Иде ми да си хвърля дипломата от ПУ

• 14 193
  • 225
  •   1
Отговори
# 195
 Колкото е била адекватна като са я дали на Христо Бонев, толкова е адекватна и сега.

# 196
  • София
Колкото е била адекватна като са я дали на Христо Бонев, толкова е адекватна и сега.

Така е, да. Проблемът не е на Бонев или на Стоичков, а на ръководството на ПУ. Разбирам желанието им да засвидетелстват уважение към този или онзи български спортист и спортен деятел, ама добре ще е да проявят уважение и към съдържанието на титлата, която присъждат.

# 197
Доколкото схващам, "д-р хонорис кауза" се дава за принос в областта на науката, образованието и културата.

Значи "Принос в областта на науката, образованието и културата", изключва спорт, така ли?
Защото с тази награда му се благодари за нещо, за което е помогнал да се случи. Ако си няма спортен комплекс университета, защо пък да не се снабди с такъв?

# 198
Доколкото схващам, "д-р хонорис кауза" се дава за принос в областта на науката, образованието и културата.

Значи "Принос в областта на науката, образованието и културата", изключва спорт, така ли?
Защото с тази награда му се благодари за нещо, за което е помогнал да се случи. Ако си няма спортен комплекс университета, защо пък да не се снабди с такъв?
...и то доста голям комплекс строи университета.

# 199
  Те, доколкото виждам, са го предложили от Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и спорт, тоест някаква формална логика все пак са спазили...

# 200
 Те, доколкото виждам, са го предложили от Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и спорт, тоест някаква формална логика все пак са спазили...

Щом в ПУ има такава ... хм... научна катедра... не виждам кой по-подходящ от Стоичков би могла да предложи за удостояване с престижната титла. Предполага се, че от физическо възпитание поне разбира, като се има предвид цветущата му кариера.
Все пак не са го предложили от катедра Старогерманистика или Приложна химия.

# 201
  Е как да няма, във всеки университет има, нали е педагогическа дисциплина.

# 202
 Е как да няма, във всеки университет има, нали е педагогическа дисциплина.
Именно. Значи всичко е наред!  Peace
Сега се сетих, че мой много добър приятел завърши подобна специалност в Шуменския университет и сега е много добър треньор. Е, за Стоичков има какво още да се желае по отношение на треньорството, но пък ето, хората го поощряват!

# 203
Не прочетах нито един пост след първия, но и на мен ми4 иде да си хвъля дипломата. Според мен най-малкия ти проблем е Христо Стоичков. по-големия е проблем на всички, все пак учили.
Днес точно не съжалявам за времето, рекарано в университета - изплати ми се някак.
Вие му мислете.

# 204
И на мен Батето ми беше доста по-противен. Не смятам, че беше по-интелигентен и с по-добър изказ от Стоичков. Но винаги беше пиян! Предполагам, че това е улеснило влизането му в капана на БиБиСи.
Неслучайно пуснах информацията за него. Нямаше никакви протести дори против неговото награждаване с орден "Стара планина". Колко и какви лекции е прочел в Киевския университет?
Стоичков поне го запомнихме с великолепната игра и голове, а Батето с какво да го запомним?

# 205
  • София
Уф, не ми напомняй за него,  че ми става още по-гадно! Че и какви сълзи, какво чудо беше като умря, ще кажеш, че ангел небесен, втора Майка Тереза и Шекспир, взети заедно!

# 206
логиката е желЕзна  - какви ли не тюфлеци са получавали званието  'доктор хонорис кауза", Стоичков да ни е проблема:) чудесна илюстрация и на политическата ситуация:) кой не мина, що не и тия ..

# 207

Стоичков все пак има реални постижения от световна величина, притова със собствен труд и талант. Колко българи са могли това през последните години?
Възмутените и погнусени интелектуалци с поруганите си титли са главни виновници народът да не се интересува от тях. Те нищо не направиха, за да го приобщят към своята самотна и сърдита величавост. Тяхна беше ролята на будители, обаче кого събудиха през последните години, привсе наличието на толкова трибуни и възможности за медийна изява? Колко книги освен на Калин Терзийски получиха международно признание? Никой от тях не направи така, че да бъде чут гласът му с някаква ярка проява на човешки дух, извън хленченето, извън самоизолиралите се групички претенциозни и самовлюбени, но творчески ужасно безпомощни пауни, които години наред сами един на друг си гладеха перушината.
Добре би било да си хвърлят дипломите и титлите, щом този драматичен жест им се струва най-подходящ. Те никому не са нужни и без това.

# 208
Да, не са нужни..Нужни ни са само пожарникари, милиционери и ритнитопковци.

# 209
Според мен пък целта е по-далечна. Струва ми се че подготвят леко, полеко д-р Стоичков за следващия президент на България. Някой може да му се струва смешно и невероятно това, обаче аз съм сигурен че д-р Стоичков изобщо няма да се посвени да стане президент на републиката ако му предложат. А като се има в предвид кой ни управлява в момента, мисля че предложението към Стоичков да стане президент хич не е имагинерно.
Друго си е някак като стане президент да се обръщат към него с титлата "доктор". Нещо като д-р Желев ще звучи...

Общи условия

Активация на акаунт