Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 081
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Oт втория модул няма 3 задачи по 10 точки, а само 2 - с номера 29 и 30.Има 3 задачи по 5 точки: 27-ма, 28-ма и 29-та. Peace

Може би 26, 27 и 28 са по 5, а 29 и 30 - по 10 точки..
А как се оценяват първите 25?

# 256
  • София
Oт втория модул няма 3 задачи по 10 точки, а само 2 - с номера 29 и 30.Има 3 задачи по 5 точки: 27-ма, 28-ма и 29-та. Peace

Може би 26, 27 и 28 са по 5, а 29 и 30 - по 10 точки..
А как се оценяват първите 25?
Да, извинявам се за погрешно набраните поредни номера на задачите. Peace
1-10 вкл. по 2 точки, максимален сбор от тях 20точки
11-25 вкл. по 3 точки, максимален сбор от тях 45 точки
26,27 и 28 - по 5 точки,максимален сбор от тях 15 точки
29 и 30 - по 10 точки, максимален сбор от тях 20 точки

ПП На реалния изпит децата ще имат по 2 оценки на предмет, една за 1 модул и една обща за представянето им и на двата модула. Кандидатства се с втората.Първата е с тежестта само  на ВО.Може да се кандидатства реално  и с нея, без въобще да е правен вторият модул.Но тогава и при евентуално  25 верни  задачи , максимално достижимата оценка за кандидатстване ще е около 4,75.

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 20:01 от eine in Rente gegangene Nixe

# 257
Simple Smile Благодаря за подробното разяснение, много е полезно.
Значи по български език без преразказа стигаме до 4,75. Така ли е? Четох някъде критерии за оценка на преразказ, с точки..

# 258
  • София
Simple Smile Благодаря за подробното разяснение, много е полезно.
Значи по български език без преразказа стигаме до 4,75. Така ли е? Четох някъде критерии за оценка на преразказ, с точки..
Toва с оценката от 4,75 е при изричното условие, че всичко в първия модул е вярно. PeaceПо второто питане, ето я разбивката:
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … _prerazkaz_10.pdf

# 259
Да, това съм гледала. Обаче точките за преразказ са 105. Какво става в този случай? Как се пресмята? Онази формула (к+68):28 май не е вярна за българския. И тогава първият модул май не тежи 4,75. Как се оценяват въпросите от първия модул?

# 260
  • София
Да, това съм гледала. Обаче точките за преразказ са 105. Какво става в този случай? Как се пресмята? Онази формула (к+68):28 май не е вярна за българския. И тогава първият модул май не тежи 4,75. Как се оценяват въпросите от първия модул?
Милички мами, изтрещявате отрано от притеснение Hug Как  ще са 105 точки за преразказа...
От всеки от 8-те показателя, по които се присъждат точки за преразказа, се взима само една стойност, не всичките Wink За един отличен преразказ по всичките 8 показателя ще се присъдят максимално допустимите точки и сборът им ще е 35.Тоест точките от ВО, тези от първи модул, отново са 65. Оценяването е по същата скала, само разпределението по точки на отделните въпроси в  първи модул е различно от това по  мат.

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 22:37 от eine in Rente gegangene Nixe

# 261
Да,права сте за точките за преразказа, но е просто недомисляне от моя страна. Никак не съм изтрещяла. Просто исках да си изясня какво точно ще се случва. Благодаря за помощта Simple Smile

# 262
  • София
Да,права сте за точките за преразказа, но е просто недомисляне от моя страна. Никак не съм изтрещяла. Просто исках да си изясня какво точно ще се случва. Благодаря за помощта Simple Smile
Aз го казах с възможно най-добро чувство, разбирайки като минала по този път  напрежението или да кажем притеснението,  на което са подложени и седмокласниците, и техните мами и  се надявам, че не съм ви засегнала. Hug Ако все пак е така, моля да ме извините Peace

# 263
 Разбрах го точно така, не съм засегната   Hug
Важно беше за мен да си изясня как стоят нещата. Simple Smile

# 264
  • София
Някой записал ли се е за Коледното състезание?  newsm78 newsm78

# 265
А то кога е? Моят хубавец беше в събота на Салабашев.

# 266
  • София

На 10 декември. Затова Регалия измества занятията си в неделя!

Аз мисля утре да отида до 119 и да го запиша!

# 267

На 10 декември. Затова Регалия измества занятията си в неделя!

Аз мисля утре да отида до 119 и да го запиша!
Аха, благодаря за информацията! Ще питам синчето дали иска да отиде и ако има желание ще му дам пари да се запише утре.

# 268
  • София
А някой да е чул за някакви "малки" промени във формата на изпита по математика?  newsm78 newsm78
Туко що синът ми ми го сервира. Г-жата по математика им е казала, че в края на ваканцията димната щели да организират ПИ по този "нов" формат, но кой го организира, къде и кога точно синът ми както винаги не гул добре!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 269
  • София
Ето малко информация за Коледното:

Регламент

Коледното математическо състезание е за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Време за работа – 2 астрономически часа ( от 10 до 12 часа).
Дават се 9 задачи с избираем отговор (всяка задача има само един верен отговор) и 1 задача с подробно решение. Друг отговор ( отг. г ) се приема за верен само при записан верен резултат. Задачите от 1 до 3 се оценявят с по 3 точки, от 4 до 6 с по 5 точки и от 7 до 9 с по 7 точки. Задача 10 се решава подробно и се оценява с 15 точки, като се дават точки за части от задачата. Задачите за 7 клас са във формата за изпита след 7 клас за езиковите гимназии ( стандарт на МОН).
Задачите за 12 клас са във формат матура по стандарта на МОН.

Заявките за участие с приложен списък се приемат в канцеларията на 119 СОУ и в библиотеката на 125 СОУ до 07 декември 2011 г.
Таксата за правоучастие е 7 лв и се внася при записването или на следната сметка:
АПЛИМАТ ЕООД
IBAN BG 93STSA93000001682821
BIG STSABGSF
БАНКА ДСК ЕАД - клон Гео Милев
За КМС 2011
От град……….

За нов формат на изпита по математика не съм чула, но доколкото знам, тези решения се
приемат в МОН в началото на учебната година. Така или иначе, съдържанието на
учебния материал е ясно, а ако има промени по организацията на изпита, те ще важат за всички  Peace

Общи условия

Активация на акаунт