For sale /”Първа частна държава”?

• 11 178
  • 200
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна

Не се изразих правилно. Цената е една, но 200лв. за българина и 200 за чужденец не са една и съща сума. Българите имат много по-малки доходи и за една и съща работа заплатата е по-ниска. Съвсем друго е да работиш в чужбина, а парите да ги вложиш в България.

Нали не мислиш, че земите ще се купят от българи или чужденци  работещи на заплата?

# 166

Не се изразих правилно. Цената е една, но 200лв. за българина и 200 за чужденец не са една и съща сума. Българите имат много по-малки доходи и за една и съща работа заплатата е по-ниска. Съвсем друго е да работиш в чужбина, а парите да ги вложиш в България.

Нали не мислиш, че земите ще се купят от българи или чужденци работещи на заплата?
Не не мисля, но преди 5 години земи дадени по постановления на точно определен човек се даваха да си купиш парцела по 200лв. дка.

# 167
Не е проблема в изразяването, а в смисъла.
Възвращаемостта е съотношение, процент. Не някаква абсолютна величина, та да оценяваме кой колко заплати ще вложи и колко ще ги изстрада.
Всъщност едва ли има смисъл от обяснения.

# 168
Не е проблема в изразяването, а в смисъла.
Възвращаемостта е съотношение, процент. Не някаква абсолютна величина, та да оценяваме кой колко заплати ще вложи и колко ще ги изстрада.
Всъщност едва ли има смисъл от обяснения.
Ако се обявят за продажба общински земи при еднакви условия за чужденци и българи колко от тези земи ще бъдат купени от българи?
 Възвращаемостта е все пак и от вложени средства.

# 169
Не знам защо  настоявате за неща, които са по принцип елементарни, стига да ги знаеш/прочетеш.

ROI ( return of investment, възвращаемост)=печалба/инвестиции

Естествено, че ако аз инвестирам 1000 лв, а Хексе 10 000 при една и съща възвращаемост тя ще получи 10 пъти по голяма печалба.  Но когато аз имам 1000 лв аз търся най добрата възвращаемост, и ако една дейност ми предлага 10%, а друга 20%, естесетвено, ще избера тази с 20. Което продължава да не значи, че в края на деня в джоба ми ще влезе печалба като от 10те хиляди на Хексе.

# 170
Не знам защо  настоявате за неща, които са по принцип елементарни, стига да ги знаеш/прочетеш.

ROI ( return of investment, възвращаемост)=печалба/инвестиции
Естествено, че ако аз инвестирам 1000 лв, а Хексе 10 000 при една и съща възвращаемост тя ще получи 10 пъти по голяма печалба.  Но когато аз имам 1000 лв аз търся най добрата възвращаемост, и ако една дейност ми предлага 10%, а друга 20%, естесетвено, ще избера тази с 20. Което продължава да не значи, че в края на деня в джоба ми ще влезе печалба като от 10те хиляди на Хексе.
И накрая я продаваш. Едрата собственост има и много други предимства.

# 171
И да има контрол на контролиращите,....
Е то какво стана? Роднина, полицай, роднина, полицай....

# 172
Защото никой не иска да работи земя която не е негова собственост или 50+.
Арендаторът на земята е зависим. Никой няма дългосрочно да инвестира в нещо което не е негова собственост.
Типично български и много грешно мислене. Собствеността влече много повече ангажименти и по-скъпото "удоволствие" от това да си арендатор.

# 173
Аз си мисля, че ако влезат чужди производители, нашите няма да издържат на конкуренцията поне в началото до дето се обединят да държат монополни цени.

# 174
Типично български и много грешно мислене.
Не мисля, че е типично български и , че е погрешно мнение.

# 175
  • Варна
Аз си мисля, че ако влезат чужди производители, нашите няма да издържат на конкуренцията поне в началото до дето се обединят да държат монополни цени.

За земеделие ли говорим?  newsm78

# 176
Аз си мисля, че ако влезат чужди производители, нашите няма да издържат на конкуренцията ..
А въобще на таз територия произвежда ли се нещо /не на ишлеме/ , което да е конкурентно -себестойност и качество?

# 177
За каквото и да говорим все не е вярно, ама карай  Party
Нашите, вашите, дядовци, милиционери....понякога имам чувството, че живея в паралелна вселена

# 178
  • Варна
Нашите, вашите, дядовци, милиционери....понякога имам чувството, че живея в паралелна вселена

Не ти, ние живеем в паралелна вселена. Laughing

# 179
Добре Рокси, обясни твоята Вселена.

За земеделие ли говорим?  newsm78
Не говоря за земеделие, но не мисля, че нещата много се различават от другите свери с продукция за масова употреба.

Общи условия

Активация на акаунт