Майчинството счетоводно - 45

• 31 972
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Здравейте момичета.Имам няколко въпроса надявам се да ми помогнете-искам да питам първият болничен 45-дни преди раждане и следващия от болницата и педиатърана детето на счет.ли се носят.??- Да, носят се на счетоводител.Ако съм разбрала правилно-А в соц.подпомагане какво беше-само за помоща за родено дете и детски ли беше-?благодаря- Да

# 601
Здравейте и Честита Коледа на всички! Ще подавам декларация за втора година на майчинство.Детето е родено на 06.01.2011. Въпросът ми е: има ли някакви срокове за подаване на декларацията? може би на 2-3 януари ще подам, късно ли е?

# 602
  • София-Младост
Здравейте и Честита Коледа на всички! Ще подавам декларация за втора година на майчинство.Детето е родено на 06.01.2011. Въпросът ми е: има ли някакви срокове за подаване на декларацията? може би на 2-3 януари ще подам, късно ли е?
Не е късно.

# 603
Здравейте момичета. Имам въпрос  и се надявам да получа отговор от вас. Имам трудов стаж 8 год. Последните 4 работя във фирма, в която сме на временни трудови договори  01 януари до 31 декември. 45-дневния болничен преди раждане трябва да ми се издаде на 02 януари 2012 г. Като си подадох молбата за преназначаване шефът ми остана недоволен и каза че, мисли да не го подновява, защото ми е намерил заместник. От което аз изпаднах в шок. Та въпросът ми е ако не ми подпише нов договор какво следва от тук на татък? Как да процедирам за да си получавам майчинството? А ако говоря с наблюдаващия лекар и ми издаде 45-дневния болничен в тази година например от 30 декември, ще го задължа ли да ми преподпише договора? Предварително благодаря за отговорите.

# 604
  • Варна
Здравейте момичета. Имам въпрос  и се надявам да получа отговор от вас. Имам трудов стаж 8 год. Последните 4 работя във фирма, в която сме на временни трудови договори  01 януари до 31 декември. 45-дневния болничен преди раждане трябва да ми се издаде на 02 януари 2012 г. Като си подадох молбата за преназначаване шефът ми остана недоволен и каза че, мисли да не го подновява, защото ми е намерил заместник. От което аз изпаднах в шок. Та въпросът ми е ако не ми подпише нов договор какво следва от тук на татък? Как да процедирам за да си получавам майчинството? А ако говоря с наблюдаващия лекар и ми издаде 45-дневния болничен в тази година например от 30 декември, ще го задължа ли да ми преподпише договора? Предварително благодаря за отговорите.

Confused
Не , няма защита в този случай.
Моя приятелка беше в подобна ситуация преди 4-5 години. Дано се включи някой друг, ако има промяна към днешна дата.
Вариантът е да намериш някой да те назначи по време на болничния и майчинството.

# 605
  • Пловдив

Хубаво е да ти започне 45 дневния докато си на договор т.е в тази календарна година.Така ще си получаваш обезщетението докрая на 410 те дни от НОИ.Независимо дали имаш договор или не.
Ако не ти поднови договора и 45 дневния ти започне през 2012 г,оставаш без майчинство.Търсиш си друга фирма да те назначи,за да получаваш майчинство 2 години

# 606
  • Русе
Здравейте момичета. Имам въпрос  и се надявам да получа отговор от вас. Имам трудов стаж 8 год. Последните 4 работя във фирма, в която сме на временни трудови договори  01 януари до 31 декември. 45-дневния болничен преди раждане трябва да ми се издаде на 02 януари 2012 г. Като си подадох молбата за преназначаване шефът ми остана недоволен и каза че, мисли да не го подновява, защото ми е намерил заместник. От което аз изпаднах в шок. Та въпросът ми е ако не ми подпише нов договор какво следва от тук на татък? Как да процедирам за да си получавам майчинството? А ако говоря с наблюдаващия лекар и ми издаде 45-дневния болничен в тази година например от 30 декември, ще го задължа ли да ми преподпише договора? Предварително благодаря за отговорите.
Ако бъде издаден болничният на 30.12.2011 и после не ви подновят договора, ще имате право на обезщетението до годинката на детето. Ако болничният бъде издаден на 02.01.2012, а договорът прекратен на 01.01.2012, няма да имате право на обезщетението. Всъщност дори и ако ви подновят договора на 01.01.2012, а болничният  е от 02.01.2012 г., пак няма да имате право на обезщетението, защото по закон трябва да имате поне 1 ден в осигуряване ( а 01.01.2012 е неработен ден), за да може да излезете в болничен. Най-добре да ви издадат болничния на 30.12.2011, за да е сигурно, че ще получавате обезщетение поне до годинката на детето, дори и да не ви подновят договора, а за втората година в отглеждане е задължително да сте на трудов договор.

# 607
Здравейте момичета,
извинявам се, ако въпроса, който ще задам е разискван вече тук, но просто нямам възможност да изчета цялата тема. Става въпрос за следното: искам веднага след изтичане на майчинството да си взема полагаемия отпуск за двете години / без да се връщам на работа преди това/ От фирмата ми обясняват, че ако не се върна на работа поне за 10 дни, няма да ми актуализират заплатата и ще ми изплатят отпуските върху минималната заплата, която всъщност съм вземала през втората година от майчинството си. Сега се връщам от НОИ, там ми цитираха чл. 177 от КТ и ме увериха, че фирмата няма право в този случай. Има ли и други такива случаи, някой запознат ли е с този казус? Просто искам да съм сигурна, преди да сигнализирам Инспекцията по труда. Предварително благодаря, знам че тук ще намеря отговора, който търся   bouquet

# 608
  • София-Младост
Здравейте момичета,
извинявам се, ако въпроса, който ще задам е разискван вече тук, но просто нямам възможност да изчета цялата тема. Става въпрос за следното: искам веднага след изтичане на майчинството да си взема полагаемия отпуск за двете години / без да се връщам на работа преди това/ От фирмата ми обясняват, че ако не се върна на работа поне за 10 дни, няма да ми актуализират заплатата и ще ми изплатят отпуските върху минималната заплата, която всъщност съм вземала през втората година от майчинството си. Сега се връщам от НОИ, там ми цитираха чл. 177 от КТ и ме увериха, че фирмата няма право в този случай. Има ли и други такива случаи, някой запознат ли е с този казус? Просто искам да съм сигурна, преди да сигнализирам Инспекцията по труда. Предварително благодаря, знам че тук ще намеря отговора, който търся   bouquet
От НОИ са ти отговорили абсолютно точно.

# 609
Благодаря за отговорите. От написаното оставам доволна, че все пак ако болничния ми се издаде от 30-ти декември, ще си получавам майчинството и съответно работодателя ще има ангажимент към мен. Остава да говоря с наблюдаващия лекар и да ми влезе в положението. Praynig

# 610
Здравейте на всички,в майчинство сьм втора година,някой знае ли има ли забавяне този месец с преводите?Предните месеци сьм получавала редовно около 22-24 число от месеца, а за този няма все още нищо.Ако някой е в сьщата ситуация,ще помоля да сподели.Обадих се на работа,осигуровките са внесени на 9 число. И счетоводителят ми каза,че най-вероятно забавянето идва от НОИ заради празничните дни.Благодаря ви предварително.

# 611
Здравейт имам въпросче отново..кога шефът ми ще трябва да подаде нужните документи за майчинството ми след като ми изтекат всичките болнични(45 дневния,от болницата и от педиатъра)или веднага след като родя и какви са нужните документи?и второ:болничния ми е от 27.12.2011 значи и за болничните и майчинството ще ьсе изчислява 18 месеца назад а не 24 щом излизам 45дневен болничен през 2011 а не през 2012 нали така?

# 612
  • Варна
Здравейте на всички,в майчинство сьм втора година,някой знае ли има ли забавяне този месец с преводите?Предните месеци сьм получавала редовно около 22-24 число от месеца, а за този няма все още нищо.Ако някой е в сьщата ситуация,ще помоля да сподели.Обадих се на работа,осигуровките са внесени на 9 число. И счетоводителят ми каза,че най-вероятно забавянето идва от НОИ заради празничните дни.Благодаря ви предварително.

При мен няма забавяне. Peace

# 613
  • Пловдив
Здравейт имам въпросче отново..кога шефът ми ще трябва да подаде нужните документи за майчинството ми след като ми изтекат всичките болнични(45 дневния,от болницата и от педиатъра)или веднага след като родя и какви са нужните документи?погледни първа страница,първи пост и второ:болничния ми е от 27.12.2011 значи и за болничните и майчинството ще ьсе изчислява 18 месеца назад да а не 24 щом излизам 45дневен болничен през 2011 а не през 2012 нали така?

# 614
Момичета, искам да попитам какви документи ще ми трябват, за да прекратя отпуска си по отглеждане на дете до 2 год. с болничен. Вчера ме изписаха и болничния ми е за 27 дни, след това ще имам продължение.
След като ми изтекат всички болнични, пак искам да си продължа отпуска за отглеждане на дете до 2 год.,

Благодаря предварително на отзовалите се.

Поздрави!!!

Общи условия

Активация на акаунт