Фотография - 68

• 45 711
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Суха Мащерка, благодаря. Сега ще търся къде е това RAW, разглеждах всички настройки, но такова нещо не открих. Поне снимките да мога да си ги запазя. Cry

Ако кажеш какъв е модела може да ти помогнем с настройките за row.

rhyan мисля, че беше на 29 в МОЛ Сердика пред банкомата. Чакахме за теглене  Laughing

# 676
ЧНГ, момичета!!! Много щастлива година и много сбъднати желания през нея!!!
Софи  Hug Hug Hug Много се радвам за теб, момиче! Да ти е лека и фотогенична! Чакам селфове   bouquet
И аз мога да се включа в 52 дневния... Hug

# 677
Хайде, подкарах проекта 52 седмици  Grinning

1/52 by Daeneris, on Flickr

# 678
  • ENGLAND
Суха Мащерка, това е модела sanyo vpc-e1403, http://www.photographyblog.com/news/sanyo_vpc-e1403/ . Никъде в инструкциите не видях RAW. Явно мъжа ми е пипнал нещо в настройките и сега не мога да ги върна обратно, че не знае какво е натискал.
Апарата има една опция Reset all. Не смея да натисна да не изтъркам снимките. Възможно ли е да е от картата? Накарах го да изтърка и форматира картата преди да стане този фал. Вече не знам какво е станало. А апарата е съвсем нов, есента го купихме и не ми се купува пак нов.
Благодаря ти за помощта.

# 679
Далеч по-лесно е да вземеш четец за карти,  не са скъпи, ако  снимките са там ще ги видиш  в  четеца, дори да са в непознат  формат, после  ще мислим само с  какъв софтуер да ги отвориш.

Четеца има USB port, ще го видиш като  допълнително устрйство на компа и ако снимките са съхранени,  трябва да  ги видиш.

# 680
Дорет
с card reader ли пробваш или с кабел?
Някой път може да работи с едното, но не с другото
Пробвай и двете

Броя на снимки които могат да се съберат на картата се е променил най-вероятно защото мъжа ти е сложил да са по-добро качество.
Проблема не е заради роу - няма роу този апарат
http://www.meetgadget.com/gadget/15343/SANYO+VPC-E1403

# 681
Да, няма RAW  Tired.

Тук в manul-a на страница 24 пише как да стигнеш до настройките за размер на снимка:

http://www.sanyo.com.au/resources/manuals/cameras/vpce1403ex_im.pdf

Ми ти сама никаква информация не даваш за апарата ти.
Ако беше казала имам такъв и такъв апарат, картата ми е с такъв размер, щеше да получиш по адекватна реакция. Нищо лично, сега само гадаем. Ми може и вирус да имаш на картата си (хипотетично, що пък не)  Tired

# 682
  • ENGLAND
Момичета благодаря ви за помощта. Raly мисля, че линка ми помогна да си изясня нещата. Мисля, че мъжо е натиснал нещо и снимките са се запаметили на апарата, а не на картата. 60 снимки на 64 мб мемори на апарата е напълно нормално. Извадих картата от апарата, а снимките си стояха. Нали не греша?
Снимките ги свалях преди като вадех картата и я слагах в порта за карти на лаптопа или на компа. Явно снимки на картата няма. Видях, че има изход на апарата за включване към тв или комп, сега ще се разтърся да намеря кабела. Първо да сваля снимките, след това ще разучавам как да се запаметят на картата, а не на апарата. Ако не успея, пак ще ви питам.
Джали, мисля, че този четец за който говориш е точно този порт за карти, вградени са в компа и лаптопа.
Момичета супер сте. Hug Сега вече ще ви посещавам по-редовно, обичам да снимам, но засега нямам възможност за професионален апарат, остава да се възхищавам на снимките ви.

# 683
  • ENGLAND
Аз докато напиша и Суха Мащерка се е включила. Hug Ми е аз не знам какво точно да ви питам, та затуй и набързо написах. Мисля, че с  ваша помощ поизясних нещата.

# 684
Може би имаш и функция за копиране на снимките от апарата върху картата.
На 18 стр. има показана снимка в Плей мод - там под номер 7 е иконката ( в горната дясна страна), която показва къде точно е записана снимката - дали на картата или на вътрешната памет. Веднага ще ти се изясни ако ги разгледаш отново през апарата къде са записани.
Направи ми впечатление обаче, че апаратът Автоматично записва върху картата, ако има сложена такава, което ме навежда на мисълта, че в твоя случай не са на вътрешната памет Thinking

Setting Memory Kit
This utility formats the internal memory (or memory card) and erases all stored images and data.
Available settings are:
• Format. Select to format currently used memory.
• Copy to Card. Select to copy all files stored in the internal
memory to the memory card.

• If the images were saved in the internal memory when inserting memory card
into the camera. You can use Copy to Card function in order to copy all
images from the internal memory into memory card.
• If there is a memory card inserted in the memory slot, the camera
automatically saves all files to the memory card.

• If there is no memory card or the internal memory is empty, the Copy to Card
function is disabled.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 15:20 от Asinka

# 685
ЧНГ на всички!!!

Софи, лека бременност! Да не сте се наговорили със снахата? Тя също очаква бебе през август.

Има ли създадена група във Фликър за 52-седм. проект?
Преди малко платих кредит за фото-книга, валиден 3м. И въпреки липсата на сняг, светлина и място за вътрешни снимки ще е хубаво малко да се активизирам  Laughing
Въпреки, че още не съм измислила с какво да се включа...

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 17:27 от La Fée

# 686
Успех с проекта на всички!
la Fée има тема тук
http://www.flickr.com/groups/not365/pool/with/6641136957/

Ето и моята първа снимка

Happy New Year - 1/52 by Ralitza, on Flickr

# 687
Успех с проекта на всички!
la Fée има тема тук
http://www.flickr.com/groups/not365/pool/with/6641136957/

То има ама специална покана ми пише че трябва да имам.  Crazy

И да не е гол спам, че отдавна не съм се отчитала:

Untitled by Едно Диване, on Flickr

# 688
Диване, групата е стара
Някой от модераторите трябва да те прибави.

# 689
  • София, Борово
Диване, прати съобщение да те добавят
от месечния проект една спяща Дари от мен:)

5/31 by Diana Simova, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт