МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 358
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Бедствие, благодаря за уточнението за глутена  Simple Smile Да си призная аз съм купила същите, но не намерих ечемичени. Ти каза, че Крум по-добре се храни, ако има парчета за дъвчене, ама при Кирил май не е така. Когато има малко парче и аз му мляскам уж да ме имитира, а той си отвая устата, като жадна кокошка и само се кашля. Нещо не схваща уроците   Mr. Green

Маринел, много хубава вечер си имала, блазе ти  Hug
 Виждам, че сте обсъждали  подсичането, при нас се случи, когато минахме на Молфикс. Но и да не забравяме, че когато започне да приема и друга храна освен кърма, се променят и изпражненията.
Както вероятно се досещате повечето неща които правя или прилагам върху Крум са привенция за да не стане както с батко му, знам, знам че това са комплекси или други психологични глупости. Няма как да избягам от това, ако големия ти син го няма защото е катастрофирал с мотор, съмнявам се да му купиш на малкия. Та! Емил до много късно яде посирано, защото всичко със големина на грахово зрънце го избутваше от устата, затова с Крум тръгнах със ЗВБ, за да се научи да дъвче  да му се развива мускулатурата и да може да управлява устата си. Една от причините е това.

# 106

кукуминдрела не мисля, че Бедствието се е стреснала  Grinning просто е сменила тактиката  Mr. Green

Ама аз кога съм казала, че се е стреснала? Аз бях тази , която я посъветва да смени тактиката  Rolling Eyes
А и не случайно я провокирах Simple Smile

Ехооо    newsm57

За сока от портокал и лимон По принцип на са типичните алергени но може да се получи хранителна непоносимост.  Peace  По опасни са  етеричните масла в кората те могат да предизвикат реакция.  Confused За това не бива с лека ръка да се  експериментира, но пък всяка майка сама си решава. Тъй като аз имам много алергии много внимавам, защото знам какво е. До болница съм стигала.  ooooh!  За мен рисковете са повече от ползите и за това ще изчакам  Peace

А вие какво си представяте - всеки ден по 200 милилитра сок от портокал ли  Laughing Не исках да се оправдавам, защото няма за какво, но явно грешно си го представяте. А лимона го казах ей така като допълнение, защото го е опитвала няколко пъти като и давам да си пийне от моя фреш сутрин. И да ви питам нещо: Вие как се спасявате да ядете или да пиете нещо пред детето, защото това е неизбежно поне у дома? А и моята кукла е от киселите мадами дето пишат и се тръшкат като не и дадеш нещо (горките ни съседи)  Simple Smile

А като говорим за едри парчета и дъвчене моята педиатърка каза, че така е възможно и по-рано да проговори детето ако дъвче парченца. Но на нас ни се гади от несмлени хубаво неща.

# 107
  • София
Привет
Минавам набързо да честитя на патерица месечинката на Бобо и Кати Heart Eyes
Честита месечинка на тези който имат днес Hug

Днес ми беше кошмарен ден, аз и малкия сме пипнали вируса с разстройсво и повръщане, та бяхме при доки.Сега сме малко по-добре, дано да е само 24 часа и на Андреа да и няма нищо. Praynig
Тя пък има друг проблем, не иска да яде, доки я прегледа внимателно, уши нос гърло, гърдички-каза,че е здрава, но се тормозя доста- нали е по-дребничка тъкмо сме качили някое и друго грамче да не вземе да заслабне newsm78

За капак се спънах от един стол в кабинета със Андреа на ръце и се приземих на земята Sad, изкараха си акъла доки и сестрата........добре ,че някак си съм държала Андреа по-нависоко та на нея и няма нищо. HugДоки вика- това е инстинкт, да запазя детето при падането.След това искаше да ме праща на снимка да не съм си счупила крака Laughing

Сиренце, честита придобивка-да си ползвате със здраве мерцедеса Grinning
Мама Веси, зетко е много сладък Heart Eyes, ама ти си го знаеш Wink

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 18:40 от maiski3

# 108
  • Варна
И да ви питам нещо: Вие как се спасявате да ядете или да пиете нещо пред детето, защото това е неизбежно поне у дома? А и моята кукла е от киселите мадами дето пишат и се тръшкат като не и дадеш нещо (горките ни съседи)  Simple Smile

И аз мога да кажа същото за мен-Аслан е опитвал много неща, които аз ям. Това естествено изключва пържоли и други подобни, но му давам да близне от супата, която съм направила, сокът, който пия, давала съм му да си близне мандарина, а също и сладолед.

А като говорим за едри парчета и дъвчене моята педиатърка каза, че така е възможно и по-рано да проговори детето ако дъвче парченца. Но на нас ни се гади от несмлени хубаво неща.

И Аслан не обича едри парчета, колкото и да се опитвам просто не се получава. Изключение прави бананът, който като е намачкан с вилица е поносим. Но вчера пробвах да му давам елда без да съм я пасирала, отказа я. Днес киноата по същия начин, но нея и не можах да я пасирам, просто не се получи. Явно ще я смилам докато е суха, друго решение не виждам...

Мама Веси, това с прахосмукачката сигурно си е от възрастта, нали сега започват да се страхуват от всичко и всички. Аслан никога не я е харесвал, така че лично за него не мога да кажа. Simple Smile

Маринелс, честно казано не знам кога ти остава време да учиш, да ходиш на лекции, че и на театър да успееш да отидеш. Аз нямам на кого да оставям Аслан толкова време, но ние се и кърмим още, а ти предполагам си на АМ (съжелявам, не си спомням). А с мъжът ми искаме да излезем на "среща" от три месеца, но не се престрашаваме да оставим малкия с някого... Такива сме си и за това явно скоро сами няма да излезем, но аз много и не искам да оставям бебо с някого  Embarassed И без това няма да ми е весело без него...

В ДМ има намаления на някой детски продукти като козметика, прах за пране и памперси, пуфис мисля че бяха.

# 109

От известно време си мисля да ви питам ама все забравям  Whistling Вашите мъници страх ли ги е от прахосмукачката  newsm78 На Виктор не знам какво му става ама от едно известно време го е страх от нея и плаче, а преди това лазеше след нея  #Crazy

и при нас е така  Mr. Green и от миксера също  Mr. Green

# 110
Момичета, днес му дадох към плодовото пюре няколко люспици фини овесени ядки, предварително накиснати в гореща, почти вряла вода и доста набъбнали, но не и варени  Rolling Eyes
Да, фините овесени ядки не изискват варене, просто се попарват с вряла вода. Аз взимам за себе си едни немски био, които са едри, но също нямат нужда от варене, сипвам вряла вода колкото да ги покрие, затварям с капаче да се задушат известно време и готово. На Калоян още не съм въвела глутена официално, а само неофициално, защото редовно гризе корички хляб, когато ни прави компания на вечеря Simple Smile Днес два пъти приготвях овесени ядки уж да му предлагам на него, обаче и двата пъти ги изяждах аз   Laughing Съвсем отскоро въведохме месото и май е още рано, ще поизчакам.
Относно режима на хранене, май въпроса беше отправен към бебета на АМ, но и ние да споделим като часовете са ориентировъчни:
  6.00-  7.00ч. - кърма
  9.00-10.00ч. - плодово пюре+кърма
13.00-13.30ч. - зеленчуково пюре+1/2 жълтък/месно пюре+кърма ако не му е харесало пюрето
16.00-16.30ч. - кърма
19.00-19.30ч. - каша
към 21.00ч. се приспиваме само и единствено с кърмене, след което се продължава с кърмене през час, два и така до края на ноща  Grinning

# 111
  • София
Привет, момичета!

Да се отчета от днешната консултация. Виктор вече е 8400 гр. (+800 гр.) и 71 см. (+1 см.). Не ни биха ваксина, защото пак сме сополиви.

Педи каза да давам каша през ден. През другото време, кисел, грис, мляко с ориз. Като под мляко разбирайте от неговото АМ. Така и ще напаравя, че да не се напомпа с тези каши. Ако не иска да ги яде тези другите неща, ще си му дам млекце.

mama_vessy, слава богу, че си се оттървала без наранявания от инцидента.

Спокойна вечер Hug

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 21:05 от redreny2000

# 112
Мама Веси и Майски, ама какви са тези неприятни опасни истории, които са ви се случили  Hug Важното е, че е бил - както казват - малкият дявол, и няма последствия.

Болничките да се оправят  Praynig

# 113
Мама веси. и Белослава се страхува от прахосмукачката, и от моя сешоар. А преди я приспивахме с тези шумове... Гушкаме я докато е пусната, да свикне пак, че откакто почна да пълзи, се чисти всеки ден.
 Толкова се радвах, че с вечерното приспиване сме безотказно лесни, и -хооп- от една седмица-проблем, иска да съм с нея, да я държа за ръката, да пея. И заспива за около 2-3 часа сама в кошарата, тъкмо да си легна и аз към 11-12, и почва да мрънка и да иска да суче. Трайно се е настанила в нашето легло. Гушкането с таткото и секса са мираж....Дебнем се като ученици да се настигнем , ама едното дете, другото, на някой му се спи все... Почва се безполовия период. При вас?

# 114
При нас това не е период, с 4 деца,  до като намериш време, до като намериш място, до като направиш така че никой да не те завари всякакъв мерак ще ти мине  Joy

# 115
Привет Simple Smile

Аз имам предмети като "СПА и Уелнес Туризъм", "Кетъринг"
Май е по-скоро за запис. Маринелке, да не би да учиш в Кеймбридж - Спа и Уелнес туризъм  Shocked Няма ли някое по-българско име, много смешно ми стана.
Мама Веси, хубаво е, че нищо лошо не се е случило. А за прахосмукачката - София обича и заспива на прахосмукачка- пускам я за минута - две и е отнесла.  Явно си зависи от детето, или от това, как е тренирано.
г-жа Стихийно бедствие - много те харесвам, ама това пренасяне на собствените ти страхове върху детето хич не ми харесва. Може би защото тъй да се каже не съм от опарените, ама това духане на каша от 1000 км аз не го разбирам. Мое си мнение де - просто споделям.
Иначе за гърнето - хайде моля да съм от тези БЕЗОТГОВОРНИ майки, чието дете е над 2.5 години и по цял ден е с памперс. Който иска и има желание - моля да дойде и да бърше лайна. Аз съм на принципа - когато, тогава, виждам, че Александър ама никакво желание няма и засега съм го отложила. Като дойде времето. А слагане на гърне на 6 месечно бебе  - който има време и нерви - моля. Аз нямам свободен половин час, в който да седя и да подавам играчки на седящо на гърне бебе. Иначе много би ми се искало никога повече да не бърша насрани гъзове, ама засега - в далечно бъдеще.  Има една тема за гърнето - попрочетох малко, мислех, че има някакви смислени неща в нея, ама след мнение на майка, която е махнала памперса (според нея) и сменя на ден по 6-7 чифта дрехи... и пере калъфа на столчето за кола всеки път, като вози детето в него, е - мерси - нито имам толкова свободно време, нито имам 5 столчета за кола, които да съхнат ... Както и да е - лично мнение.
И друго щях да пиша, ама то май много малко хора ме четете, защото на въпроса ми за обръщането на столчетата само Маринелка отговори, а се съмнявам, че другите возите децата си в скута. Както и да е.
лека нощ

# 116
katilias , тебе и Бедствието най-много ви четат, гарантирам! Аз лично не отговорих, щото почти не се возим в кола, аз не карам, а и живея в центъра и джиткам с количката. Моята дъщеря е още дребна и си е ок в кошницата в колата, не мрънка, ама аз седа до нея. Гледай сега как се оправдавам като ученичка, ама ми стана криво че така малко фръц накрая си писала....

# 117
Katilias -по-българското са 5 реда обяснения  hahaha
А за четенето -споко и мен не ме четат,ама аз си пиша,поне си изливам каквото имам  hahaha

Мама Веси -като живеехме в Студентски с малката редовно съм се "попарвала" като някой друг пусне студена вода,много е неприятно,затова почти никога не съм я мила под душа там. Дано не се повтаря и както е казала Сиренце - добре,че е малкия дявол
А на твоето бънджи - му викаха тогава бънджи-гащи и цената беше 20лв,не като сегашните,поръчвахме ги от фамили-бг,това е било преди 6 години,когато съм поръчвала понеже детето,което ги ползваше сега декември прави 6  smile3503 Мили спомени навя у мен тая снимка... Hug

За прахосмукачката - понеже се страхувах да не се превърна в онези мой приятелки,които не могат да си изчистят къщите докато някой не отведе детето навън,та какво правя: пускам всеки ден по 2 пъти прахосмукачка пред Анастасия,т.е. чистим "двете" -тя стой в леглото си,а аз докато чистя и се подсмихвам,правя смешни физиономии и т.н. В началото тя гледаше намусено прахосмукачката,но като ми види охиленото лице и се успокоява,та сега смея да кажа,че не я е страх от нея.

Майски - това е най-големия ми кошмар,понеже съм ужасна кьопла,а и сега по 10пъти на ден слизам и качвам стълби с малката и много ме е страх да не падна,не знам зимата как ще излизам с нея. А човешкия инстинкт е уникално нещо...А по теб някакви поражения има ли ?
За вируса - оправяйте се бързо,дано Андреа се размине,а неяденето може да е от зъбки-как е там положението?

За секса - не мога да се оплача от липсата му,гледаме всяка вечер като заспи малката да се "обичаме",а ако таткото е заспал преди нея го будя като съм сигурна,че тя спи дълбоко. Но много ме притеснява това правене докато тя е в стаята и не ми казвайте,че те са още малки и не разбират,защото аз нямам почти никакви спомени преди 5-6годишна възраст ОСВЕН една вечер,в която се събудих докато нашите правеха секс (била съм на не повече от 2год,защото тогава спях на два събрани фотьола)

VSD винаги казвам,че човешките възможности са неограничени,ние само си поставяме ограниченията - така беше и с мен,когато се налагаше да тръгна всяка седмица на лекции-ама как ще я оставя,ама мъчно ми е,еми да така е-не ми е много добре,но пък знам,че за момента това е най-доброто.А за забавленията - тези мигове те презареждат на 1000% и после си дори по-отдаден на детето,колкото и тъпо да звучи...А време никога няма за нищо...;

г-жа Стихийно бедствие не мога да си представя каква вътрешна борба си водила като си разбрала,че си бременна,но шапка ти свалям за силите... Човек се мобилизира в тежки ситуации и съм сигурна,че случая с Емо те е направил много по-отговорна майка,затова си и толкова информирана,четеш и т.н. Жалко само,че повече българи действаме така,чак когато "упре ножа до кокала". Едва тогава се замисляме,че може би ако бяхме помислили повече щяхме да предотвратим ситуацията....

vikiimm аз от 7 месеца се боря с Е.коли и знам колко е трудна тази борба,така че ти пожелавам бързо да ги надвиеш тия гадни бактерии...А понеже съм далеко от ваксините:Има ваксина срещу стрептококи ли? Тя от задължителните ли е?Нещо съм изпуснала...

Еna преди като бяхме с мъжа ми по 15дена в месеца заедно си беше екстра,ама пък парите бяха малко,сега сме по 4 дена едва едва,но пък пари има,абе няма угодия  hahaha Joy

Предлагам да не ви досаждам повече за тая вечер,а  Laughing

# 118
Стихия, кога ги направихте 4 децата Wink На мъжа ти ли има две, или съседските отглеждаш?  newsm78
Катилиас- ти пък, вярно - Пипилота смешно и точно го каза "Фръц!" - никой не е бил достатъчно задълбал по въпроса, че да ти дава съвети, затова не са ти отговорили. А пък ние - както знаеш - нямаме кола и пишем наръчници за достъпната среда (по-скоро липсата на такава) в градския транспорт в София. А пък на всичкото отгоре зарази и Маринелс - и тя не била четена, моля ви се ...  Joy То и аз оня ден с моите терзания за заместените хранения ..... Май ни е дошъл цикълът на всички  #Crazy

# 119
  • София
При вет, момичета!

Да почерпя за здравето на моя прекрасен син Виктор! 11.11 2011!

mama_vessy и Matza, да са живи и здрави и вашите дечица!

И друго щях да пиша, ама то май много малко хора ме четете, защото на въпроса ми за обръщането на столчетата само Маринелка отговори, а се съмнявам, че другите возите децата си в скута. Както и да е.
лека нощ
Признавам си, че понякога чета по диагонал, защото хем нямам време, хем не ми се иска да не погледна темата:) Та, повтаряйте си спокойно въпросите, момичета!
За столчето мисля, че си зависи от детето и дали има някой, който стои отзад при него. Ние все още се возим в обратна посока на движението, но аз съм отзад до Виктор и освен това не сме всеки ден в колата.

Хубав ден Hug

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 08:47 от redreny2000

Общи условия

Активация на акаунт