Бургаски мамчета щастливи, весели и диви... - 5 тема

• 28 820
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Аз и друго си мисля относно намеренията си да преценя според лекарите,които са на смяна накъде да се насоча-ами по един лекар ли е на смяна или по повече,защото ако единия бива,а другия не какво правя ако ме изражда нежелания доктор?То е ясно,че ако всичко е наред основната работа я върши акушерката,но все пак ако се наложи по-сериозна намеса е важно кой е доктора.
За чорарогащниците да се изкажа Петьо е роден на 27-ми април и реално чак на 7-8 месеца му купих но все пак въпросната зима я изкарахме в Чехия където е изкарван и на сериозни минусови температури.Това е единствената зима,в която съм му слагала чорапогащник.Много са неудобни.За новородено не съм се замисляла как стои въпроса,но не смятам,че ще ползвам за мъничето,дори ми е странно като идея като се замисля. Thinking

# 286
Привет Party.Ако позволите,един съвет към АМ,/ние имаме многоооо дълъг опит с тях/.Препоръчван с  Peaceс ръце Лактана Био.И момичета не правете моята грешка да ги сменяте често,защото ние от това сменяне по препоръка на педи/д-р Бербенлиева/от -6-7 месец беше такъв зор да пие Ам ,че си нямате представа за какъв рев ставаше въпрос.Едва избутахме до 9 месец и го спряхме.Сменяхме го защото имахме запек и мн трудно се спарвахме с него ,единия път не беше акала 9 дни,а според педи било нормално Naughtyбила усвоявала цялата храна newsm78/а надаваше по 200-300 гр на месец/  bouquet.Но като я заведохме при д-р димитрова само дето не ни наби ,дето сме чакали толкова време,така че УМНАТА,да не ви сполети нашия проблем.
По повод капките за колики,всички които ги имаше на пазара,ги бях купила но ефект НИКАКЪВ,рев,рев и пак рев денонощно ooooh!Само един сироп ни помогна,или си бях втълпила newsm78 вече не знам,но май имаше ефект.

# 287
Прибрах се от киното - и тоз филм голяма тъпотия се оказа Crossing Arms Whistling
Момичета, относно АМ, както и alexa_ е написала, а и NIA.M преди няколко дни - идеята ни е да се ориентираме към желана марка, та ако не се получи кърменето да знаем какво искаме да ни купят, а не да изкупим магазините предваритрелно или да носим в болницата. Защото едва ли ще ни е до проучване в първите дни/седмици след раждането, а остава да се доверим на някой друг. Така поне сами ще сме запознати - както проучваме за педиатри.
deyzi, като те чета - доста интермнационална мома си, пък и цялото ти семейство - Чехия, Германия, САЩ, Лом, Бургас,... а новото бебе къде ще зимува другата зима?
Иначе за комплекта за изписване и аз като alexa_ сега оглеждам и мисля сама да си го комбинирам+порт бебето, което вече сме взели, че стандартните комплекти не ми допадат като съдържание с тези лигавничета и ръкавички. Аз мисля за нещо като: гащеризонче, шапчица, боди и порт бебето в някаква комбинация екрю/бежаво с бяло или с малко червено - не знам. Да ми хареса и да е без излишните според мен джунджории, от които вече имам достатъчно. Но този, за който Танчето пише ме заинтригува заради цветовата гама и ще отида да разгледам пак.

# 288
  • На морето!
Ани, ям толкова солено, колкото и преди.
Шоки, съставката в лекарствата п-в колики е Симетикон, но е факт, че Еспумизан, Инфакол, Колиеф и т.н., въпреки общата си основна съставка действат по съвсем различен начин. Инфакол си поръчвам по приятели в Англия. Има го и в Гърция, но е с друго търговско име.
За инфото в МБАЛ- кой е на смяна, предполагам зависи много кой ще вдигне телефона и нищо не пречи да се пробва. Ако не стане вече ще се надявам да е този, който е по план-график.
При всички случаи отново няма да наемам екип и ще се надявам нагласата ми за бързо и леко раждане да е оправдана. Хубаво е, че вече не бързат толкова с окситоцина, който освен, че ускорява процеса, усилва болките.

# 289
  • Бургас
Алекса, в интерес на истината въобще не съм визирала никого, съжалявам, че си се засегнла, ако правилно съм разбрала.  Пък за Януари, аз и по-рано казах, че много ме кефи увереността й да кърми. И не носи АМ в болницата, няма да ти го забъркат специално, просто не им се занимава, дори и в девата!
Момичета, които сте взели решение да кърмите, интересувайте се в сайта на ЛЛЛ, тук в кърмаческия има страшно много полезна инфо, не гледайте адаптираните млека. Ако изпитате нужда от дохранване има доста начини да подобрите кърменето, вместо да добавите АМ след кърмата. АМ е по- приятно на вкус от кърмата и бибероните пускат по-лесно и малките бебоци бързо захитряват. А дори и в крайна сметка да се стигне до АМ, пак ще имате време и да го обмислите, и да си набавите. По-добре инвестирайте в кантарче за бебо, консултации по кърмене и няколко телефонни разговора с консултантите. Сега поне има такива, не е като едно време. Това разбира се е моят опит и съвет. Не задължавам и визирам никого!!!

А относно това, че е въпрос на личен избор - да така е и който вземе решение да не кърми, не бива да се чувства гузен или недобър родител, това имах предвид! По-добре е АМ, отколкото кърмене с лоши емоции.

Капки за колики съм ползвала малко засега - инфакол за 7 лв. Имат ефект, но запичат, но те май всички препарати против колики го правят. Ползвала съм и колийф 30 лв и още едни немски - 15 евро - без никакъв ефект. На всяко бебче различно. И аз мисля, че алтернативите като аспиратор, сешоар, бели шумове от нета и затопляне и повиване са ми помогнали най - вече! Друг остава въпроса със сметките за ток  Mr. Green Принципа ми е проба - грешка!

# 290
Здравейте мами, доста сте изписали, нямам много време на бързо ще се отчета:))
За АМ, аз искам Хип Комбиотик, мъжа ми си държи на Аптамила, за коликите използвахме Еспумизан първия път май не  е много ефективен, може би този път ще заложим на Колийф.
И сега за прегледа, пак изненада - оказа се, че програмата на д-р Шивачев за феталнаехокарг. е във Варна, в Бс е само за ехокардиогр. , ама кой да ни каже предварително, та смятам че това е много важна информация и е хубаво да се пише в темата за Девата:))
Човека си напрви уж прегледа, каза че се постарал да огледа всичко и му изглежда нормално. Факт е, че спокойствие ми дава това че бяхме в София. ( За пореден път)
За понеделник остава нали? Мерси за упътването, нямам търпение да се видим:))

# 291
  • Across the Multiverse
giqito и аз не мисля, че някой лекар би се съгласил на избор на екип при нормално раждане - това означава малко или много да те подведе, защото няма да може да си планира нищо, а да седи и да очаква обаждане от теб денонощно или да ти обещае и евентуално да не ти вдигне телефона в конкретния момент.
Добре защо тогава въобще го има като опция? И какво значи не би се съгласил- нали услугата си присъства в ценоразписа на заведението?
Гигито, подувам се заради опалесцевцията и се оправям като пия повече течности и съответно ходя повече до тоалетна. Иначе подуването е свързано със задържане на течности, не с прекомерно пиене на такива. При мен проблемът е, че не обичам да пия вода и ако не си изцедя сок или не си купя готов въобще няма да се сетя и една чаша да изпия.
В съчетание с други фактори (неправилна диета, висок прием на сол и т.н.) си е супер свързано дори- нали все пак трябва да ги приемеш тези течности, че да ги и задъраш. Иначе сока си е сок, но вода е хубаво да се пие отделно от всички течности които приемаме. А сока в кутия от магазина хич даже не го броя за нещо полезно.
Гигито, не ти трябва избор на екип, виж Дейзи и Менина добре са се ориентирали.  Peace
Хич даже не ме устройва план в който до последния момент няма да знам къде ще раждам. Пък и доста неизвестни и променливи има като цяло в това уравнение.

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 10:46 от Gigito

# 292
  • Бургас
Добро утро, мами!
Как сте?
Поднасям ви и дозичка сутрешно кафе и малко сладки към него :

Желая лек и спокоен ден на всички ни!

# 293
Е не никакви ви няма днес защо така  newsm78

Ние днес в къщи имахме нещо като санитарен полуден. Мъжа ми се захвана с миенето на прозорците. Не ми даде да му помагам, защото не искал да се опъвам. А аз само пусках едни перални, сгъвах дрехи и така. Другата седмица и майка ще идва да ми помогне - за почистване на шкафовете в кухнята, на вратите,изпиране на пердетата, изпиране на дрешките на бебчето + гладене Simple Smile и така.

Защо така вече не се разписвате Sad

Чудя се как са новите ни мами - Vania_bs i GJK. Чакам ги с нетърпение да се разпишат когато могат Simple Smile

# 294
Здравейте мами, ето аз ще се разпиша и в таз тема. В осми месец влизам, а от два дни съм с гаден стомашно чревен вирус, на всички ви е известен. Ходих на лекар и ми казаха да внимавам да не се обезводня, че мога да навредя на бебето. Препоръчаха ми да пия енергийни напитки?Хапчета не ми изписаха, поне на този етап. Някоя от вас пробвала ли е друго и дали това с енергийните напитки помага в тези случаи?

# 295
За АМ мога да кажа, че синът ми още от началото си почна с Нутрилон и до края с него. Много бяхме доволни, пиеше си го, все не му стигаше както се казва, ама и той си беше ящно бебче. И най-важното е, че нямаше запек от него. Препоръчаха ни го и се радвам ,че се доверих на момичето в магазина. Много мои приятелки смениха по 3-4 вида млека докато улучат.
Танче, как искаш да се разписваме като знаеш къде висим повече през деня. Там се обсъждат нещата. Иначе тук много ще спамим.
Влади също скоро не се е разписала. Свикнала съм на дълги постове от нея.  Simple Smile

# 296
Kali, за първи път чувам енерг. напитки да помагат срещу обезводняване- кофеин, таурин и какви ли още не боклуци по-скоро биха попречили на бебчето. За обезводняване мога да предложа нещо, което се дава и на бебчета- 100 мл вода ,1 к. л.(кафена лъжичка) сол, 1/2 к.л. сода бикарбонат се затварят в малко бурканче и се варят на водна баня 5 мин., взима се по 1 л. на 5-10 мин., иначе в аптеката има много добри прахчета Хидратин Алфа (бившите Рехидрин) също подходящи за бременни и малки деца или една банална Глюкоза да пиеш ще ти помогне повече,няма и да ти навреди!

Надявам се че Влади се е запиляла някъде по гости,затова не пише!

# 297
За АМ мога да кажа, че синът ми още от началото си почна с Нутрилон и до края с него. Много бяхме доволни, пиеше си го, все не му стигаше както се казва, ама и той си беше ящно бебче. И най-важното е, че нямаше запек от него. Препоръчаха ни го и се радвам ,че се доверих на момичето в магазина. Много мои приятелки смениха по 3-4 вида млека докато улучат.
Танче, как искаш да се разписваме като знаеш къде висим повече през деня. Там се обсъждат нещата. Иначе тук много ще спамим.
Влади също скоро не се е разписала. Свикнала съм на дълги постове от нея.  Simple Smile

И аз се надявам, че Влади е добре и ще се разпише. Да inlove цял ден се обсъжда какво ли не там за където говориш. January - да дръпни им шалтера във ФБ  newsm53

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 05:31 от tania_burgas

# 298
Добър вечер!
То днес голяма сушинка в темичката бе мами - по купони ли ходите, коремчета и бебета ли отглеждате, не знам! Ще ви дръпна шалтера на ФБ, хиени такива!!! Wink
Добре дошли на новите попълнения. Hug
Това, което KRIS72 е написала за обезводняването звучи много по-разумно от идеята за енергийните напитки. Особено глюкозата - поне няма да навреди.
Вие май нещо на подбив сте ме взели с тези дълги постове - ще почна вече по-накратно и ако има още недописано - по-начесто.
Аз днес с милото пак обикалях - избрах и взехме гащеризонче за изписването - ще снимам и ще кача във ФБ и др.дреболийки. А освен това си намерихме стойка за вина - съвсем обикновена, дървена, която ще изтипосаме в мазето и ще съхраняваме запасите. Нееее, там идеята ни е да купим 6 бутилки вино, бутилирано в годината на раждане на беба и да го съхраняваме за нейни поводи и празници в годините напред - пр. пълнолетие, годеж, сватба, т.н. Мисля да е червено вино, ама ще изчакаме да видим дали ще е 2011г или 2012г - знае ли човек.
inlove, мерси за споделения опит с АМ - може като дойде момента пак да се наложи да обясняваш, че ще питам. Иначе днес четох за АМ и си водих бележки - сондирах мнения от много теми и мами. Сега следва проучване на етикетите и съдържанието, цените и дистрибуцията в Бургас.
Айде, стига тоз път, че взе дълго да става! До скоро и лека, на който ще ляга!  bouquet

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 22:54 от january

# 299
Вчера влязох за минутки във ФБ - то гледам тема и 150-200 коментара - как се изчитат, а как се взема мнение по всичко?! Crazy #Crazy newsm78
Забравих да добавя, че и на разходка с милото и котанчо в морската бяхме - поне 2 часа, а от задачките вкъщи нищо не свърших. Сега набързо пуснах съдомиялнята и пералната. Танче, да се грижиш добре за помощничките, които ще идват за голямото чистене, та да се отзоват пак!
Мене не ме мислете - аз вече си научих урока - ако има нещо лошо - все някого ще уведомя, че да няма чудене и питане. Е, ако ме блъсне кораб и плувам надълбоко може да няма обхват, ама това ще е инцидентно и надявам се някой друг път!!! bowuu

Общи условия

Активация на акаунт