For sale /”Първа частна държава”?

• 11 187
  • 200
  •   1
Отговори
# 120
Разбирам те, но ако чужденец притежава земята има един тънък момент - той не подлежи напълно на българското правосъдие, колкото и да твърдим обратното. Той може също така да не печели В България, а да изнася всичката си печалба навън, докато българинът по-скоро ще я остави тук.

По принцип стига да има желание тези неща се регулират  ( и са регулирани ) законово. По отношение на доходите си от дейност в България чужденците се подчиняват на българското законодателство и точно земята не е сектор, в който може да се скрие къде аджеба се осъществява дейността.
С две думи, собствеността в случая е по скоро емоционален въпрос.

# 121
Видях Рокси и се сетих, че досега никой в темата не е споменал, че и това може да е част от плана Ран-Ът.

# 122
Не питай, остави се на ефекта от изненадата!
Може пък да е за добро. Наши като не могат.

Една от причините за падането на България под турско робство е, че самото населението не е оказало кой знае каква съпротива на османците, защото хората са се надявали, че при другите може пък да живеят по-добре.

Дедите ни са умирали за земята, за да не попадне тя в чужди ръце. Моят прадядо е убит от комунистите, когато са национализирали земята, защото не е искал да си я даде, за да я завещае на децата си, които да се хранят от нея, за да са свободни и да разполагат със себе си. Когато 40 години по-късно наследниците на прадядо ми я получиха тази земя, те я разпродадоха за жълти стотинки за по 10-на лева квадратния метър (1м2 мокет струва двойно повече) и си купиха кой телевизор, кой стара кола, парите се похарчиха за отрицателно време и сега ни пари, ни земя.  Оказа се, че той напразно си е жертвал живота. До преди някакви си 50-60 години земята беше най-ценното нещо, което може да има човек: имаш ли земя, имаш препитание, имаш здрава основа под краката си = ти си свободен човек.

Джуди, наистина ли не разбираш колко е вредно това нещо за нас, колко лесно се даваме да ни поробят, как пак се продаваме за жълти стотинки, за дребни удобства. Спомнете си филма "Хан Аспарух" - имаше един момент във филма, в който ханът преговаряше с врага (византиец май беше, но не си спомням точно)- Византиецът му поиска коня - ханът му го подари; поиска му жената - ханът пак му я подари, накрая му поиска един гол чукар, но Ханът каза, че от българската земя една педя няма да даде. Явно за днешния човек това поведение е напълно неразбираемо. Сами си искаме робството и в крайна сметка ще си го получим.

# 123
Съгласна съм с Маги ДС  Peace
Противник съм на всякакви форми на разпродаване на нещо държавно, за закърпване на дупки в бюджета и обслужване на определени интереси.
Иначе 1 млн. декара звучи стряскащо, но това е под 1% от територията на страната, ако правилно изчислявам.

# 124
Деее...Международен клуб „Отворен източник” („Капацитети срещу българското”) тамън се беше събрал целият да крепи темата на петте си члена...

Ма са им забавни агитките де, като вицове за крави.
Една така си джиткала по едно дърво с крехки клони. Стъпила на един тънък, една гъсеница й викнала: „Ше паднеш”, кравата – „Споко”, стъпила на по-тънък, гъсеницата – „Ше паднеш!”, кравата – „Споко”, стъпила на едно листо, паднала и се пребила.

Като е толкоз тъпо, си е направо смешно.  Или да се обясняваш с кравата, че е обикновен тъпизъм?! Нямало да си носят земята в чужбина... Laughing
Крави.

# 125
  • София
Аз съм бясна заради Деветашката пещера, направо ми иде да отида и да протестирам с плакати... Ето и пример за употреба на родна земя от чужденци. Изроди нещастни.

# 126
Аз съм бясна заради Деветашката пещера, направо ми иде да отида и да протестирам с плакати... Ето и пример за употреба на родна земя от чужденци. Изроди нещастни.

Какво е станало с нея?

# 127
Значи собствеността не е пречка да се руши.

Просто каквото и да се приеме- да може,и  да не може земята да се притежава от чуждестранни лица, е много по важно каква ще е ситуацията де факто, отколкото на хартия.

# 128
  • София

Какво е станало с нея?

Ето  Sad

http://society.actualno.com/news_368270.html

# 129
# 130

Какво е станало с нея?

Ето  Sad

В еди от линковете по-долу пише

Цитат
Пещерата е защитена местност и е едно от трите най-важни местообитания на прилепи в Европа. В нея живеят 13 защитени вида, като два от тях са застрашени от изчезване в световен мащаб.

Въпреки това от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Плевен са дали разрешително за строеж на декори, както и на мост към пещерата, за предстоящите снимки.

Клатик.рниците от РИОСВ в Плевен, на които не им пука и сега са като насрани, но за кратко, защото слава богу, това е България, където на никой не му пука, а  само лае по форуми.

Иначе, тия от Холивуд ще си платят глобата, голямо чудо. 5000 лв?! Смях.
Може и да я оспорят и току виж и да не я платят, заради разрешението. А и снимките там продължават. Още по-голям смях.
От кой следва ни е срам и да обвиняваме при това положение? Щото мен ме е срам от наште си.

Да, може би е по-добре да ни пустеят земите, но поне няма да се осираме международно. Вътрешно, стана ясно че сме в кравешките л...а и ни е смешно дори.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 03:48 от Кейси

# 131

Какво е станало с нея?

Ето  Sad

А ти си ходила в нея, нали? Виждала си остатъците от цистерни, машинно масло, тръбите и какво ли не вътре? На мен ми казаха, че с години военните (нашите) са я ползвали за склад за гориво. На това и си миришеше.

Отделно, 3 тийнейджърски компании си бяха направили биваци из нея и явно се готвеха да купонясват през нощта - това, когато аз съм ходила. Не изглеждаха да им пука за прилепите.

# 132

Една от причините за падането на България под турско робство е, че самото населението не е оказало кой знае каква съпротива на османците, защото хората са се надявали, че при другите може пък да живеят по-добре.

Дедите ни са умирали за земята, за да не попадне тя в чужди ръце. Моят прадядо е убит от комунистите, когато са национализирали земята, защото не е искал да си я даде, за да я завещае на децата си, които да се хранят от нея, за да са свободни и да разполагат със себе си. Когато 40 години по-късно наследниците на прадядо ми я получиха тази земя, те я разпродадоха за жълти стотинки за по 10-на лева квадратния метър (1м2 мокет струва двойно повече) и си купиха кой телевизор, кой стара кола, парите се похарчиха за отрицателно време и сега ни пари, ни земя.  Оказа се, че той напразно си е жертвал живота. До преди някакви си 50-60 години земята беше най-ценното нещо, което може да има човек: имаш ли земя, имаш препитание, имаш здрава основа под краката си = ти си свободен човек.

Джуди, наистина ли не разбираш колко е вредно това нещо за нас, колко лесно се даваме да ни поробят, как пак се продаваме за жълти стотинки, за дребни удобства. Спомнете си филма "Хан Аспарух" - имаше един момент във филма, в който ханът преговаряше с врага (византиец май беше, но не си спомням точно)- Византиецът му поиска коня - ханът му го подари; поиска му жената - ханът пак му я подари, накрая му поиска един гол чукар, но Ханът каза, че от българската земя една педя няма да даде. Явно за днешния човек това поведение е напълно неразбираемо. Сами си искаме робството и в крайна сметка ще си го получим.

Не, Маги, разбирам твоята позиция, което никак не означава, че тя е правилната и следва да я приема безусловно. Имам своя позиция, /забележи- хич и не се старая да я налагам на някого, просто я изразявам, дори не ви питам как пък не я разбирате/ вкл. и за падането под османска власт. И хич не съм убедена, че население, което не може да се управлява и да избере нормални управници, заслужава свобода.
Особено след прочитането на Цаневата трилогия се убедих в идеята.  Grinning Жалко, няма как да ме спечелиш за каузата. Достатъчно и наши и чужди собственици и работодатели съм видяла. В достатъчно държавни и общински фабрики съм била. Имала съм възможност да ги сравня с доста частни, вкл. чужди. Лично. Не да се доверявам на джуркалисти- квази патриотари, ползващи евтиния и изтъркан подход на убеждаване на народонаселението. Всеки си е направил изводите на база някакъв личен опит и информация.

Целта закърпване на бюджет не ми импонира. Целта търсене на добър стопанин /аз от държавата по- лош не съм виждала, с години съм работила за проверка на държавни и общински предприятия, мерсаж съм да бъда убедена в обратното, не се хабете/ ми допада, обаче. И ако, преследвайки едната, се постигне другата- О.К.

В Деветашката пещера видях остатъци от нашенски военни складове и начин на "поддръжка" от нашата държава на този обект. И него съм посещавала лично /не чрез линкове/, даже за последно- миналата година.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 08:39 от Judy

# 133

Тази сутрин го слушах.

Ето пък наша община- стопанин:
http://sever.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/%D0%9A%D0%B … 345_i.106211.html

Златаришкият патриот следва ли да я държи в това й състояние или е по- добре да я продаде, все пак?

# 134

Не, Маги, разбирам твоята позиция, което никак не означава, че тя е правилната и следва да я приема безусловно. Имам своя позиция, /забележи- хич и не се старая да я налагам на някого, просто я изразявам, дори не ви питам как пък не я разбирате/ вкл. и за падането под османска власт. И хич не съм убедена, че население, което не може да се управлява и да избере нормални управници, заслужава свобода.
Особено след прочитането на Цаневата трилогия се убедих в идеята.  Grinning Жалко, няма как да ме спечелиш за каузата. Достатъчно и наши и чужди собственици и работодатели съм видяла. В достатъчно държавни и общински фабрики съм била. Имала съм възможност да ги сравня с доста частни, вкл. чужди. Лично. Не да се доверявам на джуркалисти- квази патриотари, ползващи евтиния и изтъркан подход на убеждаване на народонаселението. Всеки си е направил изводите на база някакъв личен опит и информация.

Целта закърпване на бюджет не ми импонира. Целта търсене на добър стопанин /аз от държавата по- лош не съм виждала, с години съм работила за проверка на държавни и общински предприятия, мерсаж съм да бъда убедена в обратното, не се хабете/ ми допада, обаче. И ако, преследвайки едната, се постигне другата- О.К.

В Деветашката пещера видях остатъци от нашенски военни складове и начин на "поддръжка" от нашата държава на този обект. И него съм посещавала лично /не чрез линкове/, даже за последно- миналата година.

Ох, Джуди, миличка, разбирам те, не съм от възторг и аз от държавата. И според мен тя е най-лошият собственик. Тя не се грижи за интересите на обикновения човек ни най-малко, напротив, народът е пушечното месо, народът е този ресурс, който тя с лека ръка е готова да пожертва и го прави постоянно. Не се опитвам да те печеля за каквато и да било кауза. Опитах се да обясня следното: когато един човек или една държава (все едно е) си има собствена земя, и понеже никой не е по-голям от хляба, тази земя може да те изхрани и щом имаш основното средство за препитание, ти можеш да си свободен. Имаш свободата да кажеш "майната й на системата, сам ще се оправям" и да вземеш нещата в свои ръце. А като нямаш земя (независимо дали отделният човек или държавата) - ставаш още по-зависим от системата, няма накъде да мърдаш, при каквито условия те поставят, при такива живееш, защото си зависим. Затова не е добре нито обикновените хора да си продават земята, нито държавата да разпродава земята си, защото тя става чужда собственост, с която не можеш повече да разполагаш. Не те моля да приемаш безусловно позицията ми, просто помисли малко какви ще са последиците - купувайки я чужденци, тази земя става чужда територия, нищо че не могат да си я отнесат в чужбина; тя става недостъпна за нас, същата тази земя, която предците ни са бранили с живота си, за да има поколението им своя собственост, респективно независимост. Оставайки и без земята си, ще бъдем чужденци в собствената си страна, просто наемници, а не собственици - схващаш ли разликата?

Общи условия

Активация на акаунт