Ин-витро в Истанбул 3

• 49 101
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
eel, какъв е този абсцес и защо се свързва с Глюкофажа? Има хора, които го пият с години. Аз също го пия от март, заради лека инсулинова резистентност и в началото имах леки стомашни неразположения, но сега даже и на гладно не ми е никакъв проблем.

Какво е това изискване да не се ходи на преглед 3 седмици след положителния тест?! Чувам го за първи път. Мислех, че всички си правят ехо 1 седмица след теста. Когато бях бременна (спонтанно) ходих на лекар на 31-ден от цикъла, т.е. 4 дни след закъснението.

Blumchen, и аз се тревожа за същото, но не вярвам някой да може да ми даде решение.

# 361
llullu казаха ми да го пия до като започна опита, независимо кога е. Аз предпочитам на пролет. Имам 3 неуспешни опита. Този глюлофаж ми го изписаха защото яйцеклетките ми са с по-бавен темп на делене и да им подобрят качеството. Сега трябва да правя хромозомен анализ точно заради това. Аз много се притеснявам от този Глюкофаж. Какво представлява, имали странични ефекти? Някой ако е на ясно нека сподели по-подробно.

# 362
vi_qa виждам че ти пиеш Глюкофаж отдавна. Искам да те попитам тъй като аз съм със стомашни проблеми ще се раздразни ли стомаха ми още повече от него? Има ли други странични ефекти?

# 363
  • София
Nagy, на мен ми действаше кошмарно-бях със страшно разстройство и повръщане през цялото време,през което го пих /по принцип, е възможна такава реакция дна-три дни от започването,би трябвало да отшуми,но при мен продължи повече,въпреки,че намалиха дозите/ и ми го смениха с друг метформинов препарат-минах през Сиофор,по същия начин и,накрая останах с Метфогама. Докато,мъжът ми си го пие,заради висока кръвна захар и,няма абсолютно никакви проблеми и оплаквания още от първото хапче.

# 364
Nagy, тъй като Глюкофаж (метформин) е лекарство за преддиабетни състояния и се предписва масово (даже и ей така за отслабване), информация за него изобилства в нета. Според мен, ще ти повлияе на стомаха, но трябва да пробваш. Аз в началото овладявах положението с много храна, т.е., пие се по време на хранене, но си трябват количества, в противен случай започва бунт в стомаха и може да се стигне до разстройство. Моята доза е 2 х 500, първата седмица пиех само 1 х 500, и тези усещания ги имах само 1-2 пъти, но аз нямам проблем със стомаха. Хубавото е и че от него се отслабва, този факт определено мотивира.

# 365
Аз също пия Метфогамма, но не вярвам да има съществена разлика.

# 366
Nagy, докато не започнеш хапчетата няма как да разбереш как ще ти се отразяват. При мен нямаше никакви проблеми. Даже и сега продължавам да си го вземам, по 1/2 хапче Метфогама 500 на ден. След неуспешното ин-витро док, каза, че за подобряване на качеството на яйцеклетките при следващ опит е хубаво да се продължи приема на лекарството.

# 367
Момичета и друго да ви питам.  в Мемориал ми казаха че имам 2 малки шоколадови кисти в ляво, но не трябва да пия нищо. Тези кисти трябва ли да ги наблюдавам всеки месец да не порастнат и ако пък растат не е ли опасно да не се спукат? Дали да не си изпиша противозачатъчни? Те ще изчезнат ли от тях? Ако някой може да ме осветли по въпроса да помага.

# 368
Не съм специалист по ендометриозни кисти, но според мен няма да се махнат от противозачатъчни и по-добре да не ги пиеш на своя глава, а наблюдението никога не е излишно.

# 369
 Nagy,мерси за отговора..)))А относно кистита няма как да се разбере дали са шоколадови  или друг вид  newsm78,как са доказали че са шоколадови,доколкото знам шоколадовите кисти са ендометриозни,може ли да се прави опит с ендометриоза  newsm78,аз преди две години имах киста и пих противозачатъчни не се махна и правих лапароскопия,но моята беше обикновенна пълна с бистра течност..)Имам две лапароскопий заради киста параверовална май се казваше(фукнционална)Нпарави ми впечатление,че в ТУРЦИЯ,не гледат изобщо тези кисти и не ги оперират и не ги лекуват,а тука доколкото знам ендометриозата се лекува задължително преди опит,и според мен докато не се анализира самата киста няма как да се разбере каква е.Колко ти са големи кистите..))

# 370
Здравейте момичета,
ако са шоколадови т.е. ендометриозни кисти, няма как да се махнат с противозачатъчни. Аз преди години имах и ми ги махнаха лапароскопски, друг е въпроса, че си докарах ИЯР заради операцията и на двата яйчника  Rolling Eyes
Но лекарите бяха единодушни, че трябва да се оперират.
След операцията ми бяха спряли цикъла за 6 месеца с инжекции - лукрин депо.
Така, че ако не са големи ги следи все пак да знаеш какво се случва. Обаче се чудя как ще се прави опит ако има активна ендометриоза  newsm78, я по добре се съветвай с лекарите!!
Момичета да ви питам, като си пуснах изследването за рубеола резултата ми излезе положителен, те. по голям от 10. Това какво означава, че имам антитела и имунитет или  newsm78

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 16:45 от kiara78

# 371
 kiara78,на всички излиза положителна,спокойно всичко е наред..))))А що се отнася до кистите и аз съм на това мнение,мойте кисти не бяха ендометриозни и все пак беше наложително да ги махна заяото пречат на овуто,и на мен ми повлияха на ячниците тези операций и се възтановява бавно яйчника..)))Но ако се ендометриозни и инвитро,незнам звучи ми нереално  newsm78,особенно ако ендометриозата е по голяма степен и е обхванала повече места,горе доло съм запозната,защото моя приятелка се бори много време с тази болест..)))

# 372
Благодаря llullu  Hug
Nagy дано не са ендометриозни кистите  Praynig Все пак се консултирай още веднъж с докторите.
На мен ми отне почти година лечението.

# 373
интересно,че и на мен не ми обърнаха особено внимание на това,че съм лекувала ендометриоза. А колкото до лечението й, моето лично мнение,че не само не се лекува,а става по-зле като се започне лечение. Аз преди лапарото и Лукрина винаги съм имала много антрални фоликули,а сега в Мемориал ми казаха,че са малко......отделно че си мисля,че стимулациите са ми докарали ендометриозата,но това е мое предположение....Както е да е....Мисля обаче,че ако наличието на ендометриоза или шоколадови кисти (а това само се предполага,само хистология може да го потвърди) е проблем за предстояща процедура проф.Кахраман щеше да каже.

# 374
интересно,че и на мен не ми обърнаха особено внимание на това,че съм лекувала ендометриоза. А колкото до лечението й, моето лично мнение,че не само не се лекува,а става по-зле като се започне лечение. Аз преди лапарото и Лукрина винаги съм имала много антрални фоликули,а сега в Мемориал ми казаха,че са малко......отделно че си мисля,че стимулациите са ми докарали ендометриозата,но това е мое предположение....Както е да е....Мисля обаче,че ако наличието на ендометриоза или шоколадови кисти (а това само се предполага,само хистология може да го потвърди) е проблем за предстояща процедура проф.Кахраман щеше да каже.

Да така е и аз преди лапарото бях добре с яйчниците, а след него ИЯР  Confused
Лекарите в Турция знаят най-добре!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт