For sale /”Първа частна държава”?

• 11 204
  • 200
  •   1
Отговори
# 60
Той затова Фердинанд, от омерзение!, напусна България с три влакови композиции от 21 вагона. Навремето преподавателката ни по епиграфика, дъщеря на бивш директор на Археологическия музей, ни разказваше как на изпроводяк си прибрал няколко нумизматични колекции от фонда на музея. Чужденци, кво да ги правиш! Ние не даваме, ама те си взимат!  Hug

Доколкото знам, първият Фердинанд е поканен.  Царят беше избран с над 50%. А какъв е бил този бивш директор?  Сигурно комунист с 2ри клас.
Не ти разбирам репликата.  newsm78  Помолен е да дойде Фердинанд, а пък после е помолен да си отиде. Hug
Не, не е бил комунист директорът. Тъкмо обратното. Пък и те в археологическите среди комунистите са кът по принцип. Виж патриотите и националистите са многобройни.

# 61
...идеята за "доброто и лошото ченге" беше демоде още в началото на 90-те, дори в евтините холивудски продукции.
Ами сега е криза.
Лошото ченге: Ще продаваме!  Доброто: А може „само” да отдаваме?... Всички заедно: Слава богу, слава богу, хвала, хвала…
С новия бюджет явно сливат ченгетата.

Промяната в Конституцията относно придобиването на право на собственост върху земята от чужденци (в сила от 2007 г.); правата на „инвеститорите” при промяна на предназначението на земята за разлика от правата на „простите” собственици (Зак. насърчаване на инвестициите), придобиването на право на собственост върху земеделските земи от чужденци (Зак. за собствеността и ползването земеделските земи, пром. от 2007  ) и пр. са втората част на картинката. Първата е съзнателната политика на разоряване на аборигените, с която са принудени да продават собствените си земи за жълти стотинки. Въпросът е „На кого”. На други аборигени?! На кои?
И  това се отнася за частната земеделска земя (тя беше върната изцяло). А „слухът” на Найденов е свързан с останалата държавна територия. Две части на още една картинка.

# 62
Виж в други теми: шистов газ,  ГМО, издирване на Ноевия ковчег от чужди военни ченгета (добри  Laughing) този път в някоя нива ...
А може и „крупни стопанства” „от европейски тип”, каквито били ни указвали сега европейските ни шефове. Нещо като тия, дето си имахме, ама ликвидаторите ликвидираха поради задължителна „реформа” за влизането ни у „Европа”. Т.е. едва ли ще са български като се има предвид кой в кого влезе.
До нови срещи в други теми, за други „слухове” на някое "лошо ченге" и последната дума на „доброто” за това доколко са слухове. (Вицът може да е за добрата и лошата новина всъщност )

# 63
  • София
На мен нещо не ми е ясно  - по-добре ли е земята да стои пустееща?  И като я купят чужденци, те ще си я носят ли в чужбина?

И аз за това се замислих  Rolling Eyes
Руснаците като ни изкупиха черноморието,
нали пак си е наше Wink

# 64
  • София
еми....това е положението! Хазната трябва да се пълни, пАри нЕма  Laughing То не бяха съкращения, пенсионна възраст, акцизи и т.н. дойде ред и на земята. Предполагам, че след нея, идва ред и на народа. Ха, дано пък случим на купувачи  Wink
При НЕдействаща икономика, толкова  Tired

# 65
Аз имам идея.
Разделят общинската земя на броя на населението и я дават под аренда с плащане на данък за добив от единица площ. Като нямаш възможност да го платиш ти отнемат друга частна собственост.
Хем хазната пълна, хем земята наша.

# 66
Това ми прилича на самозадоволяването. И все на вицаве ме избива -  Маркс создал марксизм, Ленин - ленинизм, Тодор Живков - онанизъм.

нали пак си е наше Wink

И не стига, че внесоха пари, ами и продължават. Цяло лято харчат пари у нас, не ги е срам. Или за руснаци може?

# 67
На мен нещо не ми е ясно  - по-добре ли е земята да стои пустееща?  И като я купят чужденци, те ще си я носят ли в чужбина?

И аз за това се замислих  Rolling Eyes
нали пак си е наше Wink

Предлагам ви сделка - да ви изкупя жилищата (всичките там, колкото си ги имате) за по 1 лев. Обещавам, че ще ги стопанисвам много добре и няма да ги премествам на друго място. Даже пари ще изкарвам от тях. При желание, можете да си ги наобикаляте (отвън, разбира се).
Договорихме ли се?

# 68
Предлагам ви сделка - да ви изкупя жилищата (всичките там, колкото си ги имате) за по 1 лев. Обещавам, че ще ги стопанисвам много добре и няма да ги премествам на друго място. Даже пари ще изкарвам от тях. При желание, можете да си ги наобикаляте (отвън, разбира се).
Договорихме ли се?
6 милиона имаш ли?

# 69
Договорихме ли се?
6 милиона имаш ли?

Защо питаш?

# 70

Договорихме ли се?

Предпочитам да  ги продам на чужденци за прилична цена. Пфу, не съм патриотка.

# 71
Пфу! Язък!

Те чужденците нямат никакъв интерес към приличната ти цена.

ПП. Офертата все още е в сила Wink

# 72

Опитваш се да подбиеш пазара. Правилно.

# 73

hahaha

# 74

Много ясно, гледам си интереса. И ще успея, защото ти твоя - не. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт