Гърция-27

• 66 291
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • загубено

Или бачкаш 9,плащат за 8.
наслушах се за забавени заплати.

Бинго. Слава Богу, все още нямаме неизплатени или забавени заплати...
Ами, няма да има скатавки....он гръко си е балканджия  Twisted Evil, пка ще измисли начин за скатавки... Mr. Green

В Испания са го направили това,като 1-ят ден ти го плаща борсата.
Не знам тук могат ли направи нещо такова,законово.
И после като те съкратят нямаш право на борса.
Гориш лекинко.

Та няма да откриваме топлата вода.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1181394

# 121

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
може. вече не знам на кого да вярвам.

# 122
момичета и тук е много страшно в България, не е хич сигурно чудиш се 5 лева от къде да вземеш за хляб, няма работа, няма нищо, със всеки ден става зле и по зле, цените се вдигат всеки ден а заплатите намаляват, работните места също, сигурно 1000 човека се борят за 1 работно място, а като говоря така с позната за цените там ми те тук цените на стоките са като при вас, само дето там заплатите са повечко от нашите и все пак има малко повече работа при вас, да много българи идват натам, а само 2-3 са се пребрали, немога да си го обясна уж няма работа лошо и при вас а накъде тогава са тръгнали тези хора , но  то тука освен глад и мизерия няма друго и се чудеш как детето да си нахраниш, ама живота е такъв явно щом си българин ще страдаш навсякъде където и да си... но все пак нали гледаме да  се борим и да създадем малко по добър живот за децата си ще се борим доката сме живи, но не си мислете че в България е по сигурно от там няма такова нещо, тука дори и от бюрото по труда я ще ти дадът 160 лв на месец като си без работа за 6 месеца или за 4 и това ако имаш 5 години трудов стаж без прекъсване, студенти, хора с по 2 виши работят като хамали за 15 лв на ден абе ужас е, нашата дърава гледа само за циганите, на тях помощи , безплатни градини а на нас ни одират кожите, ще търся , ще търся начин за където и да някаква работа защото немога да гледам детето как се лишава от всичко и как страда, като няма работа тук какво да правим, няма друг начин.. на където ни видят очите!

# 123
Дани права си, че много българи идват и се съгласяват на безбожни условия, за да вземат 500-600 евро. Заради такива скъпи наши сънародници страда цялата ни компания - последния сезон дойдоха няколко женици, които работеха по 11-12 часа за никакви пари, но живеейки и хранейки се сезона в хотела спестиха малкото парички, които на тях се виждат много и забиха нож в гърба на всички нас, които живеем целогодишно в Гърция, плащаме наеми, кредити и данъци. За следващия сезон шефа ми иска за всички позицци, за които не се изисква гръцки да наеме българи за по 500 евро и после да ни напява, че ние взимаме много и как те могат да работят по 12 часа, а ние не.
Момичетата вече хубаво са ти казали, колко трагично е положението, гледай  и новините днес да видиш. Ако мъжа ми не беше украинец, нямаше и да се замисля дали да остана тук.А за цените се заблуждаваш жестоко - тук са двойи, да не кажа и тройни на някои стоки. Търси си късмета другаде.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 13:50 от Illianaaa

# 124
Момичета, всеки е прав за себе си!

Истината е че в Гърция ситуацията се влошава и още повече ще се влоши, но е факт и че някой неща бяха изкуствено поддържани и балонът трябваше да се спука! За държавния сектор според мен има още от къде и то много да се режи. В частния за съжаление нямаш права имаш само задължения и те се увеличават със всяка минута. Не знам /не че не знам де/ защо приеха въобще орязването на заплатите в частния сектор като те са орязани отдавна, но...........

И ако всичко това важи в пълна сила за Гърция, то в България на хората им се струва като Рай!!!!! От години работят само по един човек от семейство, но за разлика от Гърция хората не могат да се издържат само с една заплата! Нямат дори за отопление и хляб! Деца масово нямат пари да си купят помагала и учебни метериали, а какво да говорим за закуска!
Кошмарът е тотален и за жалост действителността става все по -брутална с всеки изминал ден!

Тези жени, които идват и подбиват цените, не ги оправдавам, но ги разбирам! 200 евро които ще изпрати в България след 10 часов труд са цяло богатство за семейството й, което иначе няма дори за хляб! Знам че и на тези които живеят постоянно не им е лесно, но всеки търси решение сам за себе си и за жалост на никого не можем да се сърдим!

# 125
  • загубено
Струмфаки,честита ти нова лентичка Hug
Лека и безпроблемна.

Всеки гледа от собствената си камбанария.
На кой където му харесва.
Не поощрявам сивата икономика,но понякога няма избор.
Аз се нервех днес че половината безработни албанци и българи са
на борсата а изобщо не живеят в страната.
А колко работят на черно,не е истина.
Данъци не плащат,някой никога не са подавали данъчна декларация.

Чували ли сте нещо че ОАЕД ще затворят?

# 126
  • Λάρισα
stroumfaki, честито! Лека и безпроблемна  Hug

neraiida, те не трябва ли да са тук, за да получават помощи? Имаме съседи албанци, жената се прибра в Албания с едното дете, другите две останаха тук с бабата да довършат учебната година, а мъжът стои тук доколкото знам заради помощите, а уикенда си ходи в Албания.

# 127

neraiida, те не трябва ли да са тук, за да получават помощи? Имаме съседи албанци, жената се прибра в Албания с едното дете, другите две останаха тук с бабата да довършат учебната година, а мъжът стои тук доколкото знам заради помощите, а уикенда си ходи в Албания.
Че за какви помощи всъщност се правят всички тези гимнастики  и колко време се изплащат ? Shocked ooooh!
Половината семейство в гърция , другата в албания или българия.
Как им се вързват сметките идея си нямам.
Мен ми се струва танто за кукуриго . Rolling Eyes

# 128
stroumfaki честито и от мен,лека и прекрасна бременност  Hug

# 129
  • Λάρισα
И на мен не ми е ясно, този специално уж до ноември щял да получава. Не се замислям много, че и аз не съм очарована, но както и да е.

# 130
  • загубено

Ми явно не трябва.
Аз имам една съседка в Бг,която си стоя там и само на определена дата идва до Атина за 1 ден.
Имам познати албанци и те така.

# 131
  • Λάρισα
Ужас. Без малко да си помисля, че поне нещо е доизмислено и ги задължават да седят тук, след като получават помощи, ама не би. Ама то не бил луд който ядял зелника... Що да не ги хрантутят и тях  ooooh!

# 132
  • загубено
Ужас. Без малко да си помисля, че поне нещо е доизмислено и ги задължават да седят тук, след като получават помощи, ама не би. Ама то не бил луд който ядял зелника... Що да не ги хрантутят и тях  ooooh!

ам да,а ние ще си плащаме зверсиките данъци без да мъркаме Joy Joy Joy

# 133
  • загубено

Че за какви помощи всъщност се правят всички тези гимнастики  и колко време се изплащат ? Shocked ooooh!
Половината семейство в гърция , другата в албания или българия.
Как им се вързват сметките идея си нямам.
Мен ми се струва танто за кукуриго . Rolling Eyes

Ами как,помощите зависи много дали си семеен,имаш ли деца и колко ,но са около 400-500Е.
Пътят София-Атина 50Е

Ей така се връзва,че и остава Mr. Green

# 134
Благодаря ви момичета!

И тук са много тези които вземат помощи от ОАЕД, пък живеят в България, което наистина е подигравка с тези които се опитват да работят легално и да си плащат данъците, но ако погледнеш от друга страна в бг положението е същото, само основните герои са циганите. Не искам да сравнявам българите с циганите, но за жалост много от тях се превръщат в такива когато дойдат тук. Живеят на мизерни места, ядат каквото намерят по чиниите от ресторантите в които чистят и само си търсят правата, но ако ги накараш нещо да платят те не са длъжни - "аз да не съм грък да плащам"

Общи условия

Активация на акаунт