Екозтични дестинации

• 20 591
  • 216
  •   1
Отговори
# 90
Asinka от всички места с бели пясъци и тюркоазена вода на които съм била - там най ми хареса. Мога да изредя ред причини - плитки и много топли води, спокойни плажове и не на последно място невероятно гмуркане/шнорхелинг. Имаше скатове и бебета акули, които идваха толкова близко до брега, че чак им се търкаха коремчетата в пясъка Heart Eyes Heart Eyes
 Все пак въпрос на вкус, много хора обичат обикаляне по забележителности, заведения и други атракциони. Там наистина такива няма. Животът в 11 часа е приключил, няма много млади хора. Ние с мъжа ми обаче се сдушихме с персонала от дайвинг центъра и сформирахме 2-3 тежки вечери. И до днес сме много добри приятели и се чуваме често Laughing

# 91
  • София
Каква схема се оформя при нас:

С помощта на местен младеж (Мале) от каучсърфинг системата намерихме негов приятел на НЕкурортния остров Kudafari

Население около 700 души, същите бели пясъци, същите тюркоазени води!
Разлики: без лукс, без огради, без закуска, обяд и вечеря под час.
Домакинът ни е рибар, има 2 дъщерички на възрастта на нашите...
На 2 км има курортен остров, докъдето нашият домакин ще ни превозва всеки ден с лодката, когато ни е удобно.

И всичко това за 4 възрастни и 2 деца, заедно с храната, гмурканията, трансферите от Мале с моторница и цялото уникално нехотелско преживяване за 7 нощувки ще ни струва максимум 5500 евро. Същият брой нощувки в стая с гледка към задния двор Simple Smile - best price roomв 5-звезден е в най-добрия случай 7500 евро за цялата компания.

В добавка разглеждаме варианта да останем 3 дни в Москва, че иначе скоро няма да го направим, а сега ще ни е на път Simple Smile

Недостатък: Допълнителни куфари за зимни дрехи Simple Smile))

# 92
Каква схема се оформя при нас:

С помощта на местен младеж (Мале) от каучсърфинг системата намерихме негов приятел на НЕкурортния остров Kudafari

Население около 700 души, същите бели пясъци, същите тюркоазени води!
Разлики: без лукс, без огради, без закуска, обяд и вечеря под час.
Домакинът ни е рибар, има 2 дъщерички на възрастта на нашите...
На 2 км има курортен остров, докъдето нашият домакин ще ни превозва всеки ден с лодката, когато ни е удобно.

И всичко това за 4 възрастни и 2 деца, заедно с храната, гмурканията, трансферите от Мале с моторница и цялото уникално нехотелско преживяване за 7 нощувки ще ни струва максимум 5500 евро. Същият брой нощувки в стая с гледка към задния двор Simple Smile - best price roomв 5-звезден е в най-добрия случай 7500 евро за цялата компания.

В добавка разглеждаме варианта да останем 3 дни в Москва, че иначе скоро няма да го направим, а сега ще ни е на път Simple Smile

Недостатък: Допълнителни куфари за зимни дрехи Simple Smile))

Аз на тия грам не им вярвам, гледат те в очите и невинно те лъжат Confused Ако се решите на този вариант, поне се договорете парите на място да им платите

# 93
Това цена със самолетни билети ли е ? Ако е да , се хвърляйте, но ако не е не ми се вижда чак толкова изгодно. На каква възраст са децата? Мисля, че до 12 год. се настаняват безплатно newsm78

# 94
 и тук да си кажа, както и в темата за Дубай - твърдо ли сте решили Аерофлот? Thinking
ако не, според мен Катарци, Емирейтс или Турски авиолинии са около 100 пъти за предочитане пред руснаците. Това си е мое мнение и никого не агажирам, но помислете пак - едва ли е супер, супер по-изгодно през Москва, отколкото през Доха newsm78

# 95
  • София
mi6i, нищо няма да платим предварително, освен билетите Simple Smile

Да - с билетите, но през Доха, Dusty_wind. През Москва ще излязат с около 1400 евро повече за цялата група, а и престоят там 3 нощи ще ни струва поне 700-800 евро, но това е така или иначе допълнителна екстра Simple Smile

Asinka, видях твоето мнение за Аэрофлот в другата тема Simple Smile и го имам предвид. Вариантът през Москва го избрахме заради организацията на полета: София-Москва, Москва-Мале. Иначе трябва да пътуваме София-Дортмунд, после с кола до близък град, където е останалата част от групата, на следващия ден с кола до Франкфурт 3,5 часа като най-близко летище с добри цени, после вече Доха-Мале и пак същото обратно.
А така нашите хора идват от Германия през близкия им Дортмунд и само след час и половина е полетът до Москва. Спестяваме Франкфурт. Разбира се, всичко това е за да сме заедно в цялото пътуване...

Но аз продължавам да търся Simple Smile Че и това не ми се струва оптимално като полети.

Иначе на самия остров ще можем да се печем по бански, въпреки, че е населен - има изолирани плажове.

# 96
Пепеляши ние също летяхме през Доха. Уцелили сте топ цени щом 6 човека ще летите за тази цена, пък и с престоя. Мятайте се. С катарците няма да се разочаровате. Ако вие голям престоя може да помислите и за хотел. Ние си изкарахме визи и излезнахме за 6 часа. Отидохме в един хотел близко до летището, полегнахме за час, нахранихме се с камилско и пак се върнахме на летището. Peace

# 97
Аз нахлувам с няколко въпроса към посетилите вече сафари в Африка,някакви препоръки ако може за да съм подготвена,например с какви дрехи и т.н
мерсии

# 98
Аз нахлувам с няколко въпроса към посетилите вече сафари в Африка,някакви препоръки ако може за да съм подготвена,например с какви дрехи и т.н
мерсии

Ако назовеш държава, може да споделим по-конкретна информация... Simple Smile Плюс това с какво превозно средство ще е това сафари - ATV, джип?? По кое време се очаква да се състои това сафари...Изобщо..дай малко повече подробности.

# 99
става въпрос за Танзания,сафарито ще бъде с джип,ще обиколим Серенгети,кратера Норонго,езеро маняра,пътуваме началото на февруари,общо взето имам представа как ще протече,но все пак инфо от ходили вече ще е още по полезно

# 100
става въпрос за Танзания,сафарито ще бъде с джип,ще обиколим Серенгети,кратера Норонго,езеро маняра,пътуваме началото на февруари,общо взето имам представа как ще протече,но все пак инфо от ходили вече ще е още по полезно

Ей тук не мога да помогна...в Танзания не сме били... Whistling

# 101
Сутрин и вечер си е доста хладно -поради високата надморска височина на Серенгети, над 1500 м.
Дрехи - като за есен, с възможност за расъбличане защото по обяд става над 30 гр. Задължително слънцезащитен крем с висок фактор, както и спрей за комари. Шапка също задължителна.
Джиповете са с подвижен покрив. Фотоапарати, камери и тн..И дано да хванете миграцията на гну-тата.. Peace

# 102
А някой да е летял с Кубана? Февруари ще ходим до Куба с тях, ама пусто съмнение в соца все ме гризе отвътре. Та ако някой е летял с тях да даде мнение за обслужването и самолетите.

п.п. Върнах се да прочета темата в началото и видях линковете със снимки на Малката. Много красиво, на снимки не мога да се нагледам. Специално за kotkovo пускам мой албум от Аржентина - Бразилия, там има доста от Чилийска и Аржентинска Патагония. Под снимките има описание и текст. http://todes.snimka.bg/central-and-south-america/yujna-amerika.587757
А това е Перу, ако на някой му е интересно, също с текст под снимките.
http://todes.snimka.bg/central-and-south-america/peru.628922

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 13:55 от AvrorA

# 103
А някой да е летял до "Синята лагуна" в Исландия ?
Имам предвид този маршрут:
http://iceland.nordicvisitor.com/travel-deals/reykjavik-city-bre … /160/default.aspx
Голям мерак ми е тази част на света,но ще видим кога и дали ще стане този месец.

# 104
А някой да е летял до "Синята лагуна" в Исландия ?
Имам предвид този маршрут:
http://iceland.nordicvisitor.com/travel-deals/reykjavik-city-bre … /160/default.aspx
Голям мерак ми е тази част на света,но ще видим кога и дали ще стане този месец.

Ох...и на мен ми се ходи там... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт