МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
сиренце, да,правилно си спомняш,но искам да отбележа,че на Ванеса белезите на раменцата са много....+това не на всяко дете е червеничък белега.....аз имам белег от варицела,който до е точно като "пиленцето" ми.....ще говоря с личния,че искам за всеки случай  да проверим,щото според мен няма....

# 91
Маринелс стахотно отклонение, леекинко завидях  Blush
Мама Веси тоз сладиш само за хрускане  Heart Eyes
За гърнето- да на 2 години тръгна на детска и ме помоли да му купя памперси да си има като другите деца.При него просто се получи, отначало го слагах , за да свикне с гърнето и да не се плаши и притеснява от него, не за да го науча рано- рано.
Мами - имам отворена оризова каша с мляко /на нестле/само две лъжици липсват от нея , но Дари се оказа нетолерантна към млякото, така че.. ако някое бебче я харесва пишете на лични да ви я пратя ,да не я хвърлям.
Други кърмени бебчета с алергия  към мякото?Мисля ,че Илиана писа за едни червени петна по устните където е имало допир с храната- ами това е алергична реакция и на Дара така се появяваха. Хайде на слънце!И днес ще е за разходки ама и аз съм   blahblah

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 10:44 от ino4kada

# 92
Аааа, за 42 бр. - ето я уловката. Е, няма да взема тогава, защото така ми идват по-скъпи от оранжевия Памперс  (които са по 50 бройки и използвам за кратките паузи) с 15-тте % намаление за рожденик в ДМ. Сънфлауър, благодаря  Hug
Весе, пиши, като я питаш, че ми стана любопитно.

И аз се чудех как се справят Маринелс, Весето и други мами, които учат, но за последния месец съм изписала, редактирала или превела стотина страници (ама това така, за спорта, че съм олимпиец; пари никакви няма да получа)... Неволята учи .... Та ето, че поставени в ситуация се справяме, ама изнервящо си е, де, когато имаш срок и си с дете на ръце.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 10:16 от sirence

# 93
  • Пловдив
Много пишете бе, девойки, не мога да ви изчета, камо ли да се запиша.  Hug

Лъки, ЧРД на патерици, да си жива и здрава, много обичана и щастлива! Много да те радват двамата сладури!   bouquet

Г-жа Стихийно Бедствие, кажи си твоите аргументи против гърнето. Защо само се заканваш "Ще видите вие"  Wink На мен по ми харесваше като си казваше мнението, обикновено намирах нещо полезно да науча от теб  Peace

Благодаря на всички за отговорите за запека. Прилагам някаква комбинация от всичко, което ме посъветвахте и май има ефект. Най-вече водата май е разковничето  Peace

Sunflower, добре е Тошко, мерси, че попита  Hug Пълзи, вре се навсякъде, има едно зъбче, бях се похвалила тук , че са две, но нещо съм се заблудила. Второто вече 20 дни прозира и не излиза. Онази нощ спа непробудно от 22.30 до 6 ч. Към 5.30 се събудих и не можех да се осъзная какво става и не сме ли се будили. Чак го проверявах дали диша  Crazy луда работа. Снощи естествено пак си се буди 100 пъти, от 1 до 3 искаше да си играем.
Видях Дара в албумчето, толкова е пораснала и променена, голямо сладурче е  Hug

# 94
Commelina няма да пиша нищо защото няма АРГУМЕНТИ.
Иамам опит и наблюдения, НО опита ми е в случая с дете което е по различно, а наблюденията са си мои, които не могат да са нарекат СТАТИСТИКА. Засега не съм видяла дете на година и половина сам да си казва за нуждите, това прави (лично за мен) безсмислено слагането му на гърне на 7 мес. Имам и други размишления, но забелязах че каквото и се казва в темата ,то се чува или възприема, чак когато "упрем" до въпроса. Така че нека да мине малко време.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 11:28 от г-жа Стихийно бедствие

# 95
Привет Simple Smile

Маринелче,как успяваш да учиш за изпити? Кажи тайната....Хич не е лесно ама дето се вика,хванали сме се на хорото.... ooooh!
Весе, когато учиш нещо,което ти е безкрайно интересно няма как да не те човърка че не си прочела    нещо. Аз имам предмети като "СПА и Уелнес Туризъм", "Кетъринг", "Туроператорска дейност".Еми вечер след като приспя малката и въпреки че съм капнала от умора си "почивам" като чета някоя лекция,та това е моята формула...

Сиренце - и ние днес седнахме на гърнето,но с дрешките,само че гърнето беше сложено срещу "голямата" тоалетна чиния,където аз през това време си върших "работата". Не знам дали бъркам,просто така ми идва от вътре,на мен ми се ходеше до WC,нямаше къде да я оставя и реших да я сложа на гърнето и нея,следобяд пак мисля така да направя,но този път може би ще сваля дрешките...

Уффф исках още да пиша,но ме викат,айде после

# 96
Бедствие, благодаря за уточнението за глутена  Simple Smile Да си призная аз съм купила същите, но не намерих ечемичени. Ти каза, че Крум по-добре се храни, ако има парчета за дъвчене, ама при Кирил май не е така. Когато има малко парче и аз му мляскам уж да ме имитира, а той си отвая устата, като жадна кокошка и само се кашля. Нещо не схваща уроците   Mr. Green

Маринел, много хубава вечер си имала, блазе ти  Hug
 Виждам, че сте обсъждали  подсичането, при нас се случи, когато минахме на Молфикс. Но и да не забравяме, че когато започне да приема и друга храна освен кърма, се променят и изпражненията.

# 97
Браво Маринелче...аз попринцип вечер не мога да уча,та затова ми е трудно..
Искам да споделя едно от най-лудите неща които чух..Дете,родено февруари да яде обикновенна вафла...ма ей така се оклещих  Shocked ...

# 98
  • Бургас
Момичета, днес му дадох към плодовото пюре няколко люспици фини овесени ядки, предварително накиснати в гореща, почти вряла вода и доста набъбнали, но не и варени  Rolling Eyes
Маринелка, готино  Peace

# 99
  • София
еее, 7 страници  Shocked

Много хубаво клипче, браво  smile3501

Лъки, на патерица, но да не пропусна да ти пожелая все такива хубави рождени дни, а защо не и по-често да получаваш такива приятни подаръци   bouquet. Да си жива и здрава, много щастие и късмет ти пожелавам, и семеен уют!

(Питаше за майка ми, Водолей е, милата  Laughing. Има една смешна история при нас - тя е родена на Трифон Зарезан и има РД и ИД заедно. Ние и двете със сестра ми сме родени около Архангел Михаил, 9 месеца след рождения й ден, когато е РД и ИД на баща ми  Laughing.)

Комелина, ние сме същият случай, вчера Бобо беше мнооого спокоен и спа веднъж 2,5 часа и веднъж повече от час, та вечерта, аз правя пюре от заек, донесоха ми домашен, и вече скапана в 1 часа приключвам, а нашият се наспал, до 3 часа си игра. После в 7 и половина беше кукуряк, защото тогава си става. Тая смяна на времето голяма гадост, Бобо преди ставаше към 8, 8  и нещо, а сега, вместо да местим малко по малко пак към осем, започна дори към 6 и половина да става в началото  Rolling Eyes. Така че, сиренце, кърмени или не, те си имат биологичен часовник и им е много по-трудно да се настроят на някакъв нов часовник. Колкото до проходилките, ние имаме подобна на бебе конфорт, ама много е тежка и аз я ползвам за карциране там, изобщо не може да я задвижва  Rolling Eyes.

Мама Веси, много е сладък Виктор  Heart Eyes.

Малко на бегом ви прочетох, не съм задълбавала много, но да се включа по някои теми.

Покрай обсъждането за гърнето, въпреки, че Бедствието каза да не се изказвам, ще разкажа за една майка от отчетната на Яна, тя има три деца, и трите ги е научила на гърне на около годинка. Като казвам на гърне, имам предвид точно това, с малката Цвети бяхме на рожден ден, на годинка бяха и дойде и каза на майка си, че има "пис"  Heart Eyes. Не мога точно да кажа какъв й беше подхода, знам, че ги слагаше под час, се беше екипирала с часовник, започна около 5-6 месечна, даже в багажника на количката возеше едно гърне. На 10-11 месеца беше с гащички малката.
За моят подход ще си мълча. Но ми е странно как си го представяте това акото, като някакво нещо, което си пътува по червото и като стигне на изхода - хоп, излизааа  Laughing. За мене са глупости това, че бебето не може изобщо да контролира свинктера си. Първо, може, но в по-малка степен, и на голям човек му е трудно да стиска, ако му е дошло до г.... Ако още не му се ходи толкова, просто когато го накарате, детето се напъва и върши работата, т.е. акото изминава този път по-бързо. Ето, сутринта Бобо го зарязах в проходилката, защото му бях сърдита, че много рано ме събуди и той не можал съвсем да стиска, нацапал малко памперса, явно малко да освободи напрежението. Обаче след 15-30 минути, когато го издържах, се изака, и то обилно. Защо не се изакал по-рано - ами, според мен е чакал да го издържа, като не е дочакал, малко се изцапал, но продължил да стиска. Ако го бях оставила още, накрая щеше да се наака, но не разбирам какъв е този зор да оставите да му се размаже акото по дупето, за да почистите, вместо да го изпреварите  33uu.
Моето дете не е по-специално от вашето, не мисля, бебетата ви че ще получат травма за цял живот, ако една сутрин, веднага след като станат, ги накарате да се напънат. Според мен ще видите, че ще се получи.

За режима:
Бобо яде по три пъти на ден твърда храна - сутрин и вечер каша, наобяд зеленчуково/месно пюре. Сутрин количеството е по-малко, но другите две са по 120-140 грама, което си е горе-долу заместено хранене. Но за приспиване и по време на сън цока по няколко пъти, нощем също, а понякога и когато си поиска, така че си мисля, че няма проблем с количеството мляко, което получава. Освен това слагам АМ в кашата и пюрето, ако не е месно. Също така следобяд понякога му давам, когато преценя, по-сочни плодове в хранилката (както му вика нашият татко на ниблера) или бисквити от ориз и киноа или чай в чашата с накрайника (от гранулираните на Хип), за да свиква да си държи храната. Вече имаме 4 зъбчета  tooth.
А за съотношенията на кашите, това са пълни глупости, че трябва толкова точно да се спазват. Аз си правя разни смеси от 2-3 каши, слагам по колкото преценя, за да се получи гъстота, която Бобо харесва. Ако се гледа бебето по режим и трябва да получи например точно 634,5 калории на хранене, а не се спази, тогава сигурно ще има опасност за неговото здраве  hahaha.

Хайде, махам се Simple Smile.
Само да се похваля, че миналата седмица с Яна зарязахме мъжете да се гледат и ходихме на Лорд ъф дъ денс (сори, ама нещо латиницата ми се скапа). Малката много се изкефи, ще излезем някой път пак само двете  Simple Smile.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 12:06 от Betta

# 100
Ехооо    newsm57

Много сте изписали едвам ви изчетох по диагонал  Hug

Снощи изживях страхотен кошмар  ooooh! Влизам да се измия в банята, пускам чешмата и чувам страхотен шум. В следващия момент върху мен се излива вряла вода  Shocked скрих се в душкабината и се чудя какво става.  newsm78 на всичкото отгоре всички спят.  ooooh!  А аз за да изляза от банята трябва да мина през струята вряла вода за да извикам мъжа ми.  #Crazy Страх ме беше да викам да не събудя децата  ooooh! Видях кърпата наметнах я и бегом на вън а сърцето ми щеше да се пръсне Scream Веднага извиках мъжа ми и той спря водата и бойлера и се оказа че се е спукала тръбата на топлата вода  ooooh! чист късмет съм имала че струята не е била точно срещу мен че от там под налягане излиза врялата вода.  ooooh! После единственото за което си мислех е Добре че не съм била с Виктор или пък каката да е била вътре сама. Не мога да си представя какъв ужас щяха да изпитат.  Cry

От известно време си мисля да ви питам ама все забравям  Whistling Вашите мъници страх ли ги е от прахосмукачката  newsm78 На Виктор не знам какво му става ама от едно известно време го е страх от нея и плаче, а преди това лазеше след нея  #Crazy

За сока от портокал и лимон По принцип на са типичните алергени но може да се получи хранителна непоносимост.  Peace  По опасни са  етеричните масла в кората те могат да предизвикат реакция.  Confused За това не бива с лека ръка да се  експериментира, но пък всяка майка сама си решава. Тъй като аз имам много алергии много внимавам, защото знам какво е. До болница съм стигала.  ooooh!  За мен рисковете са повече от ползите и за това ще изчакам  Peace

Стига толкова че ме викат  Hug

# 101
  • Кукуландия
Мда, нали съм слонче, което мечтае да лети, та за това такава иконка  Mr. Green

Тъкмо мислех да се оплача от моят син, който не иска да изяде повече от 5-10гр. освен ако не го храни баща му или някой друг и днес взе, че изяде около 35гр. (моркови, карфиол и круша  Mr. Green).
Като количество по много малко яде, но като минат няколко дни и му въвеждам нов зеленчук, с плодовете по-бавно. Сега ще се кротна и ще давам каквото има, а после ще продължа със заешко.
Хранене не сме заместили, нямам такова намерение, а и да искам няма как да стане при положение, че си хапва минимални количества.
Май все повече се очертава да си гледам малчо до 2год., пък ще видим с парите какво ще правим  Mr. Green
Успокоих се като видях, че има и други, които не пият вода. Аз не че съм му предлагала кой знае колко настойчиво... най-много като пия и той посяга да му дам от чашата, но каквото влезе той плюе  hahaha
Вече спи при нас от един момент нататък през ноща. Не заради друго, ами защото аз заспивам преди той да е спрял да суче  Blush А по някое време в ранното утро започва да мрънка мнооого често и би било невъзможно за мен да ставам по 100 пъти. Явно все пак умората се натрупва и ми идва малко в повече.

Ена, ние не сме били болни, поне не и от настинка. При нас има проблем само с окото и май няма да се оправи без сонда ли какво беше, забравих. Не му стига, че ще трябва да го кръцнат на пишлето, ами и това  Cry

Не знам как не ви омръзва да мелите и т.н. ориз, елда и каквото още давате/ще давате. Аз не намирам абсолютно никакъв смисъл в това. И ориз и елда само му сварявам и така предлагам - цели зърна. Всъщност никога нищо не съм пасирала. Давам му цели парчета зеленчуци, които да може да хваща и той си гризка, досега не се е задавял като изключим едно парче краставица, което му бях дала още преди да започнем с целенасоченото захранване.

За гърне още не съм мислила, ще го оставя най-рано за следващото лято.

Другите теми бяха в главата ми, но изчезнаха нанякъде.  Crazy

Хев а грейт дей!

# 102
За кашите не мисля че има проблем  Peace По скоро е като указание, превантивна мярка  Peace И аз ги правя на око  Mr. Green

сиренце не мисля че е проблем заместеното ядене стига да поема достатъчно количество мляко Марио.  Peace До колкото си спомням някъде между 300 и 500мл. на ден трябва да пие мляко  Peace Нашия режим ако въобще може да се нарече такъв е кърма до обяд. На обяд се кърмим и след това зеленчуково пюре, колкото иска и плодово ако иска  Grinning по това време обикновено нямам много кърма и той си хапва доволно количество от пюретата. след това пак кърмене / не гледам часовник, за това не мога да дам часове  Blush / Към 17:30 - 18:00 му давам каша на око  Joy не знам колко е, но не е цяла порция със сигурност  Mr. Green ако е много крив се кърмим а каша давам преди да се качим и да си правим тоалета  Peace след това се кърмим и обикновено заспива, до към 12 часа когато пак се буди да яде и след това не им знам бройката  Hug

Вчера правих френски багети и станаха супер. Мъж ми много ги одобри  Hug

А ето и нашето бънджи  Laughing но то е "старо" на 6г.  hahaha Когато го търсих тогава по магазините ме гледаха като полезно изкопаемо  Joy та си го поръчах, но не помня от къде  newsm78

Betta Честити ви зъбчета  Hug  

Маринелс Браво за хубавото изкарване  Hug Снимките са страхотни  Peace

Бедствие мерси за идеята за ръжените ядки   Hug

кукуминдрела не мисля, че Бедствието се е стреснала  Grinning просто е сменила тактиката  Mr. Green

Охх одеве Виктор падна и си виждам че си е ударил нослето и сега там му е черавено  Sad  

# 103
Еее, страхотни сте! Такива активни ви искам! Wink Hug
Аз пък от много четене наведнъж забравих половината теми, ама простено ми е- чакам още да ми се възвърнат мозъчните гънки и аз като Мама Веси hahaha
Уинен, зашо ще му правят такива неща на пишлето? Confused
Мама Веси, Вики е сладур голям, а ти добре , че не си се попарила снощи! Ужас! Shocked
За кашите -и аз на око ги правя-нито гледам указания, нито знам какво количество точно давам, но гледам да е малко, за да си суче основно. Моята е яшничка и спокойно би заместила ядене, ако я оставя, но засега се въздържам-нека си пийва млекце повечко. Simple SmileА за режим трудно се говори при нас.Ама горе-долу е такъв:Събужда се сутрин около 7 и суче. До обяд суче още 2-3 пъти, към 12-13 ч яде пюре 125 гр. на Хип, след 1 час пак суче, до към 17 ч. суче още 2 пъти, хапва каша, пак суче и до като легне суче още 2 пъти. Вечер гледам да не правя грешката със 6-7 -кратното ядене, а ставам само 1-2 пъти да я храня. Така като ги броя суканията са 10-11 на денонощие. Crazy
Днес, след като ходих да се подстрижа, бяхме с мъжо и в Мол, та си понакупих и някоя дрешка за мен и децата. Абе хубаво е да сме вкъщи и двамата, ама ...няма кой да вади парички. Rolling Eyes
Мдааа, като се сетя какво щях да пиша, ще се включа.
Стихия, хайде де,не замлъквай така. Wink
Скреч, появи се и ти най-накрая.

# 104
Ох ,момичета, влизам набързо да ви се оплача.
Днес си взехме изследванията от ностния секрет и имаме стрептококи  Cry и то след като сме направили всички ваксини с/у това - вече си мисля,че именно ваксините са виновни  Sad ,
сега трябва да пием антибиотик.

за кашите - ние ядем всеки ден след обед - редувам (елда,просо,ориз - с някакъв плод)

Ами това е за сега от мен - оплаках се,
дано дечицата на всички ви са здрави, че няма по-гадно нещо от това да е болно детето ви!

Целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт