Гърция-27

• 66 295
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
stroumfaki, честито! Лека и безпроблемна  Hug

neraiida, те не трябва ли да са тук, за да получават помощи? Имаме съседи албанци, жената се прибра в Албания с едното дете, другите две останаха тук с бабата да довършат учебната година, а мъжът стои тук доколкото знам заради помощите, а уикенда си ходи в Албания.

Да албанците, както и всички други, които са от страни извън ЕС, трябва да бъдат в Гърция в работните дни, затова съседът ти се прибира уикендите. На съпруга ми, който е украинец му урязаха дните, през които бяхме за празниците в България. Ние работим сезонно и след това 5 месеца получавахме тамио, аз 460Е, той 510Е, тъй като взима за малката допълнително. От днес  сумата е намалена със 100 Е. Но за българите не е задължително да са в Гърция и всички идват на датата, получават си паричките и си тръгват и за тях е пей сърце.
stroumfaki честити две чертички и от мен, желая ти безпроблемна бременност и да родиш едно прекрасно и послушно бебче.

# 136
 stroumfaki ,Честито и от мен!
Лека и безпроблемна бременност и сладко и пухкаво бебче на есен! Hug

# 137
Поздравления за Струмфаки...лека бременност и прекрасно бебче за финал..
Дами,успешна седмица ви желая...Целувки

# 138
stroumfaki  много си права тук ние се чудем от къде да купим хляб на децата си, е кажете как да не идеш и да работииш ако щеш и нелегално без осигуровки за 500 е  еми идеално не е важно ние как ще живеем а децата ни, поне няма да са лишени от нищо, ще имаш пари да им купиш учебниците , храна и да са на топло, ако са другите и нямате как да си изхраните детето заради  безработицата какво няма да отидете накъдето ви видят очите и да работите същото за същите пари ли? тогава много се замисляш какво работиш и  че си без осигуровки, важното е детето да ти е добре, затова не ги опреквайте не са дошли от хубаво там, ако могат и те ще си търсят правата и ще искат осигуровки и по висока заплата ама като няма друг начин се примеряваш да триеш чуждия гъз за 500 евро, за да си изхраниш детето, заради децата си хората са съгласни на всичко ... затова е виновна нашата долна и мизерна България, мислите си че в Гърция е зле, елате си в България  и ще се чудете кога и как да се измъкнете пак навън... затова много хора идват там дори и  да работят за малко пари , тези пари тук са доста повече, а не с 240лв да издържаш 3 членно семейство, заради това че мъжа ти е останал без работа и няма никъде работа, като плати един българин сметките напр. 120лв ток и вода и какво ти остава за ядене, памперси, или детска градина или да пратиш детето на училище, а като работиш там за 500евро на месец и ако си вътрешна работа да слугуваш ти остват чисти и детето ти ще расте нормално а не другите да го подритват, затова човек нее отишъл от хубаво навън да мизерува и да трие хорските г..ове за пари, така че вие се ядосвате на тези хорано те си вадят хляба както могат и вие да сте на тяхно мсто ще го направите същото, а няма да стоите и да гледате детето ви как гладува-това е България днес ако не вярвате елате си и я вижте и няма да си помислите повече да се върнете тук..!

# 139
Ейййй чак пък толкова.
Навън да не ги събират парите по дърветата или тока да им е безплатен .. ooooh!

# 140
dani890420 е права. Аз живея в Шумен. Тук безработицата е ужасяваща.

# 141
dani890420 е права. Аз живея в Шумен. Тук безработицата е ужасяваща.
В момента навсякъде в европа безработицата е ужасяваща.
Не се заблуждавайте , че някой навън ще ви наеме за кой знае какви пари .
С 500 евро заплата какво ще успееш да спестиш ?

# 142
Не съм писала, че имам желание да отида да работя в чужбина.

# 143
Markrit ами аз написах в поста си, че ако си на вътрешна работа да слугуваш ги спестяваш, и така поне семейството ти и детето ти живеят добре, за вас може 500 Е да са малко но за тези в България са 1000 лв така че да и аз предпочитам да работя за тези пари , пък нека слугувам и без осигуровки, но ще знам че детето ми в БГ има какво да яде и е на топло... нашата държава ни принуди да станем такива -слуги и да се премиряваме със всичко на вън защото все пак е по добре от това да гладува детето ти!
snezhinka  тя безработицата е ужасна навсякъде дори в Пловдив, мои познати вече 6 месеца са без работа и едвам карат с по 300лв на месец и всеки се чуди напролет къде да се спаси за да може да закрепи положението за зимата, и много от тях теглят кретид, пари на заем  и заминават на бригади кой където може.. че някой от тях  имат деца и се чудят какво да правят ..!
Извинявам  се че така нахълтах в темичката ви просто една отчаяна майка , която си търсеше някаква работа дори сезонна  извенете все пак дано да сте ме разбрали защо го правя, просто така ми дойде отвътре да ви помоля за помощ но уви-нямах късмет .!

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 08:12 от dani890420

# 144
  • загубено
Навсякъде се скапва системата.
И като казваме че тук е зле,сравняваме с това което е било.
Пусни новините и вижте какво се случва в Атина.
Не казвам на никого дали да идва или не.
Всеки си решава сам.

Когато ти казах да мислиш за друга дестинация имах в предвид,че тук няма бъдеще.
Не говорим за 1-2 години,говоря за 10-15.
И като мислиш да заминаваш,аз лично си помислих че искаш и семейството ти да е с теб.
Или поне след време да се съберете.
Работа няма,който иска да вярва.
За мъжете е още по сложно.
Ще започнат да притискат тези които наемат хора да са с документи.
И тогава щеш не щеш ще плащаш за енсими.Без енсими няма документи.
Затягат се нещата,много много сериозно.

Това с което мога аз да ти помогна са адреси на бюра за работа.
Колко са коректни не знам.

http://www.posoki.net/jobagency.aspx

# 145
dani890420  в България също имаме сезонни хотели. Останаха и съвестни работодатели и ако работиш 12 часа на нашето Черноморие, ще изкараш горе долу същите пари. Говорите за безработица - знаете ли какво става в Банско в момента - не успяха да намерят персонал и наеха масово македонци. Ще кажете за по-малко пари, не тъй като ние хем се оплакваме, хем казваме аз за 300 лв не работя. И най важното има и гърци, макар и много малко, които работят там на заплата 250-300 Е, защо мислиш са дошли, защото в Гърция положението е розово?
Като майка напълно разбирам доводите ти, ако си намериш работа успех ти желая. Просто ти разяснихме как стоят нещата.

# 146
все пак благодаря момичета, но за сега поне за това лято замислям малко в Гърция, а другото вече ако събера някой лев тогава мога да си помисля за другаде но то навсякъде трябва човек да те издърпа че имъче тук в България има много бюро но фантоми, които ти искат безбожни суми за да те изведът на вън и уж да ти помогнат с работа и накрая се озозваваш или измамен или закаран и изоставен,    затова вече никой не им вярва  и всеки ако заминава гледа да има пари поне с него та да може да си плати хотела за 1 седмица и да има пари за всеки случай да си плати билета на връщане,ако не успее да си намери работа където е отишъл  инъче да и аз искам в Германия, Англия там да опитам но за там ми трябват много пари а ги нямам в момента не мисля да се устроя за постоянно просто малко да мине кризестния момент в който се намираме ,  и аз искам да съм близко до семейството си но когато няма друг начин това е ..благодаря за бюрата ще видя ако мога нещо да им звънна но  ако говорят български де.. че аз гръцки незнам.! Благодяря момичета, на никой не му е лесно в момента и да гледам новини и виждам какво става, но поне гърците се борят за нещо, а ние дори една стачка не вдигаме а седим и чакаме и каквото стане, свикнали сме да ни тъпчат и да си мълчим за съжаление!

# 147
dani890420 нищо не ми пречи да говоря с упавителя ни за теб, но това ще стане към края на април. Пиши ми на лични с какво си се занимавала, владееш ли някакъв език. Ще се радвам ако мога да помогна, но те предупреждавам, че работата е много, парите малко,а понякога ги и закъсняват условията за живот са що годе поносими, непоносими са грузинките, които работят и живеят там (това в кръга на шегата).

# 148
Illianaaa писах ти на лични надявам се ако има някакви новини скоро да ми пишеш, да имам малко надежда, благодаря ти много!

# 149
Нет-а ми е ужасен,но да честитя Св.Валентин....Вечно обичащи и обичани,дами.... Hug Hug Hug
Целувки на всички,весел празник...

Общи условия

Активация на акаунт