МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 328
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
на бебемания ще ходим ли тази седмица?
Aз се каня да ходим, но програмата ни е много натоварена и не знам дали ще успеем с всичко  Rolling Eyes
racholina, и ние там гладахме колички миналата година. Това ми беше първо запознаване с бебешките возила  Grinning

Мазнина в пюретата все още не слагам, но май е време вече да реша и да купя нещо.

Жени, аз пък мислех, че гимнастика вече не е необходимо да се прави-те децата на тази възраст мирни не стоят. Дете, което само се изправя и пълзи май няма какво да му се тренира. newsm78
И ние не правим откакто бебо не се спира и за миг на едно място, но ако детете не е така активно, мисля, че гимнастиката би била полезна.

Мами, дайте предложения с какво да комбинирам тиквички, че имам много в камерата, а бебо хич не ги харесва както му ги правя. С картоф и морков бяха днес, отказа ми ги тотално.

# 376
24 часа нямам интернет, а вие точно тогава сте кръстосвали пера, и сте изписали десетина страници. Сега и да искам, вече не мога да хвана края - кой кум, кой сват, кой на булката - брат (и коя на Стихията сестра  Joy - е, добре, че това вече го разбрахме ...). По диагонал ви прочетох, ама няма да взимам отношение, че със сигурност ще надмина и най-дългия пост на Мама Веси (да се оправяш, ей!  Hug, пък и други болнички, ако има, мами и дечица).

Мур, днес купих на Бебивита царевица с тиквички, и е много сполучлива комбинация. Щом имаш тиквички, можеш да пробаш с царевицата на Бондюел.

Идеята на Бета да използва постовете си в темата като дневник след време е страхотна - хареса ми още когато ми я сподели.

За срещата в събота - на линия съм, ЦУМ идеално ме устройва - или Спагети Къмпани, или кафето на втория етаж, и предлагам 13.30ч. Иначе, ако решите друго място, ще дойда, където кажете. Аз лично много ще се радвам, ако освен мамите, които се познаваме, и нови се появят.

Ивелина, браво за вашите попадения в гърнето  Hug

# 377
Мами, дайте предложения с какво да комбинирам тиквички, че имам много в камерата, а бебо хич не ги харесва както му ги правя. С картоф и морков бяха днес, отказа ми ги тотално.
Mur и аз имам много тиквички,направи ги с ориз или оризова каша(аз я използвам вместо ориз) и моркови,друг вариант тиква,тиквичка и морков,третият ти си го писала  Wink,това си му готвя аз тези зеленчуци в различни комбинации,само където слагам по малко чушка и лук и целина,която само ври в бульона и после я махам.
Мама Веси оправяй се  Hug
 Hug за Александра на Акаша и всички болни дечица,бързо да се оправят.
vikiimm стафилококи имахме,за кисела не знам как се приготвя с АМ  newsm78

sirence  гледам,че си тук,а аз днес съм воайор  Wink ти ли ще питаш за срещата или аз да почвам,момичетааа дайте да измислим час за срещата.ЦУМ събота от 10.00ч. сутринта или в 14.00ч.
От едно форумско сестринство кво се получило...ако знаех щях да намеря време да влезна,да изтърся някоя простотия относно захранването на Ванеса,та да я смените тая тема и да няма караници,спорове та даже и заплашвания  Wink
newsm62 smile3501  bouquetЕй затова те харесвам.
Хе-хе, Весето и аз  Hug

Весето и аз така  Hug много ме радва чувството ти за хумор и самоирония  Hug
sirence писали сме заедно 13.30ч. е чудесно  Peace

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 22:31 от migeo

# 378
За срещата в ЦУМ - мисля, че 13:30 е идеално  Peace
Преди обяд на мен ще ми е невъзможно Sad

# 379
migeo, sirence вече предложи 13,30 часа  Grinning На мен ми се идва, но не знам дали ще мога да се клонирам, понеже събота и неделя все не ми достигат за семейните дела  Confused

Благодаря и на двете за предложенията. Имам достатъчно тиквички да ги изпробвам, както и още идеи. Ние за вечеря ги изядохме доувкусени с праз и посолени естествено, та се получи доста добре. Може и аз да пробвам да сложа лук следващия път, че той ми е домашен. Иначе чушка и целина и аз слагам на някои пюрета, но днес не сложих. И на мен не ми хареса каквото се получи на обяд, твърде "зелен" вкус имаше  Sick

# 380
  • Кукуландия
Добър вечер!
Влизам да черпя по една торта за рожденният ден на моят мъж (да ми е жив и здрав и много да ме слуша  hahaha Blush)

иии отивам да спя. *прозяващо се човече*
Лека нощ!

# 381
Пловдивчанки, до утре в 11 часа  Hug
Да питам за Бебемания, че не съм ходила досега - само изложение ли е или можеш да купиш, ако ти хареса нещо?
Люба Ризова, синът ми и той не можеше да стои стабилно на 7 месеца и доста беше поизплашил педито, но нищо му няма на детето - просто си предпочиташе полегнало. Свалих му горното ниво на кошарата на 9 месеца, дотогава не правеше никакви опити да се изправя, за сравнение на Ади го свалих на 5-я.
Има и такива като Лъки (изинявай, мила, но се сещам за случая от днес), които просто ще напишат "вече съм отговорила във фейсбук" - е, аз сега да се сърдя ли?
redreny2000, няма за какво да се извиняваш. На мен лично ми е досадно да се пише едно и също и затова така лаконично съм отговорила. А и основното настроение в темата е, че играчките са ненужни за децата, така че сигурна съм, че на малко хора им се четат такива постове. Но ето копвам си отговора от фейса специално за теб  Hug
Цитат на: 1
Ади си играе най-много с неща, които са удобни за дъвчене или пеещи. Любим й е един жираф http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=255597, книжка за баня, дървени кули от един конструктор на баткото, музикален телефон http://moetobebe.bg/toys/1263 и маса http://www.laredoute.fr/vente-table-d-activites-reversible.aspx? … e=1&pos=2_n_n. На баткото му бяха любими по това време ключовете на Фишър Прайс http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.4733, кубчета http://www.mytoys.de/Fisher-Price-Fisher-Price-Spiel-und-Stapelw … r01.13.02/1416078, телефона http://www.mytoys.de/Fisher-Price-Fisher-Price-Lernspa%C3%9F-Tel … r01.13.02/1436754, за сортиране http://www.mytoys.de/Fisher-Price-Fisher-Price-Babys-erste-Baust … r01.13.02/1595772, http://www.mytoys.de/Fisher-Price-Fisher-Price-Babys-Spiel-und-M … r01.13.02/1211253, http://www.mytoys.de/Fisher-Price-Fisher-Price-Farbring-Pyramide … r01.13.02/1410635. За малко по-голямо дете http://www.laredoute.fr/vente-aero-balles.aspx?productid=3241900 … =1&pos=17_n_n
Хареса ми много и количката - ако второ бебе ни се получи преждевременно след около година, ще трябва да ми я продадеш (ако мога да си я позволя, де - изглежда доста хубава), на вас  тъкмо вече няма да ви трябва  Hug
Ааа, че нали и те трето ще правят? Laughing
За второто бяхме големи ентусиасти първото като спеше по цяла нощ. Само като се сетя по това време - 9 месец на баткото, вече съм била бременна  Crazy Сега след Ади определено доста ни се е поизпарил ентусиазмът с това будуване нощем 9 месеца  Party Така че, Сиренце, ти се похвали, пък за количката лесна работа  Wink
Uinen, да ти е жив и здрав и както си казала - много да те слуша  Joy
П.П. Катилиас, да ти се оплача. Подариха ни Софи, Ади в момента много я мъчат зъбите, не може да спи изобщо през нощта. Но много мек май й идва жирафът, предпочита мобилни телефони и дистанционни да дъвче  Whistling Направо се настървява, дупки им е пробила с наличните 5 зъба, но й никнат от кучешките в момента.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 22:50 от Лъки

# 382
Пиша през тела и е малко трудно,ефонаа само да кажа че аз съм съгласна и с часа и с мястото на срещата.

# 383
Bub, Migeo, Маринелс   Hug - преброихме се за събота, който друг ще дойде, да си каже - еее, приемаме и изненади, разбира се   bouquet

Уинен, честит рожден ден на мъжа ти Simple Smile Само с положителни емоции да захранва семейството! Simple Smile Ама ти ли я направи тази красива скорпионска торта ?

Мур, намини на срещата за малко, пък после тичай по задачките!  

# 384
  • София
Кисел-Пасирам плод,оставям го на котлона да кипне и мо добавям натурално царевично или пшенично нишесте,което съм разтворила във вода,бъркам до като се сгъсти и стане кремообразно,това е  Peace.За по-големи деца,като десерт-може да се пасира един компот и по същият начин,като кипне му се добавя нишестето.
Същата ли е процедурата с готово пюре?

migeio, да се повторя, че май ме пропусна:)

Лъки, благодаря Hug май, май сте големи фенове на ФП

За играчките попитах, защото mama_vessy заинтригува мен и други майки с ринговете, а аз изобщо не се бях сетила за тях.

За срещата аз хубаво се глася, ама едва ли ще му минат сополите на Виктор дотогава Sad

Спокойна нощ Hug

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 23:06 от redreny2000

# 385
На мен също ми е удобно това време и място за срещата

# 386
migeo, просто се опитвам да намирам веселяшкото във всяка една ситуация тук,щото от караници и спорове полза няма Simple Smile Много съм чувствителна и ако взема навътре да приемам всяка критика ще пада рев голям....затова тая моя чувствителност съм я изпъдила когато съм в форума  Mr. Green и вместо да рева се забавлявам и поука си взимам когато наистина преценя,че не съм права...
Завиждам ви за срещичката.... Crossing Arms

# 387
Кисел-Пасирам плод,оставям го на котлона да кипне и мо добавям натурално царевично или пшенично нишесте,което съм разтворила във вода,бъркам до като се сгъсти и стане кремообразно,това е  Peace.За по-големи деца,като десерт-може да се пасира един компот и по същият начин,като кипне му се добавя нишестето.

migeio, да се повторя, че май ме пропусна:)

ааа не не съм  Naughty

Кисел-Пасирам плод,оставям го на котлона да кипне и му добавям натурално царевично или пшенично нишесте,което съм разтворила във вода,бъркам до като се сгъсти и стане кремообразно,това е  Peace.За по-големи деца,като десерт-може да се пасира един компот и по същият начин,като кипне му се добавя нишестето.
Цитат
Да  Peace
За срещата да не пропуснем anelisa,че вече за втори път не я отразяваме  Wink и Racholina също.
Опс,anelisa ти си се включила докато го напиша  Blush

# 388
  • София
migeio, упс Praynig

# 389
Лъки, благодаря Hug май, май сте големи фенове на ФП
redreny2000, честно да ти кажа никога не ме интересува "нещото" точно на коя марка е, важно е да ми хареса. Купувам от някакви утвърдени марки само с оглед на безопасност на пластмаса, бои и т.н. Явно ФП имат хубави за моя вкус бебешки играчки, сега се сещам, че и кучето имаме, една въртяща се палма, но те не са ни от фаворитите. Явно ще трябва да се включа в конкурса, за който Маринелс пусна линк  Laughing
Убедила съм се обаче, че е важно играчката да е не само красива, а и здрава. Така освен, че формираш добър вкус у детето, можеш и да го научиш да цени и да си пази играчките (а в последствие и вещите си като цяло), а не детето като я изпусне или натисне 2 пъти и да се скапе и да му триеш сол на главата, че е с "две леви ръце". А на самочувствието на децата как действа това... всеки ден го виждам пред очите си - купуват му снакс с "играчка", тя се чупи на 5-та минута и му обясняват, че няма нищо да му купят вече, защото не заслужава  ooooh! То с играчката все пак трябва да може да се играе, не е за изложба...

Общи условия

Активация на акаунт