МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 417
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Еми, всички сте по срещи  Wink Радвам се, че е минало готино.

Penmar , дай идея как да правя сухари  Peace

Относно праза - само това слагам за сега в пюретата.

marinels
, браво за добрите новини и да се оправяш  Hug

# 496
Да,много приятно беше....,аз да кажа за Бобчо,вече май се оправя   baby_neutral ака само два пъти и изчезна миризмата на токсично,мирише си както преди,много благодаря на всички които ни мислиха  Hug и най-много на г-жа Стихийно бедствие  Hug ,защото изпълнявах това,което тя ме посъветва и овладях положението.

# 497
 newsm10 Прекарахме си чудесно, и никак не ни стигна времето ...

Мигео, виж на лентичките ти - днес каката ти става на 8 години и 10 месеца, а Бобо - на 8 месеца и 10 дни Simple Smile  Живи-здрави   Hug

Маринелс, да се оправяш и другия път задължително да дойдеш Simple Smile

# 498
И аз много се радвам, че се видяхме, но ми се стори супер кратко Sad Надявам се скоро да имаме възможност да организираме и друга среща!  Peace

Маринелс, много съжалявам, че не успяхме да те видим, но живот и здраве на някоя от следващите срещи  Hug  Peace Браво за резултатите на Анастасия ....
И аз трябва да ходя на гинеколог и понеже все отлагах (трябваше още в началото на октомври да отида Sad ) та успях да се запиша сега, за следващата седмица  Confused Охххх и на мамолог също трябва да отида.....  Rolling Eyes ама едно по едно Wink

Много съм ентусиазирана, защото както ви писах, вече не мисля да давам от готовите каши, та си взех днес овесени ядки и елда....Елдата я дадох, като я сварих и пасирах, после добавих плод и Дара много й хареса....Ще съм благодарна, ако ми кажете (тези, които правят кашите) някои други рецепти, леснички Wink  Hug

Хайде спокойна нощ от мен!  Hug

# 499
  • София
Даааа, срещата беше мноого приятна, но за съжаление свърши  SadАз искам да се извиня Embarassed,че малко  ви надух главите с многото ми говорене...........следващият път Naughtyще бъда по-тихичка Peace

Маринелке, на следващата среща никакво измъкване Crossing Arms, че и без това са ти взели мерника Mr. Green Heart Eyes
Поздравления за резултатите на Анастасия Hug

И сега един мноого тъп въпрос, от къде купувате елдата за приготвяне на каша? Embarassed

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 21:34 от maiski3

# 500
И сега един мноого тъп въпрос, от къде купувате елдата за приготвяне на каша? Embarassed
Maiski, в Била я има, а днес я видях и в ДМ  Peace

# 501
  • София
Maiski, в Била я има, а днес я видях и в ДМ  Peace

Буб-благодаря  bouquet, като се прибирах минах през ДМ, но Андреа се размрънка и не можах много да разглеждам и не съм я видяла. SadВзех набързо една каша и няколко пюрета.

# 502
много съм ентусиазирана, защото както ви писах, вече не мисля да давам от готовите каши, та си взех днес овесени ядки и елда....Елдата я дадох, като я сварих и пасирах, после добавих плод и Дара много й хареса....Ще съм благодарна, ако ми кажете (тези, които правят кашите) някои други рецепти, леснички Wink  Hug
Тъкмо това си мислих да предложа, момичета които готвят да споделяте кой какво готви (ако имате желание) за да можем да разменяме идеи. За да не се губи в постовете, отбелязвайте го в зелено.
Само да отбележа че ние нямаме регламентирано закуска обяд, яде по малко но може и 3 пъти на ден.
Крум днес яде.
Крем от круша+кайсия+ оризово брашно
Спанак на пара
зеленчуци(тиква, картоф, грах) с пиле

Цитат
migeo
Сега внимавай с глутена, направо те моля Blush
Цитат
малката - на нефролог -на преглед сме след 6месеца  което няма нужда да ви кажа,че сме добре
Това да се чува  bouquet

# 503
Даааа, срещата беше много приятна, само дето времето неусетно отлетя. Кога ще дойде лято, че да откарваме пак по цял ден навън  Crossing Arms

# 504
sirence,да сега видях  Grinning ,Betta и ти ли това си забелязала Бобо 8м и 10д. Йоана 8г. и 10м.

Цитат
migeo
Сега внимавай с глутена, направо те моля Blush

До сега четох за него,дето се вика-след дъжд качулка  Blush .

В превод:

"Алергия и Целиакия
.........................
Изследвания от 2008 установяват нарастнал риск от алергия когато твърди храни са предлагани преди четвъртия или третия месец. След 4-я месец рискът намалява, но се предполага висок риск при отложено излагане на някои конкретни алергени..  ....Последващи анализи установяват, че глутен съдържащите храни трябва да бъдат предлагани в малки количества по време на периода на кърмене. По последни данни от изследвания с рискови бебета /родители с диабет 1 тип или носители на HLA types/ показват, че захранването с глутен преди третия месец и след шестия се свързва с нарастнал риск от развитие на целиакия, доказана чрез биопсия и чрез изолирани......................Тези открития препоръчват един критичен период за предлагане на глутен между 3-я и 6-я месец вероятно като най-подходящ. Предлагането на пшеница след 6-я месец предполага развитие на алергия към пшеница на 4 годишна възраст.

Захранване на бебета с глутен?
Според съвременни изследвания (2005 г.), захранването на бебета с глутен-съдържащи продукти е добре да започне не по-рано от четвъртия месец, по възможност, докато детето е още на кърма. Това трябва да е съобразено със схемата на захранване на бебето, но за време на  захранване с най-нисък риск за развитие на цьолиакия се счита периодът от четвърти до шести месец. При бебе, което няма в рода си случаи на глутенова ентеропатия, рискът от развиването на такава е минимален.

Защо до сега си мислех и четох и тук,че трябва да стане след 8-и до 10-и месец  Thinking

Бедствие,би ли ми казала сега как да продължавам,четох,че не трябва да се спира глутена,след като веднъж е даден,след това,се опровергаваше това твърдение,но всичко е от форума,а не от статии.Как и кога да започна с овесена вода ли първо,можеш ли да ми кажеш някаква примерна схема.Добре че почнах с овес ,че при него,глидеинът до който се разгражда глутена при преработка от чревният тракт и който активира болеста целиакия бил много по-малко и съответно болеста се отключвала много по-рядко при овес съдържащи храни.  

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 23:23 от migeo

# 505
Здравейте, мами. Аз не успявам да стигна до форума нещо. И каквото и да правя и у нас е все разхвърляно - баткото "посява" навсякъде игри и играчки (аз гледам да прибера поне това, което Ади може да изяде), а тя каквото докопа го хвърля на земята. Аз като бързам оставям където ми дойде всичко и то става... Тази сутрин оставих таткото с Ади да си доспят, събуждаме ги за разходка и вместо "благодаря" се започна денят с мрънкане. Оказа се, че с моите приоритети съм щяла да науча децата да живеят в бардак и да са все по улиците Crossing Arms Едно и също дъвчем всеки уикенд - аз си държа на разходката, таткото на подредбата  ooooh! Та той подрежда, разходихме се, после готви, но успя да ми развали настроението.
Лъки, изкуших се да цъкна на няколко линка от вашите играчки, защото ти с тези почти породени хлапета си много в час с новостите, обаче ме заболя главата, честно! На третата играчка вече бюджета стана непосилен за мен, дано да си струват инвестицията за вас!
Пипиллота, ти да не реши, че на тези цени съм ги купувала играчките. Пуснала съм първия попаднал ми линк, колкото да ги покажа. В БГ съм се уверила, че само богатите или лудите пазаруват, аз не съм от тях и всичко купувам от чужди сайтове и то по време на намаления, иначе и мен глава ще ме боли (последно купувах от "Хиполенд"-а, когато имаше 50 % намаление, иначе никакви цени тук не ме устройват). А и много от играчките са ни "наследствени", други подарени.
И аз се нареждам на опашката Simple Smile)
Лилинчо, интересно, не си скорпион, а какви теми те вълнуват  Thinking Много харесвам Джеймс Редфилд и Ричард Бах. Някой автор друг да ми препоръчаш? И да те питам (пък и друг, ако може да се включи, Бета?) - чела съм, че до 3 год. възраст децата "помнят" познанието, с което се раждат и съм си мислила как можем да се научим със сина ми да си говорим телепатично. Много неща съм си мислила да го питам, но той още не говори и не можем да си водим по-интересни разговори.
и суха храна за изпът  
че може да решим до пловдивското клубче да ходим като си нямаме подходящо тук  Joy
Ами хайде, чакаме ви Wink И Бобо да се оправя  Hug

# 506
Добро утро!!! Аз ли съм най-ранобудната днес Simple Smile))
Лъки, аз пак съм пропуснала, честити 9 месеца на Ади. Как си минава времето само. Да са ни здравички и много усмихнати всички бебенца, които празнуват 8 или 9 месеца, както и техните мами. Аз искам да ви попитам нещо: До къде стигнахте с въвеждането на различните плодове. Лятото имаше по-богат избор, а сега са основно цитруси. Вие какво давате сега на децата си или пък възнамерявате скоро да започнете да давате?

# 507
  • Пловдив
Doбро утро!
Радвам се, че Бобо и Анастасия са добре  Hug. Софиянки, ще е хубаво наистина някой ден да се видим и с вас  Wink.
Днес Дара ще ядепиле с картоф и карфиол, печена тиква и каша от овес и амарант.
Буб, кашите си ги правя от смлени ядки от просо, елда, кафяв ориз, киноа, царевица, амарант. От 2 седмици давам и глутен с овесени смлени ядки, от днес ще прибавя и малко ръж. Понякога добавям и банан. Правя си и комбинации ги по мое усмотрение - ориз и царевица, амарант/киноа с овес, но елдата се вари повече и нея я давам само така.
Сабрина, до сега съм давала само банан. /Тиквата май за зеленчук минава  newsm78./Рязала съм и ядълка да си чеше венеца и да си я осмуква, но веднъж щеше да се задави с едно отгризнато парченце и вече не давам  Peace. Правих си пюренца от нектарини, ябълки, сини сливи и круши и тях ще въвеждам може би от другия месец. С цитрусите ще изчакам поне до годинката  Peace.
Хубав ден, момичета!  Grinning

# 508
migeo http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=594754.0        ето темата..на който не му е интересна да не чете..коварен е този глутен, коварен  Confused ..но повечето махат с лека ръка и "на мен няма да се случи...щом досега е нямало реакция..нищо му няма на детето....мен са ми давали да гриза коричка хляб да си чеша зъбите на еди си колко години...." и изведнъж бамммм живота ти се преобръща  Close  след 1г, 2г....може и да няма реакция, но никой не е застрахован. И аз досадна ставам като Бедствието с този глутен , но моля ви четете и внимавайте.....  В тази тема има и безглутеинови рецепти, за който не го е въвел... продуктите и разните му там безглутенови смеси ги има в биомаркетите.

Елия ще хапва варен карфиол+спанак и 2 пръста ориз .
Аз готвя на око, нямам определени пропорци за ориз, зеленчук правя ги така според зависи какво искам да преобладава. За тези дето се чудят какви менюта да правя ориентир ми е "купешкото пюре" имам разни брошурки с видовете пюрета и ...така чета си брошурката и си го готвя, взела съм брошурки на различни марки.
  Mr. Green

# 509
  • София

Thomasito, благодаря, много полезен линк!

Общи условия

Активация на акаунт