Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да съхранявате както портокалови, така и лимонови корички?
Кои бои са подходящи за оцветяване на фондан и белтъчна глазура?
Мога ли да разделя тестото за коледна пита на 2 или 3 части и да го изпека в по-малка (по-плитка) тава?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да съхранявате както портокалови, така и лимонови корички?
Портокаловите кори могат да се съхраняват в хладилника целогодишно и издържат до няколко месеца. Някои хора ги съхраняват в хладилника, като твърдят, че са натъпкани с достатъчно консерванти и не изискват специално съхранение. Лимонът и портокалът могат да се съхраняват в хладилник при стайна температура. Важно е да ги запазите във въздухонепроницаем контейнер или затворена торбичка, за да запазите аромата и вкуса им за по-дълъг период.
-
Кои бои са подходящи за оцветяване на фондан и белтъчна глазура?
-
Мога ли да разделя тестото за коледна пита на 2 или 3 части и да го изпека в по-малка (по-плитка) тава?
Да, възможно е да разделите тестото за коледна пита на по-малки порции и да ги изпечете в по-плитка тава. Въпреки това е важно да поддържате определена височина на хляба, поне 8 см, за да постигнете добър резултат. Ако използвате по-малък диаметър на тавата, уверете се, че поддържате желаната височина на хляба, за да предотвратите бързо изсъхване и загуба на вкус и текстура.
-
Какви са еквивалентите на 3/4 и 2/3 в грамове?
-
Как мога да направя коледни сладки, ако майка ми не харесва аромата на канела?