Боуен терапия

• 231 206
  • 220
  •   2
Отговори
# 210
  • София
Оооо, колко съм скептична винаги аз. Обаче не мога да си изкривя душата. Което действа, действа. Отидох с проблем продължил две години и не очаквах нищо. Просто се бях примирила, че така ще си я карам. Обачееее, просто магия се оказа при мен. Ако някой ми беше разказал, нямаше да повярвам. А по време на втората ми бременност що неща лекувах. Невъзможно е толкова съвпадения. Не може първия път с хемороиди да се лекувам седмица без резултат и само няколко часа след сеанса да се спука и прибере. Следващите два пъти като се получиха, направо веднага отивах и на другия ден като нова. Два пъти проблеми с вратът. Боли ме седмица преди да отида и хоп..излизам нова. Ами, бъбреците, кръстът..просто човек трябва да има проблем и да види ефекта. Аз като реклама звуча, обаче наистина толкова много ми помага това нещо Simple Smile

при кого ходехте на Боуен и в кой град ?

# 211
Аз съм от пловдив и ходя при Петър Чъкъров.Ходя заради силен стрес високо кръвно кисти на яйчници(според АГ са ендометриозни но друг ми каза за друг вид кисти т.е не се знае какви са на вид.?След всяка процедура се 4уствам доста по спокойна кръвното е добро и много силно се надявам до 10 процедура да нямам никъкви кисти и редовен цикъл.! Wink

# 212
Здравейте,

търся добър специалист от София за провеждане на боуен терапия при така наречените паник/неврологични атаки.
Бяха ми се появили преди две години, от нищото отново през есенния период. Открих, че имам ниско желязо и магнезий, третирах ги и нещата се подобриха, но напоследък отново се завърнаха тези атаки (подчертавам не са на психологично ниво, поне не осъзнато), но усещам нервната ми система извън баланс и искам да пробвам с боуен терапия.

Някой да е пробвал? Моля за препоръки за добър специалист

# 213
За София - най-добрият Боуен терапевт за мен е Георги Хамамджиев.
Има контакти в Гугъл.
Доста е ангажиран. Въпросът е да се вмъкнеш в графика му и после нещата започват да се случват и подобряват значително.

# 214
За Пловдив, категорично Елена Лесова - уникален терапевт, лектор и човек! За София, Георги Илчев, Николета Пейчева, Мария Асенова, Кристиана, все доказани терапевти от асоциацията и хора с подход към пациента. Боуен терапията е много ефективна, но предполага вяра в намеренията на терапевта, съдействие от пациента, включително спазване на дадените указания след самата процедура, за да се постигне желания резултат.

# 215
Събирам отзиви за този вид терапия. Предложиха да правят на детето ми. Давало много добри резултати особено при деца за премахване на разни блокажи и за стимулиране на организма сам да се справя.Някой да си е правил такова нещо?
Пробвала съм ...натискат те на ..."определени точни" (на които и сама се натискаш ежедневно) ...чакат 5-10 мин. ...пак те натиснат ...и така няколко пъти ...говоря буквално натискане с пръст Simple Smile)) и това за 50 кинта. След 6 сеанса и - 300лв. резултат - НУЛЕВ!

# 216
Здравейте!

Някоя дама ходила ли е на процедури по време на бременност за облекчаване на схващане във врата и главоболие?
И ако да - споделете мнение дали сте доволни, колко процедури направихте, ефект на момента и/или в дългосрочен план има.
Със силно главоболие съм и в момента не приемам медикаменти и търся алтернативно решение на проблема, което ще се радвам да не е само моментно, а и за по - дълъг период.

# 217
  • София
Здравейте!

Някоя дама ходила ли е на процедури по време на бременност за облекчаване на схващане във врата и главоболие?
И ако да - споделете мнение дали сте доволни, колко процедури направихте, ефект на момента и/или в дългосрочен план има.
Със силно главоболие съм и в момента не приемам медикаменти и търся алтернативно решение на проблема, което ще се радвам да не е само моментно, а и за по - дълъг период.
Аз имах друг проблем, когато бях бременна и ходех на боуен. Ако сте от София, ми пишете.

# 218
Това е най-големият кошмар, който съм преживявала. Още първия път по време на процедудурата /в Полимед/ усетих, че ми изтръпват ръцете и краката. Тези изтръпвания продължиха една седмица,а след втория настъпи истинският ад за мен. Пет месеца, през които не знаех на кой свят съм, исках да умра, отколкото така да живея-силно изтръпване,мравучкане,горещи игли и ток по цялото ми тяло. Не можех да излизам навън. Терапевтът ми отговаряше, че съжалявал, че тялото ми е реагирало по този начин. Можело да се случи на няколко милиона??? Колко магнезий изпих, колко измазах, аз си знам, но без полза. Ходих и по невролози,но те не разбират от боуен терапия. Така че, мислете,когато решите да ходите на боуен терапия. На някои може би е помогнала, но за мен бе само физически и душевни страдания.

Допълвам това мнение и за съжаление злочест опит с Боуен терапия. През 2016 г. отидох за да стегна мускули и сухожилия след пролапс на матката, след като лекарите нищо не направиха и казаха че няма лечение. Никога не съм се обръщала към алтернативни терапии и ако не бяха мои близки, които да ми ги препоръчат не бих и отишла.. Но така още след първата процедура-отпускане, след втората-уж за да спре отпускането-още повече се задълбочи-вече започна и пукане на гръбнака, стави...мравучкане, изтръпване по цялото тяло, с третата терапевта реши, че вече ще спре това, но тогава се отпуснаха и мускулите на лицето с изтръпване на скалпа и се появи и лепкава, гъста слюнка, от която жестока гъбична инфекция, защото слюнката не достига и се развиват гъбички/концентрат от бял равнец, който е супер горчив, за мен беше сладък/-2 месеца лекувах инфекцията с лекарства само не стана, пих и доста билки. Не само слюнката е гъста, а и всички секрети-от очите, носа и тн..Лекарите не дадоха точна диагноза, но съмнението наклони към възпалени нерви, в следствие на отпуснатите мускули. По нататък-изместени 2 прешлена и оттам възпален седалищен нерв, единия ми крак все още е по малък в диаметър, колената с отоци около ставите, халтави стави навсякъде, трудна подвижност, още ме е страх да отида на снимка на колената, след толкова лекари, 2 ЯМР на гръбнак и глава, куп изследвания...Един от лекарите хирург-ортопед поне ми обясни, че възпаленията на  нервите по гърба и седалищния, ако изследванията не покажат друго, стават и когато се отпуснат мускулите и се охлаби пространството помежду им. А тази терапия се основава на подобно отпускане на съединителната тъкан или по-точно фасция. Все още се лутам да разбера след такова отпускане какво е нужно, за да се постигне стягане и накъде да се насоча: към колаген за съединителната тъкан, към Периферната нервна система за възпалението на нервите или друго.
Здравейте,успяхте ли да изравните дебелината на двата крака? Как?

# 219
Може и да зависи от терапевта, аз лично никакъв положителен ефект не установих от Боуен, въпреки, че силно ми препоръчаха съответната специалистка. По-скоро от остеопатия. Но всеки метод си има ограниченията. Отделно и уменията на практикуващия.

# 220
  • София
Може ли да препоръчате добър остеопат. Може и на лични.
Ще ви бъда много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт