Бургаски мамчета щастливи, весели и диви... - 5 тема

• 28 880
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Крис77, Ковачева е готина като характер и много грижовна с тези, с които е влязла в споразумение. В смисъл такъв, че тя е търговец, обича да си препоръчва допълнителни изследвания, да взима парички за тях и така. А иначе, относно съветите й, от нея съм чувала много повече за 3те ми посещения, отколкото от Люцканов. Няма проблеми с болничните, само дето май ми прави впечатление, че е привърженик на секциото. Беше казала на моя позната, че на 35 години няма как да роди нормално. Момичето преноси, но си роди безпроблемно нормално, а това й беше първо дете. Като се видяли в коридорите и се правела, че не я познава. Ама това са само клюкини, аз моя опит вече ти го казах по-горе. Кефеше ме Ковачева, но ми идваше ненужно скъпичка.

Женка, като спомена това Симеоново веднага се светнах за Романса, как сме чакали в колата мръзнещи да излязат някакви хора та да влезем да си намерим места  ooooh!
Януари, и на мен любима ми е Романса и белия и кафевия, ама повече белия, някъде се опитват да копират, но не могат да докарат онзи вкус на карамел и лешници  newsm22

Ванче, как е животът с бебко в ръцете? Дано имаш късмет с акушерките горе или поне със съквартирантка като моята Simple Smile

Мимоза, леко раждане ти пожелавам Simple Smile имам едно такова усещане, че ще е тия дни

Пък да ви кажа моето детенце взе да се изтарикатява, ама да видим кой е по-голям дявол. Няколко дни се буди в 5:30-6, а по принцип спи от 12-1 до 8-9. Та като се разбуди по никое време я взимам в спалнята и бутам цицата и спим поне до 9. Ама детенце почна да се буди все по-рано и по-рано и май си търси спалнята, не иска креватчето. Ама снощи реших да се направя на желязна и я приспивах от 4:30 до 6 само и само да я сложа в леглото й. В резултат - съм заспала с нея в ръцете към 5:30 и в 6 станах, сложих я в креватчето и спахме до 8-9. И какъв е извода - недоспахме и двете  hahaha Ама хич не ми се иска да я уча в спалнята, че после как ще се отучваме, незнам ... каквато съм мека мара ...

# 106
Бонбонче да това ме трвожеше, че пулса ми в нормално състояние е 100, а като се натоваря достига 120-130. Дано нямам проблем занапред!!!!

# 107
Здравейте и от мен:)

Наистина си заслужава да се отиде при Попов. Незнам как не съм го открила преди да забременея.
Прегледа ми беше около 40 минути. Май Герито доста е почакала след мен. Бебето си е в нормите за дадения период от бременността. Беше отново с гръп към нас и надупено т.е. седалищно, даже и лицето не си показва.Попов каза, че не може  в това положение да види какво има мъжду краката му, защото се пада точно зад моята срамна кост, която пречи. Така, че пола си остава изненада за нас. Плацентата ми била задна и II - ра степен на зрялост, което било добре за този период от бременността. Околоплодните води били напълно достатъчни. Риткаше си по време на прегледа.
Само ме притесни когато ми каза че след първата загубата, като разбра какво се е случило е трябвало някой бургаски " лекар" да ме посъветва да си направя определени изследвания в София или Плевен. Ама кой да ти каже, те нашите големи специалисти нали знаете. За сега всичко си е наред и ще се моля да стигнем този път до края  Praynig
Предвид секциото ми преди една година и седалищно разположения плод задължително съм за секцио и е желателно да не тръгне само бебето. Затова каза да си пия магнерота, а да не го спирам преди 45 дневния болничен. При мен не трябвало да има такива контракции т.е. било желателно. Така че ще продължа да си пия магнерота до края.

# 108
Ей,Танче много срамежливо това бебче! Wink LaughingАйде и ти се отчете,сега можем да спим спокойно. Hug
Нелка,Гери,радвам се за вас. Hug

# 109
  • Бургас
Тане, и твоя отчет беше приет!:)
Ниа, много лошо това с ускорения пулс.И аз получавам от време-на време и от доста години насам и мисля след раждане да си изследвам хормоните.
Хайде, лека вечер!

# 110
Браво, момичета - всеки се отчете по реда си.
NIA.M, а кръвното ти как е?
Танче, таз твоята мома много срамежлива бре, на кого ли прилича? Аз съм с убеждението, че е мома, ама знае ли човек?!
KRIS72,  inlove също се записа при д-р Ковачева и ходи при нея мисля на 2 прегледа - за сега е доволна, ама може да я питаш за подробности.
Анито и на мен белият романс ми е любим, а на милото кафевия. И като гаджета  всеки си поръчваше от неговия и си ги хапвахме с кеф - е, спомени, спомени... А твоята кукла от много малка характер проявява - не знам коя от двете ви ще надвие. Аз много се заричам, че няма да угаждам на всякакви бебешки капризи и прищевки, ама като се знам и аз каква съм жалостива и как даже котанчето ме върти на опашката си - ще видим ooooh!
GJK, ти с тези две бебета и то напречно разположени - и теб голям ентусиазъм те тресе за нормално раждане, а? Първото ти раждане нормално ли е било?

# 111
  • Бургас
january , за мен няма по-нормално, от нормалното раждане и все ми се щеше да е така. Първото ми също е нормално.
Но в крайна сметка, не съм фанатичка и щом няма начин, значи няма начин. Важното е всичко с бебетата да е добре, пък както ще да се раждат  Grinning

# 112
Гери,твойте бандитки къде намират място в това коремче,и си растат ли растат,Аз мисля че точно преди раждането ще си тръгнат с главичките,сега как да се обърнат като няма място  newsm78.
Нели,ехо на сърце е 30 лв,тези 80 лв вероятно са само за плода(поне толкова е в кардиологичните клиники,заедно с кардиограма и преглед, но за Девата...може Sick.Пак да изкажа мнение, с риск да ядосам някого-добра цена в най-добрия град за живеене  ooooh! А за пулса-моя е също толкова,а като изкача малко стълби-все едно съм изкарала 1 час във фитнеса,четох че при бременност е нормално да е завишен,заради завишения кръвоток. Хубаво е другите мами и те да споделят как е техния пулс.
Танче,споко,мила,то не остана време,скоро ще си получиш коледното подаръче-изненада, нали помниш какво ти предсказах още в първата тема на първа страница santa2 baby
Ани,благодаря ти за споделеното,аз нещо пак съм в грешка  newsm78 , нали отивам да се записвам на ЖК, пак ли трябва да си плащам????Здравната ми осигуровка на месец е 150 лв - кога ще се облагодетелствам и аз от тая здравна каса?????
На всичкото отгоре се оказа,че за да получавам майчинство трябва да си назнача управител на фирмата,на мое място и да го осигурявам върху 800 лв-ами тя осигуровката му ще бъде колкото моето майчинство,какъв е смисъла,да не говорим за заплатата-а това че работата пак аз ще си я върша от вкъщи-без коментар.Извинявам се за политическия нюанс,ама писна ми вече да плащам луди данъци и осигуровки и да бъда по-онеправдана от "сивия сектор"

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 23:30 от KRIS72

# 113
Танче,споко,мила,то не остана време,скоро ще си получиш коледното подаръче-изненада, нали помниш какво ти предсказах още в първата тема на първа страница santa2 baby

Да спомних си Крис  newsm45 дано да си права, че в такъв филм се вкарах. Да се надяваме, че всичко ще е наред, след като не са ми направени тези изследвания  newsm17

# 114
Танче, не знам какви са изследванията, които така или иначе явно не си направила навреме, но след като към момента нещата се развиват нормално - не се шашкай допълнително с негативизъм, че и беб усеща! Здрав дух ти трябва в оставащия месец и половина и после дългочаканата радост! Praynig

Kris72,  а за данъците и осигуровките - и аз с тебе в един глас рева, #Cussing out #2gunfire ама така е - да са ни честити и премиера, и новия-стар кмет и бъдещия президент - ще ни оправят, Twisted Evil да знаеш и пак ще спечелим титлата "най-добър" град за живеене!!! И да не се оплакваме от здравеопазване, от пътища, образование, презастрояване и т.н. - това е черешката на сладоледа и требе да му се наслаждаваме... ooooh! Отнесох се малко...

Приятни сънища ви пожелавам и чакаме затоплянето в петък!

# 115
  • Бургас
Танче, всичко ще бъде наред, не си пропилявай щастливите безгрижни моменти на бременеене с лоши мисли!

Крис, за данъците и осигуровките съм с тебе! Ама темата е супер обширна и няма смисъл да я обсъждаме!
Знаеш, че по ЗК се полагат доста малко от необходимите прегледи и изследвания, та имах предвид, че все намира какво допълнително изследване да ти препоръча и го прави с такъв приятелски тон, че едва ли не се чувстваш длъжен да го направиш с мисълта че ако не - ще навредиш на бебето. Поне при мен беше така. В смисъл, че аз така се чувствах... дано да греша. В интензивното пък имаше 2-3 момичета, които тя беше оперирала, държа се много отговорно към тях. Идваше по няколко пъти на ден. Едната ми приятелка я оперира ден след мен, та се засякохме в интензивното като я вкараха. Не помня Душепеев дали е вървял след мен докато ме изкарваха от операционната, но Ковачева не само вървя след нея, ами и седя поне 2 часа до нея после и й говореше. Абе наистина е мила и грижовна към своите. Мен също тя ме е оперирала, т.е. била е 2рия доктор в екипа на Душепеев, но през целия ми престой там дори не ме погледна. Дали помнеше, че отказах да говоря с нея за секцио, или просто не съм й била ангажимент, остава да гадая.

Януари, и аз се бях зарекла, че ще съм твърда, ама ей ме на ... стискам, стискам и ... капитулирам. И с кучето съм така. Уж нямаше да го пускам в спалнята, а сега съм готова да чистя косми по 2-3 пъти на ден, само и само да не слушам как души пред вратата и проскимтява като няма други хора в нас за разнообразие. И пак му отпуснах единия фотьойл, ако ме разбере мъжо - жива ще ме одере!  Whistling Ама не мога - къса ми се сърцето, пък и той всяка сутрин ми носи гранули пред вратата, как да не му се отблагодариш!

# 116
Танче, не така,никакви отрицателни мисли!Да,изплашена си ,но сега всичко ще е наред!!! Само си помисли-на колко много прегледи ходи, ФМ прави(и то при лекар,който е свидетел и много добре запознат със състоянието ти),мисля че имаш достатъчно доказателства,че бебчето е добре, а ти сега да го разтройваш така. На теб май не ти се отрази добре този преглед,мисли позитивно,не ме карай утре да ти нося книгата "Тайната". Спокойни сънища и усмихнато утро!!!!

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 00:51 от KRIS72

# 117
  • Бургас
Добро утро!

Какво сте дебатирали снощи?
Тане, какви мисли нахлуват в главата ти?
Аз като отидох при Попов и като взе да ме пита:"Правили ли са ти":
-БХС -не;
-ФМ - първа и втора /само втора/;
-цитонамазка - не;
-микробиология - не;
-стерилна урина - не;
-вагинален преглед, за да се види откъде идва зацапването -не;И накрая и аз се  Shocked и той също
И какво ли още не и накрая се шашнах, че нищо не са ми правили, а и доктора беше учуден, но такова беше положението.Та да не би да си се стресирала и ти след прегледа за това?
И след това само при него се осъществи подробен преглед на ехограф, вагинален обстоен, проба за микробиология, за цитонамазка и ми даде бележки за урокултура.И това само от един преглед.Та от лекар до лекар има огрооооомно разстояние не само при нас в Бургас, а навсякъде.
Хайде, стига съм философствала, че ще загоря на детето макароните  Laughing
Лек и спокоен на всички ни!

# 118
  • Бургас
Добро утро и от мен  Hug

Танче, няма да се шашкаш- имаш месец и половина до срещата с бебо, разрешава ти се само положително мислене дотогава  Naughty

В нашата тема /декемврийската/ вчера се родиха и последните близнаци, освен моите  Shocked Аз бях с най-ранен термин, а останах на опашката  Rolling Eyes След тези новини от вчера, като че ли нямам търпение и аз да раждам вече. Колкото повече минава времето, толкова по- притеснено ми става.

# 119
благодаря ви момичета за хубавите и успокоителните думи, които сте ми писали. Не искам да ме разбирате погрешно. От Попов съм много доволна, само се ядосвам защо не съм го открила по-рано т.е. преди за забременея след загубата, Толкова лекари питах да си направя ли и какви по-точно изследвания в София или Плевен за да съм спокойна със следващата бременност, а всеки казваше че няма нужда. А човека без да го питам си ми каза какви точно е било хубаво да се направят. Ако съм искала сега да си ги направя - ама то вече за кога. Надявам се че всичко ще е наред след като плода е ОК.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 11:14 от tania_burgas

Общи условия

Активация на акаунт