Коледа 2011 - тема 2

• 119 981
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Искам да попитам това лепило става ли за залепване на декорация към сладки http://www.amazon.co.uk/Sugarcraft-Squires-Edible-Glue-20g/dp/B0 … O/ref=pd_sim_kh_7
Това за мен е нещо напълно излишно . Декорациите от захарно тесто могат да се залепят с всичко . Аз лично  не мажа цялата бисквита , а само на 2-3 места с малко царевичен сироп , това е  по-течна глюкоза . Не знам колко е гъста в Бг , но ако е много, можеш да ѝ сложиш малко вода -тестото си залепва идеално . Всички останали декорации( листенца и т.н) могат да се лепят и с вода .
 Това "лепило" всъщност е вода с Тайлоза ( СМС) , което можеш да си направиш и в къщи ако имаш СМС . Предполагам го има на Амазон , на Ибей е около 5 паунда с доставката до Бг . Шишенцето е 55 гр ( прах) , от него ще направиш една кофа лепило  Wink Grinning

Tattit, raya_рая, благодаря за отзивите за лепилото. Аз съм съвсем начинаеща и мнооого неща не са ми ясни, та сега се уча. Ще лепя с нещо друго в такъв случай, няма да поръчвам лепило.

Да се включа по въпроса с бадемовия марципан: в Метро 200гр са 4.50.

# 241
Аз започнах с Коледните подаръци, за приятели, с които няма да се видим по Коледа. Хартията не ми е  най-подходящата, но нямах друго под ръка Wink. Иначе това е желе от дюли Grinning

# 242
  • Балчик
Аз изпекох моя щолен. Дано е станал, защото Джемма и Петя ще напуснат темата заради мен  Mr. Green  Благодаря ви момичета   bouquet всяка година ви тормозя Blush
Направих малка доза, доста се понаду, мекичък е, по-различен е от други години като ми ставаше твърд. Но голямо втасване падна. Извадих го уж леко влажен , дано съм улучила. Но утре с нетърпение очаквам на Джемма снимките "стъпка по стъпка", може да замеся още малко този път с мноооого марципан.

Браво  bouquet И не си мисли, че ще се отървеш тъй лесно от нас, ще ти досаждаме, докато щоленът ти стане. hahaha Joy

Аз както писах не съм от ранобудните в почивните дни, та сега приключихме със закуската и запрятам ръкави след малко. Crazy

# 243
Мили мами, искам да ви кажа, че сте уникални!  Hug Заредихте ме с толкова много коледно настроение, след като обширно разгледах нещата, които сте сътворили с толкова труд и любов, че веднага започнах да кроя планове за предстоящите празници. Надявам се да успея сполучливо да изпробвам някои от вашите рецепти, които изглеждат толкова вкусни и майсторски направени. Много се запалих и по медените къщички и допълнително се порових за шаблони и информация и веднага ще споделя някои неща, които намерих.
http://www.kingarthurflour.com/baking/documents/gingerbread.pdf - тук има подробни обяснения + картинки стъпка по стъпка и шаблон
http://www.gingerbread-house-heaven.com/support-files/free-ginge … house-pattern.pdf - още един шаблон и обяснения
http://www.deliciousmagazine.co.uk/userfiles/file/Amanda%20Grant … bread%20house.pdf - и пак шаблон
Надявам се съм била полезна  Simple Smile
Ще ви следя и се надявам и аз да споделя някои нещица, когато започна с майсторенето  Grinning

# 244

Джемма, много ще бъде полезно, това с поетапните снимки. И аз ще правя щолен в скоро време, но се притеснявам дали ще мога да го оформя както трябва.

# 245
  • Балчик
Готова съм с тестото,вече втасва.Сега ще кача снимките до тук, а после ще допълвам.
И аз прецених, че ще е полезно на тези, които за първи път ще правят щолен. Hug

Ето до тук етапите:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg3543775#msg3543775

По въпроса с коричките- ето толкова са 100 гр:

А тоса са останалите корички, без тия 100 гр. Пак казвам, че са от 5 големи портокала и 2 лимона, изварени в 3 води и посипани със захар.

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 11:57 от Джемма

# 246
Готова съм с тестото,вече втасва.Сега ще кача снимките до тук, а после ще допълвам.
И аз прецених, че ще е полезно на тези, които за първи път ще правят щолен. Hug

Браво, Джемма!  Peace
При мен втасва закваската сега. Реших да направя половин доза, че ако не стане.... ooooh!
Опекох рохличките, обаче ми стана по-дебелички, надуха се. Прибрах ги в пластмасови кутии. Но не станаха кой знае колко много.  Thinking Може би в мен е вината, трябваше да ги направя по-малки. Нищо де, ще се изядат.  Peace

# 247
  • София
Благодаря на всички за коментарите за марципана  Hug, ще го търся из магазините до нас и дано да го намеря. Въпреки, че по-рано от след две седмици няма да ми трябва. Аз утре ще правя едните меденки.  Peace

bonni, само така! Следващия път и ти ще даваш съвети.  Wink

# 248
Бравно на започналите с печенето!

Аз все още се подготвям и снимам главните  действащи лица  Laughing

част от основните продукти и разни декорации

формичките за бисквитки

ванилов екстракт, портокалова есенция, ром, мадейра, шери

# 249
Браво  bouquet И не си мисли, че ще се отървеш тъй лесно от нас, ще ти досаждаме, докато щоленът ти стане. hahaha Joy
Joy    Joy   сега като видя снимките ти и запретна ръкави..... ще видим кой на кого  Mr. Green    остави майтапа, мисля да направя още една мини доза Wink

bonni, само така! Следващия път и ти ще даваш съвети.  Wink
Е, хайде дано  :peace

Аз му се радвам на моя щолен, но всъщност не съм го пробвала колко е мекичък.  Да взема да го разрежа ли  newsm78

# 250
Умбра,този марципан,който се вижда в дъното на първата снимка за какво го ползваш,
че имам и аз донесоха ми го и така си седи.

# 251
viki_p, в Германия съм, почти всичко е купувано от тук (освен някои от формичките) и за съжаление не мога да съм полезна къде какво има в България  Sad .

Г-жа Косатка, марципанът го използвам в различни рецепти за сладки (Капучиновите звездички на Габи, моят сладкиш "Домино" - рецептите ги има на първа страница), става също така и за пълнеж на щолен, сега мисля с него да правя едни щприц бисквити, ще пусна после рецептата. А да - правя и бонбони - тук се наричат "марципанени картофчета" и много ги обичам - марципанът се размесва с пудра захар на вкус, добавям захаросани портокалови корички и някакъв ром/коняк/ликьор. Всичко се омесва добре и от сместта късам парченца, оформям като топченца и или овалвам в какао или потапям в разтопен натурален шоколад. Стават фантастични, ако харесваш вкуса на марципана  Hug .  

# 252
  • Балчик
16.20 край на печенето. Щолените са готови:

http://djemma.snimka.bg/cooking/drezdenski-shtolen.635076.25635065

Сега остава като изстинат да ги намажа с масло и да поръся с пудра захар.

С детето се майтапихме, че днес откриваме коледната работилничка. Следва АКК към 1.12.  chef

# 253
http://bigmamashomekitchen.blogspot.com/2010/12/red-velvet-cake-truffles.html

аз в момента правя тези бонбонки, пускам линк към рецепта, аз ползвам основната рецепта за торта "Червено кадифе", тъй като микс нямам
ще пусна рецепта и снимки от блога, но вероятно утре

# 254
Umbra, направо ти завиждам за нещата, които си показала на снимките. Страхотни са! Ще чакам да видя готовите продукти Grinning
Видях и пръчици канела. Аз имам един пакет и се чудя как се ползва това нещо newsm78

Джемма, проследих приготовлението на щолените. Благодарности Hug
И аз ще се пробвам в някой от следващите дни. Дано се получат.

mini_79, интересни са бонбонките.

Общи условия

Активация на акаунт