Гърция-27

• 66 308
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
здр.момичета искам да попитам нещо ако някой нещо знае ще съм благодарна...
искам да попитам как и къде може да се кандидатства за нещо като университет или колеж нещо тук в атина....какви документи трябват...аз съм завършила тука в гърция но беше отдавна разбира се и сега ми се иска имам малко време да запиша нещо да уча....и дали има задочно както в бг???всякаква информация ще ми е полезна и благодаря предварително

за държавно учебно заведение (ПЕ или ТЕ) - πανελλήνιες εξετάσεις.
за частен колеж - финансова възможност.
задочна форма на  обучение доколкото знам, не съществува.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ- ΕΠΑΣ е възможно, ако Σε αυτές εγγράφονται μαθητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την φοίτηση είτε στην Α' τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε στην Α' τάξη των Γενικών Λυκείων.
ΙΕΚ - Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

# 616

за държавно учебно заведение (ПЕ или ТЕ) - πανελλήνιες εξετάσεις.
за частен колеж - финансова възможност.
задочна форма на  обучение доколкото знам, не съществува.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ- ΕΠΑΣ е възможно, ако Σε αυτές εγγράφονται μαθητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την φοίτηση είτε στην Α' τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε στην Α' τάξη των Γενικών Λυκείων.
ΙΕΚ - Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
[/quote]

благодаря много  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 617
здр.момичета и по специялно от солун...искам помощ ако може...
имам позната която е бременна в солун...
мнг.скоро и предстои раждане кажете ми каква е процедурата там/??смисъл не знам дали я следи нпкой лекар но за да отиде да ражда къде може???какви документи и трябват??на нея или съпруга и??

да речем когато я хванат там болки когато дойде времето да ходи да ражда може ли да звънне коя болница е дежурна и да отиде да роди там??какво трябва да носи с нея??документи??
извинявам се за така обаркано написаното но искам да и помогна а не съм там и незнам как и какво искат!!!

ще съм много благодарна ако някой ми напише всичко каквото знае Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 618
  • България моята родина
denas111 аз родих преди година и половина в Солун.Ще ти обясня как беше при мен.Тей като нямаме брак аз бях на осигуровките на майка ми.Бях се записала в Ипократио за прегледи и ходех всеки месец като запишех час.Когато усетих,че раждам си взех всички документи от изследвания,които имам и картончето от болницата,което дават мисля,че и лична карта,но дали са ми искали не помня.Отидох в болницата,там те приготвят,правят клизма и след това отиваш да ти вземат кръв.Качиха ме горе и започна раждането.С документите се оправяха нашите,но те се оправят,когато ще се изписва,до колкото знам.И се заплаща 300 евро.Това май се сещам.

# 619
много благодаря...ще и предам и дано някаде я следи доктор където мисля,че ще е така... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 620
  • Стара Загора. Три чучура-юг - Derby
Здр.и от мен. Ивче, как сте вие,сигурно Сашко е пораснал много. Привет и на теб denas111   ,аз раждах преди 2г.и 9мес. в Генико Носокомио в Полигиро ,на 50км.  от Солун,нещо като градска болница,държавна е. Истината е,че останах много  доволна.Още от 2-3мес.на бремеността си ходех на консулт.при най-добрата(и не само за мен),докторка Вула Стафида . Като станаха контракцийте по на често,колата и хайде ...в болницата. Там, поне преди беше така, ходят повечето имигрантки да раждат, нямаше и много хора ,и бързо ме приеха. За мой късмет до час родих второто ми най-сладко дете на света. Спомням си горе долу ,че на изписването платихме за болн.престой и такси към 250 евро,които ,ако имаш някаква осигуровка ,може да си върнеш от здр.каса. Накрая подаряваха памперси,сухо мляко за бебчо и някакви дреболий,да не забравя най-важното :здр.картон на бебешона. Но според мен,най-добрия вариант е да си преценят възможностите,да видят най-близката ,удобна и изгодна болница или клиника,да се запише там за консулт и изследвания, там ще и кажат какво да прави, и така ...до великият край.  Пожелавам успех на приятелката ти, и много смелост,и най вече едно хубаво и здраво бебе.

# 621
Здр.и от мен. Ивче, как сте вие,сигурно Сашко е пораснал много. Привет и на теб denas111   ,аз раждах преди 2г.и 9мес. в Генико Носокомио в Полигиро ,на 50км.  от Солун,нещо като градска болница,държавна е. Истината е,че останах много  доволна.Още от 2-3мес.на бремеността си ходех на консулт.при най-добрата(и не само за мен),докторка Вула Стафида . Като станаха контракцийте по на често,колата и хайде ...в болницата. Там, поне преди беше така, ходят повечето имигрантки да раждат, нямаше и много хора ,и бързо ме приеха. За мой късмет до час родих второто ми най-сладко дете на света. Спомням си горе долу ,че на изписването платихме за болн.престой и такси към 250 евро,които ,ако имаш някаква осигуровка ,може да си върнеш от здр.каса. Накрая подаряваха памперси,сухо мляко за бебчо и някакви дреболий,да не забравя най-важното :здр.картон на бебешона. Но според мен,най-добрия вариант е да си преценят възможностите,да видят най-близката ,удобна и изгодна болница или клиника,да се запише там за консулт и изследвания, там ще и кажат какво да прави, и така ...до великият край.  Пожелавам успех на приятелката ти, и много смелост,и най вече едно хубаво и здраво бебе.

много много благодаря Simple Smile Simple Smile Simple Smileдано всичко мине наред,,а на тебе ти пожелавам да са ти живи и здрави дечицата и вие около тях.много да им се радвате Simple Smile Simple Smile

# 622
Момичета,много целувки,радост и пожелания за щастие...............
Не,че питате за мен,ама аз да си кажа.......
Кошмар.......бебе Алекс/който си е мъж Алекс /е образцов..и мааааааааааалко по- едричък-/за статистиката-1.07,21кг/,носим дрехи за 5 годишни..........
по последен видеозон-чакам 2ма момци..............утре пак за потвърждение-че не мога да се справя..........ах,вече съм 65 кг,не ги ли броят!!!!!!

# 623
  • загубено
Илианнче,честито Hug Hug Hug Hug

Колкото толкова,да дойдат живи и здрави  Hug

# 624
  • Λάρισα
Илианна, браво на вас, страхотна новина, двойно по-лека бременност значи ти желая и здрави младежи на финала!  Hug

stroumfaki пък я няма от неделя..  Wink

# 625
Илианна, честити два плодни сака! Не питам, но те мисля, откакто се включих, знай си Simple Smile И от мен двойно по-успешен финал накрая   bouquet

stroumfaki пък я няма от неделя..  Wink

Ахам  Wink И нея я наслушвам как е... всички ви следя Simple Smile Леко бременеене до края и да погалите коремчетата Simple Smile

При нас много работа, шефът изпушва с по договор на ден и заплашва да се замонаши на пуст бряг, та... ще разтоварваме и ще взимаме нови членове на борда  Sunglasses

Сезонът го закриваме, а и есента се усеща по всичките му там показатели на вятъра и водата (по-добра съм от Метео франс вече  Joy).

# 626
Момичета,много целувки,радост и пожелания за щастие...............
Не,че питате за мен,ама аз да си кажа.......
Кошмар.......бебе Алекс/който си е мъж Алекс /е образцов..и мааааааааааалко по- едричък-/за статистиката-1.07,21кг/,носим дрехи за 5 годишни..........
по последен видеозон-чакам 2ма момци..............утре пак за потвърждение-че не мога да се справя..........ах,вече съм 65 кг,не ги ли броят!!!!!!

честито и от мене 2но...много хубаво и на мене ми се иска близначета само че момиче и момче но каквото дойде живи и здрави да са Simple Smile Simple Smileи многоооо лека бременост...

а за бебе алекс ли е 1.07 и 21кг????който от минииката е на 2го.и 2месеца????
че аз нали съм вманиячена в килата на мойта щерка Winkта за това питам,,да е жив и здраво детето и много радости Simple Smile

# 627
Здравейте и от мен! Искам да ви попитам ако някоя от вас знае за българска детска градина в Атина. Ако  можете да помогнете ще съм ви много благодарна.  Simple Smile

# 628
...
че аз нали съм вманиячена в килата на мойта щерка Winkта за това питам,,да е жив и здраво детето и много радости Simple Smile

абе и аз съм уж внимавам с какво се храни малката, ама днес като отидохме за ιατρική βεβαιώση, за училище, я претеглиха и премериха на ръст.
И педиатърката ме "халоса" с 41 кг и ръст 142 см. (трети клас ме).  ooooh! ooooh!
Та леееекинко се шашквам.... ooooh!

# 629
Здравейте и от мен! Искам да ви попитам ако някоя от вас знае за българска детска градина в Атина. Ако  можете да помогнете ще съм ви много благодарна.  Simple Smile

здр.ами аз мога да кажа че съм чувала,че има 2градини на колиачо и на калифорна ако ти е познато (патисион)ноо до колкото знам не са точно градини,а апартамент който го държат българи (които даже не са педагози или нещо такова)но има деца ходят..ако те интересува мога да науча точен адрес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт