Ослушва се априлският татко, дали му рита бебето сладко

• 31 562
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Сладураната, може да се каже в началото - но понякога, когато тазът не е наистина тесен - нещата се променят .. една "тясна" майка може да се поразшири до края - от отслабването на връзките в таза, а и бебето да се окаже съразмерно за тесния таз .. може да има случай, обаче, (те са по-редки), когато тазът се е просто тесен и колкото да се разшири до края си остава тесен, или пък - не е тесен, в началото всичко изглежда ОК, но накрая се оказва, че бебето е много голямо (или пък е седалищно), тогава казват чак накрая ... Но за да ти кажат със сигурност, че тазът ти не става - се взимат мерки - не така на око ... иначе всичко друго е спекулация, да те накарат на операция ..е, има и други случаи, когато трябва цезарово - по други медицински причини освен таза (както е при мен и други - например заради очите, заради ниско закрехена плацента  и тн)... изразявам се като лаик, ще ме прощаваш Simple Smile

# 451
На мен ми казаха че това се изчислявало чрез ехографа Simple Smile Не че разбирам де Simple Smile
И понеже аз съм доста слабичка и се интересувам да ми кажат какъв ми е тазът (аз си мисля че мога да си родя нормално, ама знае ли се).
Вчера сестра ми ми беше нагости и направо така ме наплаши с това раждане и аз и викам не така с лошо към нераждалите ако обичаш.
Не знам защо но запърви път откакто съм бременна се замислих и леко ме достраша при мисълта за раждане....

# 452
сладураната, няма от какво да се страхуваш от раждането.Мисля,че по скоро те е страх от неизвестното което ти предстои, поне аз бях така.Няма по хубаво нещо от това да си гушнеш рожбата, след като я гушнеш забравяш за всичко , което ти се е случило по време на раждането, било то леко или тежко раждане, но каквото и да е все пак е раждане.Всеки човек има различен праг на болка, аз лично имам нисък праг на болка, по скоро ме е страх от самата болка, че ще ме боли, а нищо няма да мога да пия или да направя.Горе главата,няма страшно, мисли върху това какво ще ти е нужно за бебчо, как ще гушкаш, ослушвай се капки за колики, ако се наложи, за хубави позитивни неща :–)

# 453
 Честит празник и от мен!!!!Даже правя празнична ве4еря за да отбележим празника!!!
Утре пак съм на преглед,дано всичко да е ок!!!
Sammдано всичко да е приминало,да няма ве4е кризи,а после пиши как е бебчо,обедена съм че с него всичко ще ок.

# 454
  • София, Младост
Честит празник на всички празнуващи днес!
Сладураната, ( и всички, на които им предстои първо раждане) не се шашкайте и не се поддавайте на паника. Аз, която мога да кажа, че имах доста тежко първо раждане, по една или друга причина без упойка, имаше усложнения с бебето заради силно оплетена пъпна връв... в момента в, който ми я показаха, дори още преди да я гушна бях забравила цялата болка и всичко преживяно онази нощ. Остана ми само притеснението как ще се адаптира бебчето след тежкото раждане, но след 2 дена и това беше минало. Това, което остава след раждането е огромното облекчение и несравнимата радост. Пожелавам все пак на всички като ни дойде времето едно леко, красиво раждане и само положителни емоции  Hug

# 455
sladuranata с предишната си бременност и аз имах такива притеснения около 20та седмица и ги лекувах с шопинг Laughing  Но като наближат вече седмиците за раждане започваш да си казваш: "Не, страх ме е от раждането", а "Хайде вече да идва, че ми тежи коремчето и нямам търпение да се срещна с бебо". Един шоколад, шопинг или курс за бъдещи родители върши работа в този случай. Hug Ще отмине този период.

Момичета, ако по време на нормално раждане ти кажат, че се налага секцио по медицински причини, то заплаща ли се?  Thinking

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 16:56 от laguna

# 456
Sladuranata ще се присъединя към предишните две мами Hug
С предишната бременност имах чувството, че няма край, а сега времето лети, не мога да осъзная сега остава по-малко от половината!!!! Така те завърта после "матрицата".

Възползвай се от времето преди раждането, приятели, разходки, пазаруване, кино - каквото ти душа иска - после нещата се променят - ангажиментите стават други.

На финала толкова ми беше писнало, че само повтарях "Давайте да почва раждането за да свършваме!" /подробно описах преди две-три теми раждането ми, ако искаш да се посмееш, пусни филтър на моите публикации, не са много за да се посмееш/.

# 457
Здравейте и от мен....вече горда мама на сладко второ момиченце!:)) Мерси на всички, стискали ми палци- това раждане мина наистина добре, а може би просто бях мн наплашена от предишното! Днес съм си вече вкъщи...и след малко лягам...че кой знае какво ме чака през нощта...Simple Smile) Успех на всички мами с раждането- и по-рано да се случи, само спокойно!

# 458
Сладураната, и на мен и двамата лекари при които ходя, ми казаха, че съм с мн.тесен таз. Частният каза само-"много си тясна", но този по ЗК-"какъв е тоя таз бе". Все още не ми пука, и мен много ме е страх, но аз се успокоявам, че до април има още време и няма да се напрягам отсега. Честит рожден ден на момиченцето на арете, а на всички вас-весел празник.

# 459
BAVory честита рожбичка,да ти е жива и здрава,много да те радва и дано цял живот върви с късмет.
Много се радвам newsm44 newsm44 newsm44

# 460
  • София, Младост
Честито и от мен на BAVory! Да ти е жива и здрава рожбичката, много да слушка и по-малко колики   bouquet  bouquet  bouquet

# 461
BAVory да сте живи и здрави,много да си те радва малката!Радвам се,че така леко е минало всичко и вече сте вкъщи!Дано да е спокойно бебе!Много се радвам за теб!Минавай да ни виждаш като имаш време!  Hug   bouquet

# 462
  • София
Благодаря ви, момичета! Hug
BAVory, честита мъничка госпожица!  bouquet
И аз да подкрепя мнението на всички раждали мами - тежко или леко, забравяш всичко като гушнеш бебо. На мен сега раждането ми е като сън, но ясно си спомням как извадиха момиченцето ми, как го гушнах и тихичко му казах "обичам те"!
А дали по естествен път или секцио, зависи само от вас и бебето. Ако има медицински показания, аз ще раждам секцио, че е по-сигурно. Много мои приятелки си избраха да раждат секцио и не съжаляват. Аз си избрах да раждам по естествен път и също не съжалявам.

# 463
Ехо, да се включа и аз късно вечер Hug
Честито бебче на BAVory  ylinfant Да ти е живичко и здравичко и много да те радва Hug И на пролет и ние да последваме твоя пример с леко раждане Peace
Laguna,, много се радвам, че всичко е наред, мила Hug Сега се наслаждавай спокойно на бремеността до края и мисли само положително  newsm51
S.Kov, успех на ФМ утре Peace После да пишеш как е минало. Peace
И аз утре съм на втора ФМ при Томова. Нямам търпение да видим бебо и дано да разберем вече пола  Praynig Мъжът ми също ще е с мен, затова предполагам, че ще е доста вълнуващо. Mr. Green
Лека вечер на всички
Скрит текст:
от мен  bouquet

# 464
Момичета здравейте и от мен,да се оплача бях в болница,приеха ме по спешност за задържане получих много силни контракции,слава богу всичко е наред ,аз и бебка вече сме добре,беше пълен кошмар Sad

Общи условия

Активация на акаунт