, питам, защото ми се иска скоро да откараме и второто
да знам какво ме чака евентуално!
Благодаря ви предварително момичета!!! 
. Предния месец не беше качила нищо за първи път, но пък на височина беше дръпнала. Сигурна съм, че колкото и малко да ми се струва кърмата на нея и стига, защото преди гърдите ми все бяха пълни, а сега тя с цокане си вика млякото. Ния като е гладна е страшна, не може да се сбърка, не гладува детето. Не ме притеснява, че цока често. Просто идея нямам как ЛЛ си представя спешно заместване на храненията с твърда храна, не мога да я накарам да яде нищичко насила и не го намирам за редно. Решила съм да и давам да цока, докато и колкото иска.
Ще търся сънвал. 
това , че си усещаш гърдите празни не може да е критерий, защото ако бебо хапва добре, няма как да са препълнени ... ако те притеснява дали бебо хапва достатъчно, може да пробваш с теглилка и да го мериш преди и след кърмене. аз за въвеждането на твърда храна, не мисля че и останалите може да се похвалим с голям прогрес, но нали казват, че до 1-та година бебчетата по-скоро опитват храната, а голяма част си набавят от кърмата. а относно теглото на бебчо - ти си го познаваш най-добре , но като започнат да пълзят и движат активно е нормално да качват по-малко и даже да свалят, а когато и растат зъби...дано всичко да е наред, споделяй как върви!
Благодаря ви предварително момичета!!! 
, бебетата да не качват много.
При нас нещата се случиха някак изведнъж и затова съм притеснена всъщност- нито съм имала намерение да пришпорвам увеличаването на твърдите храни (той обаче днес и вчера ги търси доста по-усилено, може би заради глада) , нито съм психически готова за толкова бързо намаляване на кърменето... а гърдите ми не само са празни, но и рефлекса на потичане хич го няма. (а това дали не е от напрежението и недоспиването...започвам да се чудя дали проблема не е малко по-комплексен, отколкото си мислех в началото).Дали има вероятност да е освен зъбите (не го мъчат като че ли чак толкова тези дни точно) и някаква кърмачесска стачка ?!? Чудя се ,защото захапва и се дърпа почти веднага, а може би и защото настоявам да опита отново и съвсем се дразни. Хванах се на няколко пъти да му правя по-строги забележки като ме щипе по гърдите докато суче и да ме драска с ноктета (напоследък го прави много често и много боли, направо си изпуснах тона на няколко пъти и май се стресна в повече), май ще трябва да поработя и върху този въпрос. Иначе цедя след всяко кърмене - през деня с помпата, вечер на ръка след като заспи, общо изцеждам към 150мл за денонощие. Иначе за кърменето - днес общо взето е сукал на обяд, веднъж следобед и сега вечерта, сигурно и през ноща ще потърси един -два пъти и общо взето това е, останалото си е лапване и пускане с бутане и тръшкане... а си мокри по пет пелени на ден засега без проблем.
Опитах да давам добавка от изцедената кърма в чашка и лъжичка - е само от лъжичката имахме успех, другото в чашката се изливаше и буташе наляво-надясно в стремежа си да докопа чашката, но не успях да дам повече от 40мл, въпреки че опитах на няколко пъти. Иначе от твърдата храна изяде на два пъти по 50мл и отделно се нахвърли на един банан, който буквално изгълта наполовина за броени минути
Незнам доколко му стига, дано в съчетание със макар вялото сукане да е достатъчно, че ако продължи да спада на тегло ще се шашардисам, а и започнах да се чувствам доста виновна, че го държа гладен и пак не се справям с кърменето като с баткото...

После пак малко игра и разходки. Лягаме си около 20:30-21:00ч.
Като майка си

Нещо, което е важно при бебетата, отказващи гърда, стачкуващи е, че принудата не помага. Насилственото предлагане да суче, настояването, натискът може да имат по-скоро обратен ефект. Дали е вариант за известно време да промените леко ритъма си, да опитваш да го гушкаш колкото може повече, да си играете в леглото, той да има достъп до гърдите, но да не настояваш. Когато баткото е с вас, може да е хитра идея и той да помага. Дали ако му предложиш той да е примерно отговорник по забава на бебе, а ти си му помощник, няма да можеш да вкараш и бебето в игра, да четете заедно. Може да разигравате сценки, като може да те да са бебета животни, да кърмиш на игра играчките и да предлагаш и на Алекс.