Януарските хипопотами много скоро ще са мами! - тема 13

• 30 163
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Мамиии , някой каза че този детски маазин бялата къща имал саит.Че кажете ли кой е?'

http://dianainicky.com/

# 601
  • Бургас
Мами, я сега и аз да питам тези, които вече имат дечица като мен, дали им слагахте чорапогащник като новородени.При нас педиатрите казват, че не е препоръчително, ортопед мисли същото по въпроса и аз на Мария не съм слагала.При вас как е било?
Все пак не е редно нещо да им опъва крачетата и да им стяга и пречи да си развиват двигателната дейност свободно, мисля такива бяха обясненията.

# 602
  • Canada, ON
Мами, я сега и аз да питам тези, които вече имат дечица като мен, дали им слагахте чорапогащник като новородени.
Категорично не за новородено. Аз лично от малка не обичам чорапогащи и съответно не ги слагам и на моето дете. Когато Джулия навърши 1 годинка й сложихме първия чорапогащник, щото беше с рокля. От тогава по разни поводи облича рокли и слагаме чорапогащници, но това неудобно (според мен) облекло не присъства в нормалното ни ежедневие.

# 603
Здравейте!
Шоки, аз не съм слагала първата зима на Валери, той си беше бебе на месеци, облечен и в чувалчето на разходка. Но не съм се замисляла от гледна точка на ортопедията, а просто ми се струваше излишно.
И аз не използвам превантивно хомеопатия, и лекаря при когото ходим не ми позволява. Изписвала съм си сама само такива, които са ми вече изписвани и симптомите са същите.
Шезлонгът е страхотен. Аз на този етап не мога да си позволя и май ще ползвам зимния кош на количката за място, където да стои, когато сме във всекидневната.
Днес си направихме много хубава разходка, после се опитах да легна, че и на мен АГ-то ми каза, че трябва, нооооо като легна и ме почват киселините и такам....... Лежането ми се разминава.

# 604
И аз на Хриси съм ислагала чорапогащник към годинката и то предимно заради рокли.На новородено мисля,че е излишно.Днес поразходихме детето навън и утре мисля да направим същото,че другата седмица пак се задават студени дни.

# 605
  • Габрово
Шоки, и аз не съм слагала чорапогащник на новороденото. Струваше ми се излишно и неудобно за него. Обувах му една зима само, между 9 и 12 месечна възраст. От тогвава до сега не носи чорапогащници, не ги понася.

Превантивно не ползвам никакви лекарства, освен витамин Ц. Не смятам да пия Арника, може би ще пробвам чая от малинови листа.

# 606
благодаря iofi  bouquet

# 607
  • Западен парк
Гигито, правилно си прочела за хомеопатичните лекарства. Те не се вземат профилактично, защото принципа им на действие е много различен от алопатичните (обикновените). Действието на всяко едно хомеопатично се оценява по начина по който действа на здрав човек т. е. ако една билка предизвиква висока температура на здрав човек, се предписва на болния с температура и кара организма сам да се бори. Същото е с болката, нервните пристъпи и всичко останало. Поради този принцип на действие, ако се приема арника от здрава жена, тя получава контракции, а раждащата жена получава облекчение на на състоянието си. Така, че си вземете арника ако искате, но я прилагайте като започнат болките и след раждането, докато се прибере матката.

# 608
Момичета, много ви благодаря за палците и успокоителните думи. Върнах се, но не много спокойна, защото не успяхме да разберем откъде е течението, а и докато стигна до Варна по превръзката ми пак имаше кръв, но този път по- малко. Докторът ми каза, че този обрив и течението са най- вероятно от гъбична инфекция, но за всеки случай ми даде направление за кожен. Единственото хубаво е, че бебка се е обърнала, но сега има и друго, което ме притеснява, че от около 15 часа не съм я усещала. Вече не знам, ще се побъркам. Дано всичко е наред. Междувременно мисля да мина на един преглед с кожен и в Разград, че до сряда ще се побъркам от страх, защото като чета в интернет, такива диагнози си поставих....
Сега пак ще ви помоля за палци до сряда и дано всичко е наред.
Още веднъж, много ви благодаря. Обичам ви!!!

# 609
  • Бургас
Момичета, много ви благодаря за палците и успокоителните думи. Върнах се, но не много спокойна, защото не успяхме да разберем откъде е течението, а и докато стигна до Варна по превръзката ми пак имаше кръв, но този път по- малко. Докторът ми каза, че този обрив и течението са най- вероятно от гъбична инфекция, но за всеки случай ми даде направление за кожен. Единственото хубаво е, че бебка се е обърнала, но сега има и друго, което ме притеснява, че от около 15 часа не съм я усещала. Вече не знам, ще се побъркам. Дано всичко е наред. Междувременно мисля да мина на един преглед с кожен и в Разград, че до сряда ще се побъркам от страх, защото като чета в интернет, такива диагнози си поставих....
Сега пак ще ви помоля за палци до сряда и дано всичко е наред.
Още веднъж, много ви благодаря. Обичам ви!!!
А нали гледаха бебето на ехограф преди няколко часа?За да се поразмърда, пий студена вода, хапни нещо.Не чети в нета, защото всяка история е различна!
Аз от 5 месец съм с подобни зацапвания и не ми установяват причина.Пия си Магнезия и си лежа.Изписаха ли ти някакъв медикамент все пак?

# 610
Шоки, благодаря  Hug Да, изписаха ми някакви мазила и вагинални таблети за течението и обрива и ми увеличи Магнерота от 1 на 2Х1. Това е.

# 611
  • Китна Тракия
Мами помогнете след като три дена бях с ужасяваща хрема от днес почна и  гадна кашлица някъде в темите беше споделено за един много ефикасен компрес за гърло но не мога сега да намеря рецептата  Confused

Момичетата по-горе са споменали няколко варианта на компреса, на мен ми помогна този с мед - намазах се с мед, сложих хартия, за да не се цапоря, отгоре шал и спах така. Определено ми помогна за гърлото и кашлицата. За носа ползвах Стеримар - това е морска вода на спрей - промивах яко и ми облекчаваше дишането.

# 612
imam nadejda, видях във Фейсбук, че се е размърдала бебка  Hug успокой се, явно е някаква инфекция. Като ти излезнат резултатите и се разбере точно какво е, ще я овладеете с медикаменти  Hug

Аз също си мислех за чай от малинови листа, но евентуално след 38-ма седмица, защото не съм сигурна дали и как ще ми повлияе.

Лека нощ, мами, в следващите четири дни сигурно няма да се включвам, защото в сряда трябва да предавам проект в университета, а съм до никъде. Уж съм си вкъщи вече, но с тези проекти все едно съм на работа  Rolling Eyes До Коледа се надявам да съм изчистила всичко за този семестър и само да остане да си чакам беба, а следващият семестър ще съм дистанционно. Мамите студентки, вие как ще процедирате?

# 613
мами, "отскочих" за малко при декемврийките и на първа страничка си имат нещо много ценно, което липсва при нас - таймер за засичане на контракциите : http://www.baby2see.com/contractions_timer.html
може ли да си го добавим и ние?
Добавено в заглавния пост под секция Раждане

# 614
  • София
Добро утро, пупинки!
Да поднеса кафенце, а Шоки като стане дано ни зарадва със закусчица! smile3521

Имам надежда, разбира се, че ще стискаме палци!
Дано новините в сряда са добри и бързо да се оправяш!
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт