Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 6

• 159 003
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • Varna
Здравейте! Аз искам да попитам не се ли чува този максимален брутен доход от 350 лв на човек, който е условие за получаване на детски месечни надбавки да се вдигне малко? защото за някакви левчета, ме отрязоха тази година. то това е смешна работа, не сме забогатели нашето семейство, напротив и много ме е яд, накрая само от малцинството може би ще получават детски. Благодаря предварително!

# 256
  • Пловдив
Аз искам да попитам не се ли чува този максимален брутен доход от 350 лв на човек, който е условие за получаване на детски месечни надбавки да се вдигне малко?

Не,за тази година пак ще си е толкова

# 257
  • Varna
Аз искам да попитам не се ли чува този максимален брутен доход от 350 лв на човек, който е условие за получаване на детски месечни надбавки да се вдигне малко?

Не,за тази година пак ще си е толкова

Благодаря!  bouquet

# 258
Здравейте,на дете родено в чужбина,но български гражданин дават ли еднократна помощ от 250 лв?

Да

Срока е 3 години от момента на раждането,за да я получите

Благодаря   bouquet

# 259
Здравейте!В края на март ще трябва да попълня документите за детските,обаче аз не съм работила последната година.Имам като доход единствено 240лв. от последния месец от втората година на майчинството.Аз  гледам детето и фирмата ми не работи ,по тази причина-внасям само здравни осигуровки по ЕГН.Нямам брак с ММ.
Каква бележка за доход да представя? newsm78  bouquet  

# 260
  • София
Здравейте,
И аз с едно питане за детските.  Приготвила съм всичките необходими документи, но може ли да ми дадете линк към молбата декларация, която се попълва, защото си спомням, че първия път като подавах детски и там на място писах сумата и цифри и се бавих сумата и време  Sad

Доколкото разбирам за мен трябва да прибавя като суми изплатените обезщетения за периода на първата година от майчинството, така ли  newsm78

И другото ми питане...в края на март или началото на април ще се роди и третото ни дете...после април месец наново ли пак всичките документи  ooooh! .... някъде бях чела, че в 7 дневен срок при промяна на обстоятелства или нещо такова се подавало само някаква декларация. Не мога да го намеря сега точно, но така ли е или наново трябва справки от работодателите на мен и мъжа ми и другите документи ?!?
 Hug благодаря предварително за отделеното внимание и време

# 261
  • Пловдив
Здравейте,
И аз с едно питане за детските.  Приготвила съм всичките необходими документи, но може ли да ми дадете линк към молбата декларация http://asp.government.bg/ASP_Files/M.D-7.doc , която се попълва, защото си спомням, че първия път като подавах детски и там на място писах сумата и цифри и се бавих сумата и време  Sad

Доколкото разбирам за мен трябва да прибавя като суми изплатените обезщетения за периода на първата година от майчинството, така ли  newsm78 да

И другото ми питане...в края на март или началото на април ще се роди и третото ни дете...после април месец наново ли пак всичките документи не,тогава ще занесеш неговия акт за раждане+бележка за ваксините му и ще започнеш да получаваш и за трите си деца ooooh! .... някъде бях чела, че в 7 дневен срок при промяна на обстоятелства или нещо такова се подавало само някаква декларация. Не мога да го намеря сега точно, но така ли е или наново трябва справки от работодателите на мен и мъжа ми и другите документи ?!?
 Hug благодаря предварително за отделеното внимание и време

Здравейте!В края на март ще трябва да попълня документите за детските,обаче аз не съм работила последната година.Имам като доход единствено 240лв. от последния месец от втората година на майчинството.Аз  гледам детето и фирмата ми не работи ,по тази причина-внасям само здравни осигуровки по ЕГН.Нямам брак с ММ.
Каква бележка за доход да представя? newsm78  bouquet 

бележка за дохода през този един месец,в който си се водила на работа-в нея се попълва,че дохода ти е бил 0.00 лв от фирмата и в този период си била в отпуск за гл на дете до 2 г
ти си попълваш дохода от 240 лв от НОИ в декларацията за детските
бележка за ваксините
акта за раждане
това е

# 262
  • София
 Hug благодаря Елфи

# 263
И другото ми питане...в края на март или началото на април ще се роди и третото ни дете...после април месец наново ли пак всичките документи не,тогава ще занесеш неговия акт за раждане+бележка за ваксините му и ще започнеш да получаваш и за трите си деца ooooh! .... някъде бях чела, че в 7 дневен срок при промяна на обстоятелства или нещо такова се подавало само някаква декларация. Не мога да го намеря сега точно, но така ли е или наново трябва справки от работодателите на мен и мъжа ми и другите документи ?!?

Попълваш и нова декларация само с данните на новото дете. В полетата за доходи не се пише нищо Peace

# 264
Здравейте! Аз искам да попитам не се ли чува този максимален брутен доход от 350 лв на човек, който е условие за получаване на детски месечни надбавки да се вдигне малко? защото за някакви левчета, ме отрязоха тази година. то това е смешна работа, не сме забогатели нашето семейство, напротив и много ме е яд, накрая само от малцинството може би ще получават детски. Благодаря предварително!

Задай този въпрос лично на Бойко Борисов !
Не само няма намерение да повиши Прага в бруто, но е обмислял възможноста да го намали на 300 лв. бруто.
С цел да спре детските на още 200 000 деца

В резултат на този расистки праг, вече над 85 % от парите за детски ги взимат циганките.
Причината : всички те са "трайно-безработни, самотни майки с Нулев доход бруто"

Тоест, ако си представим че Прага бъде намален на 1 лев БРУТО,
те всичките "с нулев доход" пак ще получават детски,
защото не са платили данъци и върху 1 лев доход

В същото време все по-голяма част от "трайно-безработните с нулев доход" кръстосват Европата за да се занимават с традиционните се дейности - проституция, джебчийство, просия, измами и т.н.
Карат вече лъскави лимузини, строят огромни незаконни палати. носят килограми златни бижута по себе си,  но ....

Продължават да получават помощи и детски, защото като не плащат данъци върху доходите си,
официално ги водят че са с НУЛЕВ ДОХОД БРУТО

Съберете се такива майки и се оплачете в ЕС. Защото този праг е ДИСКРИМИНАЦИОНЕН към родителите, които са имали "наглоста" да платят по-големи данъци на държавата.

Този праг грубо погазва основния член 6 на Конституцията

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 22:40 от Загрижен

# 265
  • Пловдив
... а да се е чуло нещо за вземането на брутния доход две години назад?
Защото и ние - четиричленно семейство, но уви, осигурявани на пълния размер заплата татко и мама, излизаме с около трийсет и няколко лева над 350лв. праг ... и отпадаме от 70-те лева на месец. А като си знаем нетото, което остава за харчене у дома, 70 лева са си 70 лева  Sad

# 266
  • Пловдив
... а да се е чуло нещо за вземането на брутния доход две години назад?

Не

съжалявам за всички семейства,които имат нужда от парите,но заради прагът не ги взимат
обаче като знам колко ги взимат от лиготия и никак не са нуждаещи се /доходите им са на черно/

# 267
  • София
Аз с едно тъпо питане  Blush ... носят ли се личните карти на родителите или техни копия за проверка при подаване на документите за детски? Питам, защото на мъжа ми 2 седмици чакахме да му дадат справката за доходите, днес я получи и гледам, че писали данните от паспорта му (номер, коя година е издаден и т.н. ), а това са старите му данни и ако трябва да чакам нова справка  ooooh!
А пък на моята справка си ми пише само ЕГН-то без данните от паспорта.
Затова питам, да не би от онова счетоводство да са се престарали в писането на данни и да успея да подам така документите.

# 268
Аз с едно тъпо питане  Blush ... носят ли се личните карти на родителите или техни копия за проверка при подаване на документите за детски? Питам, защото на мъжа ми 2 седмици чакахме да му дадат справката за доходите, днес я получи и гледам, че писали данните от паспорта му (номер, коя година е издаден и т.н. ), а това са старите му данни и ако трябва да чакам нова справка  ooooh!
А пък на моята справка си ми пише само ЕГН-то без данните от паспорта.
Затова питам, да не би от онова счетоводство да са се престарали в писането на данни и да успея да подам така документите.

При подаване на молба-декларацията се носят личните карти в оригинал за справка.

# 269
  • София
Благодаря bisera75
И още нещо  Blush . От сайта на НОИ като влезна да си проверя изплатените парични обезщетения назад за 12 месеца...сумите там са нето , а в молбата трябва да ги пиша брутото, нали така  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт