Гърция-27

• 66 236
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте всички мами, живеещи в Гърция.Случайно попаднах на темата и днес реших и аз да се запиша в нея. Живея на остров Кос и имам дъщеричка на три и половина години.С удоволствие бих се запознала с други мами от този регион.
Желая весел ден на всички!

# 91
Здравейте момичета. Случайно някой да знае, утре, 18.01 банките в Гърция, ще работят ли?

# 92
Доколкото знам ще работят банките Peace

# 93
Здравейте. Обръщам се с молба за помощ, към всички майки които живеят в Солун. Много належащо ми трябва адвокат , който говори български език и някоя майка ако знае , моля да ми изпрати координатите му на лично. На кратко се касае за следното! През 1990 се омъжих за грък и през 1991 се роди синът ни.  Живеехме в гр.Солун до 1994 , след това аз и детето се завърнахме в София.
От тогава до днешна дата не сме се виждали и чували , нито сме ходили в Гърция просто всички контакти бяха прекратени. Той не е търсел детето не е давал издръжка , не го е виждал. Синът ми вече вече е на 20 години .През месец октомври чрез фейсбук с него се свърза дама от Гърция носеща същата фамилия , като на детето ми. Представя се за втората съпруга на баща му. Обяснява му , че баща му е тежко болен от рак и трябва да си намери адвокат спешно, защото има голями дългове към банки около 60 000 евро. Това става преди около месец сега бившият ми мъж почина и детето ми като наследник става длъжник. Моля ви се ако някой знае адвокат който говори и български език ад пише на лично или в темата , защото доста се притеснявам. Благодаря ви предварително и поздрави Камелия.

# 94
http://www.posoki.net/lawyer.aspx
Адвокати...
дано да се оправи всичко..успех...

# 95
Камелия, спокойно. Аз се разчетох в Нета и намерих следните работи:
http://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/308-apodoxi-kli … na-gnorizete.html
и
http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=7402&st=40
и
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/7013
Аз не съм адвокат, но доколкото разбрах имаш следните опции:
1. До 4 месеца след смъртта (след като синът ти живее в чужбина (не в Гърция) този срок май става 1 година) се декларира (безплатно в Гърция) отказ от каквото и да било наследство, включително и задълженията на починалия (αποποίηση κληρονομιάς).
2. Има и начин да се приеме наследството, но само това което остава след изплащането на дълговете (αποδοχή κληρονομίας με το ευέργετημα της απογραφής).

Трябва да се прегледат точно какви са му задълженията, дали са по-големи от недвижимото имущество и да се пресметне дали има някаква сметка, ако изобщо ви се занимава.

По принцип, наследник не е в никакъв случай само синът ти. Ако Гъркът се е оженил и/или има и други деца, тогава задълженията се делят по равно, освен ако другите не подадат декларацията посочена по точка 1.  Ако те решат да се отказват, трябва да го направят в 4 месечен срок, и вие можете да видите дали са го направили, след като изглежда срока за вас е по-дълъг. Ако питаш мене, позанимавайте се. Ако щеше само дългове да наследи синът ти, тая едва ли щеше да го уведоми, а щеше да го остави на тъмно. Тук нали знаеш как си търсят сметката винаги, така че поровете се и успех  Peace

# 96
Аз също нямам правна подготовка и трудно се оправям с гръцкото законодателство, но според мен не трябва да се бърза с отказ от наследство.Освен заеми, бащата на детето ви може да има недвижима собственост, което да се укрива от втората му съпруга. За Гърция заем от 60 000 евро не е огромна сума, а ако е банков заем то има задължителна застраховка живот за размера на дължимата сума/със съпруга имаме два заема от гръцки банки и всяка година плащаме една малка допълнителна сума за застраховка живот/. Освен заеми, бащата на детето ви може да има недвижима собственост. Не е зле с преводач да се свържете по телефона с адвоката на семейството и да разберете как точно стоят нещата.

# 97
Здравейте . Искам да благодаря на всички момичета , които се одзоваха на молбата ми. Смятам да се заема със случея и за това търсех адвокат от Солун. Да добавя , че от вторият си браг съпругът ми няма деца, и по думите на втората му жена от две години са били разделени с нея. Ще съм благодарна ако някой знае дали синът ми като влезе в гърция , дали ще му направят нещо заради казармата. Благодаря ви и поздрави Камелия

# 98
Ще съм благодарна ако някой знае дали синът ми като влезе в гърция , дали ще му направят нещо заради казармата. Благодаря ви и поздрави Камелия

Мисля, че ще зависи от това дали има гръцко гражданство, Ако има, ще има и μητρώο αρρένων, т.е сигурно ще дойде повиквателна от военните. Задължително се доставят от полицията, на адреса, който имат с/у подпис.  (това го знам, защото есента така ни дадоха повиквателната за сина ми). В рамките на ... някакъв срок младежът трябва са се яви пред военна комисия. Ако не - се води дезертьор.. (ако не се лъжа) и мисля, че да има някакви санкции...

# 99
Здравейте, мами!

Пиша ви с огромна молба.
Нуждая се от няколко кутии глицеринови свещички за възрастни. Мисля, че производителят е Зарбис. Ако има някоя от вас, която скоро ще пътува към БГ и има желание да ми донесе нека ми пише на лични.

Предварително благодаря!

# 100
здравейте Hug,
трябва ми малко информация, за ИЗОПРИНОЗИН СИРОП. има ли го в Гърция , и каква му е цената там? в интернет намирам оскъдна информация и то все за таблетките. някой ако знае, моля да сподели  Praynig няма да моля да ми пращате или носите, само инфо ми трябва.  Praynig

# 101
здравейте Hug,
трябва ми малко информация, за ИЗОПРИНОЗИН СИРОП. има ли го в Гърция , и каква му е цената там? в интернет намирам оскъдна информация и то все за таблетките. някой ако знае, моля да сподели  Praynig няма да моля да ми пращате или носите, само инфо ми трябва.  Praynig

ISOPRINOSINE SYR FL 60 ML X 250 MG/5 ML - цена на дребно 2,72 евро.

# 102
здравейте Hug,

Айез Седай , мерси за бързия отговор. а има ли по големи опаковки от сиропа?

# 103
здравейте Hug,

Айез Седай , мерси за бързия отговор. а има ли по големи опаковки от сиропа?

Доколкото виждам - не.

# 104
Айез Седай, мерси още веднъж Peace.
 и това ще е много по изгодно отколкота в Бг, тук 1 опаковка е почти 30лв , а в Гърция за тези пари ще се вземе двойно количество.

Общи условия

Активация на акаунт