For sale /”Първа частна държава”?

• 11 162
  • 200
  •   1
Отговори
# 150
Защото никой не иска да работи земя която не е негова собственост или 50+.
Арендаторът на земята е зависим. Никой няма дългосрочно да инвестира в нещо което не е негова собственост.
Такова нещо имаше при земите дадени по постановления. Нямаш и право тази земя да я продаваш на друг и след изтичане на срока собственика я прибира.
Защото цената на земята за чужденците е прекалено ниска, за нас прекалено висока за да се изисква възвращаемост.

# 151
Аз не разбрах на кой ще се продава земята?
Няма значение, паника да става.  Чужденците има ограничения за купуване на земя, имоти.
Ела ми на гости, пък аз ще ти покажа как холандец си има и земя - лично закупена, без фирма!!!
Иначе по темата - половин Лондон не е собственост на англичани, но никой не е казал, че не е столицата на Англия. Виж, че всички там спазват английските закони, за това две мнения няма!!! така че който си иска да идва и да копа, само трябавт ясни правила и твърда ръка по спазването им... /като знам какви сме продажници/

# 152
  • Варна
Ами ти как мислиш, защо не е дадена по този начин? Не са се сетили?

Не вярвам да не са се сетили. Laughing
Единия вариант е , че спешно има трябват по-големи приходи за бюджета, отколкото ще получат чрез отдаването (по-малко вероятният), друг вариант е, че някой е решил да си купи определена държавна земя и след като обявят разпродажбата ще си я купи без да се набива на очи. Сигурно има и други варианти за които не се сещам. Rolling Eyes
Между другото, продажбата на държавна земя е все още само хипотеза, не решение.

# 153
Припомними кои години и кое правителство  не се е нуждаело спешно от бюджетни приходи?  Grinning

Да де, хипотетично си хортуваме. Темата, така или иначе, си е налична.

# 154
  • Варна
Защото никой не иска да работи земя която не е негова собственост или 50+.
Арендаторът на земята е зависим. Никой няма дългосрочно да инвестира в нещо което не е негова собственост.
Такова нещо имаше при земите дадени по постановления. Нямаш и право тази земя да я продаваш на друг и след изтичане на срока собственика я прибира.
Защото цената на земята за чужденците е прекалено ниска, за нас прекалено висока за да се изисква възвращаемост.

Снежа, ако собствениците на земята получават адекватна рента гарантирам ти, че почти никой или само единици ще решат да си "приберат" земята. Договорите с арендаторите са обикновено дългосрочни. Peace

# 155
Боже, боже, доживях да сме с Нотар на едно мнение:)

# 156
  • Варна
Припомними кои години и кое правителство  не се е нуждаело спешно от бюджетни приходи?  Grinning

С удоволствие - правителството на Сергей Станишев (че ми е прясно) през 2008 година ли беше, които имаха излишък в бюджета и го похарчиха за глупости.

# 157

С удоволствие - правителството на Сергей Станишев (че ми е прясно) през 2008 година ли беше, които имаха излишък в бюджета и го похарчиха за глупости.

И Станишев би се отказал от допълнителен приход?

Знам, че днес е петък. Едно време на този ден излизаше в-к "Стършел". Чаках го с нетърпение. Сега нямам нужда.

# 158
  • Варна

В никакъв случай. Laughing
Понеже попита конкретен въпрос отговарям, явно на Станишев не са му били спешни.
Този вариант го написах , понеже е "официалната версия".

# 159
Е хайде сега, Пламен Орешарски беше всичко друго, не и харчлив. Остави един от най добрите излишъци ever.
Снежа, без да се засягаш, ама хич не си строиш мисълта логично.

Цената е една, възвръщаемостта и тя е една и за българи и за чужденци, въпросът е кой има капитали за влагане, кой може да ги управлява и кой какво очаква от тях.

# 160

В никакъв случай. Laughing
Така си и мислех.

Връщаме се на изходния въпрос:

Отговорът определено не се крие в твърде утежненото икономическо положение на сегашното правителство.

# 161
  • Варна

Връщаме се на изходния въпрос:

Отговорът определено не се крие в твърде утежненото икономическо положение на сегашното правителство.

Ами хайде де. Изплюй камъчето. Grinning

# 162
Хексе, много алтруистичен подход и с много вяра в доброто у хората  Confused
Каква гаранция има, че Иван няма да иска да обере каймака за една година и после да духне барабар с децата си в Швейцария например? Никаква.

Добре, ако в тази работа има каймак, защо трябва да се обира за една година, а не да се обира дългосрочно?
Защо трябва да се продава държавната земя, а не да се отдава под аренда, да речем?

Не, ти смяташ, че първо следва да се мине през опити за аренда.
Затова на мен ми стана интересно защо до сега това не е било направено и попитах.  Simple Smile

# 163
  • Варна
Аз няма как да знам. Мислех, че имаш своя версия.
Освен запушването на бюджета (официалната), предложих и още една версия. Чудя се за какво не съм се сетила.

# 164
Снежа, без да се засягаш, ама хич не си строиш мисълта логично.

Цената е една, възвръщаемостта и тя е една и за българи и за чужденци, въпросът е кой има капитали за влагане, кой може да ги управлява и кой какво очаква от тях.

Не се изразих правилно. Цената е една, но 200лв. за българина и 200 за чужденец не са една и съща сума. Българите имат много по-малки доходи и за една и съща работа заплатата е по-ниска. Съвсем друго е да работиш в чужбина, а парите да ги вложиш в България.

Общи условия

Активация на акаунт