде, само за да си чеша егото колко ми е умно детето, защото изкарало не знам колко точки на състезания, на които го мъкна откаак е прописало!

Разбира се, че много деца ходят точно за това, моето така ще прави другата година, важно ще е да се подготвя точно за висока оценка.
Смея обаче да допусна, че децата с постижения на математически състезания ще се справят и с математиката на изпита за кандидатстване  в 7-ми клас. Та това породи интереса ми към Евростар, ясно съзнавайки, че едно е училище, друго курс.
А има и деца, които харесват математиката заради самата нея. Laughing
А за да я заобичаш, трябва да се срещнеш с нея. Начинът на обучение в редовите училища, или поне в повечето, не предполагат това да се случи.
За повечето от децата тя е трудна, непонятна, далечна, просто защото не им преподават основите, а едно безкрайно смятане. Лично мнение.

Пък и детето ти все пак е отишло на състезание, нали. Нищо, че няма интереси.
Не нужно да откачаш, достатъчно е детето да иска.
А и е хубаво да претръпне, но това за моето дете, не за твоето. За него - ти си знаеш.

# 219
  • София
Ох, вече ми писна! Ми, да, зная си детето! И светът нито започва, нито свършва с ходенето на математически състезания!

# 220
  • София
Мили момичета,

Ще изкажа мнение, защо трудно може да се стигне до консенсус:
Преди много години това наистина е била най-добрата школа. В нетолкова далечно минало пак беше добра школа и при създаването си училището също беше добро.Колкото и да се водят спорове за методите на Иванов - не познавам от тогавашните деца, осакатено или емоционално сринато, напротив бяха щастливи и още са щастливи деца, които и тогава не са ни давали да ги преместим от това училище /школа/ - ако те не се чустваха добре, щяха да ни накарат да ги преместим., НО тук идва голямото НО, преди няколко години най-добрите учители напуснаха. А те даваха знанията и мисля, че от това започнаха проблемите и вече да не блестят учениците.
От нашия випуск до националния кръг по математика на изпита за седмокласниците допуснаха 11-12 ученика от Евростар, мисля 7-9 бяха от СВ. София, много от СМГ и единици от други у-ща.

Така че вярвам, че тези които са минали през школата и училището преди години , а особено преди 10-15 години, ще подкрепят Иванов с две ръце, същото важи и за тези преди 5-6 год.,но съвсем не знаем вече как седят нещата там. Позволявам си да го пиша, защот и аз съм чувала негативи за последните години и от майки пишещи тук.

Познавам деца на доктори, съдии, адвокати минали от там, всички доволни, та нима Тодор Батков би оставил сина си не една година там , а повече, ако беше недоволен и вярвайте ми там наистина не важи името на родителите ти.

Успокойте страстите и е хубаво да се включи някой със съвременна информация за там. Ще ме извинят потребителите с малко мнения, но и аз подкрепям тезата, че е хубаво да е потребител, регистриран ненаскоро

Заставам на 100% зад подчертаното.Затова и казах на господина, че спомените му, прекрасните му преживявания и закалката ,които е получил в Иванови и които никой няма да му отнеме, са малко или много неактуални.Родителите се интересуват от това ,което школата или училището предлагат  сега, не как е било по негово време.И аз имам прекрасни спомени от НЕГ, и аз много дължа на учителите си от там, но не смея  по никакъв начин да твърдя, че това училище предлага същото като преди 15-20 години, както като ниво на обучение, така и по други параграфи.И не го твърдя, защото виждам, че не е така.

# 221

Тъй си мечтая точно за такива училища...

Те това чакам и аз, от втора страница нейде.
Най- ме интересуват уникалните методи за вкарване в пътя дори на деца, които нямат интерес към ученето.

# 222
Ох, вече ми писна! Ми, да, зная си детето! И светът нито започва, нито свършва с ходенето на математически състезания!

Че аз не помня да съм казвала такова нещо, ти си по заключенията. Wink

Ако имаше десетина състезания годишно по БЕЛ, щях и там да сравня резултатите и да напиша, че например Евростар са се явили, но нямат представители в десятката, нито в първите сто, което иде да покаже, че независимо от доброто им представяне по математика, не могат да се похвалят със същото по БЕЛ.
Например. Ако знаех за такива състезания.

# 223
Лошо е човек да се изнервя в петък следобед.

Време е за
  bath1  car003 lalalala

Разбира се, че математиката и светът не са еквивалентни понятия. До тук никой не е заявил противното. Но лично за мен е важно как се представят децата от дадено училище или школа, па макар и по математика.
Пишете и за други дисциплини ако искате. Те не са по- малко важни.

# 224
  • София

Че аз не помня да съм казвала такова нещо, ти си по заключенията. Wink

Ако имаше десетина състезания годишно по БЕЛ, щях и там да сравня резултатите и да напиша, че например Евростар са се явили, но нямат представители в десятката, нито в първите сто, което иде да покаже, че независимо от доброто им представяне по математика, не могат да се похвалят със същото по БЕЛ.
Например. Ако знаех за такива състезания.

Състезания по БЕЛ има, при това едно от тях е  точно с формата на изпита по БЕЛ в края на 7 клас. Резултатите от националното  състезание за седмокласници по български  би било много показателно за подготовката по предмета  в Евростар, но за жалост протоколите, за разлика от тези по математика, са без графа за училището, от което е детето. PeaceТам вероятно ще липсва  абсолютната доминация на определено училище, обратно на случая със  СМГ по математика, понеже все пак  няма училище в София  с  хуманитарна насоченост в интервала 5-7 клас.Добре представилите се там деца ще са с високи резултати или на база добро преподаване в самото училище или възоснова на полученото по различни школи и частни учители.В такава  обстановка Евростар като училище с евентуално отлична подготовка по БЕЛ, би се откроило.Но, както казах, няма упоменати училища.Само имена на деца и техните резултати.

Общи условия

Активация на акаунт