Ин-витро в Истанбул 3

• 48 208
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
В същия линк аз намерих следното:
the success rate is about 50% if the female partner is under 37. The pregnancy ratio decreases to below 25% for the women over 40.
Така че турска му работа, важното е, че са далеч по-добри от нашите клиники, без да са много по-скъпи.
Знаете, че много се ядосвам от " врели некипели" и " проветряване на устата", по точно "чешене на пръстите".
Коректността към пациентите изисква явно, ясно и пригледно представяне на успеваемостта на общодостъпно място / то и тук една " велика клиника" ги представя по подобен начин/, и то стана не българска, а балканска работа.
Да турците са много добри, но не мноооого по-добри, от клиниките и докторите спазващи добрите медицински практики в БГ. Просто по-коректни, внимателни в диагнозите, ембриолози с опит, работещи по международни стандарти и т.н. Както виждате, макар, че полагат огромни старания , прилагат по-непознати за Вас, които не сте били пациентки на моята клиника, техники и прийоми, успеваемостта е средна както за една нормална клиника - около 50%, което за БГ си е направо повече от многооо.
Относно това, че там не е много по-скъпо не е така, ако правите опита си в АГ - Варна / при същите условия, както в Турция и при същата успеваемост ще ви струва 50-60 % по- евтино - не е все едно да платиш 4000 лв. за опит в БГ и 10000 х.лв. в Турция, при равни други условия/.
Успех момичета, ще гушнете вашите бебета, важно е да сте бдителни, сензитивни и да не позволявате да ви лъжат и манипулират.

# 706
Привет момичета,
другата седмица и ние ще се отправяме към Мемориал.
Искам да ви попитам с какъв транспорт се ходи до клиниката, по удобен!
Хотела ни е до Капалъ чарши, Баязит нещо си е адреса. Оттам може ли с трамвай до метробусите и оттам с метробус до Перпа  newsm78
Колко са бързи тези метробуси?!!

# 707
Няма да се поддавам на провокацията за вечната дискусия БГ/чужбина, но понеже излезе, че моето е било "чешене на пръстите" (знаете как мразя неграмотността!), ще кажа само: нерде Ямбол, нерде Стамбул.
Ако има българска клиника с 50% РЕАЛНА успеваемост - БРАВО, само че няма.

# 708
Няма да се поддавам на провокацията за вечната дискусия БГ/чужбина, но понеже излезе, че моето е било "чешене на пръстите" (знаете как мразя неграмотността!), ще кажа само: нерде Ямбол, нерде Стамбул.
Ако има българска клиника с 50% РЕАЛНА успеваемост - БРАВО, само че няма.
Такава дискусия БГ/чужбина никога не е съществувала, ако на теб нещо ти се е привидяло то това е единстено и само твое виждане....., не проумявам защо се заяждаш, аз изложих моите разбирания с аргументите, които са налични.
Има клиника в БГ с успеваемост над 50% и то официално и коректно обявена, така както изисква добрата медицинска практика. Просто не може може да бъде сравнявана / не твърдя, че е пълна, но е коректна за пациентите/ с тези единични, показани подсунка, подхвърлерни цифри. По този начин, мислех, че се прави само в БГ, но явно, прехвалените съседи от Босвора действат по същия начин.
Още повече че при глупостите, които се вършат у нас, вече сигурно си въобразиха, а то не е и нереално, че могат да "метнат" и ИНВИТРОТО в БГ.
Като са толкова "оперени" в Истанбул, защо искат почти на всички КАРИТИП, без история, без видими отклонрния и т.н., ТЕ са длъжни да знаят, че това е една от най-редките причини за неуспехите.

# 709
Не се заяждам, най-малко пък с теб. На мен ми се искаше нещата в България да са такива, каквито ги представят лекарите, но не са и скоро няма да станат. Наличните, според теб, аргументи са твърде мъгляви, защото достоверна статистика и реален контрол просто няма!
Ако приемем, че клиниката с най-висока успеваемост е "Малинов", там никой не може да каже на каква база се изчислява това, защото оборотът е потресаващо голям. Ако имаш предвид клиниката на д-р Александров, моите уважения и поздравления за всички бебета, родени с негова намеса, но когато му се обадих по телефона и той чу, че съм почти на 43 г., ми каза буквално стой си в София, няма какво да се разкарваш до Варна. Това се нарича селекция и се прави масово във Варна. Да не говорим за просташкото отношение. Такова нещо в прехвалената Турция не може да се случи и, повярвай ми, на мен ми е ужасно мъчно за нашата оправия...
Колкото до цената, тук средно опитът струва 5000 лв. (като цените си вървят само нагоре). Преди месец се заговорихме на тази тема и се оказа, че много от пишещите тук са платили над 7000 лв на опит.
В Истанбул цените са около 6000 лв. , оскъпяването идва от престоя. Цената, която беше изчислила Магрото беше около 8000 лв., но включваше абсолютно всичко, дори и бензина на преводача.
Та това е то - Булгаристан!

# 710
vi_ga ,  не си единствената на 40+, на която д-р Александров е отказал да приеме за пациент. Лично познавам още три дами. Явно точно този селективен подход му позволява да публикува успеваемостта, която ddnchv не пропуска да цитира почти във всеки свой пост.

# 711
vi_ga, клиника "Малинов" далеч, не е с найвисоката успеваемост в БГ, напротив, може би с една от най-ниските......, само рекламата им е голяма.
А ти ако си очаквала Александров да те прегледа по телефона - просто не виждам как ще стане, политиката на клиниката е такава, че да не разкарва хората и да не ги вкарва в разходи.
Това не е избор на пациенти.
Да не говорим за просташкото отношение.
Не го разбирам това, ако за Александров става въпрос мога да споря до загуба на съзнание, все пак имам много лични впечатления и не съм искала да ме преглежда по телефона.
За Турция да не стане така, както с Малинов - големи надежди и юркания и накрая приземяване.
То приземяването трябва да е още в началото, а не след като изядеш к....., и се отчаяш напълно.
То не е Булгаристан, то явно става Балканистан.
Пазете се момичета.

sunflower ®, ако малко повече  се интересувате основните пациенти на клиниката, и в момента даже,  са на възраст 35-42 год. Когато бливате, поне се информирайте.......
Повече нямам сили да Ви "събуждам" от латергичния сън. не мога да се занимавам, трошете си главите.

# 712
 Peace ние също имаме едно приятелско семейство от Варна, които са родители на близнаци след инвитро при доктор Александров и са много доволни. Лично момичето ми каза, че докторът не се занимавал с жени след 35 години. Тя самата бе на 27 години, когато прави опита си при него.

# 713
Peace ние също имаме едно приятелско семейство от Варна, които са родители на близнаци след инвитро при доктор Александров и са много доволни. Лично момичето ми каза, че докторът не се занимавал с жени след 35 години. Тя самата бе на 27 години, когато прави опита си при него.

Как да не се занимава, аз бях 38+....
А сега казах, че изпуснахме всички влакове, не че не е искал Александров да ни приеме, а защото се налага да гледаме родители - не можем да ги изоставим, а и парите в последните 2 години рязко намаляха..... та това е причината. Докато чакаме да се оправят нещата ще минат още няколко години / дано да са по-малко/ и тогава на къде за деца. Те така ни докараха.....

# 714
Момичета, извинявайте,че нахлувам така в темата ви! Попоглеждам тук отвреме-навреме и следя как се развиват  нещата с искрената надежда да успеете и да сбъднете мечтите си! Не пиша често, но това,което ме  провокира за пореден път е поредното изказване на dd....и искам да се обърна лично към нея!
Уважаема госпожо: Спри да тровиш всеки форум с уж "интелектуалните" си напъни! Момичетата тук са намерили надежда,упование и може би последен шанс да сбъднат мечтите си ! Във всяка тема ти се появаш като крилат демон и бълваш злъч срещу всички и всичко! "Нареши" вички български клиники и сега тръгна да оправяш и чуждите!
Заради теб повечето жени тук имат негативно отношение към доктор Александров Всезвестна истина
е ,че той не се занимава с жени над 35 г(или много рядко) както и че си подбира по-лесни случаи и си вдига успеваемостта! "Обожествяваната" от теб негова статистика също не дава много (да не кажа никаква информация за успешните раждания,особено последните му няколко таблици). Моля те, в името на най-святото за теб ,СПРИ да лееш отрова и да притесняваш хората! Всяка една от нас има достатъчно мозък и може да избира къде ,кога и при кого да прави опитите си и най-малко се нуждае от "безценното" ти  мнение и съвет!

Момичета, много моля да ме извините за нахлуването в темата ви и за емоционалния ми пост! Желая  на всички вас весели празници и много розови и сини подаръчета догодина! Успех!

# 715
vvi, не се извинявай за нищо! Тук всеки е свободен да споделя мислите си.

Аз съм реалист, не се заблужавам и никого не величая, нито дори Мемориал.

dd, не би ми хрумнало да обсъждам с лекар състоянието си по телефона. Обадих се на д-р Александров, единствено за да си запиша час. Той започна да ме пита какво съм, що съм, държа се потресаващо свойски, досущ като български гинеколог от миналото и когато му казах възрастта си, той ми заяви да си стоя в София. Това е. Иначе съм чувала много добри неща за него, допълнението, че си подбира пациентите по възраст и тежест го научавам сега от вас. Ето, че и днешният ден не мина напразно!

# 716
ddnchv , не "бливам", а съм информирана достатъчно добре!!! Което се потвърждава и от постовете на последните момичета. И си мери приказките! Не веднъж съм ти казвала, че ще си много по-полезна на всички ни, ако не разводняваш постовете си със словесно обожествяване на Александров. Както и че си много по-компетентна от повечето от нас, но човек трудно отсява ценната и стойностна информация, която можеш да дадеш като изпаднеш в словесна еуфория плюейки по вссичко и всички, включая и потребителки!

# 717
не е все едно да платиш 4000 лв. за опит в БГ и 10000 х.лв. в Турция, при равни други условия/.
ddnchv, за твое сведение моя опит в БГ това лято ми излезе 10000. Така че не знам точно за какви други равни усповия говориш, но лично аз не виждам голяма разлика в цените на ин-витрото в БГ и Турция. newsm78

# 718
Лелел какво става тука изпуснах ви..)))АА и аз не съм съгласна с някои работи,моя опит в БГ в Щерев ми излезе 7000лв,а в Турция 5500 лв.така,че в Турция не е по скъпо и още нещо условията не са равни,абсурд!!!!!Има си отделна тема за успеваемоста на клиниките,и още нещо, няма клиника с над 50 процента успеваемост в БГ..))))Не съм запозната с лекарите в БГ много,но е ясно ,че ембриолозите са много кът,което е много важно..)))Факт,че много момичета на които са предлагани донорски яйцеклетки и сперматозоиди тук в БГ,са успели в Турция,значи са по добри в някои отношение спор няма за това..)))Черно на бяло е,няма какво да се спори на тази тема..)))Има и добри лекари в БГ,но повече тук разчитат на късмета,това е..))))Че има късмет има естественно,но ...))))  bouquet     ЛЮСКАААА,как си мила??????????          ИСТИНСКАААААА как върви,стсискам ти палци   Hug    БЛУШМЕН прибра ли се вече????  ВИ-ГА,как си ти???Мисля те да знаеш..)))  bouquet  bouquet  bouquetОтивам за подаръци аз,много обичам да подарявам подаръци,ако искате нареждайте се  Joy Joy JoyУсмихнат ден на всичкииииииииииии..)))) Hug

# 719
На 40 години съм.
От Варна ме отсвириха заради години:) . Това стана май месец. Неизяснен стерилитет бе диагнозата ми от София:).
Пиша го единствено , за да не е "имам позната, която...", а лично преминал:)
Късмет на всички.

Общи условия

Активация на акаунт