Януарските хипопотами много скоро ще са мами! - тема 13

• 30 065
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Добро утро!
Аз да ви кажа, че от три дни пия по едно чайче от малинови листа вечер преди лягане. Подслаждам си го с мед - няма такъв еликсир, много е вкусен! Досега не съм усетила някакво действие, така че май е безобиден наистина! Аз също не смятам да пия арника.
Григ, ти пиеш ли го вече, или аз съм единствената смелчага? Wink

Радвам се, че при има надежда нещата са се нормализирали!

# 616
  • Китна Тракия
Добро утро, момичета!
Благодаря за напитката Danny Milanova Simple Smile

imam nadejda, снощи влязох много набързо и пропуснах да ти кажа, че и аз те мисля - стискам палци всичко да е наред.  Praynig

krasidika и аз съм си наумила да взема чая, просто не съм го открила - не съм минавала покрай билкова аптека, а в обикновен магазин не открих... Мисля да си пийвам по 1 сутрин с мед, по принципдобре ми се отразява  на перисталтиката чайче с мед Simple Smile

Хубав ден момичета!!!

# 617
Добро утро  Hug
Изчетох ви набързо, докато мъжете в нас още спят.

Имам надежда, радвам се, че нещата се развиват добре, стискам палци до сряда  Peace

Я да питам избрахте ли си вече колички? Видях, че някой даже са купили, та давайте идеи и снимки.
Аз засега съм се спряла на лятна с вариант столче за кола в началото и остава само да намеря кой да ми я достави от Германия, че има разлика в цените  Grinning

Хубав ден и дано се усмихне и днес слънцето  sun

# 618
  • Бургас
Добро утро!

Приятна ви закуска!
Мами, този чай от малинови листа не се ли пие преди раждане?Питам, защото гледам, че имате още време, а сте го почнали.Пък може и да се бъркам с арниката, за която има доста противоречиви мнения всъщност.Аз няма да пробвам нищо, оставям се на течението засега, пък останалото Божа работа!  Praynig
Лек и спокоен на всички ни!

# 619
  • Китна Тракия
Мами, този чай от малинови листа не се ли пие преди раждане?Питам, защото гледам, че имате още време, а сте го почнали.Пък може и да се бъркам с арниката, за която има доста противоречиви мнения всъщност.Аз няма да пробвам нищо, оставям се на течението засега, пък останалото Божа работа!  Praynig
Шоки, някой беше коментирал още преди, че вече го пие - преди известно време. В моя случай - докато се наканя да го купя може и да дойде време да раждам  Mr. Green Отдавна се каня - хахаха, но на каненето си оставам. Мисля да опитам ден два, а ако нещо не се чувствам добре, просто да го спра.
За арниката - не бих рискувала да си призная да започна предварително... Давала съм арника на моето детенце, но само с причина - в неговия случай при "травма" беше, по-точно беше го захапало едно дете в яслата и имаше огромна сининина на челото Sad Хомеопатът ни като го видя веднага ни даде арника и ми обясни, че при всякакви наранявания мога да му давам - е, много бързо се възстанови. Също така ми беше казал, че аз мога да приемам за менструални болки и обилен цикъл, но само толкова.
В допълнение за хомеопатичните - има голямо значение потенцията. Един и същи препарат в ниска или във висока потенция може да влияе по различен начин, така че без консултация... не бих рискувала да приемам, още повече, че съм бременна..

# 620
  • Бургас
За чаят от малина имах предвид, че не се знае по какъв начин ще действа различните жени, защото той подпомага процеса на раждане и да не вземе да започне преждевременно такова.Ето какво намерих по въпроса:
"Предупреждения!

Избягвайте високи дози от листата по време на бременност, тъй като могат да стимулират матката.

Листата на малината могат да причинят леко разхлабване и гадене. Иначе, използването на билката е безопасно.

Лекарствени взаимодействия установени към момента със: Acetaminophen с Codeine; Atropine; Cardec DM ; Codeine; Ephedrine и Pseudoephedrine; Lomotil/Lonox; Theophylline/Aminophylline
Традиционна употреба

Чай от листа на малина се приема през последните шест до осем седмици на бременността, за да се подготви майката за раждането- усилване на матката, предпазване от спонтанен аборт и облекчаване на сутрешното гадене. През последните месеци, малината се използва за подготовка на матката за раждането и намаляване на родилните мъки. По време на родилните мъки, се приема горещ чай за стимулиране на раждането. Въпреки че точният начин на неговото действие не е известен, смята се, че чаят от листата усилва надлъжната мускулатура на матката, повишава силата на контракциите и по този начин ускорява раждането."

# 621
  • София
Добриутро и от мен!
С аз съм си подготвила малинови листа, но мисля да ги почвам като вляза в 9 месец и то само, ако на 10 декември офталмолога ми каже, че мога да раждам нормално. Ако е секцио не знам дали има смисъл.  newsm78
Имам надежда, по симптоми и на мен ми прилича на гъбички. И аз като съм имала много силно течение и ми е ставало като подсечено, особено ако ползваш превръзки или бельо от изкуствени материи. Успех с лечението и стискаме палци.

# 622
Добро утро,мами!!

Искам да почерпя вас и вашите бебенца за мое здраве!!

Виртуално, но от сърце  Hug

# 623
  • Across the Multiverse
Честит рожден ден, Карола, да си жива и здрава! Бъди винаги позитивна и много скоро сбъдни мечтата си! Хуабв празник!

# 624
  • Бургас
Карола, честит рожден ден!Желая ти много здраве, много щастие и сбъдване на най-съкровената мечта - да видите двете чертички много скоро!
Весело посрещане на празника!И с най-искрени пожелания за едно такова сладурче догодина:

В Неделя няма нищо интересно по телевизията, пуууу  Crossing Arms

# 625
Каролка Честит Рожден ден! За си здрава, щастлива, много обичана и скоро да ни посетиш с хубава новина. Весел празник  bouquet

# 626
  • Китна Тракия
За чаят от малина имах предвид, че не се знае по какъв начин ще действа различните жени, защото той подпомага процеса на раждане и да не вземе да започне преждевременно такова.Ето какво намерих по въпроса:
"Предупреждения!

Избягвайте високи дози от листата по време на бременност, тъй като могат да стимулират матката.

Листата на малината могат да причинят леко разхлабване и гадене. Иначе, използването на билката е безопасно.

Лекарствени взаимодействия установени към момента със: Acetaminophen с Codeine; Atropine; Cardec DM ; Codeine; Ephedrine и Pseudoephedrine; Lomotil/Lonox; Theophylline/Aminophylline
Традиционна употреба

Чай от листа на малина се приема през последните шест до осем седмици на бременността, за да се подготви майката за раждането- усилване на матката, предпазване от спонтанен аборт и облекчаване на сутрешното гадене. През последните месеци, малината се използва за подготовка на матката за раждането и намаляване на родилните мъки. По време на родилните мъки, се приема горещ чай за стимулиране на раждането. Въпреки че точният начин на неговото действие не е известен, смята се, че чаят от листата усилва надлъжната мускулатура на матката, повишава силата на контракциите и по този начин ускорява раждането."

Шоки - благодарско за инфото, значи ще подходя внимателно и ще изчакам!!!!  bouquet
Каролка - ЧРД и от мен! Всичко най-хубаво ти пожелавам!!!

# 627
Цитат на пост от Lady Vi, която се е разписала при декемврийки, но е с термин 03.01.2012:Момичета, на 19,11,2011 г. родих сина ми Светослав. Раждането беше нормално. Малкия се роди 49 см., 2,600 кг. И двамата сме добре.
Та...честито на Lady Vi, да й расте здрав и силен малкият юнак! KAROLA, честит празник! Бъди много здрава и спокойна, другото ще си дойде с времето!  bouquet

# 628
  • Варна
Карола, честит рожден ден и от нас! Дано получиш много скоро най-желания подарък!!!  Hug

# 629
Честит рожден ден, Каролка! Пожелавам ти много сбъднати мечти!  Hug

Честито и на Лейди Ви, да са живи и здрави!

И тук да се оплача - днес си открих първите две стрии, на всяка гърда по една. Не очаквах точно там да се пропукам, но май гена си казва думата.

Моя мъж днес отиде на работа... но поне ми обеща после да отидем до Джъмбо, да разгледаме и да купим нещичко за бебка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт