Ин-витро в Истанбул 3

• 48 225
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
момичета днес мина моя трансфер на ембриончета,разделени на 10. Ембриолозите казаха,че са много добри. Тук ембрионите ги окачествявали с 4 степени - 1-во качество-отлични, 2-ро качество -много добри, 3-то и 4-то качество. Казаха,че нашите са 2-ро качество, т.к самите клетки не били еднакви по големина, но шансовете за бременност са добри.
Иначе няма да се впускам в подробности относно трансфера, само за инфо, тук го правят на пълен мехур, и т.к. аз си мислех,че като изпия на веднъж 6-7 чаши вода всичко ще е наред, се оказа,че съм си правила грешни сметки и се наложи да ми сложат една система,а която така здраво ми напълниха мехура,че чак бъбреците ме заболяха и имах чувството,че ще се пръсна. Но всичко мина и др. Каврут каза,че трансфера е минал добре и ми пожела да им се обадя с хубави новини  Grinning
Утре се завръщаме в БГ. До тук ни беше почивката  Confused

# 661
Много се радвам за теб. Разделени на десет си е направо отлично за нашите стандарти - искам да кажа, че тук съм чувала за разделяне на 8 при трансфер на трети ден. Искрено ти желая успех и вярвам, че с много любов ще си отгледаш ембритата докрай. Още веднъж, стискам палци и се надявам   bouquet

# 662
Страхотно Blumchen   Praynig  Praynig  fingerscrossed
Сега си пази ембриончетата на топло и след дестина дни да получиш най -хубавия Коледен  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Cloverподарък!!
Успех мила и се пази!   bouquet

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 17:22 от kiara78

# 663
  • София
Blumchen,пожелавам ти да си донесеш в България незабравим Коледен подарък от Истанбул-положетелен тест,последван от успешна бременност  Praynig Hug
А това ,с пълния мехур....после,като трябва да лежиш,как се понася  Shocked...или можеш да отидеш то тоалетна поне   newsm78

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 19:07 от hristina21

# 664
Blumchen, късмет мила! Разделени но 10 ембриони са си направо отлични! Доколкото си спомням и bamboo беше с такъв трансфер, а виж сега - близнаци чака!  Ех, момичета, направо нямам търпение да се минава това време и да ходя и аз в Истамбул!

# 665
  • софия
Blumchen, и от мен пожелания за най-хубавия Коледен подарък Hug Hug

Моите също бяха разделени на 10 на 3-ти ден-а защо не чакаха още за трансфер, заради това, че клетките не са еднакви ли?

Хриси, не ти дават да помръднеш след трансфера около 1 час.ако се налага се използва подлога.Това с пълния мехур на мен ми беше най-неприятната част, защото трансфера ми мааалко закъсня, ама на мен това малко след 10 чаши вода ми се видя цяла вечност Crazy

# 666
Blumchen,успех мила,това са твоитие бебчета  Hug    hristina21,както Мози ти е писала,и аз така лежах час и половина без да ставам,от транфера ме преместиха на други легло без да се надигам изобщо,дадоха ми подлога и после обяд..)))Трансфера беше на тъмно и никакво ставане...)))след  това разбрах,че са ми проследили пътя до матката преди самия трансфер(лъжливо)и след това самите ембриони са вкарали за да са уверени ,че няма пречка и достига до мястото е проверено.  bouquet

# 667
Blumchen, нещата изглежтат " очарователни" 10 клетки на 3 ден си е направо шестица от тотото / обикновено са 8/ дано само да не са "пренапънати" да са толкова, но пак са ОК.
Аз наколко пъти съм давала линкове за оценка на Е. Ако снимките които ви показват в клиниките съответстват с тези http://www.advancedfertility.com/embryos.htm, http://www.advancedfertility.com/embryos.htm, http://www.advancedfertility.com/blastocystimages.htm / отваряйте линковете/ и са оценени бластоцистите с букви и цифри и сте сигурни, че Ви показват Вашите Е / ако са направо от микроскопа - не снимки- има движения/  може да се разчита единствено на късмета/, ако обаче визирам БГ клиниките, с изключение на АГ-Варна, нещата не стоят по този начин - снимки, оценка с букви и цифри и показване на снимки, които могат да бъдат от всеки или от интернет, късмета е безсилен.
Сега за кариотипа  llullu и да го направиш и да не го направиш, ако нямаш в рода си хора с генетични измемения нищо няма да покаже. Ако има някой с дългодишно безплодие в родовете Ви или с абсолютно такова / доколкото можете да установите тази история/ или бездетни има смисъл без да очакваш някакви генерални причини за теб от това. Ако Вие със мажа ти сте здрави физически и психически Simple Smile и намате споменатите отклонения при роднините и предшествениците си / доколкото може да си спомнят родителите и прародителите ви/ считам, че нама проблем. още повече, че това е изследване, което се назначава след 3 и повече спонтанни аборта без да има живо родено дете преди това.
burty да точно това показва кариотипа, друг е въпроса че това заключение трябва да е съпроводено със снимките.
GTM означава оцжетяване по Гимза с което - методика с която могат да се видят хромозомните аберации / отклонения/ - делеции, инверсии, транслокации и т.н.
ИКСИ вас са ви викали няколко пъти да давате кръв защото по накаква причина не е растяла клетъчната култура, необходима за изследването - обикновено се използват стандартни хранителни среди, НО понякога те не са ефективни и се изисква адаптиране / най-тънката част в биотехнологията/ и само много опитен оператор може да "усети" адаптацията веднага. Иначе се налага опити и повторения много.
За съжаление последното се отнася и за ЕМБРИОКУЛТУРАТА и болката е, че това не се знае и/или не се осъзнава / което е некомпетентност/ и накрая резултатите са безкрайни ИНВИТРО опити, загубено време, пари за цял град, тласкане в посока донори без необходимост и унищожаване на човешки съдби, като "заключение".
Ще приключа този пост, че се разплаках / нетипично за мен/, не може да се прави БОГАТСТВО на гърба на ЧОВЕШКОТО нещастие.
Успех момичета.
П.С. Аз вече се отказах, по независещи от нас причини испуснахме всички влакове.

# 668
  • София
Момичета привет и от мен!
Днес ми е седми ден от стимулацията, за която ще кажа накратко:
1-до 5 ден - Пурегон - 75 ед.
6 ден Пурегон 75 + Цетротайд 0,25.
7 ден - намилиха Пурегона на 50 ед., като остава цитротайда.
Днес ме гледа д-р Фунда. Отново беше много разговорлива. Каза ми, че засега стимулацията върви добре, на няколко пъти повтори, че ендометриума е перфектен. Каза също така, че засега изобщо няма опасност от хиперстимулация.
Утре в 9 отново съм на преглед.

Тези 7 дни минаха неусетно, за което трябва донякъде да благодаря и на Блумен. Тя и съпругът й направиха престоя ни интересен, и ни показаха доста забележителности в града. Запознахсе с още няколко двойки, а утре трябва да пристигне и Люси.

Стискам палци за положителен резултат на Блумен!  Praynig

Пожелавам късмет на всички момичета, чието заминаване предстои. Ако някой има въпроси относно прецедурите, и въобще престоя ни тук - ще се радвам да помогна с каквото мога. 
Хубава вечер!

# 669
Всъщност нормалното за ембриони на 3-ти ден е между 6 и 10 клетки (това е от лекар, не от нета). Някъде из статии бях чела, че по-бързо делящите се са май в по-голям процент "мъжки" ембриони, но не си им спомням статистиките и не помня дали беше само едно изследване или имаше и още.
Blumchen, успех!!!
И моите трансфери бяха на пълен мехур (нужен им е за добър контраст на УЗИ-то да видят по-добре катетъра и помагал за по-удобна позиция на матката). След трансфера веднага ме пуснаха да ида до тоалетна преди почивката.
ddnchv, съжалявам за изпуснатите влакове, но пък човек никога не знае какво печели от всяка ситуация. Пожелавам ви дъщеричката ви да расте жива и здрава и много да ви радва  Hug.

Успех на всички!!!

# 670
 istinska,пожелавам ти успех,куде отседнахте,аз разпитвам за хотели или квартири,че моят неще този път в приятели да спи..)))  Hug        ddnch,златна си,благодаря, че сподели с нас знанията си,аз се отказах да го правя този кароптип,дано не ми се наложи,нямаме в рода такива проблеми..)))

# 671
istinska , стискам палци всичко да е наред и перфектно до края! Спомням си твоята история от опитите ти при Владимиров. Очевидно тази ти стимулация няма нищо общо с предишните.  Hug
Люси, стискам палци и твоята операция да мине без проблеми! И това да е последното препядствие към бебчето ти! Hug

# 672
  • София
Blumchen, прекрасни новини, миличка!!! Стискам палци и ти пожелавам да получиш най-чакания подарък за Коледа  EFP Praynig

ddnchv , много съжалявам, че сте "изпуснали влаковете" Sad, но ти пожелавам твоето момиченце да ви радва като за двечки  Hug
П.П.  Впрочем, в моя род /по бащина линия/ има бездетни жени - татковата сестра и татковата леля, Бог да ги прости, си нямаха свои деца, ама няма как да съм сигурна, че проблемът е бил в тях, а не в мъжете им...

истинска,  Praynig Praynig Praynig

Моля се и за Люската - утре е Денят...  Praynig Praynig Praynig

А на всички останали - празнично настроение и само позитивни мисли!!!   bouquet

# 673
Blumchen, това са чудесни новини! Ембриолозите в Мемориал наистина си ги бива. Спомням се, че на bamboo ембриончетата бяха разделени също на 10 и сега е бременна с близнаци! Пожелавам ти да видиш много положителен тест за бременност след около 2 седмици!!!
Istinska, Luce,  Praynig Praynig Praynig
А на всички останали момичета весели празници!  bouquetДано 2012 е нашата година! Simple Smile

# 674
Благодаря ви момичета! Искрено се надявам и се моля на 29.12 теста да е положителен и в крайна сметка са имаме живо и здраво бебче (бебчета-няма да го връщам второто Simple Smile
Тук наистина се събрахме чудесна групичка бг двойки и времето минава неусетно и много приятно. Ние днес за мое съжаление си тръгваме, толкова ни беше спокойно и хубаво, че дори и времето беше с нас.
Стискам палци за всички, които са в процедура и на всички, на които им предстои поредната битка! Успех о все сърце!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт