АПРИЛчета засмени хапват всякакви пюрета и плющят ушета! - Тема 4

• 32 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
При нас има само три ястия - супа със жълтък или месо през ден, основно /постно или местно през ден на основа на  картофено пюре/ и десерт /млечно плодова каша или кисел/. Нашата кухня е от 9 навършени месеца.
Amabilis опитай с Панадол. Аз му давах на няколко пъти, че много крив беше и нищо не го успокояваше.

# 601
  • España (Плевен)
Здравей, Десиславка  Hug
Доста пълно стана тук. Което е много хубаво.  Grinning Grinning

Ние вчера бяхме на консултация. Тежим 9.800кг и сме високи 72см
Доки ни даде бележка за Млечна кухня, считано от 1 февруари.
Ще видим дали ще ни хареса.

# 602
desislavica 85,много ми се притеснявя това,че беба не се задържа права повече от няколко секунди.Иначе паяка и става и на уолкар и го бута отстрани от 2 месеца.А едно друго априлче вече проходи Rolling Eyes

# 603
Здравейте, мами  Grinning

При нас зъбите излеснаха почти едновременно ( първите и вторите резци отгоре) помрънка една вечер, но то си е зор и няма как, поне е наведнъж.
Аз също се ослушвам за кухня и дали да си правя труда  newsm78 той не яде количества, храна, но пък и разнообразие не мога да му предложа... ще почакам още месец и ще видя до къде сме я докарали.
Видях, че се е увеличила групата, много се радвам  Hug

# 604
vili stefanova и Борис не се задържа изправен много време. Само няколко секунди. Не ходи хванат за ръчичка, а иска да пълзи. Явно му е по-лесно  и по-бързо стига до целта Grinning

# 605
  • София
pepito, с панадола много внимавах. Първият път дадох 5 мг, а след това два пъти по 3,5 мг., защото съм чела кофти неща за него, а и той се натрупва в организма. Ти давала ли си? И как?

Ние още се мъчим със зъбите. Вече не вдига температура, само до 37 гр. Вземаме още Дентокинд, капки за нос, защото все едно вода му тече от носа, сироп за кашлица, понеже от сополите започна и да кашля и калциев глюконат (който винаги ни изписват, когато се разсополиви). Много трудно приема всичко и вече само ме гледа в ръцете, какво нося:)) Споделям това само за опит на другите мами, а и ако някой има нещо да посъветва. Чакаме ги тези два зъба, както никога до сега:)))

# 606
  • sofia
Здравейте от мен в този снежен следобед!
Добре дошли на новите майчета и бебета!
Емо е с Т от понеделник следобед. Поддържа до 37,4 обикновено, само днес през нощта дигна до 37,9. Водихме го при ЛЛ и е със зачервено гърло и пробиващ 8-ми зъб. Тази нощ беше ужас, само се буди и хленчи, аз се чуствам все едно е минал бързия влак през мен. Tired И да не мислите, че е спал през деня. От 7ч. сутринта до сега два пъти по 30 мин. Като дойде 30-тата минута от заспиването все едно има таймер, който го събужда. И е толкова кисел, признавам си - едва го изтрайвам. Crazy
Adriya, като чета твоята кукла колко спи, направо ти завиждам.
К А Т И , страхотни девойки имаш.

# 607
 vili stefanova  според мен не трябва да се притесняваш че не се задържа дълго права , Ивайла ако няма опора неможе изобщо да се задържи , веднага тупва , иначе ако се е хванала за нещо си стои. А и по мои наблюдения повечето дечица на нашата възраст са така . По скоро това проходилото априлче е изключение - девет месеца е много рано за прохождане.
Някои деца предпочитат да пълзят , а други да ходят . Каката също не беше много по лазенето , все искаше права да стои , само да има кой да я разхожда за ръчичките. Малката е същата.
AmabilisЕлБиЕн , мирта  дано по-бързо да се оправите. Искрено съчувствам на тези от вас , които така трудно изкарват зъбките. Знам какво е . С голямата ми дъщеря беше голям кошмар с тези зъби. По цяла нощ рев и разнасяне на ръце. Бях като зомби , заспивах права. Та сега направо съм благодарна на бебка , че не ме мъчи така. За Панадола и аз знам , че не е хубаво да се прекалява. Той съдържа парацетамол , който товари черният дроб. Нашата кака като малка прекара инфекциозна мононуклеоза и не ни даваха да й даваме парацетамол. Та при температура и болки й давах Нурофен.

# 608
Искам да ви попитам вашите бебоци с какви обувки ходят? Купихте ли вече за прохождане ?

# 609
  • София/Варна
Мирта, разбирам те напълно и ти съчувствам Hug! И аз съм така! Вие поне сте напред с материала. Ясмин го прави този номер поне от месец и половина и пустия му зъб не ще и не ще да се показва! Няма температура, нито хрема, нито разстройство, само дето е крива и ревлива вечер. А е толкова гласовита като не е на кеф... Панадол не смея да давам без Т, а гелчетата с лидокаин съм чувала, че някои бебета се давят в съня си, защото не могат да си преглъщат лигите от обезчувствяващия ефект. Слагам и хомеопатични свещички, снощи подейства след 15 мин рев. Май ще трябва да ги слагам преди да даде нак, че я боли.

# 610
Искам да ви попитам вашите бебоци с какви обувки ходят? Купихте ли вече за прохождане ?

Ние нямаме обувки за прохождане, но ще се купуват вече. Решила съм да са маратонки или кецове, защото са с меко ходило и са меки като цяло. От различни източници знам, че не бива да са твърди и дори ортопедични. Нужно е само да са меки и еластични, за да не оказват натиск върху ходилото и то по време на растежа.

# 611
За обувките ще се включа по-късно днес . Ние сега отиваме на ортопед - както писах по напред , Ива  стъпва на криво с едното краче , та ще го питам и за обувки .
Забелязвам , че Ивайла е започнала да схваща много бързо. Баща й за няколко дни я научи да пълзи и да ходи за ръчички. Преди това незнаеше какво да си прави крачетата . А аз от два - три дена я уча да маха с ръчичка за Чао. И вчера си седеше в проходилката и баща й като и махна за чао и тя си вдигна ръчичката и помаха. Същото е и с играчките - примерно показвам и от къде се пуска музиката и тя започва сама да си я пуска. Дайте идеи на какво друго мога да я уча.За показване с пръст примерно на картинки си мисля , че още е рано. Но не се сещам още какво да я науча.

# 612
Adriya браво на бебка. Моля те пиши като се върнеш от ортопед  Simple Smile Аз съм чувала, че за прохождане им трябват обувчици които да са със твърда подметка и да държат глезенчето. Такива меки ние имаме няколко чифта, но те много се огъват и Борис си криви крачетата.

# 613
  • España (Плевен)
Адриа можете да играете на боц с пръстчето, да прави Здравей-Чао, да пляска с ръце за Браво...  после може да се добави "Колко си голяма" и "На колко си годинки", но за тях има време. Ето и малко игри. Аз някой не ги знам и е интересно да ги науча.  Wink  Сега не се сещам за др.

# 614
Борис дава боц, казва Чао, и колко голям ще стане. Много е смешен, защото когато отидем някаде си го изнася като програма  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт