Гърция-27

• 66 306
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Живи и здрави да са "Шуро и Баджо"  Joy Joy Joy
Някой сеща ли се кой беше сайта за изпитите по гръцки език за нивата към министерството на образованието?

# 586
Живи и здрави да са "Шуро и Баджо"  Joy Joy Joy
Някой сеща ли се кой беше сайта за изпитите по гръцки език за нивата към министерството на образованието?

Аз съм се явявала преди 2год.на това..
http://www.greeklanguage.gr/certification/node/72
Иначе за университети/колежи си е индивидуално.......
Иначе ви чета....Но ми е едно такова.............не питайте...
Целувам ви  bouquet  bouquet  bouquet

Дани-01..стискам ти палци..Кураж,мила...

# 587
Благодаря Илианна   bouquet
Какво ти е, нещо да не се е случило или от времето, защото и на мен ми е едно безразлично.....

А я кажи за изпита как е, какво точно дават, т.е. как протича, доколко добре трябва да умееш да говориш, защото аз говоря, но имам екцент. Знам ли, раздвоена съм дали да се явявам, да не си дам парите пък да не успея да мина....

# 588
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте, "нахлувам" в хубавата ви тема с молба: може ле някой да даде имена/контакти на добри педиатрични центрове в Солун и Халкидики? По възможност и денонощни. Ще пътуваме с малко бебе и искам да сме подготвени за спешни мед. ситуации (не дай боже). Благодаря ви много!
karmelita_007 Телефонът на бърза помощ е 166. Спешни центрове има в Солун. Всеки ден различна болница приема спешните случаи. Трябва да видиш (ето сайт http://www.e-database.gr/Hospital_Duties/Now/6 ) коя болница има дежурна педиатрия. По принцип болница Ипократио е с дежурна детска клиника.
Приятна почивка, без никакви инциденти!

# 589
Много благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

# 590
Илианче, случило ли се е нещо или просто лошо настроение? Пожелавам ти каквото и да е, бързо да ти мине! Hug

А я кажи за изпита как е, какво точно дават, т.е. как протича, доколко добре трябва да умееш да говориш, защото аз говоря, но имам екцент. Знам ли, раздвоена съм дали да се явявам, да не си дам парите пък да не успея да мина....

Намери си учебните материали за нивото, на което ще се явяваш, защото когато знаеш как е формулиран изпитът и как протича, шансовете ти са многократно по-големи. Писмената част е по-важна (и по-обширна) от устната, а пък само заради произношение, надали ще те скъсат. Peace Ако не знаеш кое ниво си, питай дали не можеш да държиш пробен изпит, аз така направих в София навремето като се явявах. Ако не може, разгледай учебните материали и ще се ориентираш по тях.

# 591
  • Стара Загора. Три чучура-юг - Derby
Благодаря ви много ,момичета за милите думи. Отдавна събрах доста кураж,все пак имам 2ма юнака,които трябва да подкрепям и окуражавам...,Но последните новини са добри: скоро ще бъдем отново заедно ,и какво по-хубаво от това,нали?...Сърдечни поздрави на всички.  Peace     
P.S. Илианнче,да не би да те е хванала носталгия неусетно...

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 23:58 от dani-01

# 592
Thank you MaryJane   bouquet Ще погледна материалите, аз нивото горе-долу си го знам В-Г, но.... А всъщност този документ, който се взима след изпита за какво ти служи, освен ако искаш да учиш в университет? При започване на работа искат ли го?

# 593
За започване на работа биха ти го искали само ако е в държавна институция, но там пък трябва да имаш и гражданство. Всеки в частния сектор ще те препита и ще прецени дали можеш да вършиш работата за която кандидатстваш и едва ли ще го интересува дали имаш този сертификат.

# 594
Благодаря Илианна   bouquet
Какво ти е, нещо да не се е случило или от времето, защото и на мен ми е едно безразлично.....

Структура на изпита:
В1 -четене с разбиране - 40 мин., 4 задачи
     -слушане с разбиране - 25 мин., 2 задачи
     - писане – 55 мин.,2 задачи
     - говорене – 3 задачи
В2 - четене с разбиране - 45 мин., 3 задачи
     - приложение на езика - 30 мин., 3 задачи
     - слушане с разбиране - 30 мин., 2 задачи
     - писане – 85 мин.,2 задачи
     - говорене – 3 задачи
Г1 - четене с разбиране - 55 мин., 4 задачи
     - приложение на езика - 30 мин., 4 задачи
     - слушане с разбиране - 40 мин., 2 задачи
     - писане – 100 мин., 2 задачи
     - говорене – 3 задачи
Г2  - четене с разбиране - 55 мин., 4 задачи
     - приложение на езика - 30 мин., 4 задачи
     - слушане с разбиране - 40 мин., 2 задачи
     - писане – 115 мин.,2 задачи
     - говорене – 3 задачи

"Сертификат за владеене на гр.език на Центъра за гръцки език
                            Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (ΚΕΓ)

Правила на изпита:
Възможно е участие в едно или повече нива при условие, че се внесе съответната сума за ниво. Суми не се възстановяват по каквато и да е причина. Името на кандидата се изписва с главни букви в заявлението. Кандидатът за сертификат на КЕГ трябва да отбележи много внимателно нивото/нивата в които ще участва, в момента в който заявлението се приеме корекции не са възможни. При подаване на заявлението се попълва въпросник и се подава копие на документ за самоличност. За да получи сертификат кандидатът трябва да постигне успех в зависимост от нивото на 4-те или 5-те модула на изпита (ΚΠΛ,ΚΓΛ, ΠΓΛ,ΠΠΛ+ΧΓ). Ако се провали дори в един модул, целият изпит се счита за неуспешен.
За нива Α1, Α2 , Β1 – 4 модула с 25% тежест в оценката на всеки от модулите, а за нива Β2, Γ1 , Γ2  - 5 модула с 20% тежест в оценката на всеки от модулите. Минималната успеваемост във всеки от модулите е 60%. Общата оценка от изпита не е цифра, а се изписва с думи – Καλώς (60-72%),Λίαν καλώς(73-85%), Άριστα (86-100%).  ( а не директно от КЕГ). Сертификатите се изпращат до ДЕО-ИЧС. Ако сертификатът се изгуби, той може да бъде преиздаден от КЕГ.

Аз съм с Г1-и то защото ме съжалиха /бях бременна с Алекс в 8 м.и "подсказваха"при писането...Иначе акцент всички на изпита имаха..но после коментираха,че правописните грешки са били повече..
Работа никаква не ми е свършил документа....Даже и за самочувствие вече не става...
..Благодаря,за вниманието..
Мери Джейн-да нагушиш бебе..а на Струмфаки-погал по коремче..и за Ллама и Базис...
За всички-много,много цунки

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 19:30 от Илианна

# 595
Благодаря ви момичета за инфото   bouquet
Илианна благодаря и на теб   bouquet много изчерпателно....

Nelinka20 сега забелязах, че си от Пловдив - и аз съм от там  Grinning

# 596
Илиана какво стана с твоето коремче, как се развиват нещата?

# 597
Честито СЪЕДИНЕНИЕ! Бъдете горди и носете несломимия български дух у себе си където и да сте!

Така ме поздрави днес моя приятелка от България, и да добавя: честит празник на всички пловдивчанки, изключителен е за мен, макар и понякога подценяван... Simple Smile Без това фактическо обединение най-много да си бях останала източнорумелийка, ако не и родена някъде из Източна Тракия:)... Честит празник и оттук! Simple Smile Българска е земята там, където го има българският дух на обединението, пък било то и някое кафене или сладкарница за БГ срещи Simple Smile

dani-01, много се радвам, прекрасни новини! Пращам ти кураж и боен дух, никога не са излишни   bouquet

# 598
Честит празник на всички!

leo75 го е казала повече от чудесно! Hug
Не е важно къде сме,важно е как и какви  се чувстваме!  bouquet

# 599
Честит празник и от мен! Едва успявам да се включа между   food002 , newsm75 и smile3541

струмфаки, как си? готова ли си за големия ден? Пожелавам ти леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт