АПРИЛчета засмени хапват всякакви пюрета и плющят ушета! - Тема 4

• 31 834
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
жълтъкът е важен, май беше за хемоглобина. Аз давам през ден по 1/2 в зеленчуковото пюре.

# 646
  • sofia
Добро утро!
Днес Емо става на 10 месеца. Почерпете се с по един мъфин:

Честито и на другите дечица, които са родени на 2 април!

А вчера от обсъждането на жълтъците ми се доядоха сварени яйца. Laughing

Днес е и Петльовден. Всички майки, които имат мъжки рожби трябва за здравето им да сготвят петел. Е, аз съм се спряла на пиле, че това с петела малко сложно.
http://www.teenproblem.net/a/6-lubopitno/35085-2-fevruari---sret … podne-petlyovden/

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 11:22 от мирта

# 647
Като ви чета се успокоявам.
Ния от Коледа горе-долу намали рязко твърдата храна (тогава растяха горните 2 зъбчета) и до днес се храни малко. Случва се да изяде и 190 на 1 хранене, но много рядко, обикновено по 150 грама на ден  ooooh!. Ето днес и сварих тиква, но не иска (много я обича и скоро не я е яла) днес нищичко освен кърма  #Crazy
Децата са много различни, макар и на една възраст. Ния е много подвижна, лази, изправя се, ходи около мебелите, катери се по табуретките, доста стабилно и дълго стои права без упора, но прави само няколко крачки като я държа.
Ние излизаме на разходка всеки ден. Днес пропуснахме, тук вали, а отдолу има лед, навън е -10 и духа неприятно. Използвах да и изпера космонавта.
Харесва и да си играем заедно:
*Песнички, боц, пляскате, тропане с ръце, цирковите номера (както ги наричам) колко ще пораснеш, къде е нослето ...
*Има завивка с героите от Мечо Пух харесва и да ми хване пръста и с него да показва картинката и аз да казвам кое животно е. Така, с моя пръст показва моя нос, зъби и бузи.
*Харесва и да и подавам играчки и тя да ги слага в леген.
*Слагам я седнала в същия леген и я въртя.
Много е палава, ходи там, където е забранено, но това е нормално, децата са любопитни. От няколко дни като кажа НЕ плаче, аз винаги обяснявам защо не може, но пак не и харесва, че я ограничавам.

FIRE BALL, честита бременност! Нека е лека и успешна!   bouquet

Ние искаме второ детенце скоро и като се има предвид колко трудно забременях не се пазим с тайната надежда този път да стане естествено.

ЕлБиЕн, книгата е хубава, похвалиха ми я. Разглежда няколко метода за ранно интелектуално развитие. Аз чета темата за Монтесори обучение у дома, там има много полезна информация за мен. Много ми допадна и метода на Глен Доман за приучване към четене, започнала съм да правя картите.

Мирта, изглеждат вкусниии eat  Hamburger  Hamburger  Hamburger

Аз ще минавам на диета, има 10 кила в повече и ми се ще до РД на детето да ги сваля.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 15:54 от Мира:)

# 648
Здравейте!Радвам се,че не сте ни забравили.Благодаря ви и за хубавите пожелания.Бебчетата са 2,да.Термина ми е на 03.07 и ще са рачета най-вероятно(понеже някой беше питал) Wink
Ние в този студ си стоим по цял ден вкъщи,ходим по гостита или вкъщи идват приятелки,гледаме да събираме децата,че да не им е скучно GrinningВече честно казано,нямам търпение да си ходим при таткото,че там поне времето е хубаво и далеч по-топло.
Жълтък и аз слагам в зеленчуковите пюрета.За първи път дадох жълтък преди 1 месец.Сега слагам по 1/4 в зеленчуковото пюре на обяд,но през ден,понеже редувам зеленчуково с месно,та така. Laughing

# 649
Fireball Честито!!
Страхотна новина!
И ние искаме следващите да са чифт Mr. Green

Из фейсбука как се намирате?

# 650
  • София
Мира, благодаря ти за ценната информация. Ще се потърся тази тема и друга информация из нет-а.

Да се похваля след дълго прекъсване заради зъбите, днес пак ядем каша и отваря една голяма уста и доста си хапва. По принцип яденето на твърди храни ни е проблем, защото с лъжица не му е интересно или губи търпение, а сам с ръчички не се справя добре и много се дави. Единствено хлебче и бисквити яде с кеф. Но днес е различно, освен това опитах с една по-голяма лъжица, която му е колкото устата, но с нея не загуби интерес/търпение днес и съм много доволна!!!

Жълтъкът го въведох в 7-я месец, понеже сме с нисък хемоглобин. Не съм много редовна, ако имам домашни яйца му давам по-често, иначе купувам тези от свободни кокошки. Заради днешния му апетит съм обнадеждена и утре ще му сваря домашно зайче, защото ми изпратиха, а в пюретата много-много няма месо (около 8 % от съдържанието пише на тях). В тази връзка искам да ви попитам, купувате ли пюренца с парченца месо вътре, искам да намеря такива, но нещо не откривам. Коя марка има такива?
Благодаря!!!

За килограмите, и за имам 9 за сваляне, но най-много ме притеснява състоянието на кожата и целулита. Затова сега спрях сладкото и наблягам на пресните храни. Доста се запалих по суровоядството и гледам да заместя някои хранения само със сурова храна (за сега вечерното). Дано до лятото да вляза в някаква по-добра форма!!!

# 651
  • София/Варна
Ел Би Ен, аз доскоро нямах възможност да и правя домашни пюрета и купувах на Хип и Семпер за след 7-8 месец. Ами парченцата месо са горе-долу с големина на лещено зърно. Пак е добре, че моята доскоро се давеше ако пюрето не е гладко, но сега като отвори една уста... Предполагам, че храната от детските кухни ще е по-едра, но искам да и въведа и риба към края на тоя месец и тогава ще я пробваме.

# 652
Ето темата за Монтесори обучение у дома.
Тук има статии за ранно обучение, различни методики. Най-неангажиращо за родителя са кубчетата на Зайцев, но пък искат доста време да се изработят.
И аз вчера забелязах лекичък напредък. Отказва варена тиква с лъжица, но като я дам с моята ръка яде  ooooh!, правих пица за нас и понеже тя яде само зеленчуци и плодове (не съм въвела месо, млечни) и отчупих от крайчето и и дадох. Хапна си, държи в ръчичка, изпуска, пак слага в устата  Grinning, мазало става, но яде. Дадох и и да си отхапе от моя банан за първи път (досега само в пюре) Flutter Хареса и, изяде около 3 пръста от банана.

Явно като никнат зъби ще е така, ако е ново ще яде, ако не е на цокане.

Като казах цокане, ние спим заедно и цяла нощ иска да суче. Многократния памперс с 2 подложки прелива и се наложи да и слагам еднократен, но тази сутрин и той пропусна  ooooh!, егати пишкането.

Да я похваля, че си казва като и се ака, вече е само в гърнето.

Днес при нас е малко по-топло -5, но пак вали, ако добре изсъхне космонавта и ще я изведа на обед на разходка до книжарницата да и купя книжки с животни.

# 653
  • sofia
Браво за ентусиазма ви да се занимавате толкова задълбочено с бебоците. Аз от определяне на род и число на съществителни, спрягане на глаголи, таблица за умножение с големия, никакво желание нямам за по-задълбочени занимания с малкия. А това ми е професията........Както се казва  - обущаря бос ходи.  Whistling

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 14:49 от мирта

# 654
Жълтъка по принцип го препоръчват заради желязото, макар че има холестерин в него и трябва да се ограничава от хора с висок холестерол в кръвта. Има доста други храни с по-високо съдържание на желязо - просо, елда, червено цвекло...

Мира, благодаря за споделените линкове, ще ги разгледам при първа възможност.

Разглеждаме книжки с животни, обяснявам й кое животно какво прави, но като я питам "къде е патето" не го показва. Sad Дори и когато й скрия някоя играчка наполовина няма желание да я търси. Като и кажа дума да я повтори не иска. Sad Не знам по какви методи снахата на ММ е възпитавала малката си дъщеря, но е много напред с материала, детето. На 2 г и 8 м вече си пише името, разпознава буквите, говори много правилно. Нз, може да е нормално за дете на тази възраст, но за разлика от моя племенник, на 2 г и 3 м е доста напред. Simple Smile
Веси от седмица обикаля кошарата и като я хвана за ръчички прави няколко крачки. Сърди се  и проявява характер, когато й забранявам или не й давам нещо което иска. Simple Smile От сега се инати. Simple Smile

С яденето сме си в същото положение. Докато четох поста на ЕлБиЕн се замислих и аз да пробвам с по-голяма лъжичка, ама няма да има ефект. Когато и  набутам в устата пълна лъжичка, половината се изплюва. Sad
Аз пробвах пюре на хип пуешко с ориз 8+ с парченца, нз дали месото беше на парченца, видях зърна ориз. 

# 655
Привет!

Много интересна тема сте започнали за ранното обучение, иска ми се и на мен да му обърна на Иво повече внимание и ще прочета статиите.
Иво започна вече с ДК, 1 седмица преди да стане на 10м. За сега му харесва, само постното ядене го яде трудно, иначе супи постни харесва. Явно ще е като баща си - само на месо да налита Simple Smile Има желание да яде сам. Дърпа си лъжицата и успява и устата да си нацели понякога, е, кухнята вече е за пребоядисване, но не мисля да му спирам ентусиазма, когато се научи, тогава ремонти Simple Smile Обича също да му давам всякакви храни на парчета, за да си ги яде сам... И така, за яденето му не се оплаквам. Кърмя го сутрин и вечер и мисля вече да спираме лека-полека.
Иначе не иска да говори - само "мама", "тата" и "бу" (така лае кучето), а когато иска нещо казва "Ъ" Simple Smile Живо и здраво да е детенце, когато му дойде музата, ще си проговори Simple Smile
Добре, че се оправи времето, за да може да стоим повече навън, че тази седмица все за малко излизаме.

# 656
Аз прочетох всички игри от линка на Мира, които са подходящи за нашата възраст и започваме да играем. Ясно ми е че няма да схваща от първия път и трябва повече търпение от моя страна, ама съм си нетърпелива.  Blush

Янчева и ние не говорим друго освен "мама" (което звучи повече като ам-ам), "тата", "ня-не", "да" ааа и баба понякога.

От вчера сме с такава чаша за пиене, нз защо си мислех, че не трябва да тече след като я обърна, но уви. Какво ще рече "клапа против разливане"? Дали пък не съм я монтирала правилно, след като я мих.  newsm78 Днес и дадох да пие от нея, но се намокри цялата. Някои ако има такава/подобна, моля да даде съвет.

Нескафе, намираме се с ник нейм (име) Simple Smile

FireBall, честита двойна радост!

Кажете с какво пюре да въведа спанака, хип имат едно зеленчуково със сметана.  Sad

# 657
  • София
Привет, мами! Мира, много благодаря за линковете, страхотни неща има там!!!

Да ви питам нещо за детската козметика. Имам различни кремчета и тестери, но до сега не съм открила подходящото за бузките на моето бебе, които са вечно зачервени и сухи от търкане. Някоя мама да може да препоръча добър  хидратиращ крем подходящ за сезона!?

# 658
  • Варна
ЕлБиЕн аз ползвам на Уриаж Колд крема . Доволна съм.

# 659
Елбиен,аз съм доволна от кремчето на Бюбхен Peace
Ноли пък все още нищо не казва.Казва нещо от сорта на "маааам",но....дали е съзнателно,дали не...Тук вече не съм сигурна. Simple Smile
Пепито,аз спанака го въведох с пюре на Сънвал-картоф и спанак,защото само чист спанак не намерих. Peace

Общи условия

Активация на акаунт